- Reaction score
- 1.788
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........
:615:!!!!
:615:!!!!
Τί άλλο θα ακούσουμε: **το πικαπ κάνει μαστερινγκ**[!!!]. Πάντα ήξερα ότι το πικάπ αφού το τοποθετήσω σωστά κάνοντας τις απαιτούμενες ρυθμίσεις το απολαμβάνω παίζοντας τους δίσκους μου και δεν τόχω για να παίζω μαζί του. Είμαι τελικά και πολύ τεμπέλης λόγω μεγάλης μάζας, και ευτυχώς δεν το αγόρασα για να παίζω μαζί του, αλλά μόνο για να ακούω μουσική....... τα πικαπ απο το ποιο φτηνο μεχρι το ποιο ακριβο, κανουν mastering στο μαυρο δισκο.
τα πικαπ ειναι mastering engineears, διαλεγεις αυτον που σου ΑΡΕΣΕΙ και πορευεσαι με το mastering του.
Αν αυτο γινει κατανοητο, ειναι πληρως αποδεκτη η αγορα και η συντηρηση βινυλιων .......
αν εχεις και linn οπως εγω ειναι απολαυση να ακους τις αλλαγες των ρυθμισεων.
αν εισαι τεμπελης μαζας σαν και εσενα, αντε να παιξεις λιγακι με τον βραχιονα....
Αστο καλό, με κανατε και γελασα!!!!!! :405:το πικαπ κανει mastering...
Γιατί δεν πας στου GeoVaz το κ@λοφουρφούρι σου να κάνετε αντιπαράθεση με το super duper αναλογικό του σύστημα;Τελικά δηλαδή το τεκνικς το 1200 που πήρα δε μπορεί να παίξει δίσκο; Τόσο άχρηστο είναι; (και με ψηφιακια ρια ακόμα χειρότερα, ε![]()
Γιατι με των 10Κ δεν στον πιανουν?:114:Καλημερα κοριτσια!
ΑΚομα να ξυπνησετε??
ΠΑντως, για να μαστε κι επιτου θεματος, μιας κ τιθεται ζητημα το ποσο πια καλυτερα θα παιζει το πικαπι αυτο των 120.000 ευρω απο ενα αλλο των 10,000 ευρω (σημειωτεων πρεπει να υπαρχουν 2 τετοια ηδη στην Ελλαδα, νομιζω , το ενα σιγουρα, το χω δει..) να ρωτησω κατι αλλο...
Ποσο καλυτερα μπορει να παιζει ενα cd player τερας , αντιστοιχης τιμης, 100,000 ευρω πχ εκεινα τα Metronome, που ειναι ολοκληρα επιπλα κ τα ομοια τους , με ενα cd player των 10.000 ευρω?
Μηπως μας πιανουν τον ποπο κι εκει?
Γιατι τοτε κυκλοφορουν κ πουλανε κι εκεινα? Δεν εχουν κοινο?
Ποσο καλυτερα να παιζουν δηλαδη αντιστοιχα?
Αυτα για την ωρα...
Φυσικά και κάνει μάστερινγκ. Είναι εμφανές οτι η βελόνα λειτουργεί ώς ένα άγριο equalizer πάνω στο δίσκο. Απόδειξη αυτού είναι οτι κάθε βελόνα παίζει και διαφορετικά. Έχει "άποψη" πώς το λένε. Αν σε αυτό αθροίσουμε και την ισοστάθμιση RIAA τότε πολύ απλά έχουμε κάτι το οποίο όχι μόνο δέν συμπίπτει με το purity που απαιτεί η υψηλή πιστότητα αλλα ούτε καν με το purity που απαιτεί το "hi-end".Τί άλλο θα ακούσουμε: **το πικαπ κάνει μαστερινγκ**[!!!]. Πάντα ήξερα ότι το πικάπ αφού το τοποθετήσω σωστά κάνοντας τις απαιτούμενες ρυθμίσεις το απολαμβάνω παίζοντας τους δίσκους μου και δεν τόχω για να παίζω μαζί του. Είμαι τελικά και πολύ τεμπέλης λόγω μεγάλης μάζας, και ευτυχώς δεν το αγόρασα για να παίζω μαζί του, αλλά μόνο για να ακούω μουσική.
Συμπέρασμα:Πικάπ μεγάλης μάζας προς αποφυγήν των παιχνιδιάρικων!!Λ.Σ.
Ναι. Από το "ό,τι να 'ναι" πας στο "κατά τύχη".Μήπως έτσι είναι ακόμη πιό ευαίσθητο στις αλλαγές ρυθμίσεων? :422:
Οχι βρε Τζόνι...Απλά κάθε πέρυσι και χειρότερα όπως λέμε...Το cd έπαιξε καλύτερα απο το πικάπ και τα dac καλύτερα απο το cd. Βελτιστοποίηση λέγεται αυτό. Οι λάτρεις της υψηλής πιστότητας ακολουθούν την "τελευταία λέξη του ήχου" και αυτό συνεπάγεται ....dac και HD. Σήμερα.δηλαδη με την ελευση του cd και μετα εχουμε Υψηλη Πιστοτητα?
πριν το cd και τα dac δεν ειχαμε?
τωρα εγινε, ξαφνικα?
λαθος ολα δηλαδη μεχρι τωρα?
Ποτε αυτο, τουλαχιστον οχι απο μενα..Τώρα φυσικά εννοείται οτι κάποιος μπορεί να θέλει ένα συγκεκριμένο ήχο, μία συγκεκριμένη τεχνοτροπία. Δέν είναι κακό αλλα μήν προσπαθεί να μας πείσει οτι αυτή η φιλοσοφία είναι η καλύτερη.
Οχι φιλε μου!!! Οι λατρεις της υψηλής πιστοτητας ακολουθουν την τελευταια λεξη του ηχου και αυτο μπορει να συνεπάγεται καλύτερη κεφαλή, η καλυτερο πικαπ η, η....Οι λάτρεις της υψηλής πιστότητας ακολουθούν την "τελευταία λέξη του ήχου" και αυτό συνεπάγεται ....dac και HD. Σήμερα.
Μην μου συγχύζεσαι και φαλτσάρεις ορθογραφικά ισοπεδώνουμε....Όμως μήν τα ησωπεδόνουμαι όλα.
Γιάννη,Μη προσπαθουμε με λιγα λογια, να πουμε οτι ενα ειναι το σωστο
Ρε συ Τζόνι εσύ ξέρεις τί θές και τί γουστάρεις και κανείς δέν σου την λέει. Σου χει πεί κανείς να πετάξεις τα πικάπια σου?Δέν νομίζω. Κανείς λογικός δέν θα πεί σε κάποιον που λέει "αυτό μου αρέσει" να το αλλάξει...Ποτε αυτο, τουλαχιστον οχι απο μενα..
ακουω αυτο που μ αρεσει , και ψηφιακα, εννοειται κ πικαπ, για τους λογους που γουσταρω, επειδη ετσι θελω, χωρις να υποστηριζω πως αυτο που κανω ειναι το σωστο, το καλυτερο, πρεπει να το κανετε ολοι, ειναι λειτουργημα κλπ...
Το κανω λογω ΓΟΥΣΤΟΥ. απλα.
Βεβαιως ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ κι αυτο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!! Απλα το πλησιαζουν καλοστημενα και ακριβουτσικα αναλογικα συστήματα.......... δεδομένης της τεχνολογικής φύσης του hobby δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλά σωστά.....