ηχεία+ενισχυτης σε forester '07

Reaction score
0
Γεια χαρα,

Έχω αποφασίσει να αναβαθμίσω το ηχοσύστημα, λόγω εγκατάστασης carpc.

Δεν με ενδιαφέρει η απόλυτη ένταση αλλα η σωστή ισορροπία με την ποιότητα.

Για ενισχυτή 99% έχω καταλήξει στον Alpine PDX-5.
Άλλες προτάσεις στα 500€ καλοδεχούμενες.

Ηχεία μου προτείνανε τα TS-E 170 και απο ότι διαβάζω φαίνονται καλά. Ειναι καλός αυτός ο συνδυασμός? Η καμπίνα είναι σχετικά μακρυά οπότε νομίζω πως μπορώ να έχω 4.1 χωρίς να χαλάω τον ήχο, σωστα?

To forester έχει από την μάνα του ένα 6χ9 για woofer. Ταιριάζει στο σύστημα ή είναι παραφωνία?

Όριο τα 1000€ τοποθετημένα...

Ευχαριστώ
Δημήτρης

Reaction score
41
Απάντηση: ηχεία+ενισχυτης σε forester '07

Γεια χαρα,
Για χαρά Δημήτρη. Καλώς ήρθες στο Avsite. Καλή συνέχεια :107:

Έχω αποφασίσει να αναβαθμίσω το ηχοσύστημα, λόγω εγκατάστασης carpc.
Πως και επέλεξες CarPC?
Έχεις άμεση επαφή με τα pc ή στο πρότειναν?
Θεωρώ πως τα CarPC έχουν (συνήθως) σκληρό ήχο (αν δεν ξεφεύγουν σε κόστος) αλλά από την άλλη έχουν πολλές δυνατότητες σε διάφορες λειτουργίες (βίντεο, πλοήγηση, συνδεσιμότητα κλπ)

Εξακολουθώ να διατηρώ επιφυλάξεις ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα (αλλά βεβαίως δεν μπορώ να είναι σίγουρος).
Αν σου δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή, βάλε μια καλή πηγή για να δεις τι διαφορές έχεις ηχητικά....

Άλλες προτάσεις στα 500€ καλοδεχούμενες.
Ωραίος ο ενισχυτής.
Φαντάζομαι πως τον φέρνεις από έξω γιατί στην Ελλάδα είναι ακριβότερος από 500€......
Αφού είσαι αποφασισμένος κατά 99% να μην βάλουμε και άλλες παραμέτρους στο δέσιμο....:126:

Ηχεία μου προτείνανε τα TS-E 170 και απο ότι διαβάζω φαίνονται καλά. Ειναι καλός αυτός ο συνδυασμός? Η καμπίνα είναι σχετικά μακρυά οπότε νομίζω πως μπορώ να έχω 4.1 χωρίς να χαλάω τον ήχο, σωστα?
Ωραία ηχεία τα Pioneer.
Θα βάλεις το ίδιο σετ και στις πίσω πόρτες?
Γενικά δεν συμφωνώ με πίσω ηχεία, αλλά η αναφορά σου σε σύστημα 4.1 με κάνει να πιστεύω πως θέλεις να παίξεις και για ταινίες οπότε πάω πάσο.....
Προσωπικά θα γεφύρωνα τα κανάλια και θα έπαιζα ως 2.1 με ακόμα καλύτερα ηχεία εμπρός. Αλλά αυτή είναι πάντα ΙΜΗΟ.....

To forester έχει από την μάνα του ένα 6χ9 για woofer. Ταιριάζει στο σύστημα ή είναι παραφωνία?

Θεωρώ το 6Χ9 της μαμάς, λίγο.
Ρίξε στην έξοδο sub του Alpine κάποιο καλύτερο sub σε κλειστή κούτα λίγων λίτρων. Ένα 12" θα ήταν υπεραρκετό και δεν θα ξεφύγεις πολύ από το κόστος.....

Όριο τα 1000€ τοποθετημένα...

Λογικά κάπου εκεί θα φθάσεις.
Θεωρώ πως εννοείς 500€ ενισχυτής, γύρω στα 60-70€ καλώδια/ ασφάλεια και ηχεία. Υπολόγισε γύρω στα 300-350€ αν αλλάξεις sub οπότε θα ξεπεράσεις το 1000αρικο αλλά όχι πολύ!

Ευχαριστώ
Δημήτρης

Περιμένω τις απαντήσεις σου.
Καλό απόγευμα Δημήτρη :107:

Reaction score
0
λόγω εγκατάστασης carpc.
αυτο θα ηθελα να το δω :107:

σωστος !!!!!!!!!!

Άλλες προτάσεις στα 500� καλοδεχούμενες.

ολα τα λεφτα , απιστευτα καλος ( για τα λεφτα του )

Η καμπίνα είναι σχετικά μακρυά οπότε νομίζω πως μπορώ να έχω 4.1 χωρίς να χαλάω τον ήχο, σωστα?
τι ηχεια θα βαλεις στης πισω πορτες ? ειναι ποιο μικρα απο τα μπροστα .

ειναι ενα woofer , με μεβρανη διαφανη πλαστικη , απλα χαλια , οπως φυσικα και ολα τα ηχεια του ''φορτηγου''

Όριο τα 1000� τοποθετημένα...

υπολογιζεις και το carpc - μοναδα , στα λεφτα αυτα ?

περισοτερες γνωμες για το forester , w w w . s c o o b y . g r

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Mikrosgr είμαι και στο scooby, και όταν τελείωσει το carpc Θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση :)

Το carpc το επέλεξα λόγω των απεριόριστων δυνατοτήτων που σου δίνει με κόστος συγκρίσιμο ή και χαμηλότερο από έτοιμα multimedia συστήματα και φυσικά την ευχαρίστιση του DIY.

Το ήχο του carpc και του pc γενικά νομίζω πως τον ρυθμίζεις όπως θες γιατί πρακτικά είναι ένας επεξεργαστής ήχου.

Για τα πίσω ηχεία έλεγα να βάλω τα ίδια, αλλά όπως διαβάζω και εδώ, με συμβούλεψαν πως είναι υπερβολή και ενδεχομενος και λάθος επιλογή. Δεν ξέρω ακόμα θα το δούμε αυτο. Αν και με το car pc μπορώ να ελεγχω ποια ηχεία παίζουν ποτε. Βάζεις ένα usb ρελεδακι στα καλώδια των ηχείων και από το cetrafuse (frontend προγραμμα για carpc) ελεγχεις τα ρελεδακια...

Ο ενισχυτής θα έρθει απέξω... Μεγάλη διαφορά τιμής με τους ντόπιους.

Για το woofer 12" δεν μπαίνει στην stock θέση. 8" ανετα και 10" με λίγο μαστόρεμα...
στον χώρο αποσκευών δεν πρεπει να υπάρχει κάτι γιατί ούτος ή άλλως μου φτάνει οριακά για την δουλειά... πολλά φορτώματα... Κάποιες προτάσεις εδώ?

Επειδή έχω δει γυμνό το forester, δεν έχει καθόλου, μα καθόλου μόνωση στις πόρτες! Αξίζει η χρήση μονωτικού υλικού (dunamat κτλ)? Μπαίνει μόνο γύρω από το ηχείο η σε όλη την πόρτα?

Reaction score
41

Το carpc το επέλεξα λόγω των απεριόριστων δυνατοτήτων που σου δίνει με κόστος συγκρίσιμο ή και χαμηλότερο από έτοιμα multimedia συστήματα και φυσικά την ευχαρίστιση του DIY.
Οι απεριόριστες δυνατότητες είναι σίγουρα σημαντικό πλεονέκτημα. Όπως και η νορμάλ τιμή σε σχέση με 2DIN πηγές του εμπορίου.....

Το ήχο του carpc και του pc γενικά νομίζω πως τον ρυθμίζεις όπως θες γιατί πρακτικά είναι ένας επεξεργαστής ήχου.
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι αρκετά σκληρό. Και μάλλον φταίνε τα DAC των CarPCs......
Κάνε την δοκιμή που σου ανέφερα και μας λες.

Βέβαια από την άλλη, οι όποιες διαφορές πιθανότατα να μην είναι ακουστές αφού εξαρτώνται
  • από τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος (ηχεία, ενισχυτές, μονώσεις, θέση ηχείων)
  • από τη μουσική που ακούς (είδος, bitrate των mp3 κοκ)
  • από την εμπειρία ακροάσεων

Για τα πίσω ηχεία έλεγα να βάλω τα ίδια, αλλά όπως διαβάζω και εδώ, με συμβούλεψαν πως είναι υπερβολή και ενδεχομενος και λάθος επιλογή. Δεν ξέρω ακόμα θα το δούμε αυτο. Αν και με το car pc μπορώ να ελεγχω ποια ηχεία παίζουν ποτε. Βάζεις ένα usb ρελεδακι στα καλώδια των ηχείων και από το cetrafuse (frontend προγραμμα για carpc) ελεγχεις τα ρελεδακια...
Αν βάλεις όμως πίσω ηχεία θα αναγκαστείς να δεσμεύσεις κανάλια από τον ενισχυτή σου. Προτιμώ λοιπόν με τα ίδια χρήματα να πάρω ένα καλύτερο σετ ηχείων για εμπρός και να τα οδηγήσω με περισσότερο ρεύμα από τον ενισχυτή (και συνεπώς να έχω μεγαλύτερες εντάσεις με σχεδόν μηδενικές παραμορφώσεις αφού θα παίζω με λιγότερο gain και στην πηγή και στον ενισχυτή)

Ο ενισχυτής θα έρθει απέξω... Μεγάλη διαφορά τιμής με τους ντόπιους.

Το κατάλαβα από την αναφορά σου στα 500€ :126:

Για το woofer 12" δεν μπαίνει στην stock θέση. 8" ανετα και 10" με λίγο μαστόρεμα...
στον χώρο αποσκευών δεν πρεπει να υπάρχει κάτι γιατί ούτος ή άλλως μου φτάνει οριακά για την δουλειά... πολλά φορτώματα... Κάποιες προτάσεις εδώ?

Ψάξε λίγο και λύσεις sub που μπαίνουν στον χώρο της ρεζέρβας.
Αν την χρειάζεσαι την ρεζέρβα, βάλε μια πολυεστερική κατασκευή στα πλαινά του χώρου αποσκευών και βάλε όσο μεγαλύτερο sub χωράει. Θα συμβούλευα να μην πέσεις κάτω από τις 10" γιατί είναι μεγάλο το αυτοκίνητο....

Επειδή έχω δει γυμνό το forester, δεν έχει καθόλου, μα καθόλου μόνωση στις πόρτες! Αξίζει η χρήση μονωτικού υλικού (dunamat κτλ)? Μπαίνει μόνο γύρω από το ηχείο η σε όλη την πόρτα?

Βάλε οπωσδήποτε ένα φύλλο Dynamat Original σε κάθε μπροστινή πόρτα και ένα Dynaxorb πίσω από τους μαγνήτες των μπροστινών mid-bass (στο μέσα μέρος της εξωτερικής λαμαρίνας). Θα βελτιωθεί ο ήχος σου αρκετά. Και αν είναι εντελώς γυμνό η βελτίωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη....

Reaction score
0

Κάπως καθυστερημένα να ευχαριστήσω για τη βοήθεια και βάζω κάποιες φώτογραφίες από την κατασκευή που έκανα.

Μπροστα: Pioneer - TS-E170Ci
Πίσω:pioneer - TS-A1303i
Woofer:pioneer - TS-W258D4
Ενισχυτής: Αlpine PDX-5

Για το woofer έκανα κατασκευή από fiberglass και παρόλο που δεν είναι 100% στεγανό (έκανα ένα λάθος στη μπάφλα) ακούγεται ευτυχώς μια χαρά.

http://img514.imageshack.us/img514/9864/kaloupoma.th.jpg
ξεκίνησα μικρός και αθωός να κάνω την πρώτη μου κατασκευή από fiberglass....

http://img163.imageshack.us/img163/5638/2xeria.th.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/1382/vgike2.th.jpg

και πάω και κάνω την τρύπα για το ηχείο σε λάθος μέρος και το συνειδητοποιώ ΑΦΟΥ έδεσα το ξύλο με τον πολυεστέρα... (μιλάμε για πολλά μπινελίκια....)
Εμπρός καλή μου λίμα και πήγα την τρύπα πιο κει....
http://img69.imageshack.us/img69/2959/malakas1.th.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/162/kouti.th.jpg
Έφτιαξα και ένα κουτι για να βάλω ενισχυτή, κάρτα ήχου, ραδιο, usb hub κτλ κτλ και του έβαλα και ανεμιστηράκια...

http://img69.imageshack.us/img69/1237/kouti2.th.jpg

Και το τελικό αποτέλεσμα με πρόχειρα τοποθετημένο από πάνω και το πλαστικό του αυτοκινήτου:

http://img525.imageshack.us/img525/3279/yihaaa.th.jpg

Μένει να βάλω μια σίτα για να προστατεύσω το woofer.

Πηγή είναι ενα carpc με εξωτερική κάρτα ήχου την X-Fi surround.

Πάμε στο πρόβλημα τώρα:
ΠΑΡΑΣΙΤΑΑΑΑΑΑΑΑ....

Έχω μία πολύ μικρή παρεμβολή όταν δουλέυει η μηχανή η οποία είναι ανεπαίσθητη (μόνο με αυτί δίπλα στο ηχείο την ακούς) και δεν με ενοχλεί.

Όταν βάζω όπισθεν έχω ενοχλητική παρεμβολή.
Όταν σβήσω την μηχανή έχω επίσης σταδιακά εντονότερη ενοχλητική παρεμβολή.
Αν έχω αναμένα αλαρμ με σβησμένη μηχανή, η παρεμβολή "αναβοσβήνει" και αυτή...

Τα RCA είναι "καλής" ποιότητας και θωρακισμένα. Από που αλλού μπορεί να έχω είσοδο παρεμβολής? Στα διάφορα βύσματα? Κάποιο μεταλλικό πλέγμα γύρω από την κάρτα ήχου ή στον ενισχυτή προς σχηματισμό κλοβού βοηθάει? Παλιά το usb καλώδιο που συνδέει pc και κάρτα ήχου ήταν 2 προκτάσεις και τα πρασιτα ήταν ανυπόφορα. Τώρα έχω μονοκόμματο.

Καποια συμβουλή?

Reaction score
0
πολυ καλη δουλεια !!!!!!!!!!!!!!!! μπραβο !!!!!!!!!!

και εγω εχω παρασητα , μου ειπαν να αλλαξω τιν γειωση , περνω απο τιν πισω βιδα που βιδωνη το καθισμα του συνοδηγου , λογο φορτο εργασια δεν το εχω κανει ακομα για να σου πω με βεβαιοτητα , εσυ τιν γειωση που τιν εχεις βαλει ?

Reaction score
24.788

για πρωτη φορα τουλαχιστον αριστο το αποτελεσμα!
αυστηρα αυστηρα νομιζω κατι λεπτομεριες θα μπορουσαν να βελτιωθουν (πχ η κουτα να ειναι "στοιχημενη" σε σχεση με το πατωμα) αλλα αν δεις κατι αλλες κατασκευες απο επαγγελματιες θα βρεις χειροτερα λαθη...

Reaction score
41

Καποια συμβουλή?

Συγχαρητήρια!!
Άριστη δουλειά, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως είναι ερασιτεχνική!
Εύγε. :107:

Για τα παράσιτα έλεγξε κυρίως γειώσεις.
Πηγής και κυρίως στον ενισχυτή.
Εκεί που έβαλες τις γειώσεις, χαλάρωσε, τρίψε με γυαλόχαρτο για να βγει μέταλλο (να μην βιδώσεις σε χρώμα του πλαισίου) και ξανασφίξε καλά.
Το λογικό είναι να σταματήσει το παράσιτο

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Γείωση παίρνω από σημείο που προτείνουν διάφοροι σε φορουμ εξειδικευμένο στα forester κάτω από τα πίσω φώτα.
Μου το ειχαν πει αυτό για το τρίψιμο και νομίζω πως το έφτασα μέχρι λαμαρίνα.

Απλά μου κάνει εντύπωση πως τα παράσιτα εμφανίζονται σε έντονο βαθμό όταν σβήσω την μηχανή και έχω το κλειδί στην πρώτη σκάλα ή όταν με αναμένη μηχανή βάλω όπισθεν.

Η γείωση της πηγής στην περίπτωση μου ποιά είναι? Βασικά η πηγή ποια είναι? η εξωτερική κάρτα ήχου ή ο υπολογιστής? Η κάρτα τραβάει ρεύμα από το usb hub...

Πάντως τα tweeter των Pioneer - TS-E170Ci τσιρίζουν αρκετά και αυτό είναι πρόβλημα σε χαμηλές στάθμες. Νοιώθω την ανάγκη να δυναμώσω ώστε να ισορροπήσει ο ήχος.

Reaction score
41

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Γείωση παίρνω από σημείο που προτείνουν διάφοροι σε φορουμ εξειδικευμένο στα forester κάτω από τα πίσω φώτα.
Μου το ειχαν πει αυτό για το τρίψιμο και νομίζω πως το έφτασα μέχρι λαμαρίνα.

Απλά μου κάνει εντύπωση πως τα παράσιτα εμφανίζονται σε έντονο βαθμό όταν σβήσω την μηχανή και έχω το κλειδί στην πρώτη σκάλα ή όταν με αναμένη μηχανή βάλω όπισθεν.

Η γείωση της πηγής στην περίπτωση μου ποιά είναι? Βασικά η πηγή ποια είναι? η εξωτερική κάρτα ήχου ή ο υπολογιστής? Η κάρτα τραβάει ρεύμα από το usb hub...

Πάντως τα tweeter των Pioneer - TS-E170Ci τσιρίζουν αρκετά και αυτό είναι πρόβλημα σε χαμηλές στάθμες. Νοιώθω την ανάγκη να δυναμώσω ώστε να ισορροπήσει ο ήχος.

Το καλό πρέπει να λέγεται! :107:

Υπάρχει πιθανότητα η γείωσή σου να είναι στην ίδια βίδα με των πίσω φαναριών?
Δοκίμασε σε παρακαλώ να πάρεις γείωση από την βίδα πατώματος της κεντρικής πίσω ζώνης ασφαλείας.

Η γείωσή σου πόσο χοντρό καλώδιο έχει?
Μήπως είναι πολύ ψιλό?

Για την γείωση της πηγής (δεν έχω παίξει με carpc) μάλλον μιλάμε για το κουτί του pc το οποίο με τη σειρά του θα δώσει γείωση και στην κάρτα ήχου (που φαντάζομαι είναι στο ίδιο κουτί)

Και δοκίμασε αντί για hub να συνδέσεις την κάρτα ήχου απ' ευθείας με την motherboard.

To σετ της Pioneer (170Ci) το χρησιμοποιείς με το μαμά crossover?

Reaction score
0

αυτό με τα φανάρια καλή ιδεά. Θα το τσεκάρω. Ισως έτσι να σχετίζεται το θέμα με την όπισθεν και τα αλάρμ που όταν ανάβει το φανάρι έχω παράσιτα

Η γείωση είναι πολύ χοντρή... μαζί με την μόνωση μπορέι να φτάσει και τα 10mm διάμετρο.

Δυστυχώς το pc ειναι στο ντουλαπάκι και η κάρτα ήχου πίσω δίπλα στον ενισχυτή, για να γλυτώσω το τράβηγμα των RCA.

Ναι τα μαμά είναι... Μπορώ να κάνω κάτι? Τώρα στον ισοσταθμιστή κόβω πολύ πριμα, μπαλόνωντας το πρόβλημα...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

αυτό με τα φανάρια καλή ιδεά. Θα το τσεκάρω. Ισως έτσι να σχετίζεται το θέμα με την όπισθεν και τα αλάρμ που όταν ανάβει το φανάρι έχω παράσιτα

Η γείωση είναι πολύ χοντρή... μαζί με την μόνωση μπορέι να φτάσει και τα 10mm διάμετρο.

Δυστυχώς το pc ειναι στο ντουλαπάκι και η κάρτα ήχου πίσω δίπλα στον ενισχυτή, για να γλυτώσω το τράβηγμα των RCA.

Ναι τα μαμά είναι... Μπορώ να κάνω κάτι? Τώρα στον ισοσταθμιστή κόβω πολύ πριμα, μπαλόνωντας το πρόβλημα...
Δοκίμασε να ακυρώσεις το xover και βάλε έναν πυκνωτή 3,3mf με μια αντίσταση 2Ωμ σε σειρά. Το συγκεκριμένο σετ παίζει καλά σαν ξεχωριστές μονάδες όχι μαζί με το δικό του xover. Το τουίτερ είναι πιο ευαίσθητο σε σχέση με το midbass. Προφανώς είναι φτιαγμένο να παίζει σαν σετ όταν τα μεγάφωνα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.
Και τέλος μόλις την αλλαγή που σου ανέφερα δοκίμασε να αλλάξεις εκ νέου την πολικότητα στο τουίτερ.
Θα είσαι οκ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam