ζητουνται γνωμες!

Reaction score
4
καλησπερα

λοιπον ειπα να βοηθησω ενα φιλο να στησει ενα οικονομικο και επαρκες συστημα που να μην ξεπερνα τα 2000 ευρω

ο φιλος ακουει κυριως ροκ/μεταλ, αλλα θελει ηχεια με επαρκη αναλυση και οχι μονο για γκαζια

δυστυχως εχω χασει λιγο την επαφη με το αντικειμενο τον τελευταιο εναμιση χρονο και αρκουμε στο να ακουω το συστημα μου, οποτε σιγουρα θα μπορειτε καποιοι να μας βοηθησετε λιγο :116:

ψαχνοντας λιγακι ενα συνδυασμο που σκεφτηκα ειναι τα JBL ES100 με τον Cayin 252b και ενα cambridge audio dacmagic plus. Πηγη θα ειναι ενα xtreamer για αρχεια και οτι dvd/blu ray εχει για δισκακια.

εναλλακτικα ισως αντι για τα jbl να ταιριαζε καποιο ζευγαρι της heco οπως το Heco Metas XT 701.

θα ταιριαζε καλυτερα; ο ενισχυτης; καμμια αλλη καλη επιλογη που να ταιριαζει καλυτερα ειτε στα jbl ειτε στα χεκο;

ο χωρος του ειναι μεγαλουτσικος αφου ειναι σαλοτραπεζαριαχωλ οποτε στανταρ 40-50τμ, αλλα τα ηχεια θα μπουν στο μεγαλο τοιχο, απο τη μια κενο, απο την αλλη τζαμαρια, και η θεση ακροασης καπου 4 μετρα.

οι παραπανω προτασεις ειναι αξιολογες; δλδ θα μπορει να ακουει επαρκως με λεπτομερεια και ρεαλιστικη παρουσια και ενα τζαζ ή fusion δισκο με ενα τετοιο συστημα;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: ζητουντε γνωμες!

Φιλε Γιωργο, θα σου μιλησω για δοκιμασμενη λυση και ηχεια που ματσαραν τελεια κατοπιν ακροασεων με τον ενισχυτη. Λοιπον, ενισχυτης ο κλασσικος ΧΤΖ με το dacακι για να σαι καλυμμενος κ απο πηγη, και ηχειο τον καινουριο Dali Zensor 7. Εξαιρετικο ηχειο, καμια σχεση με το φτηνο ηχο της σειρας concept και το κουραστικο ribbon της Ikon. Ηχειο που ροκαρει τρελα, συγχωρει ηχογραφησεις και ειναι και αρκετα γλυκοηχο και εξευγενισμενο οταν ριξεις τους τονους. Φινετσατος ηχος που δεν θυμιζει Dali οπως την ξερουμε. Στα 680 που κοστιζει απλα δεν περιμενεις να ακουσεις αυτο που ακους. Και κατι ακομα, τα δυο 7ιντσα γεμιζουν χωρους.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Αν πατε λιγο πιο πανω σε χρηματα, για μενα ριχτε και μια ματια στο Acoustic energy Aelite 3, εξαιρετικο ηχειο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τα JBL ειναι τονισμενα στα ακρα και πολυ δυναμικα, αλλα εχουν μια τεραστια "τρυπα" στα μεσαια και δεν ειναι τοσο εξευγενισμενα. Καλο ηχειο για ροκιες αλλα στα τζαζ και τα παρεμφερη τα AE, ZEnsor ειναι στο στοιχειο τους. To Μετας απ'οτι θυμαμαι ροκαρει, δεν το χω ακουσει ομως με κατι πιο audiophile να δω τι κανει.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Παντελη τα ηχεία που προτείνεις δεν είναι απο cinemaτζίδικες σειρές ?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παντελη τα ηχεία που προτείνεις δεν είναι απο cinemaτζίδικες σειρές ?
Μανο, αυτο ακριβως εγραφα παραπανω, δεν εχει καμια σχεση με τη σειρα Concept που εχει προσανατολισμο για hc. Το ηχειο το ακουσα, και συνεχιζω να το ακουω σε σπιτι φιλου και ειναι μουσικοτατο. Και ειχα και κακο σερι με μοντελα της Dali , ειχα ακουσει 2,3 κ ειχα απογοητευτει. Η σειρα Zensor ειναι κουρδισμενη για μουσικη, ισορροπημενη χωρις εξαρσεις στα ακρα με πολυ καλα μεσαια.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: ζητουνται γνωμες!

Συ είπας που είναι και των ημερών.
Τα JBL ωστόσο ίσως αρέσουν περισσότερο λόγω μουσικών που ακούει .Εγγενές Loudness

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ναι...ναι...εσύ μην χάσεις την ευκαιρία :107:
Κι εμένα μου αρέσουν πάντως......σαν εικόνα.
Από ήχο δεν έχω άποψη αλλά δέχομαι την δική σου αμερόληπτη πρόταση:608:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Απλα καταθετω μια προταση προς εξεταση και ακροαση γιατι αφενος ειναι καινουριο μοντελο στην αγορα και οχι τοσο γνωστο, αφετερου με εξεπληξε ευχαριστα

Reaction score
4
Απάντηση: Re: ζητουνται γνωμες!

ευχαριστω για τις προτασεις παιδια!

τον xtz μαζι με τα dali υπαρχουν αραγε πουθενα για ακουσμα;

vasilisnt τα atc smc-11 τα βασης δεν ειναι; θα γεμιζουν ενα χωρο 40+τμ;;

και μια απορια, οταν λεμε τον xtz, ποιο μοντελο ακριβως εννοουμε; ή μονο ενα υπαρχει; γιατι μου φανηκε ειδα τουλαχιστον δυο στη σελιδα της εταιριας

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αν πεις να πάρει Bryston.............................θα αυτοκτονήσω:405:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.024

θα πρότεινα να ανέβει λίγο σε κοστολόγιο, και να χτυπήσει τα Jbl LS80.
με ένα ενισχυτή "πονηρό", σε πολύ χαμηλό κοστολόγιο, μπορεί να κάνει θαύματα...

πιο φτηνές επιλογές σε ηχεία, είναι τα εξής:

Yamaha Soavo-01
KEF Q500
KEF Q700

μια επίσης ενδιαφέρουσα επιλογή για 5-κάναλο συνολάκι, είναι το πακέτο FOCAL CMS 5.1

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Re: Απάντηση: Re: ζητουνται γνωμες!

εξαρταται πως ακριβως οριζεις το γεμιζεις... 115 db στην θεση ακροασης ή ρεαλιστικα δυνατα χωρις κινδυνο να χασεις την ακοη σου?
αν απλα εννοεις να ακους και μαλιστα δυνατα μεσα σε ενα χωρο 40 τ.μ. θα ελεγα σιγουρα ναι, τα ηχεια ειναι τρελο value for money για την ποιοτητα που προσφερουν,

ακουσε τα πριν κανεις αγορα

ps καμια σχεση δεν εχω με τον αντιπροσωπο !

Reaction score
460

Αν πεις να πάρει Bryston.............................θα αυτοκτονήσω:405:
Αφου μιλαμε για ηχεια ρε τρελλοκομειο,η Bryston δεν εχει βγαλει ηχεια.......
Λοιπον η λυση ειναι μονοδρομος για τον φιλο μας,JBL LS80 η LS60 για μικροτερο κοστος χωρις ομως να χανει σπουδαια πραγματα εαν προτιμησει το 60αρι.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
γιατι οχι και τον συνδιασμο atc-scm19 + τον ολοκληρωμενο της xtz, νομιζω ειναι κοντα στο διχιλιαρο

και θα εχει παρει ενα απο τα καλυτερα - πιο σωστα απαραμορφωτα - ηχεια, οχι βασης, γενικως, για αυτα τα λεφτα

μην κοιταξεις μονο τον ογκο του καθε ηχειου, δες πως παιζει..., την ποιοτητα κατασκευης..., το μαγνητη (βαρος κλπ χαρακτηριστικα) στοιχεια που μονο σε πολλαπλασιας αξιας ηχεια βρισκεις...

ειδικα τα atc αντεχουν πολυ μεγαλη αυξησης εντασης χωρις να μασανε...μην μου πεις οτι ο φιλος σου θα ακουει heavy σε lounge ρυθμους :107:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εισαι εγκάθετος του Αρβανικ:114::114::114:

Κι εγώ μαζί σου αλλά δεν ανεβαίνει τόσο ψηλά...........σαν τον Ear ακούγεσαι τώρα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514