Jargon's Home Theater 2

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Jargon's Home Theater 2

Κώστα όπως σου είπα κι από το τηλέφωνο στον συγκεκριμένο χώρο θα γούσταρα μεγαλύτερη οθόνη απο την 3 μετρη 2.40:1 και όταν είναι ώριμες οι συνθήκες θα γίνει κι αυτό. Για την ώρα θα δουλέψω το front stage και τον χώρο. Ξέρω τι χρειάζομαι από εικόνα δεν το ξεχνώ απλά δεν γίνονται όλα μαζί και ειδικά τώρα. Σε 3-4 μήνες μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Θα επιχειρήσω να πάω τη θέση ακρόασης λίγο μπροστά που ούτως η άλλως θέλω να δοκιμάσω για τον ήχο. Μετρώντας και βλέποντας.

Και φακό θέλω ν'αλλάξω και προβολέα και μπορεί να σε κουφάνο αλλά από τα τρία της εικόνας πρώτα το φακό θ΄άλλαζα γιατί είμαι άνθρωπος των υποδομών!:116:

Επιστρέφω~

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Απάντηση: Jargon's Home Theater 2

Σωτήρη όταν τελειώσεις περιμένω επίσημη πρόσκληση.

Reaction score
460

Γεια σου Μανωλη και χρονια πολλα (χαθηκαμε φιλε),και εγω περιμενω επισημη προσκληση........και ανεπισημη να ειναι δεν με χαλαει.:107:.....(ακομη δεν βγαζει φατσουλες το εργαλειο παιδια!!!)
Φατσουλες βγαζει μονο οταν παταω edit.....:122:

Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Απάντηση: Jargon's Home Theater 2

Και φακό θέλω ν'αλλάξω και προβολέα και μπορεί να σε κουφάνο αλλά από τα τρία της εικόνας πρώτα το φακό θ΄άλλαζα γιατί είμαι άνθρωπος των υποδομών!:116:
καλα.....οταν ερθει η ωρα εκεινη θα αλλαξεις και προβολεα με το ρημαδι που εχεις..

ωραιο το bold :142:

Reaction score
150

Η μαγεία του Σωτήρη, παραδεχόμενος και την ανυπόφορη "μαγκιά" του απο όσο λίγο τον γνωρίζω, είναι οτι τα γνωστα ονόματα με την αφόρητη βαρύτητα της ύπαρξης τους, που στο άκουσμα τους υποτροπιάζουν οι σιελεγόνοι αδένες των περισσότερων, τα έχει δεσμευμένα στο παλαιημερολογήτικο εορτολόγιο των "απ' αυτών" του.

Το να αγοράζει αυτο το παιδί προιόντα "άγνωστα εταιριών" ή "ιδιοκατασκευαστών" για τη πραγματική χαρά του ήχου και της εικόνας σημαίνει οτι ψαχουλεύοντας στο άγνωστο αναζητεί αυτό που οι περισσότεροι το εξαντλούν στο Μεγαλειώδες Όνομα, στην Ανεπύρβλητη Ιστορία και αν μη τι άλλω, στο Αδιόρατη Εκκεντρικότητα του φινιρίσματος του καπλαμά ή της λάκας.

Δεν έχει νόημα Σωτήρη να σου πω καλορίζικα, αφού είναι ηδη "Παλιά".
Δεν έχει νόημα Σωτήρη να σου πω καλή συνέχεια γιατι η μηχανή σου είναι κολλημένη στο πρόσω ολοταχώς.

Νιώθοντας σε (τόσο ως δίδυμο αδελφό βλέπεις)και αφού εχω δει και ρυθμίσει όλα τα species του Greek Home Theater, θα σου πω και δημόσια αυτό που δήλωσα δημοσίως οταν βρεθήκαμε τυχαία στο συγκριτικό των οβιδο-προβολέων της Epson:

Η νοοτροπία σου είναι ένα πραγματικό κόσμημα για το Home Theater κοινό της Ελλάδας.

Κρίμα που το Copy & Paste εξαντλείται στο πληκτρολόγιο. :101:

That's the spirit! Necessity is the mother of invention αλλά και Μέγας ήταν μόνο ένας Αλέξανδρος και στο τέλος εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα.

Είθε ο νέος χρόνος να μας βρει με τα μέσα και την όρεξη δια την επίτευξη της HT νιρβάνας!

Reaction score
4.801

Τωρα αυτη η κριτικη ειναι καλη η κακη?
Σορυ δεν πολυκαταλαβα....
με το θαρρος που εχω με τον βαγγελη και απο την ολιγη μελετη που εχω ριξει περι τον λεγομενων του , τα σχολια του θεωρουνται απο πολυ καλα εως παρα πολυ καλα ...

επισης ο Βαγγελης δεν λεει ευκολα καλα λογια για κατι που δεν εχει δει ,
εκτος και αν ξερει γιατι πραγμα μιλαμε ...

Reaction score
150
Χρόνια Πολλά σε όλους!

Λέω σήμερα να φτιάξω επιτέλους τα καινούρια καλώδια και να μεταφέρω τον Bryston μπροστά ώστε να είναι όσο μικρότερα γίνεται. Αν το καταφέρω γιατί με τις βόλτες in and out αυτές τις μέρες δεν μένει και πολύς χρόνος.

Πάντως το να παίζουν τα ηχεία με διαφορέτικα καλώδια και 12 μέτρα διαφορά στο μήκος (όπως τώρα) μάλλον δεν είναι ότι καλύτερο ηλεκτρικώς αν και δεν ξέρω κατά πόσο ακούγεται. Σε κάθε περίπτωση και χάρην ορθότητας αυτό ήταν κάτι πρόχειρο.

Αυτό που είναι θεματάκι (μεγάλο βασικά) είναι οι μπασοπαγίδες σε αυτή τη φάση που ξεκίνησα να τις μελετάω. Επίσης μεγάλο αγγούρι είναι το ταβάνι και το πάτωμα (καλά το πάτωμα......).

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.042

Να σου πω, πού μπλα-μπλα έχει πέσει. 7 σελίδες το παιδεύεις κι από φωτό τίποτα. Άσε τη θεωρία και πέρασε στην πράξη. :116::136:

Reaction score
150
Γιατί έχω προλάβει να κάνω και πολλά νομίζεις. Εντάξει μπήκαν τα στόρια και θα μπουν αύριο και τα καλώδια. Ε εκεί θα μπει φώτο με τα ηχεία στις πρόχειρες και χαμηλές βάσεις τους και μετά θ'ανεβούν οι πρώτες μετρήσεις πριν τα Room Treatments. Ε μετά θέλει χρόνο και χρήμα πάλι για τη συνέχεια οπότε για αρχή θα πέσει EQ το οποίο θα μαλακώνει όσο προχωρά το φτιάξιμο του χώρου. Όσο για τη θεωρία είναι απαραίτητη και θα προχωρήσω στην αγορά βιβλιογραφίας. Ασε που η θεωρία γεμίζει τα κενά μεταξύ αγορών.:625:

Για την ώρα είμαι ράκος. Δυο ξενύχτια με ποτά και μεγάλες βόλτες συν λουνα παρκ με τα παιδιά ήταν αρκετά αυτές τις 4 μέρες. Οπότε αύριο λέω να το ρίξω στο διάβασμα.:116:

Υ.Γ. Αυριο φώτογραφίες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

θυμιο κοιτα μην γινεις βεκρης απο το πολυ διαβασμα,:136:
κανε και λιγη πρακτις.....
καταλαβαινεις την διαφορα του πλυμενου απο το πραγματικα καθαρο
(που ελεγε και η διαφημιση)
αποκτας ιδια γνωμη ,

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

α, και σημερα ειναι αυριο
μεχρι να γυρισω απο τις μπουρμπουληθρες (πισινα)
να εχεις φωτο......
ζικο θα ξαναρθω..............................

Reaction score
150
Βάζω και τις πρώτες φωτογραφίες αν και ακόμα είναι μπάχαλο εδώ μέσα και θέλει πολύ δουλειά.

Α) Το front stage με τις πολύ πρόχειρες βάσεις που φυσικά είναι χαμηλές αλλά για την ώρα αυτές έχω. Η φωτογραφία είναι με φλας αλλά προσέξτε πως ΔΕΝ φαίνεται τίποτα πίσω από την οθόνη λόγω μαύρου τοίχου. Τα καλώδια θα κρυφτούν φυσικά και γενικά ότι φαίνεται θα καλυφθεί γιατί είναι αίσχος.

Β) Εδώ είναι το παράθυρο (4 μέτρα) που μπήκαν τα στόρια. Από κοντά είναι πιο καφέ / σκούρα και μέχρι στιγμής έκανα πολύ καλή δουλειά στον ήχο σε σημείο που δεν το πίστευα. Επίσης η τηλεόραση θα μπεί σε lift (που επίσης έχω) και θα κατεβαίνει τελείως κάτω στο πάτωμα και θα ντυθεί με ξύλο που θα καλυφθεί με diffuser. Επίσης υπάρχει δυνατότητα να μπεί και κουρτίνα πάνω από τα στόρια αλλά για την ώρα και μιας και τα είχα αρκούν. Είναι βαριά στόρια από αρκετά χονδρό ξύλο.

Για την ώρα μόνο αυτά μόλις συνεχίσω το "σουλούπωμα" του χώρου θα ανεβάσω κι άλλες.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Όντως πολυ μαυρίλα μπράβο !!!
Μου αρέσει πολυ η θέση και το βύθισμα που έχει το κεντρικό:615:
Πολυ ωραία όλα μέχρι στιγμής, περιμένουμε με αγωνια τη συνέχεια:607:

Reaction score
150
Μετά από καιρό κατάφερα να παίξω λίγο με το στήσιμο των ηχείων αλλά με τις πρόχειρες βάσεις δεν έχω και μεγάλη ευελιξία.

Ανεβάζω τις πρώτες μετρήσεις.

Είναι με 1/12 Octave smoothing και δείχνουν μόνο τα sub χωρίς EQ.

Η νέα θέση τους στις γωνίες έκανε φοβερή δουλειά στα χαμηλά! Σε σκηνές με περιεχόμενο κάτω απο 25Hz οι δονήσεις στον καναπέ είναι πολύ αισθητές! Το boost κάτω απο τους 15 κύκλους με την νέα θέση είναι της τάξεως των 15-18db! Δείτε την απόκριση από πόσο χαμηλά ξεκινάει.

Για να είμαι ειλικρινής τρέχει φίλτρο LT μέσω της συσκευής που ήρθε με τα sub όπου είναι περασμένες και όλες οι τιμές τους από τον κατασκευαστή (FS, Qs, Qb, boost κάτω από τα 20Hz +12db)

Ο στόχος είναιΗ καμπύλη όταν τελειώσω να σηκωθεί κι άλλο στο αριστερό της μέρος αλλά το ιδανικό είναι άλλο ένα ζεύγος σαμπ.

Και κάποιες μετρήσεις στο χώρο των σαμπ με τα ηχεία και cross στους 80 κύκλους. Εδώ έχω λιγότερο smoothing 1/24 Octave.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Μπράβο φίλε μου περιμένουμε πως και πως αυτο που ετοιμαζεις!!! :wink::thumbsup:

Reaction score
150
Μιχάλη η πρώτη είναι χωρίς EQ και η δεύτερη είναι με EQ. Όπως είπα όμως ένα LT φίλτρο τρέχει πάντα που δίνει το boost στις χαμηλές μιας και τα σαμπ μου είναι sealed.

Ο χώρος γενικά είναι καλός αλλά ακόμα παίζω με την τοποθέτηση και δυστυχώς δεν έχω τις σωστές βάσεις για τα Danley η οποίες για όποιον τα πάρει είναι απαραίτητες αν θέλει να κάνει δουλειά. Έτοιμες βάσεις όπως τις θέλω δεν υπάρχουν και για να βγουν όπως τις έχω σχεδιάσει θα κοστίσουν αρκετά. Θέλω ρύθμιση καθ'ύψος (τηλεσκόπηση δηλαδή), tilt, και περιστροφή με ατσάλινες μπίλιες (κρυφές). Επίσης για τη στήριξη τους πάνω στις βάσεις με κλίση θα χρειαστεί ειδική στήριξη.

Με τα σαμπ συμβαίνει το εξής στη νέα τους θέση. Πήρα μεγάλο boost στις πολύ χαμηλές και το νιώθεις στον καναπέ και κάτω από το γόνατο ειδικά σε σκηνές όπως το F!king Irene ή στο War of the Worlds όπου αναδύεται το "τρίποδο" από το έδαφος. Έχω όμως την εντύπωση ακουστικά ότι έχασα από του 30-40 κύκλους και πάνω αν και μπορεί να φταίει το flat curve που είναι αποτέλεσμα EQ. Θέλω να πειραματιστώ και με άλλες target curves. Βέβαι μια πιο εύκολη λύση θα ήταν κι άλλα σαμπ!:laugh: Που θα πάει....

Reaction score
15.543

τι καμπυλη θες να κανεις μεχρι τα 100hz ?

θεση ακροασης ειναι αυτες ?

Reaction score
150
Ναι θέση ακρόασης.

Η ιδανική καμπύλη θα ήταν boosted στο αρίστερό άκρο (δύσκολο φυσικά) και θα έπεφτε μέχρι το σημείο που συναντά το crossover. Αυτό βάση καμπυλών Fletcher-Munson και ακουστικής ευαισθησίας του αυτιού μας αναλόγως της συχνότητας. Βέβαια καταλαβαίνουμε ότι αυτά δεν γίνονται με φυσιολογικό αριθμό μεγαφώνων και στόχο μεγάλες στάθμες. Και όταν λέω φυσιολογικό εννοώ άντε και 4 Χ 15" που έχω. Με 8 Χ15" ή και 16Χ15" ή ανάλογα 18" και καμιά 20,000 Watt κάνεις ότι γουστάρεις από ΠΟΛΥ χαμηλά.

Και δεν μιλάω για flat curve στις μετρήσεις αλλά για φλατ curve στην ακουστική μας αντίληψη από όσο πιο χαμηλά γίνεται. Π.Χ. από τα 10Hz ή και τα 5.

Θα το ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι άλλο σαμπ όταν η τοποθέτηση δεν θα παίζει ρόλο πια μιας και τα σαμπ θα είναι παντού και δεν θα χωράει άλλο..........αρώστεια!

Στα δικά μου τώρα. Επειδή η αλυσίδα του σήματος από το test tone μέχρι τη σύλληψη από το μικρόφωνο είναι μακρά με τρώνε τα μαμούνια για το τι μπορεί να επηρρεάζει το σήμα και είναι πολλά αυτά γι'αυτό και τα ψάχνω. Είναι σημαντικό να έχεις μετρήσεις ακριβείας και αυτό, αντιθέτως με το τι κυκλοφορεί ΔΕΝ είναι τόσο εύκολο ειδικά στις συχνότητες κάτω των 20Hz που τα roll-offs τις κάθες συσκευής κάνουν πάρτυ. Θέλω λοιπόν να κάνω την αλυσίδα όσο πιο κοντή γίνεται γιατί π.χ. δεν έχω όρεξη να ψάχνω τι πυκνωτή βάζει ο καθένας στο ρημάδι του για να μπλοκάρει το DC offset στην έξοδο. Ας πούμε πως είναι άλλη μια πρόκληση το να μάθεις τις ακριβείς αποκλίσεις του μετρητικού σου συστήματος.

Με άλλα λόγια

"Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,. γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις."............................................μονάχα τότε θα μπορείς, τις χαμηλές συχνότητες, πιστά να αποδώσεις.:laugh:

Υ.Γ. Κεφάλα, όταν τελειώσω με τον ήχο (λέμε τώρα) λέω ν'ασχοληθώ με τις μετρήσεις εικόνας. Αφού αλλάξω προβολέα..... Το μόνο που με καθυστερείς ρε γαμώτο (όρεξη έχω) είναι το χρήμα.:biggrin:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.865
Members
38.251
Νεότερο μέλος
dzls