- Reaction score
- 1.685
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........
Μπα, μαλλον στον κοσμο αρεσουν οι κοτες :143:
Μπα, μαλλον στον κοσμο αρεσουν οι κοτες :143:
Η audiophile έκδοση του "The famous blue raincoat" έγινε από την αναλογική ηχογράφηση και όχι από την ψηφιακή.Εγώ νομίζω πάντως οτι αποτελεί μία καλή αρχή το να βλέπουμε οτι την ποιότητα τελικά δέν την ορίζει το μέσο αλλα......η ηχογράφηση!!!!
Παράδειγμα το γνωστό σε όλους μας ψηφιακό "famous blue raincoat" που θεωρείται σημείο αναφοράς σε βινυλιακά συστήματα.
συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου Λουκά, δείχνει άνθρωπο με μεγάλη "πείρα" στο χώρο του αναλογικού ήχου.
επειδή όμως είμαι κλινικός και στεγνός άνθρωπος, αριθμολάγνος και μετρησιομανής, ξέρεις βρε, της "θεωρίας" και του "αντικειμενικού", ψάχνω ακόμα και στο κρασί να αποφασίσω ποιο είναι το καλύτερο. και μερικά πράγματα είναι αντικειμενικά, ακόμα και στο κρασί, ασχέτως ποιο "αρέσει" σε μένα. μερικά κρασιά παίρνουν διεθνή βραβεία από ομάδα γευσιγνωστών, και είναι αξιοπερίεργο το πόσο συμφωνούν μεταξύ τους για τα κρασιά! λες και έχει εντελώς αντικειμενικά ευρήματα το θέμα.... τι να πω, δε ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κρασιά, άσε που γενικά προτιμώ το μούστο, ενώ κατά βάση πίνω μπύρα. μιλάμε είμαι εντελώς άσχετος!
Σκοπεύεις ν' αγοράσεις κι εσύ μερίδιο του avsite;9000 θεασεις σε 5 μερες!!!!!!!!! Καλα παμε....
Γιατι, ποιος άλλος αγορασε?Σκοπεύεις ν' αγοράσεις κι εσύ μερίδιο του avsite;
Γιατι, ποιος άλλος αγορασε?
Νομίζω οτι το είχαμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν και δέν είχαμε καταλήξει σε αυτό το πόρισμα...Η audiophile έκδοση του "The famous blue raincoat" έγινε από την αναλογική ηχογράφηση και όχι από την ψηφιακή.
Όχι μόνο η ηχογράφηση. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στην ηχογράφηση, η απλότητα των μέσων [λίγα μικρόφωνα], η μεταφορά από την ταινία ηχογράφησης μέσω του κοπτικού στην χάραξη της μήτρας από έμπειρο χαράκτη. Ο ποιοτικός έλεγχος δειγμάτων. Φυσικά η έγκριση από τους συντελεστές, παραγωγός, ηχολήπτης, καλλιτέχνες, της ταινίας για να ξεκινήση η διαδικασία για την παραγωγή του δίσκου. Λ.Σ.
Γιατί το μαρτύρησες; :141:Η κότα. Δεν το ήξερες;
Τί να περιμένεις από τους ψηφιακούς!!! Μόνο κρύο. Λ.Σ.
Πφφφφφφ, κρύε!...
:432::409:Σκοπεύεις ν' αγοράσεις κι εσύ μερίδιο του avsite;
Μη μπερδεύεσαι! Το κρασί είναι εν τη φύσει του φυσικό προϊόν. Η ηχογράφηση είναι τεχνητόν τοιούτον. Ελληνικά Α' γυμνασίου.Καλά σε μένα δεν καταδέχτηκες ποτέ ναρθείς, αλλά στον Κοτσίδη που πας δεν έμαθες ακόμη από καλό παλιό κόκκινο κρασί;;;; Όταν το μάθεις ε τότε θα καταλάβεις και εμάς τους αναλογικούς και το παράδειγμα που ανάφερα πριν για τις διαφορετικές ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ενός αγαπημένου παγωτού ή κρασιού. Λ.Σ.
Εννοείς το TFBR. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ή μάλλον δεν καταλαβε, γιατί δεν ήθελε να καταλάβει για πραγμα ηλίου φαεινότερον. Λ.Σ.Νομίζω οτι το είχαμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν και δέν είχαμε καταλήξει σε αυτό το πόρισμα...
Τέλος πάντων...δέν νομίζω οτι έχει και τόσο σημασία...
Γιατί το μαρτύρησες; :141:
Και μετά την αρκετή πείρα κατέληξες ότι αφού όλα τα αναλογικά παίζουν λάθος για το μέσο αρκεί ένα ΜΚΙΙ με μία ελλειπτική ortofon αρκεί να έχεις ψηφιακή riaa :410:εγώ σαν "μικρός" στο χώρο της αναλογικής πηγής (ποτέ δε ξεπέρασα τους 1500 δίσκους βινυλίου, ενώ μόνο 3-4 πλατό άλλαξα στη ζωή μου και 5-6 κεφαλές) δε δικαιούμαι καν να έχω "άποψη" επί του θέματος, γι'αυτό και συγχωρήστε με που προσπαθώ να βγάλω άκρη, η αλήθεια είναι πως μερικά πράγματα δε τα καταλαβαίνω και δεν έχω και αρκετή πείρα...
Να πω λοιπον και γω κατι σαν ψηφιακος τυπος που ειμαι.........το πικαπιον το γουσταρω--ειλικρινα--το γουσταρω ποιο πολυ απο πλευρας φετιχισμου και διαδικασιας!!!
Θα ηθελα να ειχα ενα ζορικο τετοιο μαραφετι,να βαζω κανα δισκο να ακουω,να αλλαζω καμια βελονα για δοκιμες,να αγοραζω που και που κανα ωραιο δισκακι.......
Exω ακουσει και καποιες τετοιες (οχι ιδιαιτερα ακριβες)μηχανες και το εχω ευχαριστηθει να πω την αληθεια.....
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ------
Αρχιστε να λετε τιποτις γιατι οι αναλογικοι θα μας παρουνε τα firewires.....εχουνε παρει θαρρος και εχουν αρχισει να αραδιαζουνε ενα σωρο κατεβατα με τα μπλιμπλικια τους,τα στροβοσκοπια τους,τις βελονες τους ,τα καντιλεβερ τους.......ορματε τους αδερφια.....τερματιστε τους τις αναλογικες ηχητικες τους φαντασιωσεις,πειτε τους την αληθεια γιατι ειναι κριμα να ζουν μεσα στο ψεμμα.....ειναι φιλοι μας και ειναι κριμα!!!!!
Kρίμα στο κρίμα .....αλλά το μάτι σου γαρίδα!:116:
![]()