Κώστας Φ.
Truth hurts. Here's a teddy bear.
- Reaction score
- 895
Κόπηκα αλλά κάτι μου λέει ότι η 6η φορά θα είναι η τυχερή!
:145::145::145:Τα μεγάλα θύματα δεν μπορώ να τα αποκαλύψω χωρίς να εκθέσω πρόσωπα και καταστάσεις όποτε τα αφήνω προς το παρόν...
...κοιτάξτε τη νοοτροπία σας και τις επιλογές σας.
Όποιος έχει διαφορετική "άποψη" να την κρατήσει για τον εαυτό του γιατί μιλάμε για τεχνικά θέματα οπότε δε θέλουμε γνώμη αλλά γνώση.
Ναι, σιγά μη κάνει και κραχ το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Άντε, πες, δεν είναι κακό. Κακό είναι να μην ξέρουμε.Τα μεγάλα θύματα δεν μπορώ να τα αποκαλύψω χωρίς να εκθέσω πρόσωπα και καταστάσεις όποτε τα αφήνω προς το παρόν...
Γεια χαρά...
Θέλω να συμμετέχω κι εγώ στην κουβέντα σας αλλά πείτε μου λίγο:
Θα κάνουμε σοβαρή συζήτηση βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, τεχνικά στοιχεία και εμπειρίες (γενικώς αλήθειες που πονάνε - όπως sex, αίματα και βιντεοταινίες) ή θα περιοριστούμε σε φήμες, τι μας είπαν οι κολλητοί μας (αντιπρόσωποι και μη), τι διαβάσαμε σε περιοδικά, άσχετους παραλληλισμούς και γενικώς χαβαλέ;
Είμαι μέσα και για τα δύο options.[/QUOTE
Συμφωνώ και παραθέτω εμπειρίες απο εδω ακροάσεις με ομάδα σοβαρών ανθρώπων,το Linn Αkurate ds vs Cary 306sacd/cd pro σε δύο σύστηματα αναλόγου βελινικούς και φίλοι του αναλογικού ήχου,πραγματικά το Linn έπαιξε σε γενικά αποδεκτές γνώμες λίγο πιό πάνω απο τον αντίπαλό του και έδειξε τα δόντια του στα Hd formats,υπάρχουν και φωτό της εκδήλωσης,σύντομα...
όσο για το Weiss Minerva έδειξε ότι στην κατηγορία μέχρι 3000ευρώ είναι αχτύπητο,διαφάνεια,έκταση,εικόνα και μουσικότητα σε επίπεδα καλού ανλογικού,μερικά απο τα στοιχεία του.
Γεια χαρά...
Θέλω να συμμετέχω κι εγώ στην κουβέντα σας αλλά πείτε μου λίγο:
Θα κάνουμε σοβαρή συζήτηση βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, τεχνικά στοιχεία και εμπειρίες (γενικώς αλήθειες που πονάνε - όπως sex, αίματα και βιντεοταινίες) ή θα περιοριστούμε σε φήμες, τι μας είπαν οι κολλητοί μας (αντιπρόσωποι και μη), τι διαβάσαμε σε περιοδικά, άσχετους παραλληλισμούς και γενικώς χαβαλέ;
Είμαι μέσα και για τα δύο options.[/QUOTE
Συμφωνώ και παραθέτω εμπειρίες απο εδω ακροάσεις με ομάδα σοβαρών ανθρώπων,το Linn Αkurate ds vs Cary 306sacd/cd pro σε δύο σύστηματα αναλόγου βελινικούς και φίλοι του αναλογικού ήχου,πραγματικά το Linn έπαιξε σε γενικά αποδεκτές γνώμες λίγο πιό πάνω απο τον αντίπαλό του και έδειξε τα δόντια του στα Hd formats,υπάρχουν και φωτό της εκδήλωσης,σύντομα...
όσο για το Weiss Minerva έδειξε ότι στην κατηγορία μέχρι 3000ευρώ είναι αχτύπητο,διαφάνεια,έκταση,εικόνα και μουσικότητα σε επίπεδα καλού ανλογικού,μερικά απο τα στοιχεία του.
ενδιαφερον....
Το Minerva αν και πολυ καλο σαν ακουσμα στ αυτια μου τουλαχιστον κ με το συστημα μου δεν επαιξε κ πολυυυ καλυτερα απο το Bencmark DAC1 modified.Δηλαδη δεν ειχε τοσο μεγαλη διαφορα που να με κανει να προχωρησω στην αγορα του.
Δεν είχε τόσο μεγάλη διαφορά; Ξέχασες μάλλον και πρέπει να στο ξαναφέρω ;-)Το Minerva αν και πολυ καλο σαν ακουσμα στ αυτια μου τουλαχιστον κ με το συστημα μου δεν επαιξε κ πολυυυ καλυτερα απο το Bencmark DAC1 modified.Δηλαδη δεν ειχε τοσο μεγαλη διαφορα που να με κανει να προχωρησω στην αγορα του.
Δεν ειπα πως δεν ειχε διαφορα!Δεν είχε τόσο μεγάλη διαφορά; Ξέχασες μάλλον και πρέπει να στο ξαναφέρω ;-)
Εγώ πάλι άκουσα διαφορά που δικαιολογεί το 1,5 χιλιάρικο πάνω από αυτό που έχεις (τιμές μεταχειρισμένων). Με τίποτα δηλαδή δε θα δεχόμουν τράμπα + 1,5 χιλιάρικο (παρά τις αφραγκιές μου...).Δεν ειπα πως δεν ειχε διαφορα!
Απλα οχι τοσο μεγαλη ωστε να το αγορασω.Δηλαδη αναλογικα με τη διαφορα τιμης εννοω δε θα τα αγοραζα.Θα πηγαινα μαλλον σε κατι καλυτερο!:126:
Δεν ειπα πως δεν ειχε διαφορα!
Απλα οχι τοσο μεγαλη ωστε να το αγορασω.Δηλαδη αναλογικα με τη διαφορα τιμης εννοω δε θα τα αγοραζα.Θα πηγαινα μαλλον σε κατι καλυτερο!:126:[/QUOTE
Ο.Κ υπάρχει όμως περίπτωση να δώσεις και Χ4 φορές παραπάνω χωρίς να ανταποκρίνονται στην διαφορά τιμής,παραθέτω κάποια παραδέιγματα
stereophile recommended compoments 2010
class A+ sacd/cd sony scd-4500es(1,500$) vs dcs scarlatti (79,996$)
class A cd oppo bdp 83se (899$) vs naim cd 555 (28,600$)
Δυστυχώς δεν έχω ακούσει μαμίσιο benchmark για να έχω άποψη. Ευχαρίστως να ξανακάνουμε ακρόαση στον ίδιο χώρο αν υπάρχει διαθέσιμο στη Θεσσαλονίκη κάποιο απείραχτο benchmark.Δηλαδή το Minerva ήταν πολύ καλύτερο από το Benchmark, καλά τι σόι updates έγιναν στο benchmark τότε?
εννοεις πολυ καλυτερη απο του benchmark !?Λοιπόν , είχα το bench πριν πάρω το Minerva οπότε ας πω και εγώ 2 πράγματα
Το bench στην κατηγορία τιμής που ανήκει είναι αρχηγός , είναι καθαρό αναλυτικό κτλ κτλ
Είχα στο μυαλό μου όμως πάντα ότι η μεσαία του ήταν τραβηγμένη πίσω απλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ μιας και επρόκειτο για στουντιακο προϊόν
Είναι ωστόσο κοινό μυστικό ότι εάν τα άκρα είναι τσιμπημένα το προϊόν ακούγεται πιο αναλυτικό από κάποιο που είναι πιο φλατ
Με βάση αυτό δεν θα ισχυριστώ ότι και το μινερβα λοιπόν δεν έχει κάποιας μορφής voicing από τον weiss η αν το voicing προέρχεται από την επιλογή των υλικών εσωτερικά αλλά η μεσαία περιοχή του μινερβα έναντι του μπεντς είναι ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Αντώνη ως πρώην κάτοχος του Minerva όπου το είχα συγκρίνει στο σύστημά μου με ''μαμίσιο'' benchmark.Θεωρώ ότι το minerva αξίζει το επιπλέον κόστος έναντι του bench.Λοιπόν , είχα το bench πριν πάρω το Minerva οπότε ας πω και εγώ 2 πράγματα
Το bench στην κατηγορία τιμής που ανήκει είναι αρχηγός , είναι καθαρό αναλυτικό κτλ κτλ
Είχα στο μυαλό μου όμως πάντα ότι η μεσαία του ήταν τραβηγμένη πίσω απλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ μιας και επρόκειτο για στουντιακο προϊόν
Είναι ωστόσο κοινό μυστικό ότι εάν τα άκρα είναι τσιμπημένα το προϊόν ακούγεται πιο αναλυτικό από κάποιο που είναι πιο φλατ
Με βάση αυτό δεν θα ισχυριστώ ότι και το μινερβα λοιπόν δεν έχει κάποιας μορφής voicing από τον weiss η αν το voicing προέρχεται από την επιλογή των υλικών εσωτερικά αλλά η μεσαία περιοχή του μινερβα έναντι του μπεντς είναι ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ
αυτο το 79.996$ δεν το καταλαβα? πως μεταφραζεται και ποσα κομματια εχουν πουληθει?Δεν ειπα πως δεν ειχε διαφορα!
Απλα οχι τοσο μεγαλη ωστε να το αγορασω.Δηλαδη αναλογικα με τη διαφορα τιμης εννοω δε θα τα αγοραζα.Θα πηγαινα μαλλον σε κατι καλυτερο!:126:[/QUOTE
Ο.Κ υπάρχει όμως περίπτωση να δώσεις και Χ4 φορές παραπάνω χωρίς να ανταποκρίνονται στην διαφορά τιμής,παραθέτω κάποια παραδέιγματα
stereophile recommended compoments 2010
class A+ sacd/cd sony scd-4500es(1,500$) vs dcs scarlatti (79,996$)
class A cd oppo bdp 83se (899$) vs naim cd 555 (28,600$)