Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

.....Να βρουμε εναν προ σαν αναφορα.......
Όρισε τι θα είναι ο προ αναφοράς.
Όχι ποιός αλλά τι θα πρέπει ιδανικά να κάνει
Κατα τη γνωμη μου ο ιδανικος προενισχυτης ειναι αυτος που δεν εχει χαρακτηρα.
Τι θα ακούσεις λοιπόν από κάτι που δεν θα προσθέτει τίποτα ?
Μήπως θέλουμε να προσθέτει κάτι ?
Κακό δεν είναι....σωστό είναι ?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Θα ήθελα από κάποιο που ξέρει να ορίσει τα αναγκαία της προενίσχυσης σήματος .
Υπάρχει συμφωνία επί του ορισμού ?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.911

Θα ακούσω αυτό που μου δίνει η πηγή. "Καλό" ή "κακό", "όμορφο" ή "άσχημο", "καλή ηχογράφηση" ή "κακή ηχογράφηση", δεν έχει σημασία, αυτό θέλω.

Όχι, γιατί αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα. Αρκετούς "περιορισμούς" ή "αλλοιώσεις" έχω στην διαδρομή από το αυλάκι του δίσκου μέχρι τον προενισχυτή (πλατώ, βραχίονας, κεφαλή, καλώδια, phono stage), δεν θέλω κι άλλους μέχρι τα αυτιά μου...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Κανείς "σοβαρός" και "βαρύς" κατασκευαστής δεν θα σου πει οτι το μηχάνημα του είναι χρωματισμένο .:601:

Όλοι ορκίζονται "στην αληθινή ηχογράφηση" Στον σωστό ήχο,τον πραγματικό :611:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Όρισε τι θα είναι ο προ αναφοράς.
Όχι ποιός αλλά τι θα πρέπει ιδανικά να κάνει

Κακό δεν είναι....σωστό είναι ?

Προ αναφορας δεν εννοω ενα εξωπραγματικο μηχανημα απλα εναν προ που θα ξερουμε οτι ματσαρει ηλεκτρικα και οδηγει σωστα τον συγκεκριμμενο τελικο που θα χρησιμοποιησουμε για τη δοκιμη.

Το δευτερο που λες εχει να κανει με αυτο που συζηταμε συχνα οτι το ζητουμενο ειναι να ειμαστε κοντα στο πρωτευον μουσικο γεγονος, το οποιο πρακτικα ειναι αδυνατον. Με αυτη τη λογικη σε ιδανικο σεναριο θα επρεπε να υπαρχει παντου η ουδετεροτητα, σε ιδεατο επιπεδο μιλαω λοιπον για την εννοια "ουδετερο". Σε πρακτικο επιπεδο χαρακτηρας υπαρχει παντου κ γινεται αυτο που ανεφερα παραπανω, ο καθενας προσπαθει να φτιαξει την καλυτερη συνταγη.

Για μενα λοιπον ρεαλιστικα ειναι λογικο πολλες φορες να θελουμε να προσθετει κατι ο προενισχυτης, και συνηθως ειναι αυτο που λειπει απο τη συνταγη εκεινη τη στιγμη. Η τερψη ειναι προσωπικο θεμα και δεν ειναι τιποτα κακο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Στο ερωτημα του νηματος "Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι", δεν εχω απαντησει σαφως ακομη, απλα περιεγραψα την αισθηση μου η οποια δεν εχει κατασταλλαξει ακομη, και δεν ξερω αν κ ποτε θα γινει αυτο. Εγω σαν Παντελης εαν ειχα εναν καλο τελικο ενισχυτη με ενα dac-pre σαν πηγη, θα δοκιμαζα οσο πιο πολλους προενισχυτες μπορω επανω στον τελικο μου, με τα σεναρια Α, Β που ειπα παραπανω. Μπορει καλλιστα το σωστο συστατικο να το εδινε και μια standalone πηγη, δεν ειναι σιγουρο οτι θα το δωσει ενας προενισχυτης. Εξαρταται το συστημα και τι λειπει σε αυτο με βαση το γουστο του ιδιοκτητη του. Η τριπλετα συστημα-χωρος-υποκειμενικοτητα του ακροατη, ειναι καθε φορα διαφορετικη και ειναι οι τρεις βαθμοι ελευθεριας ή παραμετροι του προβληματος.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Εγω σαν Παντελης ............................... θα δοκιμαζα οσο πιο πολλους προενισχυτες μπορω επανω στον τελικο μου, με τα σεναρια Α, Β που ειπα παραπανω

Καλομελέτα κι έρχονται οσονούπω :126:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Καλομελέτα κι έρχονται οσονούπω :126:
ναι ναι.......την Παρασκευη Παντελο μας..........τιγκα στους προ θα ειμαστε.....για τεστς!!!!!!!!!!!!!!!:):)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Κανείς "σοβαρός" και "βαρύς" κατασκευαστής δεν θα σου πει οτι το μηχάνημα του είναι χρωματισμένο .:601:

Όλοι ορκίζονται "στην αληθινή ηχογράφηση" Στον σωστό ήχο,τον πραγματικό :611:
Αλλη π@π@ρι@ αυτη... Ηθελα να ξερω σε ποιον απο εμας φτανει στα χερια του σε αυλο ή σε οποιοδηποτε φορματ το πρωτευον μουσικο γεγονος για να συζητησουμε για το τι κανουν οι συσκευες που το αναπαραγουν. Οι εν λογω κυριοι λοιπον θα πρεπε να λενε οτι ειναι πιστοι στην αποψη του ηχοληπτη και του mastering eng. για το μουσικο γεγονος.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ναι ναι.......την Παρασκευη Παντελο μας..........τιγκα στους προ θα ειμαστε.....για τεστς!!!!!!!!!!!!!!!:):)
Ελπιζω να μπορεσω φιλαρακι, το θελω πολυ. :607:Απλα εχομεν νεες επαγγελματικες υποχρεωσεις τα απογευματα και δεν μπορω να πω με σιγουρια ακομα.

D

Deleted member 23222

Guest

Τι θα πεί ματσάρει?...

Οι τιμές των εμπεδήδεων,άντε και το κέρδος,δεν είναι ικανά από μόνα τους να μας δείξουν το...ματσάρισμα?

Απορία...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Να το παμε και λιγο αλλοιως το θεμα......ο καθε κατασκευαστης προενισχυτων επιδιωκει με την οποια κατασκευη του να βγαλλει flat ηχο?
ψαχνει την συνταγη που αρεσει σε αυτον και μιας και του κανει το ακουσμα την βγαζει στην αγορα?

ξερει οτι στον περισσοτερο κοσμο αρεσουν τα γλυκαδακια και φτιαχνει μια μηχανη που θα αρεσει η μαλλον θα ματσαρει με περισσοτερους τελικους ειτε με boostαρισμενες μεσαιες,ειτε με τονισμενο μεσοχαμηλο?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Τι θα πεί ματσάρει?...

Οι τιμές των εμπεδήσεων,άντε και το κέρδος,δεν είναι ικανά από μόνα τους να μας δείξουν το...ματσάρισμα?

Απορία...
Αχ.......... πόσα δεν ξέρεις από καλώδια................:605:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...οσον αφορα το ματσαρισμα, αυτο που εννοουσα ειναι απλα οι τιμες ευαισθησιας εισοδου του τελικου κ τασης εξοδου του προ, απλα να διασφαλιστει οτι δεν υπεροδηγει ουτε υποοδηγει τον τελικο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Να το παμε και λιγο αλλοιως το θεμα......ο καθε κατασκευαστης προενισχυτων επιδιωκει με την οποια κατασκευη του να βγαλλει flat ηχο?
Υπό διερεύνηση
ψαχνει την συνταγη που αρεσει σε αυτον και μιας και του κανει το ακουσμα την βγαζει στην αγορα?

πιθανότατα

ξερει οτι στον περισσοτερο κοσμο αρεσουν τα γλυκαδακια και φτιαχνει μια μηχανη που θα αρεσει η μαλλον θα ματσαρει με περισσοτερους τελικους ειτε με boostαρισμενες μεσαιες,ειτε με τονισμενο μεσοχαμηλο?

Το κυνήγι της ηχητικής απόλαυσης είναι σαν το ψάξιμο του Άγιου Δισκοπότηρου .
Άπιαστο όνειρο
Π@@τάνα προενίσχυση....
άλλους τους ανεβάζεις στα τάρταρα......

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Το κυνήγι της ηχητικής απόλαυσης είναι σαν το ψάξιμο του Άγιου Δισκοπότηρου .
Άπιαστο όνειρο
Μηπως το βραδυ να κρατησουμε στο χερι μας κανενα Αγιο Μπυροποτηρο με τυρια στο πιατο και να μιλησουμε για προενισχυτες????
Παω και για παιδακια αμα γουσταρεις!!!!

:142::143::138:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Μηπως το βραδυ να κρατησουμε στο χερι μας κανενα Αγιο Μπυροποτηρο με τυρια στο πιατο και να μιλησουμε για προενισχυτες????
Παω και για παιδακια αμα γουσταρεις!!!!

:142::143::138:

Τωρα αμα δεν πιασουμε το ονειρο Μανωλη μας ......τουλαχιστον θα εχουμε φαει καλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Παντως να πω και το αλλο........βλεπω τοσα ατομα να ειναι μεσα και να παρακολουθουν το thread και εκτος απο καποιους που γραφουμε οι υπολλοιποι τζιφος........τι στο διαολο ρε σεις......ντρεπεστε ????????

Δεν εχετε αναλογες εμπειριες..........

Μιλατε ρε.........μην βαριεστε να πειτε δυο κουβεντες.......

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Παντως να πω και το αλλο........βλεπω τοσα ατομα να ειναι μεσα και να παρακολουθουν το thread και εκτος απο καποιους που γραφουμε οι υπολλοιποι τζιφος........τι στο διαολο ρε σεις......ντρεπεστε ????????

Δεν εχετε αναλογες εμπειριες..........

Μιλατε ρε.........μην βαριεστε να πειτε δυο κουβεντες.......
Μπαααα,περιμένουν να μπουν οι γνωστοί ''αιρετικοί'' να γένει τσαμπουκάς και μετά να γράψουν.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.814
Members
38.616