Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.218
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Να βάλω και εγώ το κανιβαλάκι μου σύστημα:

Ενισχυτής: PIONEER VSA-E06
CD: SAMSUNG DVD-HD745
DVD: SAMSUNG DVD-HD870
CD ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΣΗ: MUSICAL FIDELITY X-10D συντόμως αναβαθμισμένο
TURNTABLE: TECHNICS 1600 MK2
MEDIA PLAYER: WDTV HD
RADIO: Ένα παλιό TECHNICS
MINIDISK: SONY MDS JE520
DAC για το MINIDISC: SOLISTO DAC 24/96
HXEIA: MAGNAT MONITOR SUPREME 1000 (κολώνες), MONITOR SUPREME 600 (κεντρικο), TANNOY FUSION 2 (πίσω ηχεία)
Αυτα τα ολίγα και ευελπιστώ στο μέλλον να γίνει πιο ομοιογενές το σύστημα (ελέω κρίσης οικονομικής καθυστερεί).

Φιλικά Κωνσταντίνος

kgt

Reaction score
0
Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Τα δικά μου:

Ηχεία > Harbeth HL Compact 7-ES2
Προενισχυτής > Audio Research LS7
Τελικός Ενισχυτής > Audio Research VS110
Πηγή > Cairn Fog 2.0
Καλώδια > Kimber Kable 4tc
Interconnect > VDH D 102 III hybrid

http://pic5.audiogon.com/i/c/f/1261078298.jpg

http://usr.audioasylum.com/images/3/32810/Valabs_PR1_TR.JPG

http://www.acousticarts.co.uk/dbimages/VS 110 HD Amp-web outlined.JPG

http://www.tnt-audio.com/jpeg/fog_front.jpg

http://www.russandrews.com/images/products/3167_1.jpg

http://www.sonicsoundaudio.com/images/d102-pack.jpg

Reaction score
30

Καλημερα σε ολους. μετα απο αρκετο ψαξιμο και ρισκο (επαρχια γαρ) καταφερα και εστησα τον symphonic line rg9 mkiii και τα audio physic spark iii (τουιτερ ring radiator) με transport audiomeca mephisto 1 και dac procced. Καλωδια Χαιτας και acoustic zen.:626:

Reaction score
5.827

Advance maa-406/mpp206 Τελικος,προενισχυτης.
Denon Tu-1500rd Ραδιοφωνο
Sony xa3000es cdplayer
Τechnics sl-1200mkii πικαπ
Musical Fidelity V-LPS phono stage
Audio spectrum Sirine Ηχεια
Καλωδια ρευματος dyi,ιδεα του φιλου petermeni!!
Mοnster interconnect
Ultralink καλωδια ηχειων

I

iason

Guest

Πολύ Καλή η κίνησή σας εγώ οπως και οι περισότεροι του είδους μας προσπαθούμε να στήσουμε κάποιο αξιόλογο σύστημα με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

το σύστημά μου είναι:
Ηχεία- Dali concept 6 150w 91db
Eνισχυτής 20 ετών αλλα ακόμα μάχιμος NIKKO ia600 120w 8Ω
cd player vincent s2
phono technics sl-1210kk2 επίσης 20 ετών
Καλόδια ηχείων van den hul cs 122 hybrid
Καλώδια ρεύματος nordost magus πολύ καλό
rca blue heaven nordost
Πολύπριζο Furutech e-tp60e.
ΣΕ γενικές γραμές αρκετά ευχαριστημένος
Ειδος μουσικής κλασικό ροκ.:139:

D

Deleted member 23222

Guest

Το δικό μου σύστημα είναι τώρα αμιγώς ψηφιακό και αποτελείται:
Cayin cd 17 (το παραγγέλνω)
Προ-μονομπλοκς (από Δελφίνη) ουαου
Xavian xn360
Αναλογικός ήχος στα σκαριά....

Reaction score
1

Καλημερα στην παρεα. Με την δικη σας βοηθεια,
Ενισχυτης Nad C352
CD Player Nad C525 BEE
Tuner Nad C425 RDS
Ηχεια Tannoy Mx3-Μ
Interconect PROLINK
Καλωδια ηχειων Ultralink
Μουσικη Εντεχνο λαικο/Εθνικ/Τζαζ/Κλασικη(λιγο)/Ροκ(60-80)

Reaction score
195

ενισχυτης : HARMAN KARDON HK-980
ηχεια : BOSTON ACOUSTICS HS-450
cd-player: YAMAHA CDX-497
tuner: DENON TU-215RD
turntable: YAMAHA TT-300

Reaction score
3

Χαιρετώ τη παρέα.

Ηχεία: 1.Αnalysis s.e.(3way 4pices)2.PROAC EBS. Ενισχυτικά: Τελικοί 1.Classe CA400 2.Spark 800 (2 mono 160RMS)
Προενισχυτής: Classe CP60

Reaction score
52

Καλησπέρα σε όλους

Ολοκληρωμένος Yamaha A-S1000
Cd Maratz 5003
Dac MF V-Dac Αναβαθμισμένο με τη βοήθεια του φίλου Petermeni
Ηχεία Advance Acoustics Ultim UM 40 (2 way floorstanders)
Transport : Nettop Ashrock 330 HT

P.S. Μπήκα αργά στην παρέα σας, με εισαγωγικό σύστημα, αλλά η μουσική έτσι όπως φτάνει τώρα στ'αυτιά μου με κάνει να νομίζω ότι ξανακούω...
Οι διαφορές το φτηνιάρικο πολυκάναλο που είχα πριν έιναι χαώδεις

Reaction score
3

Ρε παιδιά ΑNALYSαρηδες συνοδοιπόρους δεν έχει πια το μαγαζί;Με το συμπάθιο για το εκτός θέματος.

Reaction score
28

Επιτέλους μετά απο 6 μήνες το σύστημα στήθηκε ολοκληρώθηκε κατά 90% ίσως του λείπει ένα cdφετο (χμμ θα δούμε)...
Θα πρέπει οπωσδήποτε να τονίσω τη φιλική συνδρομή του φίλου Βασίλη (vastar) o οποίος με βοήθησε τόσο στις επιλογές μου όσο και στη τελική τοποποθέτηση του, δεδομένου του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω ο Βασίλης λειτούργησε πραγματικά χωρίς τη βοήθεια μου και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και να του πώ για μια ακόμη φορά ότι επιφυλάσομαι.

Ξεκινάω λοιπόν με την Κινέζικη Αρκούδα(απο το Ρώσικη, κόντα πέφτουν άλωστε) :102: τον υβριδικό λυχνιοενισχυτή CAV A12 2Χ250 στα 6ωμ και 2χ200 στα 8ωμ 35 κιλά βάρος εκ των οποίων ίσως περισσότερα των μισών είναι οι ψύκτρες του....τα λόγια περιτεύουν κρίμα όπως που αυτός ο κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται λάθος στή χώρα μας και για αυτό θα αναφερθώ σε άλλο thread.
Απο την κινέζικη Ψύξη αλλάζουμε ήπειρο και βρίσκομαστε στο βροχερό united kingdom όπου εκεί κάποιοι έχουν ίσως κάνει επιστήμη την κατασκευή ηχείου κλειστής καμπίνας .....τα ATC SCM 19 φαίνεται ότι τιθασεύονται απο τον cav ενω ο κρυστάλλινος ήχος τους πραγματικά στέκεται απέναντι σου και σου μιλά με τη φοβερή στατική που τον διακατέχει.....ααα μπουμαρίσματα τέλος και κολημένα στον τοίχο που λέμε:102:
Όλα τα υπόλοιπα αφορούν την επεξεργασία του ήχου και την απωδικοποίηση του: DAC λοιπον Campridge Audio Magic ίσως η πιο τίμια πρόταση στο χώρο, phono stage πάλι Campridge Audio το 540 όμως αφου δε θα παίξω με κεφαλές κινητού πηνίου στο πικαπ, πικαπ βέβαια ο Θρύλος της Τechnnics SL1200MK2(1987) σε αρίστη κατάσταση άκαπνο, ίσως λίγο λαδάκι στο πηγάδι, και φυσικά για την επεξεργασία του ήχου του SL equalizer βγαλμένο απο το παρελθόν και αυτό (ρετρό θά λεγα 1980) της Αudio Dynamics Corporation με 12 επιλογές ανα κανάλι και με ενσωματωμένη προενίσχυση. Τέλος να μη ξέχασω ίσως την καλύτερη προσιτή πηγή media player που υπάρχει αυτή τη στιγμή το popcorn C200 με 250gb για να αποθηκεύουμε τα αγαπήμενα μας.
Δεν έχω αναφερθεί βέβαια στην κεφαλή η οποία είναι μια απλή stanton και σύντομα θα αντικατασταθεί όπως επίσης και στην ύπαρξη του sub της velodyne vx10 το οποίο όμως θα παραμείνει ανενεργό και θα λειτουργήσει όταν τα μηχανήματα θα βγούν στο μεγαλύτερο μέρος του σαλονιού μου όπου εκεί θα μπορεί ίσως να γεμίσει καλύτερα τις χαμηλές των atc, επίσης να πω ότι τις επόμενες μέρες προστίθεται και ένα monitor samsung 19'' και ότι ίσως αργότερα γίνει και μια προσθήκη ενός cdφετου αλλά και ενός blu ray drive για το media player.
Οσον αφορά τα αποτελέσματα αυτού του στησίματος .....χμμ τι να σας πω εγώ δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο απλά ξέρετε η δική μου μουσική εμπειρία είναι πολύ μικρή και δεν μπορώ να τα κρίνω ωστόσο δεν μπορώ να πω όμως ότι αυτό που άκουσα ήταν απίστευτα ωραίο πρώτον διότι το σύστημα έπαιζε σε ένα γραφείο 7τμ περίπου με γυψοσανίδες και δεν μπουμάρισε σχεδόν ούτε μια φορά όπως επίσης μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η στατικότητα του ήχου. Σίγουρα ο Βασίλης που το δοκίμασε και με κομάτια αναφοράς να έχει περισσότερα να πεί αλλά απο το λεγόμενα του πιστεύω ότι και του Βασίλη του άρεσε το συνολικό αποτέλεσμα που είχαμε.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και συνολικά το avsite το οποίο φιλοξένησε αγγελίες των παλαιών μηχανημάτων που είχα άλλα και όσους μου έδωσαν βοήθεια σε ότι ρώτησα και όχι μόνο. Για το Βασίλη τα είπα και στην αρχή τον ευχαριστώ και πάλι και τέλος θα ήθελα να σας παραθέσω και κάποιες φωτογραφίες εννοείται οτι τα καλώδια θα μονταριστούν διαφορετικά αφού σήμερα το τελειώσαμε :103:​

Reaction score
28

δεν μπορώ να πω όμως ότι αυτό που άκουσα ήταν απίστευτα ωραίο
να προσθέσω ένα μη

sorry

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.081
Re: Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Συγνώμη για το άσχετο αλλά τα ηχεία σου θέλουν καλύτερη τοποθέτηση.
Και ως προς τον τοίχο και επειδή η μπροστινή επιφάνεια τους βρίσκεται σε γωνία με το τραπέζι.

Reaction score
28

Να σου πώ...τα ηχεία αρχικά τα είχαμε κάτω απο το γραφείο διοτη δεν έχω βάσης ωστόσο κάτω ήταν χειρότερα ....πανω στο γραφείο λειτουργούν σα monitor σαφώς έχει μπροστά του γραφείο περίπου 20 εκατοστών ωστόσο δε γινεται να τα βάλω στην άκρη ... ο τοίχος είναι γυψοσανίδα αυτος που βλέπεις απο δεξιά ...τα ηχεία είναι βάσης ή βιβλιοθήκης καλύτερα, να πω κατα τις δοκιμές τους δεν δημιούργησε πρόβλημα η συγκεκριμένη τοποθέτηση ωστόσο απο την κάτω θέση ήταν σαφώς πολύ καλύτερα...

Reaction score
4.242
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Συγνώμη για το άσχετο αλλά τα ηχεία σου θέλουν καλύτερη τοποθέτηση.
Και ως προς τον τοίχο και επειδή η μπροστινή επιφάνεια τους βρίσκεται σε γωνία με το τραπέζι.
Πετρο τι εννοεις?

Reaction score
4.242

Να πω λιγα πραγματακια. Νομιζω κατ αρχην ότι ποιο πολύ θα τεροιαζε το παρων θρηντ να εμπαινε στις στις παρουσιασεις συστηματων γιατι ετσι καποιος που ενδιαφερεται για κατι παραπλησιο θα το εβρισκε πιο ευκολα και ενδεχομενως θα τον βοηθουσε η αποψη καποιου συμφορουμιτη.
Ο Δημητρης αποφασισε να κανει ένα μικρο συστημα στο γραφειο του (περιπου 10 τ.μ.). Τα ηχεια βασης σε τετοια περιπτωση είναι η πλεον ενδεδειγμενη λυση. Η κατ αρχην επιλογη του σε ενισχυση ηταν ενας πολυκαναλος της CAV, ο οποιος όμως για την περισταση ηταν περιττος, αφου δεν θα λειτουργουσε καποιο home cinema. Ετσι εστω και με καποια προβληματα αντικατασταθηκε από τον στερεοφωνικο της ιδιας εταιριας. Φυσικα είναι υπεραρκετος για τα εν λογω ηχεια. Οι πηγες είναι επισης παρα πολύ καλες για την κατηγορια που κινηθηκε. Το αποτελεσμα?

Reaction score
4.242

Όταν πηγα στο σπιτι του, τα ηχεια ηταν τοποθετημενα κατω από το γραφειο και φυσικα δεν μπορουσαν να ξεδιπλωσουν τις αρετες τους.

Καναμε στην ουσια τροποποιηση στα παντα και το αποτελεσμα ηταν πλεον εκπληκτικο. Για την ακριβεια από μεσαιουψηλες συχνοτητες απλα τελειο. Δεν θα ψαξει ποτε για κατι άλλο. Το χαμηλο με δεδομενο τον χωρο επισης τελειο. Όμως αν μετακινηθει μελλοντικα στο σαλονι θα χρειαστει βοηθεια από καποιο σαμπ.

Εκεινο που μου αρεσε ηταν η συμπεριφορα του ηχειου όταν το εφερνες οριακα στο μπασο. Δηλαδη με υψηλη ενταση και σε κομματια με εντονο χαμηλο το ηχειο επαιζε μεχρι εκει που μπορουσε το χαμηλο χωρις να προσπαθει για το κατι παραπανω και απλα επαιζε το κατι παραπανω εκει που μπορουσε (μεσουψηλα). Τοσο απλα. Δεν καταλαβαινες παραμορφωσεις η μπουμαρισματα.

Ακουσαμε πολλα ειδη μουσικης και ο ηχος ειχε τα παντα. Καποιος θα ελεγε ότι τα ηχεια είναι ακομη αστρωτα, εγω όμως λεω ότι η καλη μερα από το πρωι φαινεται. Χτες ακουσαμε κατ αποκλειστικοτητα το dac μεσω του λαπτοπ και του pop corn. Βαλαμε και κατι δισκακια στο λαπτοπ και για άλλη μια φορα το αποτελεσμα ηταν καταπληκτικο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic