Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
αυτο το ανεκδοτο με τις μικρες διαφορες των ψηφιακων που το βρηκατε ρε παιδια?

Reaction score
1.173
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Δεν υπάρχει το καλύτερο.....

Όλα είναι στο μυαλό μας.

Αν έχεις δίσκους απλά τους ακούς και το απολαμβάνεις, ποιο το νόημα να τα ριπάρεις; Πόσα πια χρόνια θα ζήσω; Να αφήσω κληρονομιά τα βινύλια; ε όχι.......
Το ίδιο και για τα σιντί......

"Πού είναι η ΚΑΣΣΕΤΑ"
Εποχή γυμνασίου ήμουν φανατικός Μεταλάς & αρκετή γερμανική ψύχ...... απλά υπέφερα τους ροκάδες και την ΡΟΚ ΚΛΑΣΙΚ ΡΟΚ....&&&&...... πρίχτες μεγάλοι

Στον ξάδερφο είχα γράψει όλο το Argus από Wishbone Ash. Είχα φορτώσει μπαταρίες το κασετόφωνο και έκανα κάτι δουλειές στην αποθήκη..... έ ρε συγκίνηση.... σου λέω.
Παρεμπιπτόντως την κασέτα μου την φάγανε όταν ήμουν φαντάρος στον Έβρο.

"Υποκειμενικά"
όποιο μέσω μας ικανοποιεί ηχητικά είναι και το καλύτερο...... δεν υπάρχει καλύτερο και πραγματικό..... αφού κάνουμε αναπαραγωγή.

"Αντικειμενικά"
Θα με στενοχωρούσε ιδιαίτερα και μόνο στην σκέψη ότι καθώς περνάνε τα χρόνια ότι η τεχνολογία αντί να πάει μπροστά πάει πίσω και ότι τα ψηφιακά δεν θα μπορούσαν έστω να λειτουργήσουν λίγο καλύτερα από τα αναλογικά Λίγο να ασχοληθείς με την τεχνολογία βλέπεις ότι δεν υπάρχει σύγκριση, με λίγη προσπάθεια απλά έχεις τον αναλογικό ήχο και παραπάνω.
Ίσως όρεξη χρειάζεται για μουσική.

Υποκειμενικά δηλώνω πικαπάκιας.....:116:

Reaction score
59
...... τα πικαπ απο το ποιο φτηνο μεχρι το ποιο ακριβο, κανουν mastering στο μαυρο δισκο.
τα πικαπ ειναι mastering engineears, διαλεγεις αυτον που σου ΑΡΕΣΕΙ και πορευεσαι με το mastering του.
Αν αυτο γινει κατανοητο, ειναι πληρως αποδεκτη η αγορα και η συντηρηση βινυλιων .......
αν εχεις και linn οπως εγω ειναι απολαυση να ακους τις αλλαγες των ρυθμισεων.
αν εισαι τεμπελης μαζας σαν και εσενα, αντε να παιξεις λιγακι με τον βραχιονα....
Τί άλλο θα ακούσουμε: **το πικαπ κάνει μαστερινγκ**[!!!]. Πάντα ήξερα ότι το πικάπ αφού το τοποθετήσω σωστά κάνοντας τις απαιτούμενες ρυθμίσεις το απολαμβάνω παίζοντας τους δίσκους μου και δεν τόχω για να παίζω μαζί του. Είμαι τελικά και πολύ τεμπέλης λόγω μεγάλης μάζας, και ευτυχώς δεν το αγόρασα για να παίζω μαζί του, αλλά μόνο για να ακούω μουσική.
Συμπέρασμα:Πικάπ μεγάλης μάζας προς αποφυγήν των παιχνιδιάρικων!!Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

το πικαπ κανει mastering...
Αστο καλό, με κανατε και γελασα!!!!!! :405:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Τελικά δηλαδή το τεκνικς το 1200 που πήρα δε μπορεί να παίξει δίσκο; Τόσο άχρηστο είναι; (και με ψηφιακια ρια ακόμα χειρότερα, ε;)
Γιατί δεν πας στου GeoVaz το κ@λοφουρφούρι σου να κάνετε αντιπαράθεση με το super duper αναλογικό του σύστημα;
Έχει κάνει και ειδική μελέτη ακουστικής χώρου. Να δες. :116:

...

Last edited by a moderator:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Μήπως έτσι είναι ακόμη πιό ευαίσθητο στις αλλαγές ρυθμίσεων? :422:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Καλημερα κοριτσια!

ΑΚομα να ξυπνησετε??

ΠΑντως, για να μαστε κι επιτου θεματος, μιας κ τιθεται ζητημα το ποσο πια καλυτερα θα παιζει το πικαπι αυτο των 120.000 ευρω απο ενα αλλο των 10,000 ευρω (σημειωτεων πρεπει να υπαρχουν 2 τετοια ηδη στην Ελλαδα, νομιζω , το ενα σιγουρα, το χω δει..) να ρωτησω κατι αλλο...

Ποσο καλυτερα μπορει να παιζει ενα cd player τερας , αντιστοιχης τιμης, 100,000 ευρω πχ εκεινα τα Metronome, που ειναι ολοκληρα επιπλα κ τα ομοια τους , με ενα cd player των 10.000 ευρω?
Μηπως μας πιανουν τον ποπο κι εκει?

Γιατι τοτε κυκλοφορουν κ πουλανε κι εκεινα? Δεν εχουν κοινο?

Ποσο καλυτερα να παιζουν δηλαδη αντιστοιχα?

Αυτα για την ωρα...
Γιατι με των 10Κ δεν στον πιανουν?:114:

Reaction score
777
Τί άλλο θα ακούσουμε: **το πικαπ κάνει μαστερινγκ**[!!!]. Πάντα ήξερα ότι το πικάπ αφού το τοποθετήσω σωστά κάνοντας τις απαιτούμενες ρυθμίσεις το απολαμβάνω παίζοντας τους δίσκους μου και δεν τόχω για να παίζω μαζί του. Είμαι τελικά και πολύ τεμπέλης λόγω μεγάλης μάζας, και ευτυχώς δεν το αγόρασα για να παίζω μαζί του, αλλά μόνο για να ακούω μουσική.
Συμπέρασμα:Πικάπ μεγάλης μάζας προς αποφυγήν των παιχνιδιάρικων!!Λ.Σ.
Φυσικά και κάνει μάστερινγκ. Είναι εμφανές οτι η βελόνα λειτουργεί ώς ένα άγριο equalizer πάνω στο δίσκο. Απόδειξη αυτού είναι οτι κάθε βελόνα παίζει και διαφορετικά. Έχει "άποψη" πώς το λένε. Αν σε αυτό αθροίσουμε και την ισοστάθμιση RIAA τότε πολύ απλά έχουμε κάτι το οποίο όχι μόνο δέν συμπίπτει με το purity που απαιτεί η υψηλή πιστότητα αλλα ούτε καν με το purity που απαιτεί το "hi-end".

Τώρα η απόλαυση, οι βελονίτσες, τα γυριστά καρούλια και όλα αυτά πράγματι είναι απόλαυση στο μάτι και στη διαδικασία. Όμως μήν τα ησωπεδόνουμαι όλα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
δηλαδη με την ελευση του cd και μετα εχουμε Υψηλη Πιστοτητα?
πριν το cd και τα dac δεν ειχαμε?

τωρα εγινε, ξαφνικα?

λαθος ολα δηλαδη μεχρι τωρα?

Reaction score
777
δηλαδη με την ελευση του cd και μετα εχουμε Υψηλη Πιστοτητα?
πριν το cd και τα dac δεν ειχαμε?

τωρα εγινε, ξαφνικα?

λαθος ολα δηλαδη μεχρι τωρα?
Οχι βρε Τζόνι...Απλά κάθε πέρυσι και χειρότερα όπως λέμε...Το cd έπαιξε καλύτερα απο το πικάπ και τα dac καλύτερα απο το cd. Βελτιστοποίηση λέγεται αυτό. Οι λάτρεις της υψηλής πιστότητας ακολουθούν την "τελευταία λέξη του ήχου" και αυτό συνεπάγεται ....dac και HD. Σήμερα.

Τώρα φυσικά είναι λογικό υπο συγκεκριμένες παραδοχές το πικάπ να παίξει καλύτερα. Το σύστημα απο τον παραγωγή στον καταναλωτή είναι πολύπλοκο, μπλέκουν πολλοι παράγοντες και πολλές φιλοσοφίες. Αλλα σαν τεχνολογία και ουσία η υψηλή πιστότητα δέν επιτρέπει πικάπ.

Τώρα φυσικά εννοείται οτι κάποιος μπορεί να θέλει ένα συγκεκριμένο ήχο, μία συγκεκριμένη τεχνοτροπία. Δέν είναι κακό αλλα μήν προσπαθεί να μας πείσει οτι αυτή η φιλοσοφία είναι η καλύτερη.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τα προβλήματα στον χώρο του Geovaz είναι υπαρκτά .
Έχει ελάχιστες δυνατότητες παρέμβασης,σαλόνι γαρ .
Αυτό δεν σημαίνει οτι το αναλογικό του είναι για τα μπάζα .Ότι και να βάλλεις στον συγκεκριμμένο χώρο δεν θα ανταπεξέλθει .
Η συλλεκτική του προσήλωση ,πολλάκις εις βάρος της ηχητικής ποιότητας,τον κάνει να ακούγεται σαν άμυαλος φανατικός.
Κλασσικός Χαϊφιντελάς δηλαδή,με τα κολλήματα του .Όπως και πολλοί άλλοι από εμάς.
Με τα κρασιά τους,τα παγωτά τους,τα Hitachi τους,τα ΟΝΚΥΟ,τα Β&W κλπ κλπ κλπ
Μιά πρώτη κοπή οφείλει να παίζει καλύτερα .Είναι η άποψη του καλλιτέχνη.Αξίωμα
Λάθος ; Για μένα σίγουρα,για κάποιους άλλους το κατά Hi-Fi Ευαγγέλιο.

Όσον αφορά την ερώτηση του ΕΑΡ για επάρκεια του 1200 και της κεφαλής....

Στην κατηγορία του σαν πικάπ και αρκετά παραπάνω είναι βασιλιάς.Ο βραχίονας του όμως,ο μαμίσιος, είναι φτιαγμένος για να παίζει στα club με χαρακτηριστική αναισθησία αλλά πληροφορία δεν βγάζει.Την όποια έστω ,λόγω περιορισμών του μέσου .
Αλλά αν το ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή εξαγωγή μουσικής από βινύλιο για μετατροπή σε ψηφιακό αρχείο τότε σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτεροι συνδυασμοί.Αν δεν πιστεύεις εμένα ρωτήστε τον Χ'στάμου,τον Θέμη και δείτε τι χρησιμοποιούν μεγάλα mastering studio για αυτή την δουλειά. Η μέτρικ θα αποδώσει το 100% αυτού που λαμβάνει .Αν αυτό όμως είναι το 60% δεν θα συμπληρώσει τα χαμένα data μουσικής λεπτομέρειας.
Πριν από τους Χαϊεντάδες κατασκευαστές που πουλάνε πουλ-μουρ στους απανταχού βινυλιόπληκτους υπήρξαν επιστήμονες (Stevenson,Barewold,Loefgrin)που όρισαν με αυστηρά μαθηματικούς όρους τα βέλτιστα της βινυλιακής αναπαραγωγής.Το μέσον ίσως ξεπεράστηκε(για μένα τουλάχιστον σίγουρα),οι θεωρίες τους όμως ακόμα και σήμερα στέκουν χωρίς αντιρρήσεις.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Τώρα φυσικά εννοείται οτι κάποιος μπορεί να θέλει ένα συγκεκριμένο ήχο, μία συγκεκριμένη τεχνοτροπία. Δέν είναι κακό αλλα μήν προσπαθεί να μας πείσει οτι αυτή η φιλοσοφία είναι η καλύτερη.
Ποτε αυτο, τουλαχιστον οχι απο μενα..

ακουω αυτο που μ αρεσει , και ψηφιακα, εννοειται κ πικαπ, για τους λογους που γουσταρω, επειδη ετσι θελω, χωρις να υποστηριζω πως αυτο που κανω ειναι το σωστο, το καλυτερο, πρεπει να το κανετε ολοι, ειναι λειτουργημα κλπ...

Το κανω λογω ΓΟΥΣΤΟΥ. απλα.

Βεβαια , καλο ειναι ολοι μας να μην ειμαστε απολυτοι, κι απ την αντιθετη πλευρα.

Μη προσπαθουμε με λιγα λογια, να πουμε οτι ενα ειναι το σωστο, αυτο θα κανετε, τελος, πεταξτε τα ολα, ειστε ασχετοι..

Ακουτε μερικοι μερικοι ψηφιακακηδες???

:116:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ο καθε κατασκευαστής κεφαλής προσπαθει να τη φτιαξει να αναπαραγει αντιστροφα οτι εχει γινει στο κοψιμο του δισκου, μεσα βεβαια στο budget που θελει να την ριξει στην αγορα. Δεν εχει υποψη του να τη κανει να αναπαράγει βασει του τι εχει στο μυαλό του η τι αποψη εχει η τι equalization εχει στη κεφαλα του.

Οσο ανεβαινουμε σε κοστος, τοσο η αποδοση μια φωνογραφικης κεφαλής, πλησιαζει το αντικειμενικό γιατι (α) διαβαζει καλύτερα και (β) μετατρεπει πιστοτερα την κινηση του cantilever σε ηλεκτρικό σημα.

ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗ Μ@ΛΑΚΙΑ ΤΟΥ MASTERING!!!!!!!!! :111:

Οι λάτρεις της υψηλής πιστότητας ακολουθούν την "τελευταία λέξη του ήχου" και αυτό συνεπάγεται ....dac και HD. Σήμερα.
Οχι φιλε μου!!! Οι λατρεις της υψηλής πιστοτητας ακολουθουν την τελευταια λεξη του ηχου και αυτο μπορει να συνεπάγεται καλύτερη κεφαλή, η καλυτερο πικαπ η, η....
ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙ ΠΙΠΙΛΑ ΟΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΗΦΙΑΚΟ!!!!

Το ψηφιακο ειναι προιον του 1981!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

....Όμως μήν τα ησωπεδόνουμαι όλα.
Μην μου συγχύζεσαι και φαλτσάρεις ορθογραφικά ισοπεδώνουμε
Εκτός κι έχασα το χιούμορ σου:120::120::120:

ΥΓ τώρα που το ξανακοιτάζω....το έχασα σίγουρα

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μη προσπαθουμε με λιγα λογια, να πουμε οτι ενα ειναι το σωστο
Γιάννη,
δεδομένης της τεχνολογικής φύσης του hobby δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλά σωστά.
Πολλές απόψεις και γούστα είναι σεβαστό και αναμενόμενο.
Ατελή όντα οι άνθρωποι,γεμάτοι πεποιθήσεις .

Reaction score
777
Ποτε αυτο, τουλαχιστον οχι απο μενα..

ακουω αυτο που μ αρεσει , και ψηφιακα, εννοειται κ πικαπ, για τους λογους που γουσταρω, επειδη ετσι θελω, χωρις να υποστηριζω πως αυτο που κανω ειναι το σωστο, το καλυτερο, πρεπει να το κανετε ολοι, ειναι λειτουργημα κλπ...

Το κανω λογω ΓΟΥΣΤΟΥ. απλα.
Ρε συ Τζόνι εσύ ξέρεις τί θές και τί γουστάρεις και κανείς δέν σου την λέει. Σου χει πεί κανείς να πετάξεις τα πικάπια σου?Δέν νομίζω. Κανείς λογικός δέν θα πεί σε κάποιον που λέει "αυτό μου αρέσει" να το αλλάξει...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

...... δεδομένης της τεχνολογικής φύσης του hobby δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλά σωστά.....
Βεβαιως ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ κι αυτο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!! Απλα το πλησιαζουν καλοστημενα και ακριβουτσικα αναλογικα συστήματα....

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef