Υποκειμενικές VS Αντικειμενικές κρίσεις Νο 3124

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Υποκειμενικές VS Αντικειμενικές κρίσεις Νο 3124

Για να συνεχίσουμε λοιπον.

Οι αντικειμενιστές λοιπόν έχουν μια καθαρά τεχνοκρατική αντίληψη των πραγμάτων. Οι όποιες αντιλήψεις τους, παρά τις ατέλειες και τα σφάλματα μεθοδολογίας, βασίζονται σε αντικειμενικά μετρούμενες ποσότητες, καθώς και στην γνώση της λειτουργίας της κάθε συσκευής.

Φυσικά μια τέτοια αντίληψη δεν είναι καινούρια. Ήδη από τις πρώτες κοινωνίες υπήρξε κάποιος κοινωνικός διαφορισμός μεταξύ των ατόμων που είχαν την πνευματική ενέργεια να σκεφτούνε-να υλοποιήσουν ένα προϊόν και των ατόμων που αρκούνταν παθητικά να επεξεργάζονται μία ιδέα ή να καταναλώνουν ένα προϊόν.

Η χρήση της "τεχνικής", ή καλύτερα της τεχνολογίας, από μόνη της όμως, δεν είναι ικανή να δικαιολογήσει τον κοινωνικό αυτό διαφορισμό. "Τεχνική" θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ακόμη και η αμυντική τεχνική μιας αγέλης, ή ακόμα η επιθετική τεχνική ενός θηρευτή.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Ακόμη και σε άλλα ζώα όπως οι μέλισσες τα μυρμήγκια συναντάμε ιεραρχημένες κοινωνίες, όπου έχουν αναπτυχθεί πολύπλοκες σχέσεις και μεταξύ των μελών τους και μπορούν να να δημιουργήσουν έργα υψηλής τεχνικής.

Ποια η διαφορά λοιπόν της "τεχνικής" των ζώων και αυτής του ανθρώπου; Απλά από όλους τους οργανισμούς μόνο ο άνθρωπος έχει την ικανότητα του λογισμού και της αφηρημένης σκέψης καθώς και την συνείδηση του εσωτερικού και του εξωτερικού κόσμου. Έτσι πολλά στοιχεία του ανθρώπινου λογισμού (π.χ. την δημιουργία σύνθετων εννοιών στην γλώσσα που χρησιμοποιεί) είναι αποτελέσματα αυτών των ιδιοτήτων του ανθρώπου.

Η χρήση λοιπόν της τεχνικής διαχρονικά βασίζεται σε αυτούς τους λίγους που έχουν την ικανότητα της παραγωγής ιδεών. Μία μειονότητα επίλεκτων λοιπόν και όχι ο μέσος άνθρωπος συγκροτούν τις ομάδες των αντικειμενιστών. Ουδέποτε υπήρξε "μάζα ανθρώπων" που αποτελούνταν από αυτούς τους "επίλεκτους".

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Η τεχνολογία όμως είναι στην ουσία της ανταγωνιστική. Οπότε σε εποχές και τομείς με υψηλές προκλήσεις ο "ανταγωνιστικός" άνθρωπος θριαμβεύει. Διότι το πείραμα και η πειραματική ανάλυση δεν έχουν αβέβαια έκφραση. Οι εννοιολογικοί ορισμοί μία συγκεκριμένης μεθόδου δεν είναι πεσσοί σε τυχερά παιχνίδι. Μπορεί λοιπόν ο "ανταγωνιστικός" άνθρωπος να εκφράσει μία βεβαιότητα όταν οι άλλοι "τζογάρουν".

Σε εποχές στασιμότητας όμως, ο "ανταγωνιστικός" κολλά στο τέλμα της στασιμότητας μαζί με την μάζα. Σε αυτό συμβάλλει και ο δαιμονισμός της τεχνικής. Ο κοινωνικός διαφορισμός που έχει δημιουργηθεί εδώ και αιώνες οδηγεί την ομάδα των παθητικών - καταναλωτών σε μόνιμη άμυνα εναντίον της τεχνικής-τεχνολογίας.

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο μέσος άνθρωπος φοβόταν ενστικτωδώς τις ανακαλύψεις, εφευρέσεις, τεχνικές. Ο δαιμονισμός αυτός της τεχνικής συνάδει με τα αρχέτυπα του Jung περί υποσυνείδητης και κληρονομικής μνήμης της ανθρωπότητας.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Σήμερα, δυστυχώς, ο χώρος του audio-video διανύει μία τέτοια εποχή τέλματος. Η μαζική παραγωγή στον χώρο της audio βιομηχανίας από την δεκαετία του '70 και μετά, έδωσε μεν φθηνά καταναλωτικά αγαθά αλλά από την άλλη, η τυποποίηση των υλικών και των πνευματικών προϊόντων ισοπέδωσε το προσωπικό στοιχείο και κατά συνέπεια την ολιγομελή ομάδα των "αντικειμενιστών".

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους "μέσους ανθρώπους" την δυνατότητα να εκφράσουν την ψυχολογία των δυσαρεστημένων από την τεχνολογική πρόοδο (τι ωραίος είναι αυτός ο SET των 2watt με το μονόδρομο ηχείο) και να επιδράσουν στην τεχνολογία με διασπαστική επιρροή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821

Ο κοινωνικός διαφορισμός που έχει δημιουργηθεί εδώ και αιώνες οδηγεί την ομάδα των παθητικών - καταναλωτών σε μόνιμη άμυνα εναντίον της τεχνικής-τεχνολογίας.

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο μέσος άνθρωπος φοβόταν ενστικτωδώς τις ανακαλύψεις, εφευρέσεις, τεχνικές. Ο δαιμονισμός αυτός της τεχνικής συνάδει με τα αρχέτυπα του Jung περί υποσυνείδητης και κληρονομικής μνήμης της ανθρωπότητας.
γειά σου βρε Σπύρο...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

:111: .... ρε σεις.... έλεος....

πάτε ακούστε καν'α δίσκο να βρείτε το υγιά σας.
It will make u feeel goood που λένε οι μισητοί αγγλοσάξωνες

Για το καλό σας το λέω

:103: :103: :103:
Λοιπόν προχθές που τα έγραφα άκουγα μόνο Kronos Quartet. Λες να φταίει αυτό;

[reliops=Misirlou (Remix)][youtube]LT2-lA6VOF4[/youtube][/reliops]

[reliops=Purple Haze][youtube]UP7rjppeRA0[/youtube][/reliops]

Reaction score
777
Μου αρέσει βρε παιδιά που κάνετε αναλύσεις επι αναλύσεων για ένα θέμα χιλιοσυζητημένο.
Νομίζω πολύ βαρύτητα δίνετε...
Αν θεωρήσουμε οτι ο δικάναλος ήχος είναι ένα μικρό ποσοστό της οικιακής διασκέδασης τότε αυτομάτως θα καταλάβετε οτι οι λάμπες είναι ένα ακόμα πιο μικρό ποσοστό του δικάναλου ήχου.
Επειδή το ποσοστό είναι πολύ μικρό είναι αδύνατον σε αυτή τη φιλοσοφία να επηρεάσει το σύνολο.
Πάντα θα υπάρχει αυτός που θα πιστεύει σε κάτι άλλο απο αυτό που πιστεύει η τεχνολογία.
Ο άνθρωπος πάντα και πάντοτε προσπαθούσε να ερμηνεύσει τον κόσμο.Κάποτε έβλεπε κεραυνούς και έλεγε τους ρίχνει ο Δίας.Και αυτό όμως αποτελεί ένα εναρκτήριο της όρεξης για μάθηση.
Αντιθέτως θα δείτε οτι εκεί που η επιστήμη και η γνώση σταμάτησαν ήταν όταν ομάδα ανθρώπων θέλησαν να επιβάλουν ολιγαρχίες και μας έδειξαν ως μονόδρομο τον κεραυνό.Όμως, το οτι αυτοί κατάφεραν να πετάξουν στη πυρά τις θεωρίες του Γαλιλαίου δέν αναιρεί οτι ο κόσμος συνέχισε και έφτασε στο σήμερα.
Αν τελικά όμως αυτά τα φετίχ κέρδισαν και δέν παρέμειναν το μικρό ποσοστό που εγώ βλέπω τότε αμέσως κάτι συμβαίνει...μάλιστα όταν τελικά το μικρό αυτό ποσοστό αποτελείται απο ανθρώπους που αγαπάν τη μουσική αμέσως αμέσως αυτό που εγώ βλέπω είναι οτι κάπου κάτι χάσαμε.Δέν είναι θέμα λοιπόν υποκειμενικών εκτιμήσεων.Μπαίνει στα χωράφια της στατιστικής που αν και αόριστα τελικά καταλήγουν στο καλύτερο.

Και αυτό οφείλει η επιστήμη να το μελετήσει και να το ακολουθήσει όπως κάνει σχεδόν σε κάθε περίπτωση της εφαρμοσμένης μηχανικής.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Re: Υποκειμενικές VS Αντικειμενικές κρίσεις Νο 3124

Αν θεωρήσουμε οτι ο δικάναλος ήχος είναι ένα μικρό ποσοστό της οικιακής διασκέδασης τότε αυτομάτως θα καταλάβετε οτι οι λάμπες είναι ένα ακόμα πιο μικρό ποσοστό του δικάναλου ήχου.
Επειδή το ποσοστό είναι πολύ μικρό είναι αδύνατον σε αυτή τη φιλοσοφία να επηρεάσει το σύνολο.
Δεν είναι θέμα λάμπας ούτε ποσοστού, αλλά θέμα νοοτροπίας.
Πάντα θα υπάρχει αυτός που θα πιστεύει σε κάτι άλλο απο αυτό που πιστεύει η τεχνολογία.

Παλιά τους λέγαν Λουδίτες..

Σήμερα φυσικά μπορεί κάλλιστα να λέγονται νεο-λουδίτες και κάποιοι από αυτούς χαιενδάδες...

Αν τελικά όμως αυτά τα φετίχ κέρδισαν και δέν παρέμειναν το μικρό ποσοστό που εγώ βλέπω τότε αμέσως κάτι συμβαίνει...μάλιστα όταν τελικά το μικρό αυτό ποσοστό αποτελείται απο ανθρώπους που αγαπάν τη μουσική αμέσως αμέσως αυτό που εγώ βλέπω είναι οτι κάπου κάτι χάσαμε.Δέν είναι θέμα λοιπόν υποκειμενικών εκτιμήσεων.Μπαίνει στα χωράφια της στατιστικής που αν και αόριστα τελικά καταλήγουν στο καλύτερο.
Και αυτό οφείλει η επιστήμη να το μελετήσει και να το ακολουθήσει όπως κάνει σχεδόν σε κάθε περίπτωση της εφαρμοσμένης μηχανικής.
Δυστυχώς δεν είναι θέμα στατιστικής, αλλά κοινωνιολογίας και κοινωνικής μηχανικής.
Και έχει αποτελέσει θέμα μελέτης από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης μέχρι σήμερα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Φυσικά αυτοί οι νεο-λουδίτες είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.

Πρώτα - πρώτα μιλάνε με αφορισμούς χρησιμοποιόντας την δική τους argot.
(π.χ. μεγάλε αν δεν έχεις ακούσει SET με NOS λυχνίες και Paper on oil πυκνωτές δεν έχεις ακούσει τίποτα!)

Δεύτερον αν δεν έχει παραμόρφωση η ηχητική αλυσίδα δεν μπορούν να ανεχθούν το ηχητικό αποτέλεσμα. (καμία λαμπίτσα κανένας σκουριασμένος μετασχηματιστής τυλιγμένος στο χέρι, καμιά κεφαλή πικάπ από τον καιρό του Νώε κλπ κλπ)

Τρίτον τα καλώδια του συστήματός τους έχουν αξία πολλαπλάσια της δισκοθήκης τους. (απαραίτητο προσόν)

Τέταρτον πάντα κυκλοφορούν σε ομάδες για να επιβεβαιώνει ο ένας τον άλλον. (Αν και ορισμένες φορές πέφτουν και πισώπλατα μαχαιρώματα.)

Reaction score
2.248

(π.χ. μεγάλε αν δεν έχεις ακούσει SET με NOS λυχνίες και Paper on oil πυκνωτές δεν έχεις ακούσει τίποτα!)

Δεύτερον αν δεν έχει παραμόρφωση η ηχητική αλυσίδα δεν μπορούν να ανεχθούν το ηχητικό αποτέλεσμα. (καμία λαμπίτσα κανένας σκουριασμένος μετασχηματιστής τυλιγμένος στο χέρι, καμιά κεφαλή πικάπ από τον καιρό του Νώε κλπ κλπ)

Τρίτον τα καλώδια του συστήματός τους έχουν αξία πολλαπλάσια της δισκοθήκης τους. (απαραίτητο προσόν)

Τέταρτον πάντα κυκλοφορούν σε ομάδες για να επιβεβαιώνει ο ένας τον άλλον. (Αν και ορισμένες φορές πέφτουν και πισώπλατα μαχαιρώματα.)
Προσωπικά το τελευταίο σας ποστ το βρίσκω άτοπο και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή σας την επίθεση και χαρακτηρισμούς σε μία ομάδα συνοφουριμιστών που φιλοξενούνται σε αυτό το site σε σχετικό Topic αναλογικών πηγών.

Πιο πολύ προβληματίζομαι ότι αυτή η επίθεση γίνεται υπό την super moderator ιδιοτητά σας και δεν ξέρω εάν είναι προσωπική σας επιλογή ή επιλογή της διαχειριστικής ομάδος.

Πραγματικά λυπάμαι

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Υποκειμενικές VS Αντικειμενικές κρίσεις Νο 3124

Ε εντάξει σε οποιοδήποτε χόμπι το συναντάς αυτό.ειδικά σε μηχανοκίνητα σπόρ.

δέν συμφωνώ.Παίρνεις λόγια που έχεις ακούσει και τα ξεχειλώνεις....
Κατα πρώτον οποιαδήποτε μηχανή αναπαραγωγής ήχου έχει παραμόρφωση.Είτε λίγο είτε πολύ.Το οτι κάποιες συγκεκριμένες τοπολογίες κερδίζουν είναι λόγω του οτι οι παραμορφώσεις αυτές είναι ευχάριστες στο ανθρώπινο αυτί.
Κατα δεύτερον η τεχνολογία του χαι φαι ακολούθησε τον εμπορικό και εύκολο δρόμο της φιλοσοφίας AIWA απο τον Κωτσόβολο.Επομένως είναι λογικό κάποιος να κοιτάει στο παρελθόν καμια φορά.
Είναι σαν να σου λέω οτι ασχολούμαι με ακραία τζίπ και να μου λές πάρε καγιέν επειδή δέν καίει πολύ.Κάποια πράματα δέν είναι έτσι...το οτι σταμάτησε η βιομηχανία να παράγει τζίπ που καίνε 60lt/100 δέν συνεπάγεται οτι κάποτε αυτές οι καταναλώσεις δεν προσέφεραν τεράστιες ισχύς που κάποιος μπορεί να τις θέλει έτσι...για την πλάκα του.για να κατεβαίνει λόφους π.χ.Και βέβαια η ίδια τεχνολογία μπορεί να μήν κυκλοφορεί για περιβαλλοντικούς λόγους.

Πάλι πολύ σχετικό.Συνήθως η μάζα των φετιχιστών αποτελείται απο άτομα που τους αρέσει η μουσική και επενδύουν σε αυτή με επισκέψεις σε live κ.τ.λ.Αντιθέτως φοβάμαι οτι άλλοι άκουσαν για πρώτη φορά μουσική με το napster.

Πάλι αυτό είναι πολύ γενικό.Αλλα είναι και λογικό.Το οτι εγώ κόντρα στο κύμα ακούω κασσέτα αντί για mp3 δέν συνεπάγεται οτι ο άλλος δέν θα με δεί ως γραφικό.Και τα μαύρα πρόβατα κυκλοφορούν σε ομάδα.Μάλιστα τα βλέπω πλέον μοναχούλια σε αυτό το σάιτ.

Αν και μπορεί να κάνω και λάθος...που δέν νομίζω...

Γενικότερα έχω βαρεθεί αυτά τα θέματα σε αυτό το σάιτ.Πλέον είναι μονότονο.Μαζευτείτε να γράψετε κανα βιβλίο γι αυτά να γουστάρουμε...:138:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Προσωπικά το τελευταίο σας ποστ το βρίσκω άτοπο και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή σας την επίθεση και χαρακτηρισμούς σε μία ομάδα συνοφουριμιστών που φιλοξενούνται σε αυτό το site σε σχετικό Topic αναλογικών πηγών.
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω να θίγω κανέναν εκτός και αν έχει την μύγα και μυγιάζεται (σε αυτή την περίπτωση ας φέρει την μύγα πίσω).

Αν διαβάσετε προσεκτικά θα δεις ότι δεν μιλάω ούτε για αναλογικές ούτε για ψηφιακές πηγές. Μιλάω για συγκεκριμένες συμπεριφορές ατόμων του χώρου. Αν αυτό δεν γίνεται κατανοητό τότε δυστυχώς φταίνε ή τα ελληνικά μου ή τα ελληνικά σας.

Πιο πολύ προβληματίζομαι ότι αυτή η επίθεση γίνεται υπό την super moderator ιδιοτητά σας και δεν ξέρω εάν είναι προσωπική σας επιλογή ή επιλογή της διαχειριστικής ομάδος.

Πραγματικά λυπάμαι
Το ότι είμαι Super Moderator δεν σημαίνει ότι θα αυτολογοκρίνομαι ή δεν θα εκφράζω το τι πιστεύω. Δεν έχω υποβολέα, ούτε χρειάζομαι την στήριξη οποιασδήποτε ομάδας. Στα πλαίσια ενός φόρουμ όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται αρκεί να τεκμηριώνουν το τι γράφουν και να είναι κόσμιοι σε αυτά που γράφουν.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Re: Απάντηση: Υποκειμενικές VS Αντικειμενικές κρίσεις Νο 3124

δέν συμφωνώ.Παίρνεις λόγια που έχεις ακούσει και τα ξεχειλώνεις....
Δυστυχώς αυτό δεν ξεχειλώνω τίποτε. Πριν καμιά δεκαετία κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ένα κασόνι με δύο μεγάφωνο full range και χωρίς crossover, ονόματι Rehdeko, ήταν το καλύτερο ηχείο που έχει κατασκευαστεί;

Κατα πρώτον οποιαδήποτε μηχανή αναπαραγωγής ήχου έχει παραμόρφωση.Είτε λίγο είτε πολύ.Το οτι κάποιες συγκεκριμένες τοπολογίες κερδίζουν είναι λόγω του οτι οι παραμορφώσεις αυτές είναι ευχάριστες στο ανθρώπινο αυτί.
Εκεί είναι το θέμα ότι κάποιοι, που ουσιαστικά ακούν μία παραμορφωμένη έκφραση της πραγματικότητας, προσπαθούν να μας πείσουν όλους ότι αυτό είναι το πραγματικό άκουσμα.

Κατα δεύτερον η τεχνολογία του χαι φαι ακολούθησε τον εμπορικό και εύκολο δρόμο της φιλοσοφίας AIWA απο τον Κωτσόβολο.Επομένως είναι λογικό κάποιος να κοιτάει στο παρελθόν καμια φορά.
Είναι σαν να σου λέω οτι ασχολούμαι με ακραία τζίπ και να μου λές πάρε καγιέν επειδή δέν καίει πολύ.Κάποια πράματα δέν είναι έτσι...το οτι σταμάτησε η βιομηχανία να παράγει τζίπ που καίνε 60lt/100 δέν συνεπάγεται οτι κάποτε αυτές οι καταναλώσεις δεν προσέφεραν τεράστιες ισχύς που κάποιος μπορεί να τις θέλει έτσι...για την πλάκα του.για να κατεβαίνει λόφους π.χ.
Δεν είναι θέμα εμπορικής φιλοσοφίας. Κάθε προϊόν έχει ένα συγκεκριμένο target group. Προφανώς έχεις μικρότερο ρίσκο αν έχεις μεγαλύτερο target group. Αν υπήρχε κοινό για ακραία τζιπ θα υπήρχε και αντίστοιχη παραγωγή οχημάτων.
Αν όμως εγώ επιμένω ότι μία Mercedes της δεκαετίας του '60 είναι καλύτερη από μία σημερινή, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...

Και βέβαια η ίδια τεχνολογία μπορεί να μήν κυκλοφορεί για περιβαλλοντικούς λόγους.
Αν είναι να μιλήσουμε για περιβαλλοντολογικούς λόγους θα έπρεπε να καταργηθούν οι ενισχυτές τάξης Α.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υποκειμενικές VS Αντικειμενικές κρίσεις Νο 3124

Δεν είναι θέμα εμπορικής φιλοσοφίας. Κάθε προϊόν έχει ένα συγκεκριμένο target group. Προφανώς έχεις μικρότερο ρίσκο αν έχεις μεγαλύτερο target group. Αν υπήρχε κοινό για ακραία τζιπ θα υπήρχε και αντίστοιχη παραγωγή οχημάτων.
Αν όμως εγώ επιμένω ότι μία Mercedes της δεκαετίας του '60 είναι καλύτερη από μία σημερινή, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...
Αν είναι να μιλήσουμε για περιβαλλοντολογικούς λόγους θα έπρεπε να καταργηθούν οι ενισχυτές τάξης Α.
Δέν είναι έτσι...το οτι δέν βλέπεις ενεργοβόρα τζίπ είναι αποτέλεσμα του οτι η τεχνολογία έχει άλλα inputs κατα το σχεδιασμό οχημάτων.Κοινώς πλέον κοιτάει άμεσα την κατανάλωση.

Οι ενισχυτές τάξης Α είναι σίγουρο οτι θα καταργηθούν σύντομα.Εκτός αν θεωρείς οτι θα επιτρέπεται η χρήση συσκευών τόσο κακής απόδοσης.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υποκειμενικές VS Αντικειμενικές κρίσεις Νο 3124

Δυστυχώς αυτό δεν ξεχειλώνω τίποτε. Πριν καμιά δεκαετία κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ένα κασόνι με δύο μεγάφωνο full range και χωρίς crossover, ονόματι Rehdeko, ήταν το καλύτερο ηχείο που έχει κατασκευαστεί;

Πάντως το παραπάνω ηχείο διόλου χαι έντ μου θυμίζει.

Μάλλον παραπέμπει στα κατα καιρούς άρθρα που βλέπω οτι με 100 ευρώ πήραμε το τέλειο...

Επίσης κανείς δέν αρνήθηκε την αισχροκέρδεια που υπάρχει στον τομέα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υποκειμενικές VS Αντικειμενικές κρίσεις Νο 3124

Πάντως το παραπάνω ηχείο διόλου χαι έντ μου θυμίζει.

Μάλλον παραπέμπει στα κατα καιρούς άρθρα που βλέπω οτι με 100 ευρώ πήραμε το τέλειο...

Επίσης κανείς δέν αρνήθηκε την αισχροκέρδεια που υπάρχει στον τομέα.

100€ μόνο;
Κόστιζε 1.450.000δρχ (4250€) το 1996. Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης την ίδια εποχή τα B&W 801S3 Κόστιζαν περίπου τα ίδια.

Και η πλάκα με αυτά τα καυσόξυλα ήταν ότι κάποιοι προσπαθούσαν για πολλά χρόνια να μας πείσουν ότι είναι το "μάννα" εξ ουρανού...

D

Deleted member 23222

Guest

Noμίζω οτι ο καθένας βρίσκεται εδώ για συγκεκριμένους λόγους,ορμώμενος από διαφορετικές αφετηρίες.Σίγουρα τα γραφόμενα του κ.Μπλάτσιου είναι αληθή και με βρίσκουν σύμφωνο αλλά μήπως τελικά αυτό που αποκαλούμε χόμπυ είναι κάτι διαφορετικό από μια ορθολογιστικά υλιστική αντίληψη του αντικειμένου?
Και αυτά τα γράφω παρόλο που έχω δεχτεί ειρωνικές απαντήσεις από συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων...αλλά δεν τους αδικώ...ο καθένας ταίζει και θεριεύει τη δική του αλήθεια...ή αλλιώς με τα λεφτά μου γ...και την κυρά μου..:142:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υποκειμενικές VS Αντικειμενικές κρίσεις Νο 3124

...
Οι ενισχυτές τάξης Α είναι σίγουρο οτι θα καταργηθούν σύντομα.Εκτός αν θεωρείς οτι θα επιτρέπεται η χρήση συσκευών τόσο κακής απόδοσης.
Αν εννοείς απόδοση, το λόγο της αποδιδόμενης προς της προσδιδόμενης ηλεκτρικής ενέργειας τότε μαζί σου,αλλιώς...

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS