Zizik's Mini Home Theater

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.985
Απάντηση: Zizik's mini Home Theater

Γιώργη πολύ ευχαρίστως.
Εσυ τριανταφυλένιε μη μιλάς , γιατί δεν εχεις ακούσει . Οταν ακούσεις ελα και συ να μου πεις τα δικά σου.:116:

Reaction score
15.543

Tρωγόμουνα να δω την τελευταία έκδοση του mini ht του zizik με τα τελευταία του αποκτήματα. Μου είχε κεντρίσει την περιέργεια τόσο το ζευγάρι των 803, όσο και το καινούριο του sub.

Κατ' αρχάς τα 803 είναι λες και βγήκαν χθες από τη γραμμή παραγωγής. Απορώ πώς κάποιοι καταφέρνουν να διατηρούν τα ηχεία τους σ' αυτή την κατάσταση. Το δεύτερο που παρατηρεί κανείς είναι το ζευγάρι των 805 στη θέση των surround back. Κούκλες!! Και τέλος το νέο sub της Velodyne στη γωνιά του.

Ομολογώ ότι η πρώτη εντύπωση που σου δίνει το νέο setup του Δημήτρη (αν και δεν του το είπα) είναι το πόσο μικρός φαίνεται πλέον ο χώρος σε σχέση με την ύπαρξη τόσων ηχείων στο δωμάτιο. Ειδικά τα sb μοιάζουν να είναι κολλημένα στο αυτί του ακροατή. Πόσο διαψεύστηκα.......

Παίξαμε λίγο με την τοποθέτηση των surround, φέρνοντάς τα λίγο μπροστά και με κλίση προς τη θέση ακρόασης. Αποκάλυψη!! Εκπληκτικό ηχητικό πεδίο. Κανένα κενό πουθενά, είτε στα εφέ όπου ο ήχος πάει από τα front στα surround, είτε από τα surround στα surround back. Eφέ που εστιάζονται ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι.

Διαψεύστηκα και με την απόσταση των surround back από τον ακροατή. Παρ' όλο που είναι πολύ κοντά, στα εφέ που ο ήχος έπρεπε να είναι ανάμεσα στα surround και τα surround back, ήταν ακριβώς εκεί!! Ανάμεσα!!

Τέλος αναφοράς χρήζει το καινούριο του sub. Γεμίζει τον χώρο με σωστό, ελεγχόμενο, απαραμόρφωτο μπάσο. Και όχι μόνο αυτόν, αφού τρίζουν και κάποιες πόρτες έξω απ' αυτόν, χωρίς όμως να ακούγονται...:138:

Μου έμεινε μια απορία που του την είπα: πραγματικά απορώ αν το μεγάλο ht ακούγεται καλύτερα από το μικρό. Μου έμεινε η αμφιβολία για την επόμενη φορά, αφού λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπόρεσα να ακούσω το μεγάλο, ώστε να το συγκρίνω άμεσα.

Μήτσο, το ανέφερες κι εσύ, και το άφησα ασχολίαστο. Θα το πω εδώ: ο ήχος στο mini ht είναι τόσο μεγαλειώδης, που η 50άρα Kuro φαντάζει πλέον μικρή. Απλά respect αγόρι μου!!

:624:
Δημητρη μου Δημητρη μου....

σουπερ το mini ht σου..:615:

οπως τα λεει ο φαρμακοτριφτης :138: ειναι τα πραγματα......

+1000 λοιπον.....!!!!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Οντως ωραιοτατο συστημα σε μικρο χωρο - καλη μονηρη απολαυση!

Κατι τετοιο, με βαση την Pan 50VT30 εφτιαξα κι εγω, πολυ μικροτερου προύπολογισμου στα υπολοιπα ηχητικα*, και πραγματικα το απολαμβανω, μακρια απο σειρες και...κυρες! Στον ιδιο χωρο ειναι και τα υπολογιστικα, οποτε...ολη η ζωη μου καμαρουλα μια σταλια!

*τα ηχητικα ειναι: Harman Kardon 445 (αγορασθηκε και ο 165, αλλα προωθηθηκε στας εξοχας λογω λιγοτερων επιλογων dsp),εμπρος Acoustic Energy Aelite (ωραιος ηχος) κεντρικο Wharfedale 8 (απο τον Messenger - γεια σου συνονοματε!) πισω κατι μικρα Canton, αλλα χωρις sub γιατι θα με διωξει ο μπραδερ απο κατω:)). Υπαρχουν ακομη το Panasonic 300 για δισκακια και το Boxee box για κατεβασμενες ταινιες (αριστο αλλα παραγνωρισμενο μηχανακι). Η αριστη εικονα της τιβι (ιδιως σε δορυφορικο HD, κυριως οι μεταδοσεις του SKY) με κρατουν τις τηλεοπτικες/κινηματογραφικες νυχτες μακρια απο τον ξεπερασμενο πια Optoma 72i του σαλονιου. Το καλο ειναι οτι σημερα, ψαχνοντας λιγακι και με σχετικα λιγα χρηματα (στην περιπτωση μου οσο κανει η τιβι δεν κανουν τα υπολοιπα!) μπορει καποιος να κανει ενα σχετικα καλο συστημα για μικρο χωρο

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.526
Γιά πείτε μου οι DIYδες. Έχω δύο 805 που περισσεύουν.

Πως θα φτιάξω (τρόπος του λέγειν, όχι εγώ :116:) ένα crossover που να κόβει το ΗΤΜ στά 300Hz, και μετά να δίνει από 300 και κάτω στα woofers των 805?
Το σκεπτικό είναι να φτιάξω άλλο ένα 803 (οριζόντιο), που κόβει το mid στα 300Hz, και έχει κι αυτό δύο 16.5cm woofers.
Τα 805 μπορούν να τοποθετηθούν ακριβώς κάτω από το ΗΤΜ, οριζόντια, με κάποια απομόνωση μεταξύ των τριών.

Θα παιξ? :105:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Απάντηση: Zizik's Mini Home Theater

Θα παιξ?
Σωστά;Το πιθανότερο όχι.
Ο καλύτερος τρόπος πάντως για να πειραματιστείς είναι ένα ηλεκτρονικό κρος(όπου και εννοείτε ότι ξηλώνεις τα παθητικά κρος και θες ενισχυτάκια για κάθε δρόμο).

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.526
Re: Απάντηση: Zizik's Mini Home Theater

Σωστά;Το πιθανότερο όχι.
Ο καλύτερος τρόπος πάντως για να πειραματιστείς είναι ένα ηλεκτρονικό κρος(όπου και εννοείτε ότι ξηλώνεις τα παθητικά κρος και θες ενισχυτάκια για κάθε δρόμο).
Το πιθανότερο όχι? :411:

Τα active τα σκέφτηκα, αλλά μπλέκουμε. Κι αν δεν δουλέψ σωστά?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280

Κι αν δεν δουλέψ σωστά?
Εδώ υπάρχουν 3 περιπτώσεις(κατά σειρά σπασrx/σης)
1)Θα ακούς λάθος αλλά δεν θα το καταλαβαίνεις θα σ αρέσει(yeah bitchhhhhhhhhhh)
2)Θα το καταλαβαίνεις και δεν θα σ αρέσει(τι ήθελα και το έμπλεκα ο μλκς)
3)Θα πάρεις τα mid στο χέρι(τι ήθελα και το έμπλεκα ο ΜΛΚΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280

Aν αυτό που θες να κάνεις είναι να τονώσεις το κεντρικό και να νιώθεις μπάσο απο εκεί τότε πες μου αν θες να κάνουμε ενα πείραμα με sub της b&w.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.526
Στο μυαλό μου δεν ήταν η τόνωση (παίζει τέλεια μέχρι τους 80 κύκλους), αλλά η δυνατότητα πρόσληψης σημαντικά υψηλότερης ισχύος.
Με άλλα επακόλουθα και πειράματα... :105: Με πιάνς! :126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280

η δυνατότητα πρόσληψης σημαντικά υψηλότερης ισχύος.
Ξήλωσε το κρος.Θα μπορείς να έχεις υψηλότερες στάθμες με την ίδια ισχύ:126:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.526
Λες να τα κάνω όλα active? 16 κανάλια! :114:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.138

Έχεις λαλήσει κανονικά!!
Όλοι ψάχνουμε να έχουμε ήχο που να πλησιάζει τον δικό σου, και εσύ ψάχνεσαι πώς θα τον χαλάσεις.

Είπαμε, έχεις λαλήσει. :203:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.860

Εεεεμμμ...σανάχει δίκιο ο Γιάννης!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads