Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Reaction score
15.543
Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

καλυτερα να στα πει ο Ροδιτης.........:403:

....εγω κραταω 500αρικα και δεν θα καταλαβεις με τοσες μπυρες που ηπιες....:105:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Τι να πω εγώ ο κακομοίρης; :105:
Δόξα το θεό τον 30άρη τον έχετε δει οι περισσότεροι απο εδώ μέσα. Φανταστείτε αυτό που είδατε στις 126''. Ικανοποιητικό φως, πολύ καλό μαύρο, εξαιρετικά συμπαγής και ευκρινής εικόνα. Προσθέστε σ' αυτά χρώματα στο τρίγωνο, sharpness και signal processing αναφοράς και δένει το γλυκό.
Κάπου έχει ο μάστορας μια φωτογραφία απο ένα πατερνάκι 1 προς 1 pixel mapping που λέει πολλά.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Απάντηση: Re: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Τι να πω εγώ ο κακομοίρης; :105:
Δόξα το θεό τον 30άρη τον έχετε δει οι περισσότεροι απο εδώ μέσα. Φανταστείτε αυτό που είδατε στις 126''. Ικανοποιητικό φως, πολύ καλό μαύρο, εξαιρετικά συμπαγής και ευκρινής εικόνα. Προσθέστε σ' αυτά χρώματα στο τρίγωνο, sharpness και signal processing αναφοράς και δένει το γλυκό.
Κάπου έχει ο μάστορας μια φωτογραφία απο ένα πατερνάκι 1 προς 1 pixel mapping που λέει πολλά.
Ορίστε κύριε συντονιστά

1:1 PIXEL MAPPING
Sharpness =0

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.494

Γιώργο, ο μάστορης ρύθμισε τον lumagen σε 21 σημεία, ή βαρέθηκε?

Zizik mode on. :116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.494

Πάντως αν σκεφτεί κανείς 126" , το μαύρο του JVC, και την ποιότητα εικόνας του, πείτε μου τι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς με σκάρτα 2,5 χιλιάρικα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Γιώργο, ο μάστορης ρύθμισε τον lumagen σε 21 σημεία, ή βαρέθηκε?

Zizik mode on. :116:
Την περίμενα ώρες πριν αυτή την ερώτηση, σας μνημόνευσα την ώρα που ρύθμιζε το gamma! :135:
Ας απαντήσει ο ίδιος, καθώς θα ανεβάζει και κανένα διάγραμμα!:105:

Reaction score
15.543

Πάντως αν σκεφτεί κανείς 126" , το μαύρο του JVC, και την ποιότητα εικόνας του, πείτε μου τι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς με σκάρτα 2,5 χιλιάρικα.
δεν τοπες καλα......:138:

αυτο επρεπε να πεις.....:105:

Πάντως αν σκεφτεί κανείς 126" , το μαύρο του JVC, και την ποιότητα εικόνας του, πείτε μου τι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.494
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Την περίμενα ώρες πριν αυτή την ερώτηση, σας μνημόνευσα την ώρα που ρύθμιζε το gamma! :135:
Ας απαντήσει ο ίδιος, καθώς θα ανεβάζει και κανένα διάγραμμα!:105:
Σιγά που δεν θα ρωτούσαμε. Αφού ξέρεις με τι κwλόπαιδα έχεις (έχει) μπλέξει. :114:

Reaction score
15.543

Ορίστε κύριε συντονιστά

1:1 PIXEL MAPPING
Sharpness =0
κυριε Καστρουνιξ.....μπορειτε σας παρακαλω να μας εξηγησετε το πατερνς αυτο.....?
......με το sharpnes = 0 .....τι εννοειτε...?

δεν εχει sharpnes η εικονα...?
ειναι 0 στον jvc.....?

γινετε σας παρακαλω πιο κατανοητος....

ευχαριστω......:403:

Reaction score
4.763
Κάτι πολύ σημαντικό που ξέχασα.
Συνδεσμολογία. Ως τώρα χρησιμοποιούσα ένα 10μέτρο hdmi καλώδιο, φθηνό κι εγώ δε θυμάμαι τη μάρκα του. Μπορώ βέβαια να την βρω όταν πάω σπίτι. Το συγκεκριμένο κλείδωνε πάντα απροβλημάτιστα.
Αφιέρωσα αρκετό χρόνο πριν έρθει ο Μανώλης και πέρασα 2 utp cat6 καλώδια μέσα απ' τη γυψοσανίδα καθώς κι ένα καλώδιο ρεύματος. Κατόπιν έρευνας αγόρασα το παρακάτω (HKTW50) ζεύγος.
Ένα εξαιρετικά αξιόπιστο προϊόν. Στις άκρες έβαλα 2 high speed (υποτίθεται 21 gbps) hdmi καλώδια (περίπου 2 μέτρα έκαστο). Όχι κάτι ακριβό. Όποιος θέλει link μπορώ να του δώσω.
Χωρίς να γνωρίζει ο Μανώλης ποιο καλώδιο ήταν σε ποιο hdmi port διαπίστωσε (όπως κι εγώ) με γυμνό μάτι τη βελτίωση στην ευκρίνεια όταν επέλεγα τη θέση hdmi 2 στον προβολέα.
Όταν ήρθε η ώρα να παίξουμε με τα patterns που ελέγχουν το sharpness του προβολέα, έμεινα άναυδος απο το πως συμπεριφερόταν το παλιό μου καλώδιο και πόσα τεχνουργήματα έβγαζε στην εικόνα.
και μονο που παραδεχεσαι οτι εχουν διαφορα τα καλωδια hdmi σε αποδοση και πολυ μαλιστα θελει αντερα εδω μεσα ...
ενα μεγαλο ευχαριστω απο μενα !!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.274

Άλλο πράγμα το κλειδώνει και άλλο το κλειδώνει σωστά.Και αυτό δεν έχει να κάνει με την τιμή του καλωδίου.Φυσικά και υπάρχει ψηφιακός θόρυβος στα καλώδια όπου στα μεγάλα μήκη ενδέχεται να έχει αντίκτυπο στην εικόνα.

Βέβαια η λύση που επέλεξε ο Γιώργος είναι η πιό ενδεδειγμένη για αποστάσεις πάνω απο 5 μέτρα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Άλλο πράγμα το κλειδώνει και άλλο το κλειδώνει σωστά.Και αυτό δεν έχει να κάνει με την τιμή του καλωδίου.Φυσικά και υπάρχει ψηφιακός θόρυβος στα καλώδια όπου στα μεγάλα μήκη ενδέχεται να έχει αντίκτυπο στην εικόνα.

Βέβαια η λύση που επέλεξε ο Γιώργος είναι η πιό ενδεδειγμένη για αποστάσεις πάνω απο 5 μέτρα.
Στο δίλημμα επώνυμο hdmi καλώδιο ή hdmi over ethernet extender, τι θα επιλέγατε; Ας αφήσουμε το χρηματικό στην άκρη. Εννοείται ότι μιλάμε για απόσταση 10-15 μέτρα.

Επαναφέρω και ένα άκρως κατατοπιστικό άρθρο του Μανώλη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.274
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Στο δίλημμα επώνυμο hdmi καλώδιο ή hdmi over ethernet extender, τι θα επιλέγατε; Ας αφήσουμε το χρηματικό στην άκρη. Εννοείται ότι μιλάμε για απόσταση 10-15 μέτρα.

Επαναφέρω και ένα άκρως κατατοπιστικό άρθρο του Μανώλη.
Θα προτιμούσα την λύση του ethernet.Εξάλλου και η Belden το πολύ μέχρι 10μέτρα πιστοποιεί τα καλώδια της για σωστή λειτουργία.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Το ίδιο θα είναι.
Θέλει λίγη προσοχή όμως το utp καλώδιο, καθώς δέχεται παρεμβολές απ' αυτό του ρεύματος. Το λέω αυτό γιατί όλα μου τα καλώδια κατεβαίνουν απο το ίδιο σημείο μέσα απ' τη γυψοσανίδα. Εκεί λοιπόν που βρίσκονται τα cat6 περνάει και το καλώδιο ρεύματος της οθόνης. Όταν δουλεύει ο διακόπτης η παρεμβολή δίνει και παίρνει.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.284
Θέλει λίγη προσοχή όμως το utp καλώδιο, καθώς δέχεται παρεμβολές απ' αυτό του ρεύματος. Το λέω αυτό γιατί όλα μου τα καλώδια κατεβαίνουν απο το ίδιο σημείο μέσα απ' τη γυψοσανίδα. Εκεί λοιπόν που βρίσκονται τα cat6 περνάει και το καλώδιο ρεύματος της οθόνης. Όταν δουλεύει ο διακόπτης η παρεμβολή δίνει και παίρνει.
:111:

Το CAT6 δεν έχει θωράκιση?

Θα προτιμούσα την λύση του ethernet.Εξάλλου και η Belden το πολύ μέχρι 10μέτρα πιστοποιεί τα καλώδια της για σωστή λειτουργία.
Εγώ πάντα προτιμώ την πιό εύκολη λύση, όχι την ασφαλέστερη! :116::116:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
:111:

Το CAT6 δεν έχει θωράκιση?
Ασφαλώς κι έχει. Παρόλα αυτά είναι επιρρεπές σε παρεμβολές, με είχε προειδοποιήσει ο ηλεκτρολόγος μου για το φαινόμενο.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065

κυριε Καστρουνιξ.....μπορειτε σας παρακαλω να μας εξηγησετε το πατερνς αυτο.....?
......με το sharpnes = 0 .....τι εννοειτε...?

δεν εχει sharpnes η εικονα...?
ειναι 0 στον jvc.....?

γινετε σας παρακαλω πιο κατανοητος....

ευχαριστω......:403:
Όταν τράβηξα την φωτογραφία το sharpness ήταν στο μηδέν.
Και το διευκρινίζω αυτό γιατί συνήθως όταν αυξάνουμε την οξύτητα τόσο πιο πολυ φωτιζουν τα pixels.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.534
Members
38.194