Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.551
Απάντηση: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

τοτε το πηρα στραβα.....συμφωνουσε και ο λαξμαν u know
ε, τώρα τι να σε κάνω για τις απόψεις του Luxman; πάντως στο συγκεκριμένο θρεντ, η άποψή μου ήταν ξεκάθαρη στο ποστ #7. Τώρα συ γιατί το "πήρες στραβά", είναι θέμα προς ...διερεύνηση!:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.551

Μια αρωτηξης........το πιχιο παχυ καλωδιο....εχει πιχιο παχια χωρητικοτητα?????

:203::204:
αχ, τι παιδί κι αυτό... από μικρό γυρνούσε το κεφάλι μόλις έβλεπε πχιασίματα, έχω ντοκουμέντο:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
ερωτηση: ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σε εναν κοκκορα?
απαντηση : τα 2 του ποδια ειναι ιδια, ιδιως το δεξι.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

ΕΑΡ .....αστα καλωδια και μην ξεχασεις αυτα που σου ειπα................εδω ειναι η ομορφια

ελα μετα να μιλησουμε για καλωδιακια........

τους φακους σου μην ξεχασεις.....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715
Απάντηση: Re: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

ερωτηση: ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σε εναν κοκκορα?
απαντηση : τα 2 του ποδια ειναι ιδια, ιδιως το δεξι.
αυτους δεν τους λενε και γαμ@κοταδες????????

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.551

Βλασούκο μου, χρειάζεσαι επειγόντως μια φωτογραφική μηχανή της προκοπής! Τι λες για την OM-D που είναι μικρή και δαχτυλιδένια και κούκλα και θα αρέσει και στη γυναίκα σου;:109:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Βλασούκο μου, χρειάζεσαι επειγόντως μια φωτογραφική μηχανή της προκοπής! Τι λες για την OM-D που είναι μικρή και δαχτυλιδένια και κούκλα και θα αρέσει και στη γυναίκα σου;:109:
οι φωτος ειναι απο το αιπαδ και σε μεγαλουτσικη αποσταση...........μουριξες και μια 1200αρα ευρα ρε παιδι μου,,,,αμαν πχια...κανω οικονομια τωρα!!!!!!

θα παμε???????:114::114:

Reaction score
371

Αλλά να μου επιτρέψεις να συνεχίσω να προσπαθώ να σας πείσω με επιχειρήματα και θεωρίες. Δικαίωμά μου δεν είναι;:144::144::144:
Μια "άποψή μου" λοιπόν, όπως ανέφερα και πριν, είναι πως "ορθό" είναι το πολυενισχυόμενο ενεργό ηχείο, και για αυτή την "άποψη" έχω δώσει κατά καιρούς άπειρες αναφορές στα αντικειμενικά της πλεονεκτήματα, τα οποία είναι μη διαπραγματεύσιμα, έχουν αποδειχθεί. Αν κάποιος έχει "αντίθετη άποψη", ας το υποστηρίξει με τα ανάλογα επιχειρήματα και όχι με επιχειρήματα τύπου "άρτζι":
Διότι, 1+1 κάνουν 2. Μην επιμένετε για το αντίθετο.
Και βέβαια μπορείς να συνεχίσεις να προσπαθείς να μας πείσεις και είναι φυσικά δικαίωμα σου. Αλλοίμονο.

Πρέπει όμως εκτός από επιχειρήματα και θεωρίες να μας αποδείξεις και ΕΜΠΡΑΚΤΑ ότι τα λεγόμενα σου στέκουν.

Φτιάξε λοιπόν αυτό το περιβόητο απολύτως "ορθό" πολυενισχυόμενο ενεργό ηχείο και παρουσίασε το. Αν όντως είναι τόσο καλό, βγάλε το και σε παραγωγή και σίγουρα θα τρελαθείς στο χρήμα.

Μέχρι τότε όμως θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω να επιμένω στις απόψεις μου και να ΑΚΟΥΩ από τις μη "ορθές" κατ' εσέ λύσεις .

Και τέλος αν τα αντικειμενικά πλεονεκτήματα της λύσης που προτείνεις είναι μη διαπραγματεύσιμα και έχουν όπως λες αποδειχτεί, δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν τόσες άλλες μη "ορθές" λύσεις αφού όλοι θα έπρεπε να έχουν ήδη στραφεί στη συγκεκριμένη "Απόλυτα ορθή τοιαύτη".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.551

Και τέλος αν τα αντικειμενικά πλεονεκτήματα της λύσης που προτείνεις είναι μη διαπραγματεύσιμα και έχουν όπως λες αποδειχτεί, δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν τόσες άλλες μη "ορθές" λύσεις αφού όλοι θα έπρεπε να έχουν ήδη στραφεί στη συγκεκριμένη "Απόλυτα ορθή τοιαύτη".
δεν είσαι ο μόνος που δηλώνει ότι δε το καταλαβαίνει... πάντως η απάντηση του ντόχερτη επ'αυτού του ερωτήματος, ήταν σαφέστατη, αλλά δε νομίζω να θες να την ακούσεις!:116:

τες πα, ούτε δικιά μου δουλειά δεν είναι να βγάζω ηχεία στην παραγωγή δήθεν για να αποδείξω σε σένα κάτι (μα τι αηδίες είναι αυτές...), ούτε φυσικά χρειάζεται να κατασκευάσω κάτι για να αποδείξω μερικά βασικά πραγματάκια, πράγματα δηλαδή που μπορείτε να διαβάσετε σε ένα σωρό πηγές, με άφθονη βιβλιογραφία και αναφορές και αναλύσεις να φάνε κι οι κότες. αν βέβαια εσείς επιμένετε με το ζόρι να μη θέλετε να καταλάβετε (;) μερικά απλά πραγματάκια, δικαίωμά σας, όπως δικαίωμά μου να τα υπενθυμίζω!:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.551

προς κάθε MILES:

αν θέλετε την "άποψή μου" για το ποια ενεργά ηχεία πρέπει να πάρετε για να έχετε τον καλύτερο ήχο στο χώρο σας, σε συγκεκριμένο κοστολόγιο, ρωτήστε με. Στο εμπόριο υπάρχουν άπειρα διαθέσιμα τέτοια προϊόντα, για κάθε βαλάντιο (όσα κι αν έχετε θα τα ξοδέψετε ανέτως, δεν υπάρχει άνω όριο...). Φυσικά, οι επιλογές μου θα περιλαμβάνουν και ενεργά ηχεία με ενσωματωμένα DAC από γνωστές σας φίρμες (βλέπε και κάτι κουκλιά από MERIDIAN, και φτάνουμε αμα λάχει κ στα πολυενισχυόμενα του μπαρμα Wisdom) αλλά και εταιρίες που δε πολυξέρετε, ή πιθανά θα τις έχετε ακούσει καμιά φορά από μένα (και σε κόρνες αμα λάχει, απ'όλα έχει ο μπαχτσές...)

Εγώ φυσικά με τη σειρά μου, θα σας ρωτήσω τι κόστος έχουν τα ηχεία σας και τα ενισχυτικά σας (προ+τελικοί) μαζί με τα καλωδιά τους (διότι εκεί μπορεί να έχετε δώσει κι ένα κουβά λεφτά - άλλωστε μιλάμε για ένα σωρό καλώδια - ηχείων, ιντερκονέκτς και ρευμάτων - ίσως και ρακς καθώς κι αυτά άχρηστα είναι σε ένα ενεργό σύστημα ηχείων που παίζει από PC), και στο συνολικό αυτό κοστολόγιο θα σας δώσω πάνω από 20 επιλογές που θα παίζουν τραγικά ορθότερα από την οποιαδήποτε τωρινή δική σας επιλογή. Επόμενο είναι να σας ρωτήσω γιατί τα αγοράσετε χωρίς να ακούσετε καμιά απολύτως από τις επιλογές που θα σας προτείνω.

Αν φυσικά η συζήτηση καταλήξει στην εμφάνιση (όπως πάει συνήθως η κουβέντα), προσωπικά αλλάζω σελίδα. Τουλάχιστον δηλώστε ότι θέλετε να αγοράζετε κάτι που πρωτίστως να δείχνει όμορφο, σαν δηλαδή να αγοράζετε κάποιο διακοσμητικό για το σπίτι σας, και άντε (δευτερεύουσας, να μη πω τριτεύουσας σημασίας) και να παίζει και κάπως που να σας ψιλο-αρέσει... Αυτά τα σκεπτικά, αν και απόλυτα δεκτά από μένα, δεν έχουν καμιά σχέση με την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, αλλά έχουν σχέση με το χαβά της ψ@λής του καθενός. Ε, εκεί δε μπλέκω, να μπλέξετε καλύτερα με τους εμπόρους - διακοσμητές - οινοποιούς - καπνιστές πίπας που ικανοποιούν τις ορέξεις σας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.551

Αλήθεια, εσείς που έχετε δώσει πάνω από 40.000 € για ενισχυτές και ηχεία (δεν είναι λίγοι...), τους ναυτίλους της B&W γιατί δε τους προτιμάει κανείς σας; δε παίζουν καλά; τα ακούσατε και δε σας "άρεσαν"; ή δεν έχουν παθητικό κρος και δε μπορείτε να τους "ματσάρετε" με τα αγαπημένα σας ενισχυτικά; ή είναι άσχημα και δε ταιριάζουν αισθητικά με το γούστο σας;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν και δεν ειμαι σε αυτο το ποσο ....
πολυ απλα , αλλος τρωει μπουγατσα με τυρι , και αλλος με κιμα
Με αλλα λογια στον καθενα για καμποσους λογους καποια ηχεια δεν κλικαρουν στο ειναι του.......
ο κιμας εχει μια κρεατιλα ρε παιδακι μου
και το τυρι φερνει στα μυαλα τυροβρωμικουλα....................

Reaction score
1.788

Κατ' αρχάς ποτέ μου δεν ισχυρίστηκα ότι αυτό που λέω είναι και το αντικειμενικά ορθό.
Απλά καταθέτω τις (ακουστικές) εμπειρίες μου μετά από 38 χρόνια στο hobby αυτό και μετά από ακρόαση άπειρων μηχανημάτων και καλωδίων.

Και φυσικά οι απόψεις μου περιέχουν πάντα τη προσωπική μου γνώμη και γούστο και ποτέ δεν είπα ότι όποιος δεν συμφωνεί με αυτές δεν είναι σωστός.

Σε αντίθεση με εσένα που πιστεύεις ότι η άποψη σου είναι η αντικειμενικά ορθή και όλοι πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτή. Που μπορεί και να είναι, δεν θα αντιπαρατεθώ σε αυτό και προσωπικά δε με ενδιαφέρει. Άλλωστε το θέμα δεν είναι αυτό.

Το θέμα μας είναι αν η χωρητικότητα ενός καλωδίου ακούγεται. Έχεις εμπειρία επ’ αυτού??
Και δεν εννοώ τεχνική άποψη αλλά ακουστική εμπειρία.

Αν ναι κατάθεσε την, αν όχι τότε βάλε στο σύστημα σου κάποια καλώδια με διαφορετική χωρητικότητα και πες μας τι άκουσες. Όχι τι λένε οι θεωρίες αλλά τι εσύ ακούς.
Αν δεν ακούς διαφορές, απόλυτα σεβαστό. Απλά βγες και πες το. Μη προσπαθείς να μας πείσεις με θεωρίες.

Βλέπεις υπάρχουν και κάποιοι που ακούνε με τα αυτιά τους (EAR) !!
φιλε Μιχαλη σαφως ακουγεται! συμφωνω μαζι σου οτι απο εισχυτη σε ενισχυτη διαφερει!! αρκει να καταλαβουμε τι σημαινει χωρητικοτητα και με πιο τροπο επιρεαζει μια ενισχυτικη βαθμιδα. την μεριδα του λεοντος την εχει η αναδραση !!δυστυχος ομως ο εσυ ,και εγω, ως αγοραστες ενος ενισχυτη δεν μπορουμε να ξερουμε περισοτερα εκτος απο αυτα που μας δηλωνει ο καθε κατασκευαστης στα σπεκς. το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να καταννοησουμε τι σημενει χωρητικοτητα, αντισταση, αυτεπαγωγη, και τελος αναδραση .μεσο αυτης ολα γυριζουν στην αρχη!! οταν ολα αυτα καταννοηθουν σε ενα επιπεδο που να μπορει καποιος να κανει ενα νοητο ταξιδι μεσα σε ενα κυκλωμα τοτε μονο μπορει να δει σε πιο βαθμο επιρεαζεται ενα ενισχυτικο κυκλωμα .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και μιας και ο περισοτερος κοσμος δεν μπαινει σε αυτο το τρυπακι
(για πολλους λογους) κανει το χαμπι του
παει στο καθε ριτσο δανειζεται ενα καλωδιο , δυο αν θες και καταληγει σε ποιο του κανει κλικ..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

η πλεοιψηφια του κοσμου αδιαφορει αν ενα καλωδιο ρευματος (και καθε ρευματος εχει 0 αντισταση)
να το ακουσει στο συστημα του θελει.......
Ακομα και αν ενα καλωδιο στα χαρτια ειναι κορυφη , και στα αυτια του δεν κολλησει ...
πως θα παρει αυτο που δεν του αρεσει.............
Και δεν μιλαω για ακριβο φτηνο, μιλαω για ισα ποσα ..................

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.738

Πως μερικα θεματα καταληγουν παντα στο ιδιο σημειο ανεξαρτητως τιτλου, σαν να συγκλινουν.. Χαλαρωστε, η 29/9 ερχεται, το τσιπουρο θα ρευσει αφθονο και ολοι οι χαλκοι του κοσμου θα σας ακουγονται ισωμα. :145:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

tungsten.
η εποχη των παγετωνων του χαλκου και των μαμουθ περασε ανεπιστρεπτι

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.269
Re: Απάντηση: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

tungsten.
η εποχη των παγετωνων του χαλκου και των μαμουθ περασε ανεπιστρεπτι
Τα καλώδια δεν είναι από χαλκό πιά? :117:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.738

Δυστυχως Δημητρη χασαμε επεισοδια, παει ο χαλκος απο τη βιομηχανια καλωδιου, παει το hifi, παει ο υπαρκτος σοσιαλισμος, κινδυνευει και η ευρωζωνη. Ειμαστε στην εποχη των ΑΤΙΑ, του ΔΝΤ, του Hi end.

Μια παρακληση. Ας αλλαξει καποιος τον τιτλο του νηματος σε "Ματζουρανα στο κατωφλι, να σε δαγκωνα στο σβερκο"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.547
Members
38.340
Νεότερο μέλος
loukas21