Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

melina

Cargo 200
Μηνύματα
24.132
Reaction score
43.611
Για πείτε καμιά ιδέα για home bbq την Τσικνοπέμπτη!
Μη μου πείτε για πανσέτες ,λουκάνικα και παιδάκια..τα ξέρω.
Καμιά πρόταση για κάτι διαφορετικό.

Παϊδάκια εννοώ...παιδάκια δεν τρώω..τουλάχιστον όχι ακόμα!
picanha


 
Last edited:

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.455
Κάνοντας ένα πρόχειρο ψάξιμο είδα πως είναι κιλότο κομμένο σε φέτες.
Ισχύει?
Κάνουμε δουλίτσα με το συνηθισμένο κιλότο που βρίσκουμε στα κρεοπωλεία ή πρέπει να είναι απαραίτητα κάποιο premium μοσχάρι?

Πως πείθω τη γυναίκα να φάει κρέας που είναι ροζ μέσα?
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.779
Reaction score
29.924
Άστα, δύσκολα πείθεις κάποιον να φάει κρέας με ροζ χρώμα, αν είναι απ΄αυτούς που τα θέλουν ξεροψημένα.
Κι εγώ τέτοιο στραβόξυλο είμαι. Δεν μπορώ τα αιματηρά κρέατα.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
24.132
Reaction score
43.611
Κάνοντας ένα πρόχειρο ψάξιμο είδα πως είναι κιλότο κομμένο σε φέτες.
Ισχύει?
Κάνουμε δουλίτσα με το συνηθισμένο κιλότο που βρίσκουμε στα κρεοπωλεία ή πρέπει να είναι απαραίτητα κάποιο premium μοσχάρι?

Πως πείθω τη γυναίκα να φάει κρέας που είναι ροζ μέσα?
Συνήθως το παίρνω ολόκληρο κομμάτι και το ψήνω ολόκληρο. Χαράζω σταυρωτά το κομμάτι του λίπους και το ξεκινώ στη σχάρα από τη μεριά του λίπους για αρκετή ώρα. Επίσης τέτοια κοπή κομματιού δεν την κάνουν εδώ οι παραδοσιακοί, το βρίσκω εισαγωγής έτοιμο συσκευασμένο κομμάτι.

Αν δεν μείνει ροζ μέσα δεν τρώγεται μετά, θα πρέπει να το περνάς από μπλέντερ και μετά στο στόμα.
Το ροζ δεν είναι αίμα. Το κρέας δεν έχει αίμα, το αίμα έχει στραγγίξει στο σφαγείο.

κοπυ παστε από αλλού

"Η πιο συχνή παρεξήγηση που αφορά το κρέας, είναι πως στα ψησίματα medium-rare ή rare αυτό που βλέπουμε στο εσωτερικό είναι αίμα.
Το κόκκινο χρώμα που βλέπουμε στους χυμούς μιας λαχταριστής μισοψημένης μπριζόλας, είναι ένα μείγμα νερού και μυοσφαιρίνης, μιας υδατοδιαλυτής πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση οξυγόνου στα κύτταρα των μυών και παρουσιάζει μεγάλη συγκέντρωση κόκκινων χρωστικών.
Η μυοσφαιρίνη περιέχει σίδηρο και είναι επομένως αρκετά θρεπτική. Όσο το κρέας είναι ωμό και σε επαφή με τον αέρα, ο σίδηρος είναι ενωμένος με ένα μόριο οξυγόνου και αυτό δίνει στο κρέας το κόκκινο χρώμα του. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το άτομο του σιδήρου λόγω θερμότητας οξειδώνεται και χάνει ένα ηλεκτρόνιο, δίνοντας στο μαγειρεμένο κρέας το γνώριμο καφέ χρώμα."
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
24.132
Reaction score
43.611
Και για σίγουρη επιτυχία, θερμόμετρο και κατεβαίνει από τη φωτιά στους 52 oC, το αφήνεις κανά 10 λεπτο (αν το ψήσεις ολόκληρο) σε κλειστό περιβάλλον (π.χ. φούρνος) να έρθει στα ίσα του*

* αν και νεώτερες έρευνες :whistling: ακούει κανείς :whistling: έχουν δείξει ότι δεν έχει και τόοο σημασία αυτό, πιο πολύ σημασία έχει να φαγωθεί ζεστό
 


Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.455
Αυτό με το κλειστό περιβάλλον...κάπου είχα δει να προτείνεται για το μοσχάρι σκέπασμα με αλουμινόχαρτο για κανένα δεκάλεπτο πριν "καταναλωθεί".
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
24.132
Reaction score
43.611
η ιδέα ειναι να παραμεινει ζεστο, να μην εκτεθει και κρυωσει αποτομα εξωτερικα, και εντος του να γινει ισοκατανομη της θερμοκρασιας, πρακτικα για κανα πενταλεπτο συνεχιζει να ψηνεται και εκτος φωτιας.
 

Μηνύματα
5.673
Reaction score
3.497
αύριο θα κάνω κότσι χοιρινό στη λαδόκολλα με πιπεριές και κίτρινα τυριά,πείτε κάνα καλό κρασί να το συνδυάσω
 





Μηνύματα
13.868
Reaction score
11.524
Επίσης, αφού τελειώσει η διαδικασία του ψησίματος (αφού το βγάλεις από τη φωτιά) πρέπει να μείνει λίγο ακόμα να πέσει η θερμοκρασία του για να μη χυθούν τα ζουμιά από μέσα, όταν το κόψεις (ή κάτι τέτοιο, ψάξτε το). Γίνεται πιο νόστιμο.
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
13.791
Reaction score
34.935
Ρε τρελοι ειστε που θα περιμενουμε 10 λεπτα με το κοψιδι ετοιμο????
Εδω ουτε 10 λεπτα το ψηνουμε!! και στο φιναλε αν ηθελε ας ειχε ξεκουραστει στην καταψυξη!
Σε λιγο θα μας πειτε να το κοβουμε σιγα σιγα να μην ποναει!:D
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.862
Reaction score
94.231
Και για σίγουρη επιτυχία, θερμόμετρο και κατεβαίνει από τη φωτιά στους 52 oC, το αφήνεις κανά 10 λεπτο (αν το ψήσεις ολόκληρο) σε κλειστό περιβάλλον (π.χ. φούρνος) να έρθει στα ίσα του*

* αν και νεώτερες έρευνες :whistling: ακούει κανείς :whistling: έχουν δείξει ότι δεν έχει και τόοο σημασία αυτό, πιο πολύ σημασία έχει να φαγωθεί ζεστό
Χαχαχαχα!

Τώρα θα έρθει κι ο Γιάννος να την περιλάβουμε την "ξεκούραση". :D

Το κρέας θέλω να το τρώω ζεστό, όχι χλιαρό. Ειδικά όταν είναι πιο λιπαρό το κομμάτι, η χαμηλή θερμοκρασία με αηδιάζει.
Άρα όταν το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" η θερμοκρασία πέφτει σε μη "επιτρεπτά" επίπεδα.

Υπάρχουν κι άλλα επιχειρήματα κατά της "ξεκούρασης", η θερμοκρασία όμως είναι για μένα το σημαντικότερο.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.862
Reaction score
94.231
Με έπιασε πρωινή πείνα και πήγα στο αγαπημένο μου deli. Διαλέγεις αλλαντικά, τυριά και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς και στα βάζει σε ζεστό ψωμί της αρεσκείας σου!
 

Attachments


minas

Πισιά
Μηνύματα
4.118
Reaction score
4.046
Κάνοντας ένα πρόχειρο ψάξιμο είδα πως είναι κιλότο κομμένο σε φέτες.
Ισχύει?
Κάνουμε δουλίτσα με το συνηθισμένο κιλότο που βρίσκουμε στα κρεοπωλεία ή πρέπει να είναι απαραίτητα κάποιο premium μοσχάρι?

Πως πείθω τη γυναίκα να φάει κρέας που είναι ροζ μέσα?
Εύκολα: Της κλείνεις τα μάτια και της δίνεις μία μπουκιά... Μετά δεν θα ξαναγυρίσει στο παραψημένο :)
Πέρα από την πλάκα, το καλό με το φαγητό είναι ότι ο καθένας επιλέγει τί του ταιριάζει.
Εγώ πάντως είμαι της σχολής του λίγου ψησίματος στο μοσχάρι, και επίσης προσπαθώ να το αφήνω να ξεκουραστεί.

Όπως το περιγράφει και ο Bourdain (με τον οποίο συμπίπτουν γενικά τα γούστα μου):
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.455
Να ξεκουραστεί ο ένας...να μην ξεκουραστεί ο άλλος..
Με μπερδέψατε ρε κερατάδες...θα ψήσω σαρδέλες την Τσικνοπέμπτη που έχουν και Ω3..:D
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.486
Μηνύματα
2.978.643
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14
Top