Αγορά DSLR...

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή, και θα ήθελα την γνώμη σας.

Έψαξα λίγο στο πλαίσιο και βρήκα μια Nikon D5000..στα 689€ και έχει 2 φακούς, να και ο σύνδεσμος..

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/DSLR-Digital-Cameras/Nikon-D5000-Double-Kit-DSLR-12-9-MP.htm

..γενικά μέχρι 700€ περίπου θέλω να φθάσει..αν έχετε κάτι να μου προτείνεται...είμαι όλος αυτιά.

(σε περίπτωση που δεν απαντήσω, σημαίνει πως ο ΟΤΕ δεν θα έχει στείλει τεχνικό..οπότε θα σας απαντήσω αύριο πρωί από το μαγαζί μου.)

Εκ των προτέρων ευχαριστώ πολύ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.320
Γεια σου φιλε μου!

Κατα τη γνωμη μου, αν κ θα ταν καλυτερο να μας πεις και καποια λογακια για τις αναγκες σου θα σου προτεινα την πολυ καλη Nikon 3100.
Eιναι νεοτερη ελαφρυτερη κ εξισου ικανη με την D5000 για να μην πω καλυτερη, και παρα πολυ οικονομικη , περιπου 500-550 ευρω.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.320
Eπισης αν μπορεις ν ανεβεις οικονομικα θα προτεινα την εξαιρετικη D7000 στα 1000-1100 περιπου.
Υπαρχει κ η επιλογη για την πολυ καλη Pentax K-X sta 550-650 ευρω.
Η Sony A-550 με πολυ καλες κριτικες και πολυ καλο βιντεο στα 800-900 ευρω.

Υπαρχει παντα και η σκεψη να μην πας σε DSLR αλλα στις ενδιαμεσες λυσεις 4/3 κλπ, οπως η Sony NEX , Olympus Epl/1-2, Panasonic GF2 κλπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361
Απάντηση: Αγορά DSLR...

ίσως και η φρέσκια Panasonic Lumix DMC-GH2 να είναι μια επιλογή σε m4/3, με 16Mp φωτός από τον νέο 18Μρ αισθητήρα, αλλά και ISO range 160-12800, και full HD 1920x1080/60i βίντεο, με επιλογή cinema-like 24p movie.

έχει κι άλλα κόλπα αυτό το "μωρό", όπως οθόνη αφής και οπτικό σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης (LCD), αλλά και η πρώτη 3D-compatible Micro Four Thirds camera σε παραγωγή.

Για τώρα, αυτή η πρόταση είναι όντως "the Baddest Micro Four Thirds in Town"

Reaction score
1

Γεια σου φιλε μου!

Κατα τη γνωμη μου, αν κ θα ταν καλυτερο να μας πεις και καποια λογακια για τις αναγκες σου θα σου προτεινα την πολυ καλη Nikon 3100.
Eιναι νεοτερη ελαφρυτερη κ εξισου ικανη με την D5000 για να μην πω καλυτερη, και παρα πολυ οικονομικη , περιπου 500-550 ευρω.
Eπισης αν μπορεις ν ανεβεις οικονομικα θα προτεινα την εξαιρετικη D7000 στα 1000-1100 περιπου.
Υπαρχει κ η επιλογη για την πολυ καλη Pentax K-X sta 550-650 ευρω.
Η Sony A-550 με πολυ καλες κριτικες και πολυ καλο βιντεο στα 800-900 ευρω.

Υπαρχει παντα και η σκεψη να μην πας σε DSLR αλλα στις ενδιαμεσες λυσεις 4/3 κλπ, οπως η Sony NEX , Olympus Epl/1-2, Panasonic GF2 κλπ.
Δεν άκουσα καλά λόγια για την D3000 και το είδα ότι είναι αρκετά οικονομικότερη, και μου είπαν το αντίθετο ότι είναι αρκετά καλύτερη η D5000..

ιδιαίτερα σε θέματα εστίασης...ότι υπερτερεί η D5000...

Πάντως σε dslr έχω καταλήξει.. χρειάζομαι και ευρυγώνιο φακό, και έχω καταλήξει σε αυτόν http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-Parasoleil/Nikon-Wide-35-Mm-Af-F2D-13172.htm αλλά από ένα άλλο site που το έχω στο άλλο pc..και τον δίνει στα 327€ από 469€ του πλαίσιο.

Τώρα είμαι ανάμεσα σε http://mdigitalphoto.gr/product_info.php?products_id=3991 και http://mdigitalphoto.gr/product_info.php?products_id=3101 .

Η σημαντική διαφορά για μένα είναι ο φακός που δίνει. Η μία προσφορά δίνει αυτόν http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Lenses-Filters-Parasoleil/Nikon-Zoom-55-200Mm-Vr-F4-5-6-137330.htm και η άλλη προσφορά δίνει αυτόν http://www.sigmaphoto.com/shop/70-300mm-f4-56-apo-dg-macromotorized-nikon

Έχουν διαφορά σε θέματα αξιοπιστίας? η μόνο σε θέματα zoom??

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361

καταρχήν, αν χρειάζεσαι όπως λες ευρυγώνιο, ο 35-άρης δεν είναι.

αφετέρου, ψάξτο λίγο ακόμα το τι χρειάζεσαι...

ίσως να είναι για σένα η καλύτερη επιλογή μια πολύ καλή κόμπακτ, όπως η αναμενόμενη από ολύμπους, με φωτεινό φακό 24-120 αν θυμάμαι καλά. το 24, ναι, το λες ευρυγώνιο. το 35mm του φακού που πχ λες, πάνω στη μηχανή σου θα γίνει 55-φεύγα, οπότε μόνο ευρυγώνιο δεν είναι. αλήθεια, ξέρεις τι είναι και ποια είναι τα "κροπ φάκτορ" των διαφορετικών εταιριών?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361

μιλάω για αυτό. νομίζω πως θα σε υπερκαλύψει...

μάλλον όλους μας καλύπτει, αλλά λέμε τώρα..:137::138:

τελικά ο φακός του νέου κι ωραίου "μωρού" (για του λόγου το ακριβές) είναι φωτεινότατος, με F 1.8-2.5, και τα εστιακά του μήκη (σε αντιστοιχία 35mm) είναι 28-112mm. μια χαρά!:126:

μπορείς να διαβάσεις εδώ για το "μωρό", αλλά και να δεις φωτογραφίες που βγάζει εδώ.

καλή συνέχεια...

Reaction score
143

Θα ήθελα να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή, και θα ήθελα την γνώμη σας.

..γενικά μέχρι 700€ περίπου θέλω να φθάσει..αν έχετε κάτι να μου προτείνεται...είμαι όλος αυτιά. .
Δεν άκουσα καλά λόγια για την D3000

Θα ελεγα να κοιταξεις για μια D90 + 18-105 που εχει αρχικη τιμη 811Ε http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=3126 και με παζαρι ισως κατεβει χαμηλοτερα.

Αλλη η D3100 που σου προτεινε ο Γιαννης και αλλη η D3000 που αναφερεις εσυ...

Αναμεσα σε D5000 και D3100 θα προτιμουσα την δευτερη, με μονη ενσταση τη χειροτερη απο αποψη αναλυσης LCD. Τεχνικως ομως ειναι ανωτερη ως νεοτερο μοντελο (ειδικα στον τομεα του βιντεο).

Απο φακους, θα προτιμουσα τον 18-105, ανεξαρτητως σωματος μηχανης. Το διπλο κιτ 18-55 και 55-200 δε θα μου προσφερε κατι επιπλεον. Πιο ενοχλητικο βρισκω το βαλε-βγαλε παρα πιο χρησιμα τα 100mm στο τελε.

Ο 18-105, ειναι γενικης χρησης, και σε πολλες περιπτωσεις απαραιτητος (ταξιδια και γενικα οταν δεν θελουμε να κουβαλαμε πολλα πολλα).

Επειδη, σκεφτεσαι και για φακο ειδικης χρησης (ευρυγωνιο) θα ξεκινουσα με τον 18-105 και μολις αποκτουσα λιγη εμπειρεια παραπανω, θα προχωρουσα σε αγορες αλλων φακων, αναλογως των αναγκων.

Απο τα δυο κιτ που γραφεις, προτεινω αυτο με τους δυο φακους νικον.

Reaction score
1

καταρχήν, αν χρειάζεσαι όπως λες ευρυγώνιο, ο 35-άρης δεν είναι.

αφετέρου, ψάξτο λίγο ακόμα το τι χρειάζεσαι...

ίσως να είναι για σένα η καλύτερη επιλογή μια πολύ καλή κόμπακτ, όπως η αναμενόμενη από ολύμπους, με φωτεινό φακό 24-120 αν θυμάμαι καλά. το 24, ναι, το λες ευρυγώνιο. το 35mm του φακού που πχ λες, πάνω στη μηχανή σου θα γίνει 55-φεύγα, οπότε μόνο ευρυγώνιο δεν είναι. αλήθεια, ξέρεις τι είναι και ποια είναι τα "κροπ φάκτορ" των διαφορετικών εταιριών?
μιλάω για αυτό. νομίζω πως θα σε υπερκαλύψει...

μάλλον όλους μας καλύπτει, αλλά λέμε τώρα..:137::138:

τελικά ο φακός του νέου κι ωραίου "μωρού" (για του λόγου το ακριβές) είναι φωτεινότατος, με F 1.8-2.5, και τα εστιακά του μήκη (σε αντιστοιχία 35mm) είναι 28-112mm. μια χαρά!:126:

μπορείς να διαβάσεις εδώ για το "μωρό", αλλά και να δεις φωτογραφίες που βγάζει εδώ.

καλή συνέχεια...
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, dslr με βολεύει, τουλάχιστον έτσι νομίζω. Θέλω να φωτογραφίζω έπιπλα από την έκθεσή μας για να φτιάχνω φέιγ βολάν και γενικά μου έχουν πεί ότι σε τέτοια κατάσταση χρησιμοποιούν ευρυγώνιο φακό.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον??

και ο 35άρης στο πλαίσιο έλεγε "ευρυγώνιος φακός"

(δεν χρειάζομαι ευρυγώνιο για τοπία..)

Θα ελεγα να κοιταξεις για μια D90 + 18-105 που εχει αρχικη τιμη 811Ε http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=3126 και με παζαρι ισως κατεβει χαμηλοτερα.

Αλλη η D3100 που σου προτεινε ο Γιαννης και αλλη η D3000 που αναφερεις εσυ...

Αναμεσα σε D5000 και D3100 θα προτιμουσα την δευτερη, με μονη ενσταση τη χειροτερη απο αποψη αναλυσης LCD. Τεχνικως ομως ειναι ανωτερη ως νεοτερο μοντελο (ειδικα στον τομεα του βιντεο).

Απο φακους, θα προτιμουσα τον 18-105, ανεξαρτητως σωματος μηχανης. Το διπλο κιτ 18-55 και 55-200 δε θα μου προσφερε κατι επιπλεον. Πιο ενοχλητικο βρισκω το βαλε-βγαλε παρα πιο χρησιμα τα 100mm στο τελε.

Ο 18-105, ειναι γενικης χρησης, και σε πολλες περιπτωσεις απαραιτητος (ταξιδια και γενικα οταν δεν θελουμε να κουβαλαμε πολλα πολλα).

Επειδη, σκεφτεσαι και για φακο ειδικης χρησης (ευρυγωνιο) θα ξεκινουσα με τον 18-105 και μολις αποκτουσα λιγη εμπειρεια παραπανω, θα προχωρουσα σε αγορες αλλων φακων, αναλογως των αναγκων.

Απο τα δυο κιτ που γραφεις, προτεινω αυτο με τους δυο φακους νικον.
Και μπερδεύτηκα με τους κωδικούς...αλλά αφού είναι καλύτερη η D3100 οκ.. αλλά για την D3000 δεν νομίζω..

Οπότε ψάχνω για d3100 με κανα φακό προσφορά...και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον ευρυγώνιο.

(Ευχαριστώ...)

Reaction score
143

..και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον ευρυγώνιο.

(Ευχαριστώ...)
Ο ορος ευρυγωνιος ειναι σχετικος... για τα επιπλα που λες και ο 18-55 του κιτ σου ειναι υπεραρκετος.

Το 18 ειναι πιο ευρυγωνιο απο το 35... αν δε σου φτανει πρεπει να κοιταξεις κατι σε μικροτερο απο το 18 (που το θεωρω υπερβολικο)...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.320
Κατσε γιατι ενα ενα μας τα λες...!!:138::138:

η χρηση που θελεις θα λεγα ειναι λιγο εξειδικευμενη.
Οποτε παιζουν πολλα κ διαφορα πραγματα ρολο κ οχι μονο το σωμα.
Θελεις ενα καλο φακο ευρυγωνιο.
Οικονομικο κ να αποφυγεις τα προβληματακια κ παραμορφωσεις λιγο δυσκολα..

Επισης παιζει μεγαλο ρολο ο φωτισμος σου κ η πιστοτητα της φωτογραφιας.Και βεβαια το πως θα δουλευτουν μετεπειτα τη ληψη.

Προτεινω το ενωμα των φωτο (stitching) αν μπορεις να το καταφερεις βεβαια για τι με φτηνο ευρυγωνιο...δυσκολα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361

άν το αντικείμενο που θες να βγάλεις (πχ έπιπλο) είναι ή πολύ κοντά σου ή πολύ μεγάλο και κοντά σου, δε σε σώζει ούτε 10-άρης. ομοίως αν θες να βγάλεις φωτό που να περιέχει ολόκληρο το μαγαζί ή δε ξέρω γω τι.

προσωπικά, σε ολύμπους, μέχρι κάποια εποχή είχα μόνο τον 12-60, οπότε το πιο ευρυγώνιο άκρο του ήταν το 12, το οποίο στην ολύμπους ισοδυναμεί με 24.

τώρα έχω και τον 7-14, οπότε το 7 αντιστοιχεί σε 14.

η διαφορά 14 με 24 είναι όση μεταξύ της ναόμι κάμπελ και της γιαγιάς μου... ναι, ρώτα και τον κοτσίδη, που ευχαρίστως θα έβγαζε φωτός στην ημίγυμνη ναόμι, αλλά τη γιαγιά μου αν τη δει με μπικίνι, θα βγάλει κάτι σπυριά να! :138::137::136:

Reaction score
143

Μισο λεπτο ρε παιδια... τι τον μπερδευετε τον ανθρωπο...? Επιπλα θελει να βγαλει, οχι την αμερικη ολοκληρη... και φειγ βολαν ή καποιο διαφημιστικο δικο του θελει να τυπωσει και απο οτι καταλαβαινω ισως και σε δικο του εκτυπωτη, οχι να δημοσιευσει στο national geographic...

Δηλαδη με εναν 18-55, σε δικο του χωρο (αρα με επαρκη φωτισμο) δεν μπορει να βγαλει φωτο ενα.... σκρινιο? Ή ενα κρεβατι? Ή και μια κουζινα γωνια?

Μην τον τρελλανουμε κιολας...:103:

Reaction score
1

Ο ορος ευρυγωνιος ειναι σχετικος... για τα επιπλα που λες και ο 18-55 του κιτ σου ειναι υπεραρκετος.

Το 18 ειναι πιο ευρυγωνιο απο το 35... αν δε σου φτανει πρεπει να κοιταξεις κατι σε μικροτερο απο το 18 (που το θεωρω υπερβολικο)...
Κατσε γιατι ενα ενα μας τα λες...!!:138::138:

η χρηση που θελεις θα λεγα ειναι λιγο εξειδικευμενη.
Οποτε παιζουν πολλα κ διαφορα πραγματα ρολο κ οχι μονο το σωμα.
Θελεις ενα καλο φακο ευρυγωνιο.
Οικονομικο κ να αποφυγεις τα προβληματακια κ παραμορφωσεις λιγο δυσκολα..

Επισης παιζει μεγαλο ρολο ο φωτισμος σου κ η πιστοτητα της φωτογραφιας.Και βεβαια το πως θα δουλευτουν μετεπειτα τη ληψη.

Προτεινω το ενωμα των φωτο (stitching) αν μπορεις να το καταφερεις βεβαια για τι με φτηνο ευρυγωνιο...δυσκολα.
Μάλλον θα δοκιμάσω τον φακό που έχει πάνω και ΑΝ είναι και δεν με βολεύει κάνω το stitching το οποίο κατανοώ ότι είναι δυδκολάκι αλλά την βγάζω πέρα με τέτοια θέματα..tnx!

Μισο λεπτο ρε παιδια... τι τον μπερδευετε τον ανθρωπο...? Επιπλα θελει να βγαλει, οχι την αμερικη ολοκληρη... και φειγ βολαν ή καποιο διαφημιστικο δικο του θελει να τυπωσει και απο οτι καταλαβαινω ισως και σε δικο του εκτυπωτη, οχι να δημοσιευσει στο national geographic...

Δηλαδη με εναν 18-55, σε δικο του χωρο (αρα με επαρκη φωτισμο) δεν μπορει να βγαλει φωτο ενα.... σκρινιο? Ή ενα κρεβατι? Ή και μια κουζινα γωνια?

Μην τον τρελλανουμε κιολας...:103:
Σωστός, αυτό ακριβώς, και εκτυπωτή έχουμε τον επαγγελματικό..έναν μεγάλο..

Το βραδάκι θα παραγγείλω, πριν παραγγείλω θα στείλω Link να μου πείτε..αν και με κατετοπήσατε..

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.262

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, dslr με βολεύει, τουλάχιστον έτσι νομίζω. Θέλω να φωτογραφίζω έπιπλα από την έκθεσή μας για να φτιάχνω φέιγ βολάν και γενικά μου έχουν πεί ότι σε τέτοια κατάσταση χρησιμοποιούν ευρυγώνιο φακό.
Εάν φωτογραφίζεις μεμονωμένα έπιπλα και όχι εσωτερικούς χώρους γενικά (δλδ θέλεις πχ μια καρέκλα ή έναν καναπέ και όχι γενικό πλάνο ενός καθιστικού) τότε ο ευρυγώνιος, εννοώ ο πραγματικός ευρυγώνιος (από 24mm -αντίστοιχα- και κάτω) είναι μάλλον ακατάλληλος για τη δουλειά, λόγω παραμόρφωσης-τραβήγματος στα άκρα. Σε ένα κροπ σώμα (Nikon, Canon, Pentax, Sony) οι συνήθεις κιτ φακοί (18-55) θα σε βολέψουν μια χαρά στο εύρος από 20-35mm.
Εάν θέλεις πάλι να βγάζεις γενικά πλάνα από εσωτερικούς χώρους, το εύρος των συνήθων κιτ φακών 18-55 δεν θα σε καλύψει, θέλεις κάτι πιο ευρυγώνιο. Σε Nikon θα σε καλύψει οριακά ο 16-85 και σε Canon ο 15-85. Υπάρχουν και οι υπερυγώνιοι Sigma 10-20, Tamron 10-24 (και ο παλιότερος 12-24), Tokina 11-16 (και ο παλιότερος 11-18) που σίγουρα θα σε καλύψουν σε τέτοια χρήση.

Reaction score
1

Εάν φωτογραφίζεις μεμονωμένα έπιπλα και όχι εσωτερικούς χώρους γενικά (δλδ θέλεις πχ μια καρέκλα ή έναν καναπέ και όχι γενικό πλάνο ενός καθιστικού) τότε ο ευρυγώνιος, εννοώ ο πραγματικός ευρυγώνιος (από 24mm -αντίστοιχα- και κάτω) είναι μάλλον ακατάλληλος για τη δουλειά, λόγω παραμόρφωσης-τραβήγματος στα άκρα. Σε ένα κροπ σώμα (Nikon, Canon, Pentax, Sony) οι συνήθεις κιτ φακοί (18-55) θα σε βολέψουν μια χαρά στο εύρος από 20-35mm.
Εάν θέλεις πάλι να βγάζεις γενικά πλάνα από εσωτερικούς χώρους, το εύρος των συνήθων κιτ φακών 18-55 δεν θα σε καλύψει, θέλεις κάτι πιο ευρυγώνιο. Σε Nikon θα σε καλύψει οριακά ο 16-85 και σε Canon ο 15-85. Υπάρχουν και οι υπερυγώνιοι Sigma 10-20, Tamron 10-24 (και ο παλιότερος 12-24), Tokina 11-16 (και ο παλιότερος 11-18) που σίγουρα θα σε καλύψουν σε τέτοια χρήση.
Θέλω και για τις 2 τις περιπτώσεις (πλάνα, μεμονωμένα) θα ψάξω για ευρυγώνιους φακούς αφού δω αποτελέσματα με τον 18-55 ή 18-200 ανάλογα την προσφορά που θα πάρω..αλλά μάλλον το 18-200 θα πάρω..!

να και από που...
http://www.akalavrentzos.gr/product.php?products_id=807&sess=ifojh7poj0d4e8sq1pdjf0ool1

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.262

Υπερευρυγώνιος. Σίγουρα καλύπτει. Νομίζω όμως ότι ο Ταμρον 10-24 από άποψη εύρους τουλάχιστον, καλύπτει καλύτερα, τα 24mm δίνουν το κάπως στενότερο καδράρισμα που θα θέλεις ορισμένες φορές, δίχως να αλλάζεις φακούς.

Reaction score
11.413
Το αν έχει pincushion ή barrel παραμόρφωση ένας φακός θα πρέπει να σε αφήνει αδιάφορο. Όχι μόνο για τη δουλειά που το θες αλλά και γενικότερα.

Και εξηγούμαι.

Στο ΛΙΝΚ βλέπουμε πως υπάρχει λογισμικό με ενσωματωμένη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τις παραμορφώσεις κάθε φακού διαφόρων εταιριών και τις διορθώνει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να του δώσεις το φάκελο με τις δεκάδες ή εκατοντάδες φωτογραφίες σου και αυτό αναγνωρίζει από τα EXIF data με ποιο σώμα και στα πόσα χιλιοστά* τραβήχτηκαν. Εφαρμόζει τη διόρθωση και σου αποθηκεύει τις διορθωμένες εικόνες.

Πραγματικά αξιόλογο, αξίζει να του επενδύσετε λίγο χρόνο στην εκμάθηση.

*και ποιο φακό, αλλά μερικές φορές σε ρωτάει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ