Δεν αντέχω άλλο forthnet

Reaction score
1.187
Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

Μια χαρα ειναι, αλλα η ωρα δεν ειναι καταλληλη. Για να βγει σωστο αποτελεσμα καλυτερα να γινει 8-10 το βραδυ.
Ο.Κ. Θα το ξανατσεκάρω αυτή την ώρα αν είμαι στο σπίτι.

Πάντως δεν έχει και πολλή σημασία γιατί η ουσία είναι πως όταν ήμουν με πάγιο ΟΤΕ κατέβαζα από το rapidshare με 800 kbps το μέγιστο. To πιο συνηθισμένο ήταν γύρω στο 500~600 kbps.

Οταν έβαλα forthnet double play, χωρίς να αλλάξω τίποτα άλλο, το downloading από το rapidshare πήγε γύρω στά 1500~1800 kbps το πιο συνηθισμένο. Και σε καμμία περίπτωση κάτω από 1300 kbps όταν είναι φορτωμένο.

Και επειδή έχω κατεβάσει τα άπειρα gigabytes και πριν και μετά δεν τίθεται θέμα στατιστικού λάθους. Μπορώ μετά βεβαιότητος να πω ότι η ταχύτητα του downloading από το rapidshare τριπλασιάστηκε.
To ping δεν με απασχολεί γιατί δεν παίζω διαδυκτιακά παιγνίδια οπότε δεν το είχα τσεκάρει καν.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

χαχα, αυτά που μου είπες τα ξέρω!

Πως εμφανίζω το παράθυρο και τι γράφω για να βγάλει αυτά που βγάζει δε ξέρω!

χαχαχαχα :143:
Γράφεις στον browser τη διεύθυνση τoυ router (π.χ. 192.168.1.1)
Αν δεν ξέρεις ποια είναι θα τη βρεις είτε στο ταμπελάκι στο κάτω μέρος του ρουτερ (μαζί με το username & password που θα σου ζητηθεί),
ή σε κάποιο από τα συνοδευτικά του έγγραφα.

Το πέτυχα τώρα?
:114:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Δεν αντέχω άλλο forthnet

Για forthnet τέλειο είναι (και πολύ σταθερό)
Ξαναδες το τις ώρες που σε έιπε ο geofak, έτσι από περιέργεια.
Το σταθερό από ποιό νούμερο φαίνεται;

Reaction score
378

Παίδες κοιτάξτε snr που μου έβγαλε ξαφνικά (πάντα έχω 8-12 ).
Καμμιά ιδέα κανείς τι έγινε στα καλά καθούμενα;
:142:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

Kάθε γραμμή ,κάθε σύνδεση πρέπει να αντμετωπίζεται διαφορετικά.
Αν η γραμμή σου είναι καλή δεν θα έχεις πρόβλημα σχεδόν σε κανένα πάροχο.
Από κει και πέρα τα down/up rates ή τα pings αφορούν τις ιδαιτερότητες και τις συνήθειες του καθενός από μας. (π.χ gamers).
H αλήθεια είναι πως χρειάζονται όλες οι εταιρίες για να λειτουργήσει έστω κάποιος ανταγωνισμός , και ο καθένας επιλέγει τι θέλει.
Εγώ π.χ με ενδιαφέρει η σταθερότητα της γραμμής μου, pings δεν τρελαίνομαι, με ενδιαφέρει περισσότερο το upload -δεν μπορώ να καταλάβω τι κατεβάζετε όλη μέρα και που τα αποθηκεύετε !! - η aftersales εξυπηρέτηση κλπ.
Αν και ο οτέ που έχω δεν είναι και η αθώα περιστερά στον "πόλεμο" που γίνεται, ξέρω ότι μου τα δίνει στην καλύτερη ποιότητα και ας πληρώνω περισσότερα.
Γιατί εγώ σαν μεμονωμένος πελάτης δύσκολα θα βγάλω άκρη με δαύτους αν κάτι δεν πάει καλά.
Και δεν έχω την σούπερ ντούπερ γραμμή ,αλλά από προσωπική εμπειρία δικιά μου κ φίλων κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα. (κάλλιο 10 κ στο χέρι παρά 5 και καρτέρι). :145:
Τα είπες όλα και σωστά με μια μικρή εξαίρεση. Στην ίδια γραμμή (όχι τη δική μου) έχω δει βουτιά θανάτου (από connex σε tellas).
Αν έχει πρόβλημα σύνδεσης σε διάφορους servers ο πάροχός σου, και χρυσή γραμμή να έχεις δεν σώζεται με τίποτα.
:444:

Ο.Κ. Θα το ξανατσεκάρω αυτή την ώρα αν είμαι στο σπίτι.

Πάντως δεν έχει και πολλή σημασία γιατί η ουσία είναι πως όταν ήμουν με πάγιο ΟΤΕ κατέβαζα από το rapidshare με 800 kbps το μέγιστο. To πιο συνηθισμένο ήταν γύρω στο 500~600 kbps.

Οταν έβαλα forthnet double play, χωρίς να αλλάξω τίποτα άλλο, το downloading από το rapidshare πήγε γύρω στά 1500~1800 kbps το πιο συνηθισμένο. Και σε καμμία περίπτωση κάτω από 1300 kbps όταν είναι φορτωμένο.

Και επειδή έχω κατεβάσει τα άπειρα gigabytes και πριν και μετά δεν τίθεται θέμα στατιστικού λάθους. Μπορώ μετά βεβαιότητος να πω ότι η ταχύτητα του downloading από το rapidshare τριπλασιάστηκε.
To ping δεν με απασχολεί γιατί δεν παίζω διαδυκτιακά παιγνίδια οπότε δεν το είχα τσεκάρει καν.
Όπως κατάλαβες από όσα έχουν γραφεί μέχρι τώρα, η ταχύτητα downloading είναι μόνο μία παράμετρος αξιολόγησης της συνολικής ποιότητας σύνδεσης. Αν αυτό είναι το ζητούμενο για εσένα τότε είσαι στην κατάλληλη εταιρία. Είναι το μόνο θέμα που ούτε εγώ είχα ποτέ πρόβλημα (βλ. αξιολόγηση παραπάνω) εκτός από κανα 2 φορές που είχε πέσει όλο το δίκτυο αλλά συμβαίνουν αυτά.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

Όπως κατάλαβες από όσα έχουν γραφεί μέχρι τώρα, η ταχύτητα downloading είναι μόνο μία παράμετρος αξιολόγησης της συνολικής ποιότητας σύνδεσης. Αν αυτό είναι το ζητούμενο για εσένα τότε είσαι στην κατάλληλη εταιρία. Είναι το μόνο θέμα που ούτε εγώ είχα ποτέ πρόβλημα (βλ. αξιολόγηση παραπάνω) εκτός από κανα 2 φορές που είχε πέσει όλο το δίκτυο αλλά συμβαίνουν αυτά.
Πράγματι όπως φαίνεται Παρασκευή βράδυ είναι μια πιο δύσκολη ώρα.

Τέλος πάντων όπως είπα και πριν το ping δεν με απασχολεί γιατί δεν παίζω διαδυκτιακά παιγνίδια.
Αντίθετα το downloading που με ενδιαφέρει πολύ, κυριολεκτικά πετάει. Εκεί που δεν είχα δει ούτε στον ύπνο μου με τον ΟΤΕ 4ψήφιο νούμερο στην ταχύτητα κατεβάσματος, τώρα με το double play δεν πέφτω ποτέ κάτω από τα 1300 kbps στο κατέβασμα από το rapidshare.

Reaction score
5

........γιατί η ουσία είναι πως όταν ήμουν με πάγιο ΟΤΕ κατέβαζα από το rapidshare με 800 kbps το μέγιστο. To πιο συνηθισμένο ήταν γύρω στο 500~600 kbps.

Αρα μηπως στον ΟΤΕ ειχες 8αρα τοτε και στην Forthnet 24αρα?????

Εγω εχω ασχημη εμπειρια απο Forthnet.

Με ΟΤΕ πρωι μεσημερι βραδυ κατεβαζω στο μεγιστο της γραμμης 1800-2000 kbps.

Reaction score
1.187

Αρα μηπως στον ΟΤΕ ειχες 8αρα τοτε και στην Forthnet 24αρα?????

Εγω εχω ασχημη εμπειρια απο Forthnet.
Οχι πάλι 24άρα από την forthnet ήταν αλλά μέσω τηλεφωνικού κέντρου του ΟΤΕ. Το τηλέφωνο ήταν με πάγιο ΟΤΕ δηλαδή.
Ενώ τώρα είναι 24άρα αλλά double play, έφυγα τελείως από τον ΟΤΕ.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059

απο Γλυφαδα τον Μαιο του 2009 κατεβαζα με 14. τωρα με 9. η ποιοτητα του τηλεφωνου ειναι δραματικη. η αναγνωριση κλησεων πηγαινοερχεται. μιλαω με την κορη μου και νομιζω οτι ειναι η γιαγια της.

Reaction score
5

Οχι πάλι 24άρα από την forthnet ήταν αλλά μέσω τηλεφωνικού κέντρου του ΟΤΕ. Το τηλέφωνο ήταν με πάγιο ΟΤΕ δηλαδή.
Ενώ τώρα είναι 24άρα αλλά double play, έφυγα τελείως από τον ΟΤΕ.
Μα σε αυτη την περιπτωση αποκλειεται να ηταν 24αρα.

Η Forthnet δεν εδωσε ποτε 24αρα εκτος δικτυου της.Εγω θυμαμαι πριν φυγω ειχα φτασει μεχρι 4αρα.Για 24αρα επρεπε να μπω στο ιδιοκτητο.

Reaction score
1.187

Οχι κάνεις λάθος, αυτό μπορεί να συνέβαινε παλιά. Τώρα δίνει 24άρα και εκτός δικτύου της.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.874

Η Forthnet δεν εδωσε ποτε 24αρα εκτος δικτυου της.Εγω θυμαμαι πριν φυγω ειχα φτασει μεχρι 4αρα.Για 24αρα επρεπε να μπω στο ιδιοκτητο.
Οχι κάνεις λάθος, αυτό μπορεί να συνέβαινε παλιά. Τώρα δίνει 24άρα και εκτός δικτύου της.

Σήμερα νομίζω είναι έως 8Mbps και upload 384Kbps

στις περιοχές που δεν είναι διαθέσιμο το ιδιόκτητο δίκτυο Forthnet.

Reaction score
5

Δεν θελω να επιμεινω.Αν καποιος γνωριζει χωρις καμμια αμφιβολια ας μας πει.

Reaction score
5

Σήμερα νομίζω είναι έως 8Mbps και upload 384Kbps

στις περιοχές που δεν είναι διαθέσιμο το ιδιόκτητο δίκτυο Forthnet.
Με προλαβες.Αυτο ακριβως ηξερα και εγω.

Το οτι δεν ξεπερασες ποτε τα 800 kbps ειναι ενδεικτικο πιστευω.

Απο το site της Forthnet.

Η ταχύτητα έως 24Mbps (upload έως 1Mbps) προσφέρεται αποκλειστικά για τις περιοχές που καλύπτονται από το ιδιόκτητο δίκτυο της εταιρίας.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Πάντως τις τελευταίες ημέρες έχω τρομερή βελτίωση στο download, κατεβάζω με 700-900/δευτ.

Reaction score
1.187

Με προλαβες.Αυτο ακριβως ηξερα και εγω.

Το οτι δεν ξεπερασες ποτε τα 800 kbps ειναι ενδεικτικο πιστευω.

Απο το site της Forthnet.

Η ταχύτητα έως 24Mbps (upload έως 1Mbps) προσφέρεται αποκλειστικά για τις περιοχές που καλύπτονται από το ιδιόκτητο δίκτυο της εταιρίας.
Καλά κρασιά...

Κωδικός υπηρεσίας: LLUJI-100
Περιγραφή: Forthnet ADSL 24Mbps Dynamic
Περίοδος χρήσης: 19.07.2009-18.09.2009
Καθαρή αξία: 32,78€ (το δίμηνο)
Φ.Π.Α. (19%) 6,23€
Σύνολο τρέχοντος λογαρισμού: 39,01€

Λες να μην ξέρω τι πληρώνω;
Εξάλλου αν ήταν όπως λες μέχρι 8Mbps τότε πώς συνδεόμουν κάποιες φορές στα 8.300 ή και λίγο παραπάνω;

Reaction score
1

Εγώ π.χ με ενδιαφέρει η σταθερότητα της γραμμής μου, pings δεν τρελαίνομαι, με ενδιαφέρει περισσότερο το upload -δεν μπορώ να καταλάβω τι κατεβάζετε όλη μέρα και που τα αποθηκεύετε !!

Χωρίς ίχνος υπερβολής, να σου πω ότι αρχές Ιουνίου που άλλαξα Usenet provider, κατέβασα ούτε λίγο ούτε πολύ μέχρι το τέλος του Ιουνίου 1,5ΤΒ! :111:

Και αυτό δεν είναι τίποτα, υπάρχουν μέλη εδώ που έχουν κατεβάσει πολύ παραπάνω από 2ΤΒ μέσα σε ένα μήνα, ακόμα και 3ΤΒ έχουν κατεβάσει οι πιο ακραίοι!!! :137:

Η συνολική μου χωρητικότητα σε σκληρούς δίσκους είναι 8ΤΒ, και έχουν γεμίσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα, έχω σβήσει κάμποσα ΤΒ, ενώ υπάρχουν μέλη με πάνω από και 20 ή 30ΤΒ χωρητικότητα σε σκληρούς δίσκους!!!

Είναι βλέπεις πολύ μεγάλος ο πειρασμός, όταν με 8 + 1,5 ευρώ το μήνα (Usenet provider + Newzbin) έχεις τα πάντα στο πιάτο, και χωρίς ούτε τον ελάχιστο κόπο για να τα βρεις... :126:

Αλλά για να επανέλθουμε στο θέμα των ADSL συνδέσεων, να σας πω εν συντομία τη δική μου ιστορία: τη πρώτη μέρα που συνδέθηκα στην ΟΝ φεύγοντας οριστικά από τον ΟΤΕ, με παίρνει τηλέφωνο ο Σωτήρης από την ΟΝ και μου λέει ότι «Η γραμμή σου είναι εντελώς χάλια, βραχυκυκλωμένη, κτλ., αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με τον ΟΤΕ, μπας και αλλάξουν την καλωδίωση, αλλά δεν σου υπόσχομαι τίποτα».

Χωρίς καμία αλλαγή στη γραμμή μου, ήδη είχα τσιμπήσει περίπου 20-25% σε ταχύτητα κατεβάσματος, από το 1 έως 1,05MB/s με τον ΟΤΕ, ανέβηκα στο 1,25MB/s με την ΟΝ. Μετά ο Σωτήρης έκανε τα «μαγικά του» με τον ΟΤΕ, με μια διαδικασία που λέγεται «μη αποδοχή γραμμής», και δεν ξέρω πως παιδιά, αλλά μέσα σε ελάχιστες μέρες ήρθαν τεχνικοί του ΟΤΕ και αντικατέστησαν την καλωδίωση στη γραμμή μου! Ξέρω πολύ καλά ότι ο Σωτήρης δεν είναι άτομο που αρέσκεται να τον εκθειάζουν, αλλά δεν αντέχω να μη σας πω την αλήθεια, θα σκάσω!

Από τα τεχνικά των ADSL είμαι εντελώς άσχετος και δεν ξέρω να σας απαντήσω σε ότι και να με ρωτήσετε, αλλά από εκείνη τη μέρα και μετά, η ταχύτητα κατεβάσματος εκτοξεύτηκε στο 1,5MB/s, στο οποίο και παραμένει σταθερή μέχρι σήμερα, για την ακρίβεια παίζει μεταξύ 1,4 και 1,5MB/s.

Πάντα θα υπάρχουν παράπονα από κάποιον πάροχο, ακόμα και όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Π.χ., στην ΟΝ η ένταση της φωνής στο ακουστικό του τηλεφώνου, είναι εμφανώς χαμηλότερη από αυτήν του ΟΤΕ, και για άτομα «ελαφρά περήφανα» στα αυτιά όπως εγώ, αυτό μπορεί να είναι σοβαρό πρόβλημα. Ειδικά μάλιστα στα ασύρματα τηλέφωνα της Panasonic, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ένταση του ήχου στο δίκτυο της ΟΝ, ο Σωτήρης μάλιστα με είχε προειδοποιήσει έγκαιρα πριν καν συνδεθώ στην ΟΝ για αυτό το θέμα.

Για όλα τα προβλήματα όμως υπάρχουν λύσεις. Ήξερα ήδη ότι τα ασύρματα της Siemens έχουν πολύ μεγαλύτερη ένταση στο ακουστικό από αυτά της Panasonic, αγόρασα λοιπόν ένα ασύρματο της Siemens και καθάρισα... :126:

Reaction score
0
Τι το θελα και μίλησα για καλό downloading?
Χθες και σήμερα με το ζόρι φτάνω 200kb/s.

Μεσαίωνας? Άχρηστοι? Απατεώνες? ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ?
Ό,τι και να πω λίγο τους είναι

Επειδή δεν πάει άλλο με τους αληταράδες της forthnet, γνωρίζει κάποιος να μου πει πώς μπορώ να φύγω χωρίς να χάσω χρήματα, ενώ έχω προπληρώσει για 1 χρόνο?
Έχω εξοργιστεί τόσο που είμαι πρόθυμος μέχρι και δικηγόρο να πληρώσω για να τους κυνηγήσω.

For the record, 20 λεπτά αναμονή για να μου πει το μηχάνημα δοκιμάστε ξανά στο κωλοκέντρο ταλαιπωρίας τους 13831
Στο υποκατάστημα ούτε που το σηκώνουν!

:141:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.874

ενώ έχω προπληρώσει για 1 χρόνο
Πως το έκανες αυτό;

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
προπληρώνεις ενα χρόνο και εχεις μεωιμένο πάγιο ως επιδοτούμενη περιοχή?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.298
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924