Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Για να σας εκπληξω, εχω 2 βινυλια της CARMINA BURANA (της ΕΜΙ και της PHOENIX) και προσφατα μου εγραψε ενας φιλος μια τριτη εκτέλεση σε red book, ισχυριζόμενος οτι ειναι η καλυτερη ηχογραφηση.
Εβαλα λοιπον προχθες και ακουσα ξανα τα 2 βινύλια και εβαλα και το CD και πραγματι ειχε δίκιο!!!

Θα μου πειτε, αφου δεν ειναι το ιδιο μουσικο γεγονος, τι μας λες τωρα? Σωστα, απλα θελω να τονισω οτι η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ/ΠΗΓΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ....

Δυστυχως δεν ξερω αλλα στοιχεια γι αυτο το υπέροχο CD, δηλαδη ορχηστρα, ετος κλπ. αλλα μαλλον πρεπει να ειναι DECCA 65-70, θα εκανα το παν να ευρισκα το βινύλιο...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
η ερωτηση του Κωστα εχει φαση,ειναι ωραια, αλλα επειδη εμεις ( οι αναλογικοι) ειμαστε (....) η β' κατηγορια ανθρωπων, δε θα συνεχισω ν απανταω...
αφου το χετε λυσει το θεμα πριν δημιουργηθει...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Πολλα ερωτηματα επεσαν συγχρονως και δεν προλαβαινω να τα απαντησω ολα μαζι :116::116::116:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

να ρωτήσω κάτι απλό:

αν πάρουμε 10 από τα απολύτως καλύτερα συστήματα ανάγνωσης μαύρου δίσκου (πλήρη συστήματα, από κεφαλή μέχρι φόνο) τα οποία συστήματα να ανήκουν σε 10 μέλη του εδώ φόρουμ, τα οποία "μέλη" έχουν -ας πούμε- εξαιρετικά αναλογικά συστήματα (βλέπε πχ Λουκάς Στεφανίδης, Σκαλούμπαξ, Βασίλης, Γκεοβαζ, Μάνος, κλπ κλπ κλπ, πείτε σεις ποια νομίζετε ως τα καλυτερότερα ανάμεσά μας, δε με νοιάζει καθόλου) και τα βάλουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα οποιοδήποτε "καλό" στέρεο, υπάρχει περίπτωση να βρεθούν έστω 2 συστήματα που να παίξουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο; Ή έστω οι διαφορές να είναι τόσο μα τόσο αμελητέες που να μη μπορείς να τις διακρίνεις "πίσω από κουρτίνα";

παρακαλώ καταθέστε τις απόψεις σας!

ξεκινώ εγώ (δε κρύβομαι φυσικά). η δική μου "άποψη" είναι πως δε πρόκειται να βρεθούν 2 συστήματα αναπαραγωγής μαύρου δίσκου που να παίζουν το ίδιο.

μάλιστα, είναι αναμενόμενο να υπάρξουν ΠΟΛΥ μεγάλες διαφορές στην αναπαραγωγή του ΙΔΙΟΥ δίσκου βινυλίου.

το οποίο μου εγείρει το εξής ερώτημα: ποιο από τα παραπάνω συστήματα θα είναι πιο "καλό"; Πως μπορούμε να αποφασίσουμε γι'αυτό; (για το ποιο παίζει πιο καλά δηλαδή)

φυσικά έπονται κι άλλα ερωτήματα, αλλά ας ξεκινήσουμε με αυτά τα "βασικά" και βλέπουμε στη συνέχεια!
Θα εβαζα να ακουσω 5 LIVE ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ σε ολα αυτα τα συστήματα και θα διαλεγα αυτο το οποιο θα μου σήκωνε την τριχα περισσότερο.....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.533

Ποια τρίχα; :109:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Σκαλουμπαξ....There will be Blood

να ρωτήσω κάτι απλό:
...
ξεκινώ εγώ (δε κρύβομαι φυσικά). η δική μου "άποψη" είναι πως δε πρόκειται να βρεθούν 2 συστήματα αναπαραγωγής μαύρου δίσκου που να παίζουν το ίδιο.
μάλιστα, είναι αναμενόμενο να υπάρξουν ΠΟΛΥ μεγάλες διαφορές στην αναπαραγωγή του ΙΔΙΟΥ δίσκου βινυλίου.
το οποίο μου εγείρει το εξής ερώτημα: ποιο από τα παραπάνω συστήματα θα είναι πιο "καλό"; Πως μπορούμε να αποφασίσουμε γι'αυτό; (για το ποιο παίζει πιο καλά δηλαδή)
Bloody well Right!
Θα ήταν χρήσιμο να συγκριθούν ως προς έτερο μέσο ΄΄αναφοράς΄΄ το οποίο δεν θα ήταν...βινυλιακό.:612:

Reaction score
2.248

Γιά ποιόν ακριβώς λόγο ένας χρήστης σα το Βλάση λ.χ. θα ήταν υποχρεωμένος να κατεβάζει ριπαρισμένα βινύλια αντί γιά αρχεία υψηλής ανάλυσης προερχόμενα από αμιγή ψηφιακά μάστερ ή έστω ριπαρισμένα SACD ;
Λόγω της καταπληκτικής δισκογραφίας των τελευταίων 15 ετών προερχόμενη από αμιγή ψηφιακά μάστερ δεν χρειάζεται.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

η δική μου "άποψη" είναι πως δε πρόκειται να βρεθούν 2 συστήματα αναπαραγωγής μαύρου δίσκου που να παίζουν το ίδιο.
+1
Αναμενόμενο όμως αφού παίζουν διαφορετικές κεφαλές ,βραχίονες,πικάπ και phonostage.
Αλλά και η μετρικ στου Βλάση ,σε εσένα,στου Κοτσίδη και στου Ζαπ θα παίξει το ίδιο ?
Το ξέρεις.....όταν αλλάζει κάτι στην αλυσίδα αναπαραγωγής

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Παντως.....ενας μαγκας μαστερας......κανει μαγκικο το συστημα .....ειτε αναλογικο ,ειτε ψηφιακο!!!!

Reaction score
460

να ρωτήσω κάτι απλό:

αν πάρουμε 10 από τα απολύτως καλύτερα συστήματα ανάγνωσης μαύρου δίσκου (πλήρη συστήματα, από κεφαλή μέχρι φόνο) τα οποία συστήματα να ανήκουν σε 10 μέλη του εδώ φόρουμ, τα οποία "μέλη" έχουν -ας πούμε- εξαιρετικά αναλογικά συστήματα (βλέπε πχ Λουκάς Στεφανίδης, Σκαλούμπαξ, Βασίλης, Γκεοβαζ, Μάνος, κλπ κλπ κλπ, πείτε σεις ποια νομίζετε ως τα καλυτερότερα ανάμεσά μας, δε με νοιάζει καθόλου) και τα βάλουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα οποιοδήποτε "καλό" στέρεο, υπάρχει περίπτωση να βρεθούν έστω 2 συστήματα που να παίξουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο; Ή έστω οι διαφορές να είναι τόσο μα τόσο αμελητέες που να μη μπορείς να τις διακρίνεις "πίσω από κουρτίνα";

παρακαλώ καταθέστε τις απόψεις σας!

φυσικά έπονται κι άλλα ερωτήματα, αλλά ας ξεκινήσουμε με αυτά τα "βασικά" και βλέπουμε στη συνέχεια!

Γενικη ερωτηση-τοποθετηση αλλα την επικροτω!!!!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!

Reaction score
460

Και ερωτω ......(εν συνεχεια) γιατι υπαρχουν ψηφιακα που να παιζουν το ιδιο?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ναι, λιγο πολυ τα ψηφιακα παιζουν το ίδιο.....

Αυτο δεν τα κάνει να ειναι reference..... Απλα κανουν τα ιδια πραγματα, δηλαδη τιποτα σπουδαίο και το κανουν λάθος..... :116:

Reaction score
59
Στο ερώτημα του Κωσταφτιά:
Το καθένα από τα καλά αναλογικά συστήματα, παίζοντας τον ίδιο δίσκο βινυλίου, θα σου δίνει την αίσθηση της απόλαυσης διαφορετικών γεύσεων του αγαπημένου σου παγωτού ή του αγαπημένου σου παλιού καλού κόκκινου κρασιού του ίδιου αμπελώνα και αμπελουργού διαφορετικών ετών. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

εν συντομία: ΝΑΙ. πολλά.

μάλιστα, σε ένα οποιοδήποτε "καλό" στέρεο, με μια κουρτινούλα μπροστά, θα πάθεις πλάκα από το ότι ο κόσμος δε καταφέρνει να ξεχωρίσει ποια ψηφιακή πηγή παίζει.

το κάναμε το εν λόγω τεστ, με τυφλή ακρόαση σε "καλό στέρεο", κι ήταν μαζεμένος μπόλικος κόσμος. Αποδείχθηκε περίτρανα πως δε μπορούσε η συντριπτική πλειοψηφία να ξεχωρίσει τη μια ψηφιακή πηγή από την άλλη.

κάτι που προσωπικά είπα πως είναι αδύνατο να συμβεί με αναλογική πηγή, αν και δεν κατέθεσαν πολλοί τις απόψεις τους, για τις οποίες αναμένω.....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

Ναι, λιγο πολυ τα ψηφιακα παιζουν το ίδιο.....

Αυτο δεν τα κάνει να ειναι reference..... Απλα κανουν τα ιδια πραγματα, δηλαδη τιποτα σπουδαίο και το κανουν λάθος..... :116:

μου αρέσει η λογική σου!

για να σε επαναφέρω στην πραγματικότητα, η λογική επιτάσσει την εξής σκέψη:

τα πικάπ παίζουν όλα λάθος, και μάλιστα τόσο λάθος, όλα μα όλα, που είναι αδύνατο να βρεις έστω 2 που να παίζουν ακριβώς το ίδιο λάθος!

γι'αυτό οι "παλαιότεροι στο σπορ" αναλογικοί "άρχοντες" του χώρου, έχουν ήδη κατασταλάξει (πολλά χρόνια πείρας είναι αυτά, δεν είναι "παίξε γέλασε") με ποιο τρόπο κάνεις τις καλύτερες "μετρήσεις" σε αναλογική πηγή για να βρεις την "καλύτερη":

ο ένας με το σήκωμα της τρίχας, και ο άλλος με τη γεύση του παγωτού και του κρασιού. αυτές νομίζω πως είναι και οι πιο "αντικειμενικές μετρήσεις" στο χώρο του "αναλογικού ήχου", καθώς οι γραντ μέτρ του είδους μιλάνε ξεκάθαρα!

εγώ σαν "μικρός" στο χώρο της αναλογικής πηγής (ποτέ δε ξεπέρασα τους 1500 δίσκους βινυλίου, ενώ μόνο 3-4 πλατό άλλαξα στη ζωή μου και 5-6 κεφαλές) δε δικαιούμαι καν να έχω "άποψη" επί του θέματος, γι'αυτό και συγχωρήστε με που προσπαθώ να βγάλω άκρη, η αλήθεια είναι πως μερικά πράγματα δε τα καταλαβαίνω και δεν έχω και αρκετή πείρα...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

μου αρέσει η λογική σου!

για να σε επαναφέρω στην πραγματικότητα, η λογική επιτάσσει την εξής σκέψη:

τα πικάπ παίζουν όλα λάθος, και μάλιστα τόσο λάθος, όλα μα όλα, που είναι αδύνατο να βρεις έστω 2 που να παίζουν ακριβώς το ίδιο λάθος!

γι'αυτό οι "παλαιότεροι στο σπορ" αναλογικοί "άρχοντες" του χώρου, έχουν ήδη κατασταλάξει (πολλά χρόνια πείρας είναι αυτά, δεν είναι "παίξε γέλασε") με ποιο τρόπο κάνεις τις καλύτερες "μετρήσεις" σε αναλογική πηγή για να βρεις την "καλύτερη":

ο ένας με το σήκωμα της τρίχας, και ο άλλος με τη γεύση του παγωτού και του κρασιού. αυτές νομίζω πως είναι και οι πιο "αντικειμενικές μετρήσεις" στο χώρο του "αναλογικού ήχου", καθώς οι γραντ μέτρ του είδους μιλάνε ξεκάθαρα!

εγώ σαν "μικρός" στο χώρο της αναλογικής πηγής (ποτέ δε ξεπέρασα τους 1500 δίσκους βινυλίου, ενώ μόνο 3-4 πλατό άλλαξα στη ζωή μου και 5-6 κεφαλές) δε δικαιούμαι καν να έχω "άποψη" επί του θέματος, γι'αυτό και συγχωρήστε με που προσπαθώ να βγάλω άκρη, η αλήθεια είναι πως μερικά πράγματα δε τα καταλαβαίνω και δεν έχω και αρκετή πείρα...
Ναι αλλα.... ουτε μου σηκωθηκε η τριχα, ουτε εκλαψα, ουτε γελασα με ψηφιακη αναπαραγωγη, τι να κανουμε τωρα.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Στο ερώτημα του Κωσταφτιά:
Το καθένα από τα καλά αναλογικά συστήματα, παίζοντας τον ίδιο δίσκο βινυλίου, θα σου δίνει την αίσθηση της απόλαυσης διαφορετικών γεύσεων του αγαπημένου σου παγωτού ή του αγαπημένου σου παλιού καλού κόκκινου κρασιού του ίδιου αμπελώνα και αμπελουργού διαφορετικών ετών. Λ.Σ.
συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου Λουκά, δείχνει άνθρωπο με μεγάλη "πείρα" στο χώρο του αναλογικού ήχου.

επειδή όμως είμαι κλινικός και στεγνός άνθρωπος, αριθμολάγνος και μετρησιομανής, ξέρεις βρε, της "θεωρίας" και του "αντικειμενικού", ψάχνω ακόμα και στο κρασί να αποφασίσω ποιο είναι το καλύτερο. και μερικά πράγματα είναι αντικειμενικά, ακόμα και στο κρασί, ασχέτως ποιο "αρέσει" σε μένα. μερικά κρασιά παίρνουν διεθνή βραβεία από ομάδα γευσιγνωστών, και είναι αξιοπερίεργο το πόσο συμφωνούν μεταξύ τους για τα κρασιά! λες και έχει εντελώς αντικειμενικά ευρήματα το θέμα.... τι να πω, δε ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κρασιά, άσε που γενικά προτιμώ το μούστο, ενώ κατά βάση πίνω μπύρα. μιλάμε είμαι εντελώς άσχετος!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508