Audio Spectrum Artemis

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Σαφέστατα
Το καινούριο μοντέλο θα έχει υψηλότερη ευαισθησία και μάλλον θα είναι 2,5 δρόμων.:126:
συγνωμη... θα βγει πιο καινουργιο μοντελο απο αυτο της τελευταιας εκθεσης?

αν ναι ελπιζω να εχει γινει κατι με το φινιρισμα...

απο τους βασικοτερους λογους που τα πουλησα... με βλεπω παλι με Artemis αν οντως αλλαξει το φινιρισμα....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
συγνωμη... θα βγει πιο καινουργιο μοντελο απο αυτο της τελευταιας εκθεσης?

αν ναι ελπιζω να εχει γινει κατι με το φινιρισμα...

απο τους βασικοτερους λογους που τα πουλησα... με βλεπω παλι με Artemis αν οντως αλλαξει το φινιρισμα....
Αν σε ενδιαφέρει το τι φαίνεται και όχι το τι ουσιαστικά είναι καλά έκανες και τα πούλησες.
Η καμπίνα τους, και όχι μόνο, είναι πολύ προσεγμένη σαν κατασκευή.
Τώρα αν δεν συμφωνείς με την αισθητική άποψη αυτό είναι άλλο.

vag

Reaction score
0
Απάντηση: Audio Spectrum Artemis

Και εδώ βέβαια, προκύπτει το πρόβλημα, ότι δύσκολα θα βρει κάποιος το καινούργιο μοντέλο μεταχειρισμένο. Και καινούργιο, πολύ φοβάμαι ότι τώρα με την κρίση μου πέφτει κομματάκι εκτός προϋπολογισμού. Οριακά βέβαια.

Ωστόσο έχω και ένα άλλο θέμα. Ξέρει κανείς που μπορώ να το ακούσω? Δεν το έχω βρει διαθέσιμο προς ακρόαση.

έλα μου ντε!!! ξέρεις κανείς να μας πει;!!

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Αν σε ενδιαφέρει το τι φαίνεται και όχι το τι ουσιαστικά είναι καλά έκανες και τα πούλησες.
Η καμπίνα τους, και όχι μόνο, είναι πολύ προσεγμένη σαν κατασκευή.
Τώρα αν δεν συμφωνείς με την αισθητική άποψη αυτό είναι άλλο.
δυστηχως η ευτυχως δινω ιση βαρυτητα...και στην ποιοτητα του ηχου οσο και στη εμφανιση...μονο το ενα δεν αρκει...και για αυτο και δεν εχω αγορασει ακομα νεα ηχεια ...
παραδειγμα ηχειων που εμφανισιακα ηταν αψογα αλλα ηχητικα δεν με καλυπταν... pioneer s-1

οπως δεν θα εβαζα σπιτι μου ενα καναπε που ειναι βολικος αλλα με ξενερωνει στο ματι αλλο τοσο ενα ζευγαρι ηχειων ή καθε αλλο αντικειμενο της κατοχης μου... απο κατσαρολα ως αυτοκινητο...

sorry thats just me...

Reaction score
1.187

Ενώ αντίθετα εμένα μού αρέσει τρομερά η λιτή, αυστηρή, στιβαρή αισθητική των Ερμής, Ορφέας, Άρτεμις, Αθηνά, δεν θα την άλλαζα με τίποτα!!!
Και με "χαλάει" η αισθητική των νέων Studio RT-6 που μπορείτε να τα δείτε στο τελευταίο τεύχος του High Fidelity. Δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση μία Άρτεμη με αυτή την νέα αισθητική. Ελπίζω να με ακούει ο Πετρόπουλος. :144:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Audio Spectrum Artemis

Μα έχεις δει από κοντά τα νέα Άρτεμις όπως και την νέα Εστία με τις στρογγυλεμένες ακμές; Για μένα είναι πάρα πολύ ωραία, και το κυριότερο ΑΡΙΣΤΗ και ΣΤΙΒΑΡΟΤΑΤΗ καμπίνα!!!
Καμμία σχέση με κάτι εγγλέζικα(κινέζικα) κουτάκια. :142:

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Audio Spectrum Artemis

Ναι το τρέχον μοντέλο είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Πλησιάζει πολύ τον Ορφέα σε απόδοση.
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Κ.Πετρόπουλο μου είπε ότι η μόνη διαφορά που έχει η artemis v2 που έχω (οι άκρες του είναι σαν το eros που ανέβασα παρακάτω),με αυτήν με τις στρογγυλεμένες άκρες ,που κυκλοφορεί τώρα,είναι μόνο σε αυτό το αισθητικό κομμάτι.Καμία άλλη απολύτως διαφορά.Και μάλιστα ήταν κατηγορηματικός.

Reaction score
1.187

Εχεις δίκιο! Η αλλαγή θα είναι όταν θα μπει το νέο cross-over των 2,5 δρόμων! Τότε όμως δεν θα υπάρχει εμφανισιακή αλλαγή οπότε άντε να ξεχωρίσεις το μοντέλο με τις στρογγυλεμένες ακμές και τους 2 δρόμους από το επίσης στρογγυλεμένο με τους 2,5 δρόμους!

Reaction score
0

Ρε παιδιά, εξηγείστε και στον αδαή (εμένα) πως λειτουργεί των 2.5 δρόμων. Των τριών το καταλαβαίνω, των 2 επίσης. Των δυόμιση πως???

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ο ένας δρόμος είναι το tweeter.
Τα δύο άλλα μεγάφωνα, τώρα, παίζουν το χαμηλό σημείο του φάσματος μαζί αλλά το ένα κόβεται νωρίτερα και το άλλο συνεχίζει μέχρι το tweeter.

Reaction score
7.038

Μα έχεις δει από κοντά τα νέα Άρτεμις όπως και την νέα Εστία με τις στρογγυλεμένες ακμές; Για μένα είναι πάρα πολύ ωραία, και το κυριότερο ΑΡΙΣΤΗ και ΣΤΙΒΑΡΟΤΑΤΗ καμπίνα!!!
Καμμία σχέση με κάτι εγγλέζικα(κινέζικα) κουτάκια. :142:
Πριν καιρό που δεν είχα ασχοληθεί και πολύ με το αντικείμενο υψηλή πιστότητα ήχου ρώτησα κάποιον που έχει ψαχτεί αρκετό καιρό.
<<Ποιο ξύλο θεωρείται το καλύτερο για καμπίνα ηχείου?>>
Η απάντηση ήταν ότι τα καλύτερα ήταν οι καπλαμάδες, τα mdf και γενικώς τέτοιου τύπου μορφοποιημένα είδη λόγω καλύτερης πυκνότητας.
Διαβάζοντας αρκετά το τελευταίο διάστημα και σε αυτό το φόρουμ
και σε ένα ακόμη, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον είναι θέμα κόστους και όχι κάτι άλλο.
Δεν μπορεί να είναι καλύτερος ρε γαμώ το, ένας καπλαμάς από μασίφ καρυδιά π.χ.:121:
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όταν χρησιμοποιείς τέτοιου τύπου κουτιά (καπλαμάς κλπ), το κόστος της καμπίνας πέφτει εξεφτελιστικά, οπότε προσφέρεις και
το προϊόν σε καλύτερη τιμή ? (υποθέτω...)
Και καταλήγω λοιπόν και στο ζουμί της ερώτησης μου.
Αν , υποθέσουμε, αν, ότι υπάρχει άκρη για να φτιάξω καμπίνα
με το καλύτερο μασίφ ξύλο αγγελικά κομμένη και μετρημένη σε ακρίβεια χιλιοστού που θα μπει η κάθε της βίδα καθώς επίσης και αισθητικά και γενικότερα από όλες τις μεριές άψογη , ποιο είναι το επόμενο βήμα?
Υπάρχει τρόπος με ένα budjet υλικών 500 € (χωρίς την καμπίνα)
να φτιαχτεί ένα ηχείο ισάξιο σε ποιότητα ήχου με κάποιο των 3.000 € ???

ο ε ο ???

Reaction score
11

Πριν καιρό που δεν είχα ασχοληθεί και πολύ με το αντικείμενο υψηλή πιστότητα ήχου ρώτησα κάποιον που έχει ψαχτεί αρκετό καιρό.
<<Ποιο ξύλο θεωρείται το καλύτερο για καμπίνα ηχείου?>>
Η απάντηση ήταν ότι τα καλύτερα ήταν οι καπλαμάδες, τα mdf και γενικώς τέτοιου τύπου μορφοποιημένα είδη λόγω καλύτερης πυκνότητας.
Διαβάζοντας αρκετά το τελευταίο διάστημα και σε αυτό το φόρουμ
και σε ένα ακόμη, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον είναι θέμα κόστους και όχι κάτι άλλο.
Δεν μπορεί να είναι καλύτερος ρε γαμώ το, ένας καπλαμάς από μασίφ καρυδιά π.χ.:121:
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όταν χρησιμοποιείς τέτοιου τύπου κουτιά (καπλαμάς κλπ), το κόστος της καμπίνας πέφτει εξεφτελιστικά, οπότε προσφέρεις και
το προϊόν σε καλύτερη τιμή ? (υποθέτω...)
Και καταλήγω λοιπόν και στο ζουμί της ερώτησης μου.
Αν , υποθέσουμε, αν, ότι υπάρχει άκρη για να φτιάξω καμπίνα
με το καλύτερο μασίφ ξύλο αγγελικά κομμένη και μετρημένη σε ακρίβεια χιλιοστού που θα μπει η κάθε της βίδα καθώς επίσης και αισθητικά και γενικότερα από όλες τις μεριές άψογη , ποιο είναι το επόμενο βήμα?
Υπάρχει τρόπος με ένα budjet υλικών 500 € (χωρίς την καμπίνα)
να φτιαχτεί ένα ηχείο ισάξιο σε ποιότητα ήχου με κάποιο των 3.000 € ???

ο ε ο ???

Δεν είδα να αναφέρεσαι καθόλου στο προσχεδιασμένο και αρμονικά υλοιποιημένο καμπύλωμα της καμπίνας προς την, κατά το δυνατόν, εξάλειψη των συντονισμών!

Reaction score
7.038

Δεν είδα να αναφέρεσαι καθόλου στο προσχεδιασμένο και αρμονικά υλοιποιημένο καμπύλωμα της καμπίνας προς την, κατά το δυνατόν, εξάλειψη των συντονισμών!

Δεν γνωρίζω καθόλου από τεχνικά.
Αλλά ξαναλέω, υποθετικά βέβαια, ότι η καμπίνα βγαίνει ακριβώς
όπως πρέπει να είναι , βάσει σχεδίου που λένε.
Απο εκεί και πέρα τι γίνεται?
Βρίσκουμε άκρη με το τι ηχεία πρέπει να μπουν , κροσοβερ , κλπ.
Υπάρχουν στάνταρ συνδυασμοί ή πάμε με πειράματα?
(για να φτάσουμε σε αυτή την κατηγορία τιμής που προανέφερα)

υ.σ. αυτό το καμπύλωμα που αναφέρεις αν υπάρχει σχέδιο
δεν βγαίνει πάνω στο ξύλο?
(Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά να μαθαίνω και εγώ σιγά σιγά :114:)

Reaction score
11

Δεν γνωρίζω καθόλου από τεχνικά.
Αλλά ξαναλέω, υποθετικά βέβαια, ότι η καμπίνα βγαίνει ακριβώς
όπως πρέπει να είναι , βάσει σχεδίου που λένε.
Απο εκεί και πέρα τι γίνεται?
Βρίσκουμε άκρη με το τι ηχεία πρέπει να μπουν , κροσοβερ , κλπ.
Υπάρχουν στάνταρ συνδυασμοί ή πάμε με πειράματα?
(για να φτάσουμε σε αυτή την κατηγορία τιμής που προανέφερα)

υ.σ. αυτό το καμπύλωμα που αναφέρεις αν υπάρχει σχέδιο
δεν βγαίνει πάνω στο ξύλο?
(Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά να μαθαίνω και εγώ σιγά σιγά :114:)

Τα ηχεία με καμπυλωμένες πλευρές, αν έχεις τέτοιο σχέδιο, κατασκευάζονται πολύ δύσκολα! Όμως να μην σε απογοητεύω! Ίσως έχεις κάποιο καλό σχέδιο που δεν απαιτεί "καμπύλες".

Πάντως ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι εφικτή η οικονομία με την ιδιοκατασκευή! Οι τιμές αυτήν την εποχή είναι "χώμα"! Ακούω για πακέτα που σου δίνουν και τον ενισχυτή μαζί κτλπ. κτλπ.!

Reaction score
7.038

Τα ηχεία με καμπυλωμένες πλευρές, αν έχεις τέτοιο σχέδιο, κατασκευάζονται πολύ δύσκολα! Όμως να μην σε απογοητεύω! Ίσως έχεις κάποιο καλό σχέδιο που δεν απαιτεί "καμπύλες".

Πάντως ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι εφικτή η οικονομία με την ιδιοκατασκευή! Οι τιμές αυτήν την εποχή είναι "χώμα"! Ακούω για πακέτα που σου δίνουν και τον ενισχυτή μαζί κτλπ. κτλπ.!

Απλά έχω ένα κολλητό μαραγκό από τους παλιούς καλούς
μαστόρους ,μερακλής και είναι διατεθιμένος να φτιάξει ότι θέλω.

Σχέδια δεν έχω, απλά επειδή σκοπεύω μες το επόμενο τρίμηνο
να διαθέσω κάποιο ποσό για ενισχυτή και ηχεία ψάχνομαι γενικώς.
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και η αισθητική μεριά του θέματος.
Μου αρέσει η ξυλεία που χρησιμοποιεί ο Μπουραζάνης (indiabazaar αν το έχεις υπ'όψιν) στα έπιπλά του , αν δεν κάνω λάθος λέγεται sisha το ξύλο το οποίο
με μια στρώση βερνίκι καρυδιάς γίνεται απίθανο.
Γενικότερα πιστεύω οτιδήποτε σε βαρύ ξύλο σε σκούρο σχετικά
χρώμα είναι καλαίσθητο και ζεστό.
Τι σου λέω τώρα εε:114:
αλλά ρε γμτ, εκτός από το αυτί υπάρχει και το μάτι....:107:

Reaction score
11

Απλά έχω ένα κολλητό μαραγκό από τους παλιούς καλούς
μαστόρους ,μερακλής και είναι διατεθιμένος να φτιάξει ότι θέλω.

Σχέδια δεν έχω, απλά επειδή σκοπεύω μες το επόμενο τρίμηνο
να διαθέσω κάποιο ποσό για ενισχυτή και ηχεία ψάχνομαι γενικώς.
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και η αισθητική μεριά του θέματος.
Μου αρέσει η ξυλεία που χρησιμοποιεί ο Μπουραζάνης (indiabazaar αν το έχεις υπ'όψιν) στα έπιπλά του , αν δεν κάνω λάθος λέγεται sisha το ξύλο το οποίο
με μια στρώση βερνίκι καρυδιάς γίνεται απίθανο.
Γενικότερα πιστεύω οτιδήποτε σε βαρύ ξύλο σε σκούρο σχετικά
χρώμα είναι καλαίσθητο και ζεστό.
Τι σου λέω τώρα εε:114:
αλλά ρε γμτ, εκτός από το αυτί υπάρχει και το μάτι....:107:

Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ με ... τα μάτια ακούω...

Πάντως επιμένω να ψάξεις πολύ το θέμα του κόστους σε σχέση με τις προσφορές που υπάρχουν! Επίσης ένας καλός ξυλουργός, καλά υλικά και ενθουσιασμός δεν αρκούν καθόλου, εδώ που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα, για μία ανταγωνιστική κατασκευή ως προς την έτοιμη λύση!

Reaction score
7.038

Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ με ... τα μάτια ακούω...

Πάντως επιμένω να ψάξεις πολύ το θέμα του κόστους σε σχέση με τις προσφορές που υπάρχουν! Επίσης ένας καλός ξυλουργός, καλά υλικά και ενθουσιασμός δεν αρκούν καθόλου, εδώ που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα, για μία ανταγωνιστική κατασκευή ως προς την έτοιμη λύση!

Ψάχνομαι , και έχω μουρλαθεί!!
Προσπαθώ και εγώ να αποφύγω αυτό που είπε
κάποιος συμφουρίτης κάπου αλού και πραγματικά γέλασα πολύ: να μάθω χωρίς να πληρώσω.
Μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι για το θέμα ενισχυτή έχω ψιλοκαταλήξει στον http://www.luxman.co.jp/global/product/ia_l-550a2.html
αλλά στα ηχεία μιλάμε για τον μέγα αναποφάσιστο!!:114:
Μία λέω την Άρτεμη, μία τα 8.2 , την προηγούμενη εβδομάδα
άκουσα και κάτι chario και μου ψιλοαρέσαν.
Έ λ ε ο ς λέμε!!
Δεν μπορώ να αποφασίσω!!

Reaction score
1.187

Ρε παιδιά, εξηγείστε και στον αδαή (εμένα) πως λειτουργεί των 2.5 δρόμων. Των τριών το καταλαβαίνω, των 2 επίσης. Των δυόμιση πως???
Στούς 3 δρόμους το midrange παίζει αποκλειστικά και μόνο τις μεσαίες συχνότητες.
Ενώ στους 2,5 δρόμους το μεγάφωνο που παίζει τον ρόλο του midrange εκτός από τις μεσαίες κατεβαίνει και χαμηλά για να "βοηθήσει" το woofer στην αναπαραγωγή των χαμηλών.

Reaction score
1

Προσπαθώ και εγώ να αποφύγω αυτό που είπε
κάποιος συμφουρίτης κάπου αλού και πραγματικά γέλασα πολύ: να μάθω χωρίς να πληρώσω.
M@λ@κια ειπα,ε?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members