Ηχεία βιβλιοθήκης τοποθέτηση του σε ψηλό ράφι.

Μηνύματα
60
Reaction score
0
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την βοήθεια/γνώμη σας για την τοποθέτηση των ηχείων μου Martin Logan 15i ψηλότερα από το ύψος του αυτιού, στην μελλοντική σύνθεση του σαλονιού.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα διαπιστώσετε πως ούτως ή αλλιώς η τοποθέτηση των ηχείων έπρεπε να αλλάξει γιατί ούτε τον κανόνα του ισόπλευρού τριγώνου δεν μπορούσα να ακολουθήσω. Η κατασκευή της σύνθεσής ήταν προγραμματισμένη να γίνει, απλά τα ευχάριστα είναι πως θα γίνουμε και γονείς τους επόμενους μήνες οπότε η σύνθεση πρέπει να φτιαχτεί γρηγορότερα για εξοικονόμηση χώρου.

Σκεφτόμουν λοιπόν αντί να απλώσω τα ηχεία με τις βάσεις που ήδη έχω (δείτε φωτογραφίες), να τα βάλω ακριβώς πάνω από την τηλεόραση για να αποφύγω οποιαδήποτε καταστροφή τους η ρύπανση από χεράκια με φαγητό και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.


Θέλω την γνώμη σας:

- Αν θα επηρεαστεί το ηχητικό αποτέλεσμα που ήδη έχω;
- Ποια βάση ραφιού με κλίση να προτιμήσω ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. (polyfon panel η isoacoustics)
- Πως να υπολογίσω τις γωνίες τοποθέτησης των ηχείων.
- Να μην το σκέφτομαι καν, θα καταστραφούν όλα τα υπόλοιπα πικαπ ενισχυτές κλπ, που τι πειράζει να αγοράσω και δυο ανταλλακτικά μεγάφωνά; Σκέφτηκα πως το πικαπ με εναν ιμαντα θα κρατησω το καπακι κλειστό, οπότε τι μπορούσε να πάθει ο ενισχυτής;
- Γενικά γνώμες διάφορες παραπάνω από ευπρόσδεκτες

Σύστημα (Για να έχετε μια ιδέα για τι μεγέθη μιλάμε)

- Ηχεία: Martin Logan 15i
- ραδιοενισχυτής: HK3390
- Phono stage και Dac Musical Fidelity V90
- technics sl 1210MK2 (AT 540ML)
- Cd player ΗΚ980
- καλώδιο ηχείων Monster Cable XT (~80€ πριν χρόνια)

Ευχαριστώ παρα πολύ
 

Attachments

Last edited:

TGD

Μηνύματα
7.338
Reaction score
7.333
Γύρισε τα ανάποδα, κάτω από την κόκκινη γραμμή, με τα Τουίτερ από κάτω. Θα είναι κοντά στο επιθυμητό ύψος.
Αν όμως εννοεις να τα βάλεις επάνω από την κόκκινη γραμμή, η μόνη λύση που ίσως δουλέψει είναι βασεις τοίχου με τα Τουίτερ να κοιτάνε κατά, ευθείαν τη θέση ακρόασης. Και ίσως ανάποδα. Αλλά σίγουρα όχι σε ράφι.
 

Μηνύματα
60
Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,

Σκεφτόμουν αν τα τοποθετήσω κάτω από την κόκκινη γραμμή, να τα αφήσω όπως είναι με τις βάσεις που ήδη έχω απλά θα αυξήσω την απόσταση μεταξύ τους επειδη θα φυγει η kallax βιβλιοθηκη απο αριστερά.

Θεωρητικά, πάνω απο την τηλεόραση και πανω θα έχω ράφια για βιβλια, για αυτό έλεγα να τα βάλω στο ράφι με καποια βασης απομονωσής.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.756
Μηνύματα
2.874.886
Members
37.945
Νεότερο μέλος
LLLEFTERIS
Top