CES 2011--The hi end show

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277
Απάντηση: CES 2011--The hi end show

Xαζεύοντας τις "λοβοτομημένες" σιλικονάτες χαζογκόμενες...
κι άστα αυτά, τρεις ώρες έβλεπες τα γκομενάκια μέχρι να ξεκινήσεις να βλέπεις μηχανάκια! :142::137::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277

... και για τον οποίον έχουμε την τιμή να είναι εγγεγραμμένος στο AVSite.
επίσης έχουμε την τιμή να μας έχει "γειώσει" τώρα τελευταία...:137::138:

ΥΓ δε πειράζει που μας έχει γειώσει, ας είναι καλά ο άνθρωπος να "δημιουργεί", εμείς μένει να θαυμάζουμε τα έργα του (κι αν αντέχουμε οικονομικά να τα απολαμβάνουμε και στο σπίτι μας)

Reaction score
19
Απάντηση:

Οντως, μεγάλη τιμή για όλους μας αμφότερες οι παρουσίες του, και εδώ και εκεί!!! :123:
(Ομολογώ δεν αναγνώρησα τα ηχεία...) :120:
Ρησπέκτ!
Και 2 thumbs UP!!!

:615:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277
Απάντηση:

(Ομολογώ δεν αναγνώρησα τα ηχεία...)
κακώς! κάνουν "μπαμ", φωνάζουν "ΚΚ", είναι πια εντελώς χαρακτηριστικά τα ηχεία του!:126:

και χωρίς να τα έχω ακούσει (δε χρειάζεται:138:), ξέρω πως παίζουν εξαιρετικά. :145:

μου φαίνεται πως κάπχιοι ανάμεσά μας τα έχουν ακούσει βέβαια, αλλά αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σημασία/αξία.:137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ελπιζω να μπορεσει να μπει στον κοπο να μας μεταφερει, εστω
και ενα μικρο δειγμα, απο την εμπειρια του στην CES αλλα και
ειδικοτερα απο το set up του.
Ελα, Κωστακη!:126:

Reaction score
39

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συμπαράσταση σε αυτή την προσπάθεια.
Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για την Jadis. Προς τιμήν τους και προς δική μας, ονομάσθηκαν Olympia. Εδώ και καιρό η Jadis τα βελτιστοποιεί δοκιμάζοντας μονάδες φτιαγμένες για τα συγκεκριμένα ηχεία από τον Fertin. Οπότε ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή. Αυτά, όπως και τα ηχεία αναφοράς που έχουν δει και ακούσει , εμπιστευτικά, κάποιοι φίλοι στον χώρο μας, δεν ανήκουν στην γνωστή σειρά Sonus Aeterna που έχει παρουσιασθεί στις εκθέσεις εδώ και καιρό. Θα διατίθενται αποκλειστικά από το δίκτυο αντιπροσώπων Jadis και θα είναι προιόντα που θα εναρμονίζονται με τις ακουστικές αντιλήψεις της συγκεκριμένης εταιρείας.
http://img692.imageshack.us/img692/4871/blackredvi1copy.jpg

Οσο για την ‘’γείωση‘’ που ανέφερε ο αγαπητός συνονόματος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα ήθελα να σας πω αυτά¨
Σε μία εποχή κρίσεως και δοκιμασίας της χώρας μας και φυσικά του λαού μας, αισθάνομαι την ευθύνη και υποχρέωση να στραφεί η μέγιστη δυναμικότητά μου στις πράξεις κι όχι στα γραπτά λόγια. Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα ίδια αλλά και περισσότερα από κάποιους άλλους λαούς.

Και εδώ θα απαντήσω και σε εσένα Ανδρέα για το τι βλέπω έξω. Εκτός από το καρακιτσαριό της Αμερικάνικης κουλτούρας με γαρνιτούρα ''τις κοπελίτσες'' δίχως την αίσθηση του καλόγουστου ( δεν καταδικάζω τις πικάντικες εμφανίσεις-καταδικάζω τις φτηνές και κακόγουστες), βλέπω ανθρώπους που ενώ δεν έχουν μεγαλύτερα προσόντα από τον μέσο Ελληνα, προοδεύουν. Κι αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Ευχαριστώ όλους τους φίλους που συντροφεύουν αυτή την προσπάθειά μας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277

συνονόματε σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη.:126:

(τα συγχαρητήρια είναι ευκόλως εννοούμενα και παραλείπονται)

ΥΓ 1: η φωτό σου δε φαίνεται, είναι αυτή:

ΥΓ 2: η γείωση είναι καλό πράγμα, εξαφανίζει το βόμβο...:137::138:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Xαζεύοντας τις "λοβοτομημένες" σιλικονάτες χαζογκόμενες διέλαθε της προσοχής όλων κάτι ιδιαίτερα σημαντικό !!! Η παρουσία της μικρότερης από μια σημαντική γκάμα σχετικών προϊόντων του κατά τεκμήριον καλύτερου Έλληνα μηχανικού που δραστηριοποιείται στο audio . Μια παρουσία που ενδέχεται ,με πάμπολλες πιθανότητες, να οδηγήσει σε μια συνεργασία που θα αφήσει εποχή !

Όχι Βασίλη, το προσέξαμε.
Απλά, ο Βλάσης και κανα δυο άλλοι που γνωρίζαμε τα περί σύμπραξης του Κώστα Κωνσταντίνου με τη Jadis, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μια διακριτική στάση, μια και τέτοια ήταν η επιθυμία του ίδιου του σχεδιαστή.
Τώρα που δεν υπάρχει πλέον τέτοια ανάγκη, μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα, και να ευχηθούμε στον Κώστα καλή τύχη με όλη μας την καρδιά.

Νιώθω ευτυχής που μέσω του avsite μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από πρώτο χέρι τις κατασκευές του, αλλά κυρίως τον ίδιο, έναν εξαιρετικό Μηχανικό αλλά και άνθρωπο, και αισθάνομαι πολλαπλά ωφελημένος από τη φιλία μας.

Μου έχει δοθεί η ευκαιρία να ακούσω τη "ναυαρχίδα" του σε διάφορα στάδια της εξέλιξής της (δυστυχώς όχι ακόμα στην τελική, πλήρως ενεργή μορφή της), ενώ την ευκαιρία αυτή είχαν και κανα δυο άλλα μέλη του avsite κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκθεσης High - End.

Πρόκειται για ένα ηχείο άψογο από άποψη κατασκευής αλλά και φινιρίσματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στους φυσικούς νόμους (κάτι, το οποίο δεν είναι δυστυχώς αυτονόητο).

Όντας κόρνα, και πολύ μεγάλου μεγέθους μάλιστα, το ηχείο είναι ιδιαίτερα κατευθυντικό.
Είναι ένα ηχείο πλήρους φάσματος με εκπληκτική σε σχέση με τα περισσότερα ηχεία (ανεξαρτήτως κόστους) δυναμική περιοχή.
Συν τοις άλλοις, υποκειμενικά, το βρίσκω και καλαίσθητο, αρκεί να υπάρχει και ο ανάλογος χώρος να το στεγάσει, μια και είναι... λίγο μεγαλούτσικο...:116:

Τελειώνω, με το να ευχαριστήσω δημοσίως το Βασίλη Τσαντουλή, γιατί ήταν μερικά σχόλιά του τα οποία με έκαναν να αναζητήσω και να γνωρίσω τον Κώστα Κωνσταντίνου, μια και ο ίδιος είναι δυστυχώς άτομο ιδιαίτερα χαμηλών τόνων.
Ίσως περισσότερο από όσο πρέπει...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
κανα δυο άτομα που γνωρίζαμε τα περί σύμπραξης του Κώστα Κωνσταντίνου με τη Jadis
...
Απλά, όσοι είχαν διαβάσει τη συνέντευξη των Patrick Calmettes – Jean Christophe Calmettes (Jadis) στο avmentor, και ήταν παράλληλα και λίγο παρατηρητικοί:

"Δουλεύετε αυτή τη στιγμή επάνω σε κάτι καινούριο για το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζουμε;
Γενικώς έχουμε πολλά πρότζεκτς τα οποία εξελίσσουμε ταυτόχρονα. Ήδη παρουσιάσαμε έναν νέο προενισχυτή και έναν ενισχυτή και εργαζόμαστε επάνω σε μια νέα σειρά ψηφιακών συσκευών, ενώ στους μεσοπρόθεσμους στόχους μας είναι η παρουσίαση ενός ηχείου..."

ίσως να είχαν "ανθιστεί" (που γράφει κι ο Τσιφόρος) ποια θα μπορούσε να είναι μια πιθανή εξέλιξη...:126:

Reaction score
371

Βλάση μπράβο για τη πολύ ωραία παρουσίαση.

Πέρυσι τα χάζευα όλα αυτά (και τα μηχανήματα αλλά και τα άλλα διάφορα ωραία που παρουσίασες!!) από κοντά στο Las Vegas , φέτος δυστυχώς μόνο από τις φωτογραφίες σου.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Τυγχανω εκ των τυχερων.
Μαζυ με τον Αγιο Κογια και τον Αλεξη πεταχτηκαμε μεχρι το χωρο του Κωστα και το ακουσαμε και το ειδαμε.

Μου πεσανε τα σαγονια,εμεινα αναυδος,εκστασιαστηκα,το καλυτερο ακουσμα ever και διαφορα αλλα τετοια ειναι απλα understatement(συγγνωμη για το "ξενο" αλλα ετσι μου βγηκε)

Τα βλεπεις και αισθανεσαι δεος.Ειναι γλυπτο ηχητικης πανδαισιας.Μια υλοποιηση εξαιρετικης αισθητικης και μηχανολογικης αρτιοτητας.
Και οταν αρχιζει να παιζει μουσικη ...χανεσαι.Εγω πηγα αλλου.
Για πρωτη φορα ενοιωσα τι θα πει χαμηλο,δεν το ακουγες μονο ,σε κυριευε σαν παλοιρριακο κυμα.Γκραν κασα η κοντραμπασο αποδιδονταν απιστευτα.Μεσαια........ο σαξοφωνιστας στο 1 μετρο να μυριζεις τον ιδρωτα του,να αγγιζεις τις νοτες που ξεχυνονταν απο το χαλκινο στομιο(καιτοι συγκαταλεγεται στα ξυλινα πνευστα).Πιατινι ζωντανο,μπροστα σου να παλλεται.
Η ψευδαισθηση της ζωντανης μουσικης στην καλυτερη αποδοση της.Κλεινεις τα ματια και εισαι οπου παιζεται η μουσικη.
Δεν ακους μουσικη,εισαι μεσα στην μουσικη.

Ναι ρε πουστη μου ...αυτο ειναι hi end
Kαι ειναι ελληνικο

Ευχαριστω Κωστα που με τιμησες.
Μπραβο σου :446:

Reaction score
250

Τυγχανω εκ των τυχερων.
Μαζυ με τον Αγιο Κογια και τον Αλεξη πεταχτηκαμε μεχρι το χωρο του Κωστα και το ακουσαμε και το ειδαμε.

Μου πεσανε τα σαγονια,εμεινα αναυδος,εκστασιαστηκα,το καλυτερο ακουσμα ever και διαφορα αλλα τετοια ειναι απλα understatement(συγγνωμη για το "ξενο" αλλα ετσι μου βγηκε)

Τα βλεπεις και αισθανεσαι δεος.Ειναι γλυπτο ηχητικης πανδαισιας.Μια υλοποιηση εξαιρετικης αισθητικης και μηχανολογικης αρτιοτητας.
Και οταν αρχιζει να παιζει μουσικη ...χανεσαι.Εγω πηγα αλλου.
Για πρωτη φορα ενοιωσα τι θα πει χαμηλο,δεν το ακουγες μονο ,σε κυριευε σαν παλοιρριακο κυμα.Γκραν κασα η κοντραμπασο αποδιδονταν απιστευτα.Μεσαια........ο σαξοφωνιστας στο 1 μετρο να μυριζεις τον ιδρωτα του,να αγγιζεις τις νοτες που ξεχυνονταν απο το χαλκινο στομιο(καιτοι συγκαταλεγεται στα ξυλινα πνευστα).Πιατινι ζωντανο,μπροστα σου να παλλεται.
Η ψευδαισθηση της ζωντανης μουσικης στην καλυτερη αποδοση της.Κλεινεις τα ματια και εισαι οπου παιζεται η μουσικη.
Δεν ακους μουσικη,εισαι μεσα στην μουσικη.

Ναι ρε πουστη μου ...αυτο ειναι hi end
Kαι ειναι ελληνικο

Ευχαριστω Κωστα που με τιμησες.
Μπραβο σου :446:
Πιστεύω χωρίς αμφιβολία ότι αυτή η παρεμβολή δεν εκτροχιάζει τον χαρακτήρα του thread . Quite the contrary .....

Φίλε Μάνο έχω παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη αυτού του project από την εποχή που ήταν απλά ιδέα στο κεφάλι του Κων/νου μέχρι την τελευταία του εξέλιξη πριν από 3 μέρες. Είδα με έκπληξη να κατασκευάζει χειροποίητες cnc εργαλειομηχανές για την υλοποίηση των πολύπλοκης γεωμετρίας καλουπιών μέχρι τις σχολαστικές διαδοχικές μετατροπές και ρυθμίσεις.

Το άκουσα δεκάδες φορές . Κάποιες φορές "πήγαινε μπροστά" και κάποιες φορές με απογοήτευαν κάποιες ηχητικές οπισθοδρομήσεις . Η τελευταία φορά πριν από δύο-τρεις μέρες (μετά από κάποιες ουσιαστικές ρυθμίσεις) ξεπέρασε οτιδήποτε στο παρελθόν με διαφορά ! Προσέγγισε το απόλυτο (χωρίς υπερβολή).!!!

Και παρόλα αυτά ο αθεόφοβος σήμερα διέλυσε το τέρας στα εξ ων συνετέθη. Με σκοπό να επέμβη καθοριστικά στην μονάδα των χαμηλών. Ειμαι πολύ περίεργος που μπορεί να το φτάσει ....Την photo του Κόγια που παραθέτεις την έχω "τραβήξει" εγώ ! :114:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Εγω την ποσταρα λογω φωτοστεφανου για να εξηγησω τον χαρακτηρισμο "Αη Κογιας":403:

Σχετικα με την διαλυση εικαζω οτι βρηκε κλειστο το γυμναστηριο και τοριξε στα βαρη οικαδε:405:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.919

...

Και παρόλα αυτά ο αθεόφοβος σήμερα διέλυσε το τέρας στα εξ ων συνετέθη. Με σκοπό να επέμβη καθοριστικά στην μονάδα των χαμηλών.
Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος...

Reaction score
250

Εγω την ποσταρα λογω φωτοστεφανου για να εξηγησω τον χαρακτηρισμο "Αη Κογιας":403:

.......................

Και πολύ καλά έκανες !!!!:444:

.......................

Σχετικα με την διαλυση εικαζω οτι βρηκε κλειστο το γυμναστηριο και τοριξε στα βαρη οικαδε:405:

Μπα και το γυμναστήριο στο σπίτι το έχει με diy όργανα δικής του κατασκευής !!!! Εγώ τον ξέρω από τις αρχές της δεκαετίας του 80. Τότε από πλευράς σωματοδομής ήταν BBC ls3 5a ! Τώρα έχει γίνει Wilson maxx 3....:114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277

$66k Scaena 3.4

αυτός ήταν λέει ο καλύτερος ήχος της έκθεσης.

μη το διαβάσει ο τινταλάκιας μόνο, κι έχουμε κανένα θερμό επεισόδιο...:143::138::137:

Reaction score
1.996

$66k Scaena 3.4

αυτός ήταν λέει ο καλύτερος ήχος της έκθεσης.

μη το διαβάσει ο τινταλάκιας μόνο, κι έχουμε κανένα θερμό επεισόδιο...
To διάβασα, άρχισα να γράφω αλλά το έσβησα.

Αφου όμως μου δίνεις την ευκαιρία, να πω ότι θα ανησυχούσα αν ο συγκεκριμένος διαπλεκόμενος έβγαζε τα Tidal καλύτερα. Εξάλλου δεν περίμενα να διαβάσω review ούτε να δω μετρήσεις για να καταλάβω ότι είναι αλλού ως ηχείο. Αυτά θα με δικαιώσουν αργότερα! :137:

Από κει και περα τι να πόυμε για ένα ηχείο με τόσα μεγάφωνα-crossover-διαφορές μονάδων. Και με καλωδια που σε όποιο σοβαρό σύστημα έχουν μπει του..........αλλάζουν τα φώτα!

Να δανειστώ και μία έκφραση-απόσταγμα εμπειρίας διακεκριμένου ανθρώπου: "Τελικά τα καλύτερα ηχεία είναι τα δίδρομα"....:144:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89