«Καθένας λέει τα δικά του…»

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.438
Αντιγράφω από ένα pm που μου έχει στείλει κάποιος χρήστης:
Θα ήθελα την γνώμη σου για ένα θέμα που οι απόψεις διίστανται.
Λαμπάτος ή τρανζιστοράτος ενισχυτής??

Απάντησε μου πρώτα γενικά κι ύστερα στην κατηγρορία των 1000-1500ευρώ.

Ο καθ'ένας λέει τα δικά του.
(θα δοκιμάσω αν μπορώ να πάω και να συγκρίνω..αλλά μέχρι τότε θα ήθελα την γνώμη σου γιατί μου αρέσει όπως τα αιτιολογείς).

Βέβαια υπάρχουν κι οι συνδυασμοί προ λαμπάτου με τελικού τρανζιστοράτου. (...)
Χωρίς να είμαι σίγουρος, θεωρώ πως αυτό το δίλημμα το αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, που θέλουν να αγοράσουν έναν ενισχυτή για να ακούν μουσική, και συγχρόνως βρίσκονται –πώς να το πω- εκτός του «σκληρού πυρήνα» του χόμπυ, υπό την έννοιαν ότι κρίνουν το θέμα πιο ψύχραιμα, χωρίς να ανήκουν στο ένα (λάμπες) ή το άλλο στρατόπεδο (τρανζίστορ). Δηλαδή, γι’ αυτούς το συγκεκριμένο δίλημμα δεν είναι θέμα θρησκείας και πίστης. Απλώς, θέλουν ρε παιδί μου έναν καλό ενισχυτή να κάνουν τη δουλειά τους.
Θέτω λοιπόν ερωτήματα:
  • Τι είναι αυτό που έχει ένας λαμπάτος ενισχυτής και στερείται κάποιος αντίστοιχος τρανζιστοράτος;
  • Το αντίστροφο, τι έχει ένας τρανζιστοράτος και στερείται κάποιος αντίστοιχος λαμπάτος;
  • Μήπως η απάντηση σε αυτό το δίλημμα είναι και ολίγον θέμα ψυχοσύνθεσης; Αν ναι, ποιο είναι περίπου το ψυχογραφικό προφίλ του ιδιοκτήτη ενός λαμπάτου και ενός τρανζιστοράτου ενισχυτή;
  • Από την πείρα σας, ή έστω και με μαντεψιά, ποια είναι τα επιχειρήματα και τα κόλπα που μετέρχεται ο πωλητής ενός τρανζιστοράτου ή λαμπάτου ενισχυτή, για να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή;
  • Αν ήσασταν στη θέση του κατασκευαστή, πώς θα συνθέτατε έναν ενισχυτή της μιας, ή της άλλης τεχνολογίας; Τι θα έπρεπε να έχει, τι θα έπρεπε να μην έχει;

Reaction score
62
  • Τι είναι αυτό που έχει ένας λαμπάτος ενισχυτής και στερείται κάποιος αντίστοιχος τρανζιστοράτος;
Αυτό που έχει ένας άλλος τρανζιστοράτος...και μούρη...

• Το αντίστροφο, τι έχει ένας τρανζιστοράτος και στερείται κάποιος αντίστοιχος λαμπάτος;
Αυτό που (πιθανώς) έχει ένας άλλος λαμπάτος...και λιγότερα έξοδα...

GF

Reaction score
27
Απάντηση: «Καθένας λέει τα δικά του…»

Εσενα ρωταει ο ανθρωπος, εμεις θα απαντησουμε?
Δεν κανει! Δεν ειναι σωστο, πως να το κανουμε?!?:109:

Reaction score
10
Φυσικά και ο καθένας λέει τα δικά του, τι ποιο φυσιολογικό?

Το περίεργο θα ήταν να λέγαμε όλοι τα ίδια.

Ας πάει να ακούσει και να αποφασίσει μόνος του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.882

[*]Τι είναι αυτό που έχει ένας λαμπάτος ενισχυτής και στερείται κάποιος αντίστοιχος τρανζιστοράτος;

τη φωτεινή ζεστασιά τη νύχτα

[*]Το αντίστροφο, τι έχει ένας τρανζιστοράτος και στερείται κάποιος αντίστοιχος λαμπάτος;

βαττ και αμπέρ

[*]Μήπως η απάντηση σε αυτό το δίλημμα είναι και ολίγον θέμα ψυχοσύνθεσης; Αν ναι, ποιο είναι περίπου το ψυχογραφικό προφίλ του ιδιοκτήτη ενός λαμπάτου και ενός τρανζιστοράτου ενισχυτή;

ο "λαμπάτος" ιδιοκτήτης είναι συμπαθητικός άνθρωπος με τα μειονεκτήματά του που τον κάνουν ακόμα περισσότερο αξιαγάπητο, ενώ ο "τρανζιστοράτος" ιδιοκτήτης είναι ένας αντιπαθής ξερόλας που δυστυχώς για τους άλλους δε κάνει λάθος ποτέ και το μόνο του μειονέκτημα είναι η εμφανής αντικοινωνικότητά του

[*]Από την πείρα σας, ή έστω και με μαντεψιά, ποια είναι τα επιχειρήματα και τα κόλπα που μετέρχεται ο πωλητής ενός τρανζιστοράτου ή λαμπάτου ενισχυτή, για να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή;

"κοίτα λάμπες που έχει αυτός ο ενισχυτής παλικάρι μου, αυτό μόνο παίζει μουσική ανθρώπινα, αυτό είναι Hi-End!..."

"κτήνος κατασκευής (είδες πόσα κιλά είναι?), οδηγεί τα πάντα, δε μασάει, τι να λέμε τώρα... πραγματικό Hi-End!..."

[*]Αν ήσασταν στη θέση του κατασκευαστή, πώς θα συνθέτατε έναν ενισχυτή της μιας, ή της άλλης τεχνολογίας; Τι θα έπρεπε να έχει, τι θα έπρεπε να μην έχει;

Ο λαμπάτος θα έπρεπε να έχει πολλές λάμπες να φαίνονται όρθιες, να φέγγουν πολύ όταν ανάβει, και το σασσί να είναι γυαλιστερό του θανάτου, σκέτος καθρέφτης, σε νίκελ με λίγες χρυσές λεπτομέρειες. Κάποια ρυθμιστικά volume ή on/off με ρετρό σχεδίαση και ίσως κανένα κυριλέ βολτόμετρο για τις τάσεις θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα, το τελειωτικό "χτύπημα".

Δε θα πρέπει να έχει ένδειξη βαττ, σε καμιά περίπτωση. ρεζίλι θα γίνουμε....

ο τρανζισοράτος θα έπρεπε να έχει βάρος, τεράστιο βάρος, μιλάμε για πολλά κιλά, με 4 τεράστια χερούλια για να τον κουμαντάρουν 2 γεροδεμένοι ενήλικες, κατασκευασμένο το σασσί με >2cm πάχος αλουμινίου και τερατώδεις ψύκτρες πέρα δώθε, ενώ ο μετασχηματιστής πρέπει οπωσδήποτε να φαίνεται μέσα από τις γρύλιες του καπακιού και να έχει μέγεθος μπάλας του μπάσκετ. Στην βουρτσισμένη αλουμινένια πρόσοψη, κάτω από το σκαλιστό λογότυπο της εταιρίας και του μοντέλου του ενισχυτή, ένα μπλε λεντάκι αρκεί, ενώ οι μπόρνες των ηχείων να παραπέμπουν σε πυρηνικό εργοστάσιο. Αν βέβαια υπάρχει και ένδειξη βαττ, είτε με βελόνες είτε ψηφιακό, μιλάμε για το απόλυτο όπλο που θα φέρει το τελειωτικό "χτύπημα".

Δε θα πρέπει να έχει τίποτα που να θυμίζει ρετρό - παλιατζούρα, και να μην έχει λεπτό καλώδιο ρεύματος στη συσκευασία.

ΟΚ?:143::135::143:

Reaction score
1.844

Με κάλυψε ο costas EAR. :444: Δεν θα μπορούσα να τα περιγράψω τόσο παραστατικά. :403:

Reaction score
47
Δε βλεπω τους ψηφιακους στην εξισωση.
Τι πρεπει να πει ενας πωλητης που πουλαει ψηφιακους; (συνηθως λενε πως εχει λαμπατες χροιες):116::116::116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.882
Απάντηση: Re: «Καθένας λέει τα δικά του…»

Τι πρεπει να πει ενας πωλητης που πουλαει ψηφιακους;
κοίτα για τι μηχάνημα μιλάμε, με ύψος μόλις 8 cm και βάρος 1,3 kg καταφέρνει και βγάζει 1800 βαττ στο κανάλι ενώ παραμένει ατάραχα παγωμένο, κοίτα, ούτε ψύκτρες δεν έχει! Α, και είναι 7-κάναλος.
Ε, είναι και φτηνός, και τα δικά σου τα γαϊδούρια τα ηχεία ποιός άλλος νομίζεις πως μπορεί να τα οδηγήσει χωρίς να χρειάζεται να πουλήσεις το τετραόροφο σπίτι που σου έγραψαν οι γονείς σου.... Άσε τις μαλακίες και πάρτον να ησυχάσεις, κι όποιος σε ρωτάει όταν ακούει τόσο γλυκό ήχο (με χροιές τριόδου SET) τι ενισχυτής είναι, θα λες "λαμπάτος" κι άστους να ψάχνουν.... Α, έχει και τηλεχειρισμό με ένα volume control που λέει πως είναι ψηφιακό αλλά δε ξέρω πως δουλεύει, έχει και USB και Firewire είσοδο και ενσωματωμένα DAC και κάτι άλλα μπαρμπάδια που τα λέει DSP, αλλά να σου πω την αλήθεια δε ξέρω τι ακριβώς κάνουν αυτά... Με τα ψηφιακά δε βγάζει κανείς άκρη, άσε, μεγάλο μπέρδεμα η τεχνολογία στις μέρες μας...σκέτα PC έχουν καταντήσει τα μηχανήματα audio, μπλέξαμε τα μπούτια μας μου φαίνεται... καιρός να αλλάξω επάγγελμα... α, ξέχασα να σου πω, συνδέεται και με PC και αλλάζει firmware μέσω internet, αλλά μη με ρωτήσεις τι και πως, δε ξέρω τίποτα, μόνο την ισχύ του ξέρω και το Damping Factor που είναι - άκουσον άκουσον - >55.000 σε όλο το φάσμα, έτσι λέει το προσπέκτ, αλλά τι να σου πω, μπορεί να είναι και τυπογραφικό λάθος, πάντως εμείς ότι ηχείο συνδέσαμε πάνω του το έσκισε για πλάκα, η αλήθεια είναι ότι έχει παλαβά γκάζια και παίζει και τέλεια, αλλά τι να το κάνεις, αφού δε ξέρουμε να το χρησιμοποιήσουμε, εδώ 3 μέρες όλοι μαζί ψάχναμε να βρούμε γιατί δε μπορούσαμε να το συνδέσουμε και τελικά έπαιξε μάλλον κατά λάθος...ε, μη το πειράζεις, νομίζω ότι παίζει μόνο από το PC κάτι αρχεία που τα λένε "φλάκς" - δε ξέρω, καλά το είπα? ρε συ, "φλάκς" λέγονται αυτά?

... ρε συ μη πατάς το USB καλώδιο, είναι της Goldmund, ξέρεις πόσο το πληρώσαμε? πιο ακριβό από τον ενισχυτή είναι.... πρόσεχε σου λέω.... πω πω και φοράς κάτι τακούνια ρε παιδάκι μου και συ.... χάθηκαν τα σπορτέξ? καλά ρε πως έρχεσαι έτσι στο μαγαζί... τι να πω....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.882

:135::135::135:οπότε παίρνεις ένα "λαμπάτο" και φεύγεις....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.811

κοίτα για τι μηχάνημα μιλάμε, με ύψος μόλις 8 cm και βάρος 1,3 kg καταφέρνει και βγάζει 1800 βαττ στο κανάλι ενώ παραμένει ατάραχα παγωμένο, κοίτα, ούτε ψύκτρες δεν έχει! Α, και είναι 7-κάναλος.
Ε, είναι και φτηνός, και τα δικά σου τα γαϊδούρια τα ηχεία ποιός άλλος νομίζεις πως μπορεί να τα οδηγήσει χωρίς να χρειάζεται να πουλήσεις το τετραόροφο σπίτι που σου έγραψαν οι γονείς σου.... Άσε τις μαλακίες και πάρτον να ησυχάσεις, κι όποιος σε ρωτάει όταν ακούει τόσο γλυκό ήχο (με χροιές τριόδου SET) τι ενισχυτής είναι, θα λες "λαμπάτος" κι άστους να ψάχνουν.... Α, έχει και τηλεχειρισμό με ένα volume control που λέει πως είναι ψηφιακό αλλά δε ξέρω πως δουλεύει, έχει και USB και Firewire είσοδο και ενσωματωμένα DAC και κάτι άλλα μπαρμπάδια που τα λέει DSP, αλλά να σου πω την αλήθεια δε ξέρω τι ακριβώς κάνουν αυτά... Με τα ψηφιακά δε βγάζει κανείς άκρη, άσε, μεγάλο μπέρδεμα η τεχνολογία στις μέρες μας...σκέτα PC έχουν καταντήσει τα μηχανήματα audio, μπλέξαμε τα μπούτια μας μου φαίνεται... καιρός να αλλάξω επάγγελμα... α, ξέχασα να σου πω, συνδέεται και με PC και αλλάζει firmware μέσω internet, αλλά μη με ρωτήσεις τι και πως, δε ξέρω τίποτα, μόνο την ισχύ του ξέρω και το Damping Factor που είναι - άκουσον άκουσον - >55.000 σε όλο το φάσμα, έτσι λέει το προσπέκτ, αλλά τι να σου πω, μπορεί να είναι και τυπογραφικό λάθος, πάντως εμείς ότι ηχείο συνδέσαμε πάνω του το έσκισε για πλάκα, η αλήθεια είναι ότι έχει παλαβά γκάζια και παίζει και τέλεια, αλλά τι να το κάνεις, αφού δε ξέρουμε να το χρησιμοποιήσουμε, εδώ 3 μέρες όλοι μαζί ψάχναμε να βρούμε γιατί δε μπορούσαμε να το συνδέσουμε και τελικά έπαιξε μάλλον κατά λάθος...ε, μη το πειράζεις, νομίζω ότι παίζει μόνο από το PC κάτι αρχεία που τα λένε "φλάκς" - δε ξέρω, καλά το είπα? ρε συ, "φλάκς" λέγονται αυτά?

... ρε συ μη πατάς το USB καλώδιο, είναι της Goldmund, ξέρεις πόσο το πληρώσαμε? πιο ακριβό από τον ενισχυτή είναι.... πρόσεχε σου λέω.... πω πω και φοράς κάτι τακούνια ρε παιδάκι μου και συ.... χάθηκαν τα σπορτέξ? καλά ρε πως έρχεσαι έτσι στο μαγαζί... τι να πω....
Kατσε γιατι εχω βραχει απο το γελιο μεχρι την ζωνη.....κατσε να φερω και την double fast σαλιαρα του γιου μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι εχεις πιει σημερα γιατρε μου και κεντας ....μουρουνελαιο????????

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Re: «Καθένας λέει τα δικά του…»

Το θελω:105:. Αλλα θα μου το στησεις εσυ;:138:

Reaction score
3

Δε βλεπω τους ψηφιακους στην εξισωση.
Τι πρεπει να πει ενας πωλητης που πουλαει ψηφιακους; (συνηθως λενε πως εχει λαμπατες χροιες)
:116::116::116:

μοντέρνος και πρωτοποριακος
(κλάση D,firewire,usb,dsp,αναβαθμιση,dac κ.α.)

οικονομικος(φτηνος και καταναλώνει λιγο ηλ. ρεύμα)

και τέλος μιας και είναι in(sic) οικολογικος
(εδώ αυτοσχεδιαζει καποιος,οχι οτι διαφωνω, συνδεοντας
την καταναλωση ηλ.ενεργειας με το φαινομενο θερμοκηπιου,κατανάλωση φυσικων πορων κ.α.)

Reaction score
47
Αν και ο δικος μου εχει μεγαλυτερο DUMPing factor. Μολις η γυναικα μου εμαθε το κοστος του παραλιγο να με παρατησει:143::143:

Reaction score
8

Τι είναι αυτό που έχει ένας λαμπάτος ενισχυτής και στερείται κάποιος αντίστοιχος τρανζιστοράτος;
τεχνικα δεν ξερω, αλλα ακουστικα και η Κουλα η Πλανιδου που περναει απεξω καταλαβαινει το γιατι - λεγεται γλυκα και στναισθημα

Reaction score
8

Το αντίστροφο, τι έχει ένας τρανζιστοράτος και στερείται κάποιος αντίστοιχος λαμπάτος;
κατεμε υπερεχει στο χαμηλο κυριως μερος του φασματος

Reaction score
8

ο "λαμπάτος" ιδιοκτήτης είναι συμπαθητικός άνθρωπος με τα μειονεκτήματά του που τον κάνουν ακόμα περισσότερο αξιαγάπητο, ενώ ο "τρανζιστοράτος" ιδιοκτήτης είναι ένας αντιπαθής ξερόλας που δυστυχώς για τους άλλους δε κάνει λάθος ποτέ και το μόνο του μειονέκτημα είναι η εμφανής αντικοινωνικότητά του
γι αυτο οι τραντζιστορατοι κυκλοφορουν τις ομορφοτερες γκομενες που στοι κρεβατι δεν ... τις λεγομενες και γλαστρες, ενω οι λαμπατοι τις πιο ... πως να το πω, τελος παντων το βλεπεις στο μονιμο χαμογελο που χουν στην φατσα τους

Reaction score
761
Re: Απάντηση: Re: «Καθένας λέει τα δικά του…»

Ε, μην μας ανοίγεις μόνο την όρεξη, πες μας για ποιό μιλάς ντε!!!

GF

Reaction score
27

Φλακς??? Θεος 'φλαξ!!!:116:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.951
Απάντηση: «Καθένας λέει τα δικά του στο…Group Therapy»

Ως κάτοχος και των δύο σχολών,είμαι στιγματισμένος εις το...τετράγωνο:105:
1)Λάγνες μονάδες ενίσχυσης που απευθύνονται στο ''υπερεγώ'',ιδίως αν είναι εκτεθειμένες και τρίοδες μονής απόληξης(το χαιενδικό αντίστοιχο της E-type Jag),μεταφυσική αχλύ,λάτρα,τραγανή απόδοση σε ψιθυριστές εντάσεις,πυγολαμπίδα μες στη νύχτα,ζήλεια περίγυρου,Miles Davis(50s & 60s)
2)Μακροζωία,αδιάκοπη θερινή λειτουργία,ο τραγανός συντονισμός του οργανισμού παίζοντας δυνατά Portishead,LTJ Bukem,Yello,Prodigy,miss Kittin,Chemical Brothers,Moby,Armand Van Helden kok,τεχνοκρατική αύρα(το χαιενδικό αντίστοιχο του aρχιτεκτονικού Bauhaus),Miles Davis(70s & 80s)
3)Λάμπες:Αμετανόητος εστέτ,αντικονφορμιστής,ορίζεται εκ του Ziegmund Freud
Τρανζίστορ:Τεχνοκράτης,ορθολογιστής,ορίζεται εκ του Carl Wung
4)Λαμπάτος πωλητής:Τα ηλεκτρόνια ταξιδεύουν πιό άνετα στο κενό απ'ότι στους ημιαγωγούς,χροιές,μετασχηματιστές και καλωδίωση από εικοσάχρονο σιτεμένο ασήμι,λάμπες κατευθείαν από το USS Eldridge(Πείραμα της Φιλαδέλφειας),οδηγεί άνετα και δύσκολα ηχεία,εύρεση της περιβόητης μουσικότητας,ουδετερότητα τρανζιστοράτου,τεράστια σώματα,εξωσωματικές εμπειρίες,λάϊβ αίσθηση,στο σύστημα αναφοράς του τάδε,κοκ
Τρανζιστοράτος πωλητής:Ισχύς και ρεαλιστικές στάθμες,χροιές και σώματα λαμπάτου χωρίς τα μειονεκτήματα,με ζωντάνια από το πρώτο βατ ισχύος,ταιριάζει και μ'ευαίσθητα ηχεία,κατασκευή τεθωρακισμένου(μεταφέρεται μόνο με Unimog),1F(!) συνολική χωρητικότητα πυκνωτών τροφοδοτικού,εξωτερικά τροφοδοτικά μπαταρίας,τα πρώτα χ βατ σε καθαρή τάξη Α,μετασχηματιστές κι ενισχυτικά στοιχεία απο το USS Enterprise(Star Trek),στο σύστημα αναφοράς του τάδε,κοκ
5)Λαμπάτο σε κλειστό κουτί,παραμόρφωση κάτω του 0,3% στην ονομαστική ισχύ σε 4&8 Ωμ,φινίρισμα Κάρυ κι ευκολίες ώστε να υπηρετεί εκείνος εμένα κι όχι το αντίστροφο.
Τρανζιστοράτο με την εμμονή στη λεπτομέρεια του YBA και κυκλώματα ψηφιακής ενίσχυσης γιά όσο το δυνατόν μικρότερες διαστάσεις,βάρος και κατανάλωση.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.056
Members
38.403
Νεότερο μέλος
Daredevil 1994