8 HZ από ακουστικά, 15 ΗΖ από ηχεία, γίνεται;

Reaction score
11
Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

ναι, ναι, έχω μια αγωνία...
Σαφώς και έχεις γιατί, αν τελικά συμφωνήσω μαζί σου, απλά ... αυτοακυρώνεσαι!

:142:

Reaction score
11.413
Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Υπομονή. Το ξέρω, κρέμεστε από τα χείλη μου!!!:142:

Reaction score
1.187

Μα όταν δίνω στην γεννήτρια 8 η 10 HZ πόσο ποιο πάνω αρμονικές θα βγάλει; Δεν υποτίθεται ότι βγάζει την συχνότητα που της ζητάς;

Φίλε komhst μήπως μπορείς να κάνεις αυτή τη δοκιμή να δούμε τα αποτελέσματα και σε σένα;

Άλλωστε αν ήταν αρμονικές, γιατί στο 1 HZ μπορώ και μετράω τις παλινδρομήσεις των γούφερς;

Ακόμα ακουστικά υπάρχει συνάφεια σε αυτό που περιμένω να ακούσω στα 10, π.χ., HZ με αυτό που ακούω στα 20 η στα 30 HZ! Oι ήχοι δηλαδή διαφέρουν μεταξύ τους με τον προβλεπόμενο τρόπο.

:111:
Κάπου έχω καταχωνιασμένο ένα πρόγραμμα γεννήτρια συχνοτήτων.. Κάτσε να το βρω και θα σού πω...

Reaction score
777

Όπως πολύ σωστά κάποιος προείπε ακούς αρμονικές.
Αυτές δημιουργούνται είτε άμεσα είτε έμμεσα απο στάσιμα κύματα που δημιουργούνται στο χώρο αλλα και στην καμπίνα του ηχείου*.

Ουσιαστικά και στο 1hz να βάλεις το ηχείο θα ακούσεις τις αρμονικές απλά θα είναι σε μικρότερη ένταση απο την φέρουσα.

Οι αρμονικές μπορεί να είναι αρκετές οκτάβες πάνω απο τη φέρουσα.

Πάντως αν το ηχείο σου παράγει τόσες πολλές αρμονικές ετσι ώστε στα 50HZ τις ακούς αυτό το μόνο που κάνει είναι να θίγει την ποιότητα του ηχείου σου πρώτα και μετά του χώρου σου.

*έβαλα το αστεράκι διότι δέν ξέρω αν τα στάσιμα μπορούμε να τα εκλάβουμε ως αρμονικές.

Αυτά πιστεύω...όποιος επιθυμεί ας διορθώσει.

Reaction score
1.187

Φίλε komhst μήπως μπορείς να κάνεις αυτή τη δοκιμή να δούμε τα αποτελέσματα και σε σένα;

Λοιπόν αγαπητέ μου φίλε ήταν μια καλή ευκαιρία για ένα ακουόγραμμα που είχα καιρό να κάνω. :140:

Ο εξοπλισμός μου:
Εξωτερική κάρτα USB Audiotrack Prodigy Cube με ASIO drivers. Ακουστικά AKG K141 MKII

Με το ποτενσιόμετρο της κάρτας μεταξύ παρά τέταρτο και παρά δέκα (εκεί που ακούω δηλαδή συνήθως μουσική σε φυσιολογικές ανθρώπινες εντάσεις) άκουσα 26 ~ 14.800 Ηz

Τα 26Hz ήταν πολύ οριακά. Τα 30Hz τα άκουγα άνετα. Είναι και ο θόρυβος του ανεμιστήρα του PC... Πάντως και αθόρυβο να ήταν εκτιμώ ότι άντε να πήγαινε μέχρι 25 Hz οριακά, όχι πιο κάτω.
Οι συχνότητες που έβαλα να ακούσω ήταν κανονικά ημίτονα και μού φάνηκαν πεντακάθαρες. Έκανα πολλές δοκιμές και στην μεσαία περιοχή π.χ. 1000 Hz δεν υπήρχαν καθόλου ακουστές αρμονικές.

Reaction score
11

Λοιπόν αγαπητέ μου φίλε ήταν μια καλή ευκαιρία για ένα ακουόγραμμα που είχα καιρό να κάνω. :140:

Ο εξοπλισμός μου:
Εξωτερική κάρτα USB Audiotrack Prodigy Cube με ASIO drivers. Ακουστικά AKG K141 MKII

Με το ποτενσιόμετρο της κάρτας μεταξύ παρά τέταρτο και παρά δέκα (εκεί που ακούω δηλαδή συνήθως μουσική σε φυσιολογικές ανθρώπινες εντάσεις) άκουσα 26 ~ 14.800 Ηz

Τα 26Hz ήταν πολύ οριακά. Τα 30Hz τα άκουγα άνετα. Είναι και ο θόρυβος του ανεμιστήρα του PC... Πάντως και αθόρυβο να ήταν εκτιμώ ότι άντε να πήγαινε μέχρι 25 Hz οριακά, όχι πιο κάτω.
Οι συχνότητες που έβαλα να ακούσω ήταν κανονικά ημίτονα και μού φάνηκαν πεντακάθαρες. Έκανα πολλές δοκιμές και στην μεσαία περιοχή π.χ. 1000 Hz δεν υπήρχαν καθόλου ακουστές αρμονικές.

:444:

Ψάχνοντας στα επίσημα specs της Prodigy, με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι λείπει η απόκριση συχνοτήτων! Μήπως την έχεις;

Επίσης στα ακουστικά σου βλέπω απόκριση από 18 HZ ! Tα δικά μου, Τechnics RP-F200, ξεκινάνε επίσημα από τα 10 HZ! Μήπως αυτό έχει την σημασία του στην συγκεκριμένη, εντελώς οριακή, κατάσταση;

Reaction score
11
Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Ουσιαστικά και στο 1hz να βάλεις το ηχείο θα ακούσεις τις αρμονικές απλά θα είναι σε μικρότερη ένταση απο την φέρουσα.
Ειδικά σε αυτό να σου εξηγήσω ότι το 1 HZ είναι 1 ΗΖ γιατί απλούστατα λειτουργεί τόσο αργά που μπορώ και μετράω τον παλμό στα VUόμετρα που ταυτίζεται απόλυτα με την κίνηση των γούφερ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.362

The ear itself does not respond to frequencies below 20 Hz

Reaction score
1.187

:444:

Ψάχνοντας στα επίσημα specs της Prodigy, με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι λείπει η απόκριση συχνοτήτων! Μήπως την έχεις;

Πράγματι δεν υπάρχει εδώ: http://www.audiotrack.net/products/PDCUBE/spec/

Δεν το είχα προσέξει. Δεν με είχε απασχολήσει γιατί θεωρώ ότι κανένα DAC ή καλή κάρτα ήχου δεν έχει λιγότερο από 20~20.000Ηz τουλάχιστον απόκριση συχνότητος.

Reaction score
1.187

Επίσης στα ακουστικά σου βλέπω απόκριση από 18 HZ ! Tα δικά μου, Τechnics RP-F200, ξεκινάνε επίσημα από τα 10 HZ! Μήπως αυτό έχει την σημασία του στην συγκεκριμένη, εντελώς οριακή, κατάσταση;

Για να μπορέσεις να πεις αν ακούς η δεν ακούς κάποιες συχνότητες παίζει ρόλο και η ένταση. Δηλαδή χρειάζεσαι πρώτα ένα calibration. Βάζεις π.χ. τα 1000 Hz (τα οποία τα ακούς σίγουρα) σε μία μέση φυσιολογική ένταση. Από 'κει και πέρα δοκιμάζεις τις διάφορες ακραίες συχνότητες ΧΩΡΙΣ να πειράξεις την ένταση. Να παίζουν (θεωρητικά) στην ένταση που έπαιζαν αρχικά τα 1000 Hz.
Δεν έχει νόημα δηλαδή φθάνοντας στα άκρα του ακουστού φάσματος συχνοτήτων να δυναμώνεις την φωνή στο τέρμα προκειμένου να "ακούσεις" κάποιες συχνότητες παραπάνω...
Γι αυτό και τις αποκρίσεις συχνότητος των ηχείων τις μετράνε (οι σοβαροί κατασκευαστές) στα ±3 dB

Reaction score
11

The ear itself does not respond to frequencies below 20 Hz
Σε ειδικές, ιδανικές συνθήκες λέει, από τα 12 HZ.

"20 Hz is considered the normal low frequency limit of human hearing. When pure sine waves are reproduced under ideal conditions and at very high volume, a human listener will be able to identify tones as low as 12 Hz"

Eδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hearing_range

To ανεξήγητο (;) είναι πως τα 8 HZ τα ακούει και η γυναίκα μου αλλά πρέπει το volume να πάει ψηλότερα.

Τέλος πάντων τείνω να πιστέψω και εγώ πως αυτό που ακούμε ... δεν υπάρχει!

Αφού έτσι πρέπει να είναι;

Πάντως το σύστημα τίθεται στην διάθεση του AVSITE προς ... περαιτέρω διερεύνηση του ... φαινομένου! (PC, κάρτα, ακουστικά).

:107:

Reaction score
11

Για να μπορέσεις να πεις αν ακούς η δεν ακούς κάποιες συχνότητες παίζει ρόλο και η ένταση. Δηλαδή χρειάζεσαι πρώτα ένα calibration. Βάζεις π.χ. τα 1000 Hz (τα οποία τα ακούς σίγουρα) σε μία μέση φυσιολογική ένταση. Από 'κει και πέρα δοκιμάζεις τις διάφορες ακραίες συχνότητες ΧΩΡΙΣ να πειράξεις την ένταση. Να παίζουν (θεωρητικά) στην ένταση που έπαιζαν αρχικά τα 1000 Hz.
Δεν έχει νόημα δηλαδή φθάνοντας στα άκρα του ακουστού φάσματος συχνοτήτων να δυναμώνεις την φωνή στο τέρμα προκειμένου να "ακούσεις" κάποιες συχνότητες παραπάνω...
Γι αυτό και τις αποκρίσεις συχνότητος των ηχείων τις μετράνε (οι σοβαροί κατασκευαστές) στα ±3 dB
Πολύ σωστή παρατήρηση φίλε komhst! To έλαβα υπ΄όψη μου αυτό που λες και δηλώνω πως από τα 8 HZ υπάρχει ήχος έχοντας το volume στην θέση 2, (χαμηλά δηλαδή), όπου ακούω και τα 1000 HZ. Η γυναίκα μου πρέπει να βάλει το volume στο 5 για να ακούσει που και πάλι είναι εύλογο, "μετράει", νομίζω.

Πάντως να πω ακόμα:

1)Στην τόσο χαμηλή αυτή συχνότητα αρχίζει μία ηχητική ακολουθία που όσο αυξάνει η συχνότητα στην γεννήτρια αυξάνει και η συχνότητα ανάλογα που ακούω κατά τρόπο απόλυτα αντίστοιχο της ρύθμισης. Π.Χ. τα 15 ΗZ ακούγονται σαν ελαφρά γρηγορότερη παλινδρόμηση απ΄ότι τα 10 ΗΖ ας πούμε, άρα συμπεραίνω πως δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος συντονισμός.

2)Στο 1 ΗΖ στα ηχεία για να φανεί η κίνηση έντονα, το ποντεσιόμετρο πάει στην θέση παρατέταρτο.

Reaction score
11

Πράγματι δεν υπάρχει εδώ: http://www.audiotrack.net/products/PDCUBE/spec/

Δεν το είχα προσέξει. Δεν με είχε απασχολήσει γιατί θεωρώ ότι κανένα DAC ή καλή κάρτα ήχου δεν έχει λιγότερο από 20~20.000Ηz τουλάχιστον απόκριση συχνότητος.
Ξέρεις εγώ με την onboard κάρτα και με αναβαθμισμένους drivers, έδινα 25 ΗΖ και τα γούφερ έκαναν μία ανεπαίσθητη σχεδόν κίνηση με το volume στην θέση δώδεκα. ('Ολες οι άλλες ρυθμίσεις στο max).

Δεν είχα δώσει τότε σημασία θεωρώντας το φυσιολογικό να υπάρχει μεγάλη διαφορά από τα 30 ΗΖ π.χ..

Τώρα λοιπόν που άλλαξα κάρτα, μου δόθηκε η ευκαιρία να επαναλάβω το πείραμα με τα απρόσμενα αποτελέσματα!

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ποστάρησα γιατί μου φάνηκε και εμένα απίθανο!

Reaction score
1.187

Εμένα η γυναίκα μου ακούει από 30 ~ 10.800 Hz
Λίγο δεν είναι; Και είναι και πιο μικρή από μένα.

Reaction score
11

Εμένα η γυναίκα μου ακούει από 30 ~ 10.800 Hz
Λίγο δεν είναι; Και είναι και πιο μικρή από μένα.
Ξέρεις αυτές τις μέρες ανακάλυψα κάτι απίθανο: με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει βλάβη, η ακοή μπορεί να βελτιωθεί, ως προς τις υψηλές, με την κατάλληλη άσκηση! Τα αυτιά, όπως παθαίνουν από την "κατάχρηση", έτσι "σκουριάζουν" και από την αχρηστία, δηλαδή την μη τροφοδότησή τους με άφθονες υψηλές! Πράγμα πολύ εύκολο να συμβεί γιατί απλούστατα στο περιβάλλον μας λείπουν!

Ήδη το εφάρμοσα στον εαυτό μου με καταπληκτικά αποτελέσματα!

Reaction score
11.413

Κάρτα ήχου έχω την εξωτερική USB E-MU TRACKER pre.

Ακουστικά της υπογραφής. Τα μεν Senn HD-600, αναίσθητα, ανοικτού τύπου και τα δε ακριβούτσικες in-ear ψείρες.

Χρησιμοποίησα το NCH Tone generator. Απευθείας ακρόαση real time.

Πρώτη δοκιμή με τα HD-600.
Για να ακούσω καλά μουσική πρέπει το ποτενσιόμετρο της E-MU να είναι στο και τέταρτο. Στο και μισή τερματίζει.
Από εδώ και κάτω, βάζω το ποτενσιόμετρο στο τέρμα.
Έχω ρυθμίσει το tone generator στα 55Hz (που είναι 3 οκτάβες κάτω από την αναφορά ΛΑ = 440Hz) και το volume της E-MU στο τέρμα. Κατεβαίνω ανά 1 ημιτόνιο, εξ ου και οι περίεργες συχνότητες από κει και κάτω. Μέχρι τα 24.5Hz ακούγεται καλά. Από εκεί και κάτω ο ήχος εξασθενεί συνεχώς μέχρι τα 18.35Hz. Στα 13.75Hz είναι το τελευταίο βήμα που κάτι βαθιά χαμηλά ακούγεται και ένα ημιτόνιο χαμηλότερα, στα 12.98Hz σχεδόν δεν διακρίνω ότι ακούγεται κάτι, αλλά νιώθω ότι λειτουργούν τα ακουστικά. Το ίδιο και 2 ημιτόνια κάτω, μέχρι τα 11.56Hz. Από κει και κάτω, τίποτα. Οι κάψες των ακουστικών φαίνονται να κουνιούνται μέχρι τα 1.15Hz.
Φυσικά στις χαμηλές συχνότητες (κάτω από 15Hz) ακουγόντουσαν και διάφορα παράσιτα όπως υψίσυχνα σφυρίγματα πολύ χαμηλής έντασης. αλλά μόνο στον πραγματικό χρόνο. Όταν αποθήκευα σε .wav το σήμα εξόδου και το έπαιζα στο foobar2000, δεν άκουγα παράσιτα.

Δεύτερη δοκιμή με τα Ultimate ears.
Τα ακουστικά έχουν βεντουζάρει και έχουν φράξει αεροστεγώς το ακουστικό κανάλι. Επιβεβαιώνω την καλή εφαρμογή με μουσική, όλα καλά.
Για να ακούσω καλά μουσική πρέπει το ποτενσιόμετρο της E-MU να είναι στο ακριβώς. Τα μικρά είναι πολύ ευαίσθητα.
Έχω ρυθμίσει το tone generator στα 55Hz (που είναι 3 οκτάβες κάτω από την αναφορά ΛΑ = 440Hz) και το volume της E-MU στο ακριβώς. Κατεβαίνω ανά 1 ημιτόνιο, εξ ου και οι περίεργες συχνότητες από κει και κάτω. Μέχρι τα 23.12Hz (ένα ημιτόνιο χαμηλότερα σε σχέση με πριν) ακούγεται καλά. Σε αυτό το σημείο βάζω το ποτενσιόμετρο στο και 20.
Κατεβαίνω μέχρι τα 16.35Hz. Από εκεί και κάτω ο ήχος αν και ακούγεται, ακούγεται κάπως σπασμένος, σαν έμβολα που πιέζουν αέρα*, αλλά ακούγεται μπάσο.Αυτό συμβαίνει μέχρι τα 9.18Hz.
Βάζω το ποτενσιόμετρο τέρμα. Ακούω πλέον την παλινδρομική κίνηση αλλά αισθάνομαι και βαθύυυυ χαμηλό, μέχρι τα 4.09Hz
Τέλος, ακούω μόνο την παλινδρομική κίνηση μαζί με παράσιτα από τα 4.09Hz μέχρι τα 0.61Hz (αυτό βέβαια δεν είναι ήχος αλλά κοροϊδία, το τρίξιμο των ακουστικών είναι σε υψηλότερη συχνότητα, αλλά με περίοδο περίπου 2 δευτερόλεπτα. Μην το περάσετε αυτό στην τύχη και μετά με κοροϊδεύετε ότι ακούω... ελεφαντίσια!)

Αυτάααα!

* EDIT: Αυτό μάλλον οφείλεται στον παγιδευμένο αέρα στο ακουστικό κανάλι, που οι ψείρες τον κουνάνε όλο και κουνάνε έτσι και το τύμπανο, σαν να συ ζεύγονται απευθείας.

EDIT2: Υωηλές συχνότητες δε δοκίμασα, και μεθαύριο μέρα είναι.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Κάρτα ήχου έχω την εξωτερική USB E-MU TRACKER pre.

Ακουστικά της υπογραφής. Τα μεν Senn HD-600, αναίσθητα, ανοικτού τύπου και τα δε ακριβούτσικες in-ear ψείρες.

Χρησιμοποίησα το NCH Tone generator. Απευθείας ακρόαση real time.

Πρώτη δοκιμή με τα HD-600.
Για να ακούσω καλά μουσική πρέπει το ποτενσιόμετρο της E-MU να είναι στο και τέταρτο. Στο και μισή τερματίζει.
Από εδώ και κάτω, βάζω το ποτενσιόμετρο στο τέρμα.
Έχω ρυθμίσει το tone generator στα 55Hz (που είναι 3 οκτάβες κάτω από την αναφορά ΛΑ = 440Hz) και το volume της E-MU στο τέρμα. Κατεβαίνω ανά 1 ημιτόνιο, εξ ου και οι περίεργες συχνότητες από κει και κάτω. Μέχρι τα 24.5Hz ακούγεται καλά. Από εκεί και κάτω ο ήχος εξασθενεί συνεχώς μέχρι τα 18.35Hz. Στα 13.75Hz είναι το τελευταίο βήμα που κάτι βαθιά χαμηλά ακούγεται και ένα ημιτόνιο χαμηλότερα, στα 12.98Hz σχεδόν δεν διακρίνω ότι ακούγεται κάτι, αλλά νιώθω ότι λειτουργούν τα ακουστικά. Το ίδιο και 2 ημιτόνια κάτω, μέχρι τα 11.56Hz. Από κει και κάτω, τίποτα. Οι κάψες των ακουστικών φαίνονται να κουνιούνται μέχρι τα 1.15Hz.
Φυσικά στις χαμηλές συχνότητες (κάτω από 15Hz) ακουγόντουσαν και διάφορα παράσιτα όπως υψίσυχνα σφυρίγματα πολύ χαμηλής έντασης. αλλά μόνο στον πραγματικό χρόνο. Όταν αποθήκευα σε .wav το σήμα εξόδου και το έπαιζα στο foobar2000, δεν άκουγα παράσιτα.

Δεύτερη δοκιμή με τα Ultimate ears.
Τα ακουστικά έχουν βεντουζάρει και έχουν φράξει αεροστεγώς το ακουστικό κανάλι. Επιβεβαιώνω την καλή εφαρμογή με μουσική, όλα καλά.
Για να ακούσω καλά μουσική πρέπει το ποτενσιόμετρο της E-MU να είναι στο ακριβώς. Τα μικρά είναι πολύ ευαίσθητα.
Έχω ρυθμίσει το tone generator στα 55Hz (που είναι 3 οκτάβες κάτω από την αναφορά ΛΑ = 440Hz) και το volume της E-MU στο ακριβώς. Κατεβαίνω ανά 1 ημιτόνιο, εξ ου και οι περίεργες συχνότητες από κει και κάτω. Μέχρι τα 23.12Hz (ένα ημιτόνιο χαμηλότερα σε σχέση με πριν) ακούγεται καλά. Σε αυτό το σημείο βάζω το ποτενσιόμετρο στο και 20.
Κατεβαίνω μέχρι τα 16.35Hz. Από εκεί και κάτω ο ήχος αν και ακούγεται, ακούγεται κάπως σπασμένος, σαν έμβολα που πιέζουν αέρα*, αλλά ακούγεται μπάσο.Αυτό συμβαίνει μέχρι τα 9.18Hz.
Βάζω το ποτενσιόμετρο τέρμα. Ακούω πλέον την παλινδρομική κίνηση αλλά αισθάνομαι και βαθύυυυ χαμηλό, μέχρι τα 4.09Hz
Τέλος, ακούω μόνο την παλινδρομική κίνηση μαζί με παράσιτα από τα 4.09Hz μέχρι τα 0.61Hz (αυτό βέβαια δεν είναι ήχος αλλά κοροϊδία, το τρίξιμο των ακουστικών είναι σε υψηλότερη συχνότητα, αλλά με περίοδο περίπου 2 δευτερόλεπτα. Μην το περάσετε αυτό στην τύχη και μετά με κοροϊδεύετε ότι ακούω... ελεφαντίσια!)

Αυτάααα!

* EDIT: Αυτό μάλλον οφείλεται στον παγιδευμένο αέρα στο ακουστικό κανάλι, που οι ψείρες τον κουνάνε όλο και κουνάνε έτσι και το τύμπανο, σαν να συ ζεύγονται απευθείας.

EDIT2: Υωηλές συχνότητες δε δοκίμασα, και μεθαύριο μέρα είναι.

:446:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Ειδικά σε αυτό να σου εξηγήσω ότι το 1 HZ είναι 1 ΗΖ γιατί απλούστατα λειτουργεί τόσο αργά που μπορώ και μετράω τον παλμό στα VUόμετρα

Μάλλον δέν γίνομαι κατανοητός.Το ημίτονο αυτό δέν είναι 1hz.έχει το 1hz σαν φέρουσα και πολλές αρμονικές.-

Δεύτερο και βασικό το μεγάφωνο ταλαντώνεται.Στο πίσω μέρος του δημιουργεί στάσιμα κύματα και λοιπές ανακλάσεις.Αυτά λειτουργούν σε πολλαπλάσιες συχνότητες της φέρουσας και τα ακούς.Το ίδιο ισχύει και μπροστά απο αυτό για ένα άλλο σέτ κυμάτων.
Άρα αυτό που βλέπει ένας spectrum είναι 1hz φέρουσα βασική συχνότητα και μία πλειάδα απο πολλαπλάσια της.
ΤΩΡΑ.
Τη φέρουσα το αυτί σου δέν την πιάνει.Τις αρμονικές όμως τις πιάνει κανονικότατα.Ειδικά αν αυτές τείνουν στην συχνότητα συντονισμού.
Επίσης υπάρχει καμπύλη απόκρισης αυτιού.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/Lindos1.svg

το να μετρήσεις τα παραπάνω δέν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις.Ειδικα τις αρμονικές του σήματος που δίνεις στο ηχείο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.233