P.A. Subwoofer

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.639
Reaction score
12.242
Σε προηγούμενο θέμα μου λίγες ημέρες πριν, παρουσίασα την βελτίωση ενός ζεύγους επαγγελματικών ηχείων με μονάδα μεσοχαμηλών 12 ιντσών. Όπως είπα και τότε, τα ηχεία αυτής της σχεδίασης έχουν ικανοποιητική ενέργεια μέχρι τους 80-85 Hz, αλλά από εκεί και κάτω χρειάζονται <<υποστήριξη>>.
Για το λόγο αυτό προχώρησα στην κατασκευή του subwoofer που θα παρουσιάσω εδώ.
sub+cover2.jpg
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.639
Reaction score
12.242
Το ζητούμενο ήταν μια κατασκευή με λογικό όγκο και ανάλογο βάρος, για λόγους φορητότητας, μιας και η ανάγκη μετακίνησης του θα είναι συχνή.
Παρόλα αυτά δεν ήθελα να κάνω εκπτώσεις στην ποιότητα και τον όγκο αναπαραγωγής.
Για βάση της κατασκευής επέλεξα μια μονάδα 15 ιντσών της κορυφαίας Precision Device και συγκεκριμένα το PD-158.
https://www.precision-devices.com/products/archived-products/pd-158/.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.639
Reaction score
12.242
Το μεγάφωνο αυτό ήταν απωθημένο μου αρκετών ετών. Έτσι, όταν ένας φίλος μου πάνω στην κουβέντα για <<Επαγγελματικά υπογούφερ>> με ενημέρωσε ότι είχε ένα καινούριο που δεν είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει, το χτύπησα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τοποθετήθηκε σε μια καμπίνα σχεδόν 60 λίτρων, η οποία αρχικά είχα σχεδιάσει για down firing με έναν στρογγυλό σωλήνα bass reflex.
Στην αυλή του εργαστηρίου μου έγιναν όλες οι τροποποιήσεις και μέρος της βαφής, (γιαυτό και ζητώ επιείκεια για το φινίρισμα), για να φτάσω στο αποτέλεσμα που φαίνεται.
Οι εργασίες που έγιναν:
Κλείσιμο του αρχικού σωλήνα, μετακίνηση πλευράς στα ξύλινα ποδαράκια της κατασκευής, ελαφρώς διεύρυνση της τρύπα του μεγαφώνου, άνοιγμα των δύο τριγωνικών bass reflex και τοποθέτηση των ανάλογου μήκους ξύλων εσωτερικά, τοποθέτηση νεύρων για να αντέξει η καμπίνα την πίεση, προστατευτική γρίλια, τοποθέτηση φωλιάς για να δέχεται στύλο για δορυφόρο συν μέρος της βαφής.
Είχα προμηθευτεί και χερούλια μαζί με προστατευτικές γωνιές τα οποία αποφάσισα να μην τοποθετήσω.
sub no grills.jpg
 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.742
Μηνύματα
2.874.565
Members
37.942
Νεότερο μέλος
koniklos
Top