- Reaction score
- 22.438
Αντιγράφω από ένα pm που μου έχει στείλει κάποιος χρήστης:
Θέτω λοιπόν ερωτήματα:
Χωρίς να είμαι σίγουρος, θεωρώ πως αυτό το δίλημμα το αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, που θέλουν να αγοράσουν έναν ενισχυτή για να ακούν μουσική, και συγχρόνως βρίσκονται –πώς να το πω- εκτός του «σκληρού πυρήνα» του χόμπυ, υπό την έννοιαν ότι κρίνουν το θέμα πιο ψύχραιμα, χωρίς να ανήκουν στο ένα (λάμπες) ή το άλλο στρατόπεδο (τρανζίστορ). Δηλαδή, γι’ αυτούς το συγκεκριμένο δίλημμα δεν είναι θέμα θρησκείας και πίστης. Απλώς, θέλουν ρε παιδί μου έναν καλό ενισχυτή να κάνουν τη δουλειά τους.Θα ήθελα την γνώμη σου για ένα θέμα που οι απόψεις διίστανται.
Λαμπάτος ή τρανζιστοράτος ενισχυτής??
Απάντησε μου πρώτα γενικά κι ύστερα στην κατηγρορία των 1000-1500ευρώ.
Ο καθ'ένας λέει τα δικά του.
(θα δοκιμάσω αν μπορώ να πάω και να συγκρίνω..αλλά μέχρι τότε θα ήθελα την γνώμη σου γιατί μου αρέσει όπως τα αιτιολογείς).
Βέβαια υπάρχουν κι οι συνδυασμοί προ λαμπάτου με τελικού τρανζιστοράτου. (...)
Θέτω λοιπόν ερωτήματα:
- Τι είναι αυτό που έχει ένας λαμπάτος ενισχυτής και στερείται κάποιος αντίστοιχος τρανζιστοράτος;
- Το αντίστροφο, τι έχει ένας τρανζιστοράτος και στερείται κάποιος αντίστοιχος λαμπάτος;
- Μήπως η απάντηση σε αυτό το δίλημμα είναι και ολίγον θέμα ψυχοσύνθεσης; Αν ναι, ποιο είναι περίπου το ψυχογραφικό προφίλ του ιδιοκτήτη ενός λαμπάτου και ενός τρανζιστοράτου ενισχυτή;
- Από την πείρα σας, ή έστω και με μαντεψιά, ποια είναι τα επιχειρήματα και τα κόλπα που μετέρχεται ο πωλητής ενός τρανζιστοράτου ή λαμπάτου ενισχυτή, για να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή;
- Αν ήσασταν στη θέση του κατασκευαστή, πώς θα συνθέτατε έναν ενισχυτή της μιας, ή της άλλης τεχνολογίας; Τι θα έπρεπε να έχει, τι θα έπρεπε να μην έχει;