Αγορά Ηχείων

Reaction score
0
Χαιρετώ όλο το forum.
Θα ήθελα τη βοήθεια σας για την αγορά ηχείων.
Ο χώρος που θα τοποθετηθούν είναι 60-70 τ.μ και θέλω πε΄ρα απο την ισορροπημένη απόδοση που πρέπει να έχουν, να μην πάσχουν από μπάσα.
Θα τα οδηγήσω με έναν δικάναλο Yamaha AX-596 2x100 WRMS, που σημαίνει πως αποκλείω τη χρήση subwoofer. Θα παίζουν μόνο τα 2 ηχεία.
Να αναφέρω πως είμαι (πια) άσχετος με την αγορά ηχείων και έχω μπερδευτεί. Ξέρω πως πρέπει να προσέξω τη σύνθετη αντίσταση (προτιμώ 8Ω) και την ευαισθησία (πάνω από 90 db).
Μπήκα σε διάφορα site και ενδεικτικά αναφέρω κάποια που βρήκα π.χ στις Ωδές. Θα διαθέσω maximum 500 ευρώ.
Roister Emphasis 25 Wenge
Crystal Audio TX-T2SE Special Edition Black
KEF C7 Black

Wharfedale VARDUS 400 Black
Infinity PRIMUS 360 Black
Crystal audio TX-T1 Black
Επίσης τα B&W DM-640 από ιδιώτη αμεταχείριστα.
Δε γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλα μοντέλα που πρέπει να κοιτάξω.
Επίσης θα με ενδιέφερε και η αγορά μεταχειρισμένων.
Παρακαλώ τα φώτα σας για τα παραπάνω και όποια άλλα εσείς θεωρείται πως μπορούν να με καλύψουν.
Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Reaction score
539
Απάντηση: Αγορά Ηχείων

Καλημέρα φίλε μου
Έχεις βάλει σε λάθος κατηγορία την ερώτηση.

Πέρα από αυτό, ο χώρος σου είναι πολύ μεγάλος, τα ηχεία που έχεις διαλέξει είναι μικρά. Ο ενισχυτής είναι επίσης μικρός.
Θα πρέπει να ξαναδεις λίγο το budget σου, γιατί νομίζω θα πρέπει να πάρεις ισχυρότερο σετ ηχείων-ενισχυτών.
Θα σε βοηθήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά, πάντως χρειάζεσαι ΜΕΓΑΛΑ ηχεία γι'αυτό το χώρο.

A

amoustakas

Guest

Σε τετοιο χωρο μονοδρομος τα Klipsch με low budget ενισχυτη.

Reaction score
4.250

Πολυ δυσκολο να γεμισει αυτος ο χωρος. Θα ελεγα 2.000 ευρω και λιγα ειναι. Πρεπει να κανεις καποιο συμβιβασμο μεσα σου. Μαλιστα εχει σημασια σε ποση αποσταση θα καθεσαι απο τα ηχεια, γιατι αν ειναι πανω απο 3 μετρα τα πραγματα δυσκολευουν ακομη περισσοτερο.

Τον ενισχυτη τον εχεις η σκοπευεις να τον παρεις?

Reaction score
0

Καλημέρα φίλε μου
Ο χώρος σου είναι πολύ μεγάλος, τα ηχεία που έχεις διαλέξει είναι μικρά. Ο ενισχυτής είναι επίσης μικρός.
πάντως χρειάζεσαι ΜΕΓΑΛΑ ηχεία γι'αυτό το χώρο.
Κατ΄αρχάς ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.
Δηλαδή θα χρειαστώ περισσότερα από 100WRMS; Καταλαβαίνω πως δεν πρέπει ειδικά ο ενισχυτής να δουλεύει πολύ ψηλά, αλλά δεν είναι λίγα τα 100W.
Από πια άποψη χρειάζομαι μεγαλύτερα;

Διαβάζοντας διάφορα reviews που βρήκα στο διαδίκτυο, πολύ καλές κριτικές για τα infinity primus 360. Όλοι τα θεωρούν πάρα πολύ καλά ειδικά για την τιμή τους.
Δυστυχώς είμαι από επαρχία και δεν έχω τη δυνατότητα περιήγησης στα μαγαζιά για να ακούσω και να δω τι μου ταιριάζει.
Οπότε κάθε άποψη θα βοηθήσει.

Reaction score
0

Πολυ δυσκολο να γεμισει αυτος ο χωρος. Θα ελεγα 2.000 ευρω και λιγα ειναι. Πρεπει να κανεις καποιο συμβιβασμο μεσα σου. Μαλιστα εχει σημασια σε ποση αποσταση θα καθεσαι απο τα ηχεια, γιατι αν ειναι πανω απο 3 μετρα τα πραγματα δυσκολευουν ακομη περισσοτερο.

Τον ενισχυτη τον εχεις η σκοπευεις να τον παρεις?
Συμφωνώ με όλα. Εξαρχής γνωρίζω πως θα κάνω συμβιβασμούς. Άλλωστε με τα χρήματα που θα διαθέσω δεν περιμένω να πάρω "παπάδες". Απλά προσπαθώ να πάρω ό,τι καλύτερο γίνεται σε αυτά τα λεφτά.
Ο ενισχυτής υπάρχει.

Reaction score
4.250

Οκ, η περιπτωση με το Infinity που αναφερεις ειναι οντως ενδιαφερουσα. Δεν ξερω ομως ποσο κοστιζει στην Ελλαδα. Παντως μαλλον ειναι κοντα σ αυτο που ζητας. Νομιζω οτι προβλημα οδηγησης δεν θα εχεις.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Φιλε μου, τα πολλα βατ τα χρειαζεσαι για να ανεβασεις ικανοποιητικες σταθμες σε εναν πολυ μεγαλο χωρο, δηλαδη για να καλυψεις το χωρο. Τα 100βατ για αυτα τα τμ ειναι λιγα. Τα βατ δεν ειναι ικανη ενδειξη ικανοτητας οδηγησης ενισχυτη και στην περιπτωση σου θες τετοιο ενισχυτη.

Ειναι πολυ δυσκολο να αντιμετωπισεις το προβλημα χωρις συμβιβασμους οπως ειπε και ο Βασιλης παραπανω. Με αυτο τον ενισχυτη το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να κινηθεις προς το μεγαλυτερο klipsch δαπεδου που μπορεις. To RF-82 πχ σαν σημειο εκκινησης, υπηρχε και μια αγγελια πωλησης εδω μεσα παλιοτερα αν δεν απατωμαι..

Reaction score
0

Στις Ωδές τα έχει €376,00.
Τα έχω βρεί και €344 στο MYSTSHOP.
Για την οδήγησή τους νομίζω πως είμαι εντάξει, γιατί είναι 8Ω και με ευαισθησία 93db (2.83V @ 1m) αν όντως λένε αλήθεια.

Reaction score
4.250

Υπαρχει και μια εξαιρετικη προσφορα στην "ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ", Yamaha Soavo1 στα 1.000 ευρω!!

Αν μπορεις να φτασεις μεχρι εκει ειναι πολυ καλη ευκαιρια. Το ηχειο το θυμαμαι καποτε κοστιζε 1.600 ευρω και λεγανε οτι απο τις καλυτερες επιλογες εως 2.000 ευρω. Τωρα η αντιπροσωπεια το ανεβασε κι αλλο την τιμη του, ομως εχουν ενα κομματι demo σε μαυρο χρωμα. Αν το σκεφτεσαι μπορεις να παρεις τον ενισχυτη σου και να το ακουσεις.

Reaction score
0

Το είδα, αλλά ξεφεύγω πολύ σε τιμή. Ο προυπολογισμος είναι ανελαστικός (κρίση γαρ).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

εχω ακουσει τα μικρα βασης, ειναι προσανατολισμενα στη δυναμη και στον ογκο και για το μεγεθος τους ακουγονται "μεγαλυτερα". Αναλογικα ο χαρακτηρας αυτος θα διατηρειται και στα μεγαλα μοντελα της σειρας φανταζομαι.

Reaction score
4.250

Τα 683 τα εχει φιλος μου και τα ακουσα αρκετες φορες. Πολυ καλος ηχος. Ισως ταιριασε και η υπολοιπη χημεια (ενισχυτης ντακ κλπ).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

...
Ο χώρος που θα τοποθετηθούν είναι 60-70 τ.μ και θέλω πε΄ρα απο την ισορροπημένη απόδοση που πρέπει να έχουν, να μην πάσχουν από μπάσα.
...
Πάρα πολύ σωστή απαίτηση! Και επειδή ο χώρος είναι άπλετος, δικαιούσαι να τα ακούς από σχετικά μεγάλη απόσταση, έστω και με αυτόν τον περιορισμένο προϋπολογισμό. Όμως, για να μπορέσεις να το κάνεις αυτό έχοντας αξιοπρεπή μπάσα, χρειάζεται ντρίπλα, καθ' όσον και ο ενισχυτής δεν είναι δα και τόσο ισχυρός και τα μεγάφωνα των ολοκληρωμένων ηχείων όχι και τόσο ισχυρά - ο πέλεκυς το κόστους γαρ. Η λύση είναι να εκμεταλλευθείς και άλλους ενισχυτές, αποκλειστικά για τα μπάσα, όπου καταναλώνεται το 50-60% της ισχύος του προγράμματος, χρησιμοποιώντας ενεργά sub.

Πρόταση: Παίρνεις ένα ζευγάρι μικρά Roister βάσης, και δύο (όχι ένα, ΔΥΟ) τέτοια subwoofer, ένα ανά κανάλι. Είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου.

Τρόπος εγκατάστασης:

1. Αγοράζεις τα ηχεία.
2. Κάνεις ένα τηλεφωνηματάκι στη Roister και τους λες, "παιδιά, ένας μ@λ@κ@ς σε ένα φόρουμ πετάχτηκε σα να μη πω τί, και μου είπε να πάρω από ένα τέτοιο για κάθε κανάλι, ώστε να έχω μπάσο της προκοπής. Πώς τα συνδέω, ώστε να ξαλαφρώσω τον ενισχυτή μου από τα μπάσα"; Ε, θα σου πουν, χλατς τα συνδέεις, και είσαι jet...

Ίσως αυτή να μην είναι η μόνη βέλτιστη λύση, αλλά αξιοποιεί τα ευρώ σου μέχρι δεκάρας.

Reaction score
0

Costas Coyias η λύση που προτείνεις είναι δοκιμασμένη; Την έχεις κάνει εσύ ή κάποιος φίλος; Έχεις ακούσει αυτή τη σύνθεση;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut