Δυο απλες ερωτησεις

Μηνύματα
288
Reaction score
67
Καλησπέρα στη παρεα
1. Μπορεί το room correction να φτιάξει το sta ging(βελτίωση)
2. Ποια τραγουδια να χρησιμοποιώ για δοκιμές staging?
 

Μηνύματα
306
Reaction score
306
Καλησπέρα στη παρεα
1. Μπορεί το room correction να φτιάξει το sta ging(βελτίωση)
2. Ποια τραγουδια να χρησιμοποιώ για δοκιμές staging?
Δεν έχω μπει, ποτέ μέχρι τώρα στην διαδικασία να χρησιμοποιήσω αυτές τις μεθόδους ηλεκτρονικής ισοστάθμισης (room correction) , οπότε ότι σου γράφω θεώρησέ το κάπως γενικό, που ίσως βοηθήσει την καλύτερη κατανόηση του ζητήματος.
Στην ερώτησή σου, το "staging", μου είναι διφορούμενο τι εννοείς, διότι στο audio, όσο γνωρίζω, υπάρχουν δύο πιθανότητες, είτε το μέγεθος της "σκηνής", είτε το gain staging ή αλλιώς η ορθή ηλεκτρονική συνέργεια μεταξύ των κρίκων του συστήματος.
Ύστερα από αυτά, όσο αφορά την ηλεκτρονική συνέργεια των συσκευών είναι προφανές το room correction δεν σχετίζεται, αρά μάλλον εννοείς την βελτίωση της "σκηνικής εικόνας" του συστήματος.
Για το ορθό στήσιμο του συστήματος πρώτη και σημαντικότερη σημασία έχει η εύρεση της βέλτιστης θέσης ακρόασης για το συγκεκριμένο δωμάτιο και που η θέση αυτή ορίζεται από την ιδιαιτερότητα της ακουστικής του.
Δεύτερο βήμα είναι μια επιμέρους φροντίδα της ακουστικής, με προσθήκες υλικών διάχυσης, ανάκλασης και απορρόφησης με σκοπό την ελαχιστοποίηση των όποιων προβλημάτων έχει εγγενώς ο χώρος.
Αφού λοιπόν, εξαντληθούν όλες οι φυσικές μέθοδοι και φτάσουμε στο σημείο να έχουμε το καλύτερο δυνατό, τότε πλέον μπορεί να εφαρμοστεί και το room correction για να επιτύχουμε την επίπεδη απόκριση σε όλο το ακουστικό φάσμα.
Υποψιάζομαι αυτή η έξτρα ¨καθαρότητα" στο σύστημα θα ενισχύσει την αίσθηση του βάθους της ηχητικής σκηνής, σε τι παραπάνω άραγε βαθμό; δεν νομίζω να είναι σημαντικά μεγαλύτερος όπως αποδίδει ορθά τοποθετημένο στον ακουστικά φροντισμένο χώρο, αλλά πολλές φορές και αυτό το ελάχιστο αξίζει.
Όσο αφορά τι τραγούδια να χρησιμοποιήσεις, πρώτα και κύρια καλές ηχογραφήσεις τόσο σε συμφωνικά έργα αλλά και μικρά σύνολα jazz.
Τώρα τέλος, αν εννοείς κάτι άλλο, συγχώρεσε την άγνοιά μου, και γίνε πιο επεξηγηματικός.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.758
Μηνύματα
2.874.909
Members
37.945
Νεότερο μέλος
LLLEFTERIS
Top