Mtz audio vs Atc scm40

Reaction score
3
Σκέφτομαι για αγορά ηχείων, μέχρι 2500ευρώ. Ακούσματα ορχηστρικά κυρίως κλασσική και λίγο ροκ. Ενισχυτής arcam a8 50w, προσωρινά και δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα, χώρος 35 τμ. Έχει κάποιος κάποια πρόταση ανάμεσα στα δύο, δεδομένου της διαφοράς τιμής και το όφελος; για

Reaction score
791
Απάντηση: Mtz audio vs Atc scm40

Ο ενισχυτής είναι λίγος και στα δύο ηχεία και δεδομένου του χώρου σου. Πιστεύω οτι το 40άρι δεν θα έχει την κατάληλη παρουσία στο χώρο σου.Ρώτα τον ΚώσταΦ για το 40αρι και την οδήγησή του αυτός το κατέχει. Επίσης συμβουλέψου και τον Μανώλη τον Τζωρτζάκη της ΜΤΖaudio. Σαν ακούσματα είναι διαφορετικά ηχεία. Πρέπει να τα ακούσεις πριν αποφασίσεις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015

Αλήθεια, πόσο πάει το Jairo με το Excel κοστούμι, και το Arcos;

Reaction score
3

Καταρχάς θεωρώ ότι αφού μπαίνω στην διαδικασία να φτιάξω ένα ηχοσύστημα ξεκινάω με βάση τα ηχεία και πάνω σε αυτό αργότερα θα προσθέσω τον ενισχυτή και κατόπιν την πηγή. Σε αυτή τη φάση λοιπόν, δεν με ενδιαφέρει ο ενισχυτής, προσωρινά. Ο λόγος που συγκρίνω τα δύο ηχεία είναι ο εξής: Θεωρώ ότι και τα δύο ηχεία είναι γενικά και αόριστα καλά. Με αυτή τη βάση, για ποιο λόγο να μη προχωρήσω στην αγορά κάποιου φθηνότερου ηχείου (jairo) εφόσον αυτό αποδειχθεί καλό στα αυτιά μου και να εξοικονομήσω τη διαφορά από τα atc, επενδύοντάς τα στην αγορά κάποιου καλύτερου ενισχυτή ή πηγής. Συμπερασματικά, μια κατασκευή, όπως το jairo το οποίο δεν επιβαρύνεται με έξοδα και φόρους στο ύψος που επιβαρύνεται το atc, δεν αποτελεί σωστή σύγκριση; Δηλαδή το jairo έχει καινούριο περίπου 1.000 και το Atc περίπου 2.400

Reaction score
3

Να προσθέσω και κάτι άλλο, με την ευκαρία της ερώτησης από τον κ. Κώστα Κόγια τον οποίο και διαβάζω συστηματικά, όπου "γράφει" και θεωρώ ότι τοποθετείται ορθά. Το jairo δεν φοράει τις μονάδες excel, αλλά τα παλιότερα μεγάφωνα. Η προσφορά που έχω για το jairo είναι μεταχειρισμένο, δηλαδή έτοιμο και βαμμένο (όχι να το συναρμολογήσω εγώ) με ώρες λειτουργίας λιγότερες από 100, στα 700ευρώ. Το ηχείο το έχω ακούσει και μου ακούγεται πολύ καλό. Τώρα, όσον αφορά το arcos, σε κόστος βρίσκεται στα ίδια λεφτά με τα atc.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015

Σε ποια απόσταση ακρόασης θα τοποθετηθούν τα ηχεία; Θέλω να πω πως αν το 35άρι δωμάτιο είναι ηχητικά σωστό στις διαστάσεις του (5x7), και τα ηχεία τοποθετηθούν στη μια μικρή πλευρά και ο ακροατής κοντά στην άλλη, θα υπάρχει πρόβλημα χαμηλής στάθμης και μπάσων. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, Arcos δαγκωτό.

Reaction score
1.772

γι αυτο το χωρο το arcos θα τον γεμιση σιγουρα ενω το 40αρι δεν θα εχει μπασο.

με το jairo ομως δεν υπαρχη συγκριση.

Reaction score
3

Το δωμάτιο είναι 9χ4. Τα ηχεία τοποθετούνται στη μικρή πλευρά (4μ). Η απόσταση μεταξύ του είναι στα 2,5μ και η θέση ακρόασης, επίσης στα 2,5μ.

Reaction score
3

Συγχωρέστε με, λάθος το έστειλα. Ανάποδα είναι τα ηχεία, στην μεγάλη πλευρά (9μ) με την απόσταση κανονικά στα 2,5μ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015

Α, τότε εντάξει. Στα 2,5 μέτρα, ένα 6,5άρι γούφερ αρκεί (οριακά). Aλήθεια, το Jairo έχει 6,5άρι ή 8άρι γούφερ;

Reaction score
3

Έχει 8άιντσο της SEAS, προπυλένιο P21REX/DDP, tweeter: 25TAC/D, Αλουμ.θόλος, 25mm, SEAS / ολικός εσωτερικός όγκος: 35.5 lt / με οπή ανάκλασης χαμηλών μπροστά. Αν γίνεται μια γενικότερη τοποθέτηση θα το εκτιμούσα. Δηλάδη, αξίζει στα χρήματα του; είναι ευκαιρία; υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα χρήματά του; ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αν το έχεις ακούσει στον χώρο σου με τα μηχανήματά σου και σου αρέσει αυτό που ακούς, προχώρα.
Σε αυτά τα χρήματα και για τον χώρο σου νομίζω αξίζει να δεις και για μεταχειρισμένο Artemis (κάποιο από τα τελευταία μοντέλα).

Το αν αξίζει η διαφορά χρημάτων για το 40άρι είναι σχετικό, όπως σχετικό είναι το αν αξίζει η διαφορά από το Jairo στο Arcos κ.ο.κ.
Σκέτα τα mid του ATC (π.χ. για να τα βάλεις σε κάποια DIY κατασκευή) κοστίζουν το ίδιο με το Jairo (ολόκληρο).

Reaction score
25.474

γενικα τα ηχεια του μανωλη τα θεωρω κοντινα στη φιλοσοφια ηχου της ATC με τη διαφορα οτι το 40αρι δεν το θεωρω αντιπροσωπευτικο atc (κατι σαν μπασταρδο) και οσες φορες το εχω ακουσει ελειπε το χαμηλο (και σε μικρους χωρους)
αντιθετα χαμηλο απο ηχειο του μανωλη δεν εχει λειψει ποτε εκτος απο χωρους που απλα ρουφανε και εξαφανιζουν χαμηλο (οπως το σαλονι μου) οπου κανενα ηχειο με τετοιες επιφανειες δεν εχει ελπιδες

επισης το σαλονι σου το θεωρω αρκετα μεγαλο για τετοια ηχεια , το arcos (x η απλο) ειναι καταλληλοτερο.

Reaction score
539

Ξέχνα τα 40άρια με αυτόν τον ενισχυτή σε αυτό το χώρο, απλά ξέχνα τα.

Reaction score
3

Ένας από τους λόγους που έγραψα για τα συγκεκριμένα ηχεία είναι ότι το ένα έχει μπροστά την οπή και το άλλο είναι ακουστικής ανάρτησης, οπότε και θα είναι πιο εύκολα στην τοποθέτηση. Θα ακούσω και τα Άρτεμις, για τα οποία έχω ακούσει θετικά σχόλια και πιθανότατα θα επανέλθω. Ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις σας.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Νομίζω τα Artemis θα σου "κάτσουν" ωραία.

Καλό θα είναι να ακούσεις και τα ATC για να μη μείνεις με την απορία.
H ATC γενικώς είναι υπέρ της υπεραπόσβεσης στο μπάσσο κι αν είσαι μπασσάκιας μπορεί να μη σου ταιριάζουν.

Πάντα με δεδομένο αυτό που (σωστά) έγραψες παραπάνω:

poltre said:
Καταρχάς θεωρώ ότι αφού μπαίνω στην διαδικασία να φτιάξω ένα ηχοσύστημα ξεκινάω με βάση τα ηχεία και πάνω σε αυτό αργότερα θα προσθέσω τον ενισχυτή και κατόπιν την πηγή. Σε αυτή τη φάση λοιπόν, δεν με ενδιαφέρει ο ενισχυτής, προσωρινά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis