Optoma EH300...(και όχι μόνο)

Reaction score
1.945
Επισυνάπτω άλλες 2 φωτογραφίες. ....
Το μήνυμα του Κώστα με έβαλε σε σκέψεις. ....
Αυτός ο τοίχος με το πράσινο χρώμα. ....πως σας φαίνεται;

Θα επανέλθω λιγο αργότερα με λεπτομέρεια μολις μπουν τα μικρά σε...καταστολή
20130928_225106.jpg 20130928_225115.jpg

Reaction score
15.543
μια χαρα ωστε να βλεπεις λιγο παραπανω πρασινο στην εικονα σου στα φωτεινα πλανα....:)

για τα σκοτεινα πλανα ωραιος ειναι...

Reaction score
1.945
Κάτω αριστερά στον συγκεκριμένο τοίχο (πάνω απο 3μ. μήκος) υπάρχει 2πλή πρίζα για ηχεία. Στην μία υποδοχή κουμπώνει κανονικά το πίσω αριστερά ηχείο απο το 5.1 (που προσωρινά λόγω πιτσιρικά έχει γίνει 3.1)
Απο αυτή την πρίζα λοιπόν μπορώ να πάρω ρεύμα για αριστερό ηχείο και κεντρικό. Το δεξί απλά πρέπει να μετακινηθεί ένα μέτρο για να πάρει την θέση του. Το sub είναι σούπερ. Στην θέση που βρίσκεται τώρα το δεξί ηχείο θα μπεί το πίσω δεξιά, και το πίσω αριστερά θα κουμπώσει στην πρίζα που φαίνεται χαμηλά στην τρίτη φώτο που επισύναψα πιο νωρίς και πάνω στην οποία κούμπωνε το πίσω δεξιά ηχείο.

Ο ''μαγικός'' λοιπόν τοίχος μου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω χειροκίνητη οθόνη και να την τοποθετήσω σε όποιο ύψος προβλέπεται πάνω του και όχι στο ταβάνι. Επίσης ο προτζέκτορας πλέον θα μπεί πολύ κοντά στα μηχανήματα (περίπου εκεί που είναι το δεξί ηχείο στην πρώτη φώτο αλλά κεντρικά στο ταβάνι) με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος στα καλώδια και πλέον δεν συζητάμε για ασύρματη σύνδεση. Το σημείο αυτό είναι γύρω στα 4.5-5.0 μέτρα απο τον τοίχο προβολής....

Για τον καναπέ δεν το συζητάω....είναι τρία ξεχωριστά κομμάτια τα οποία τους αλλάζουμε διάταξη για πλάκα 2-3 φορές τον χρόνο....έτσι για να σπάει η μονοτονία....!!!

Και για να απαντήσω και στην ερώτηση σου Κώστα.....το όρια που έχω μέσα στο μυαλό μου ήταν τα 2 χιλιάρικα για προβολέα-οθόνη-καλώδια (τα γυαλιά για το 3Δ μπορούν ν α έρθουν λίγο αργότερα)....Τώρα έτσι όπως αλλάζει το πράγμα...μου φαίνεται πραγματικό και όχι ουτοπικό.....

Reaction score
1.945
Ναι Κώστα....είναι πιο εύκολο να αλλάξω την θέση των ηχείων μου και να κερδίσω τόσο σε άνεση χώρου προβολής (χωρίς δοκάρια, λίγα μέτρα κλπ) καθώς και να μειώσω το κεφάλαιο που θα χαλάσω....ήδη με 1 πεντάμετρο hdmi λογικά θα κάνω δουλεια...άντε το πολύ 7 μέτρα για να έχω και τον αέρα μου.

Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να ξεχωρίσω το κεντρικό έπιπλο. Το χαμηλό αριστερά κομμάτι θα πάει στον πράσινο τοίχο και πάνω του θα πατήσει το κεντρικό ηχείο, και τα άλλα 2 κομμάτια που θα μείνουν θα κεντραριστούν κάτω απο το παράθυρο για ομοιομορφία και ισορροπία στον χώρο.

Reaction score
1.945
Τουλάχιστον τώρα ξε-αγχώθηκα λίγο με το θέμα του στησίματος στον χώρο...
Αυτό που πρέπει να κάνω σύντομα είναι να αλλάξω την θέση των ηχείων και να τα δοκιμάσω πως παίζουν......αυτό μπορώ να το κάνω εύκολα σχετικά και έτσι θα ξέρω αν όντως αξίζει να συνεχίσω με τα ''χονδρά''.......
(1300+400+100<2000.....οπότε καλά παμε....)

Reaction score
15.543
κοιτα......η οθονη ειναι απο τα βασικα στην εικονα.....οποτε

αν θελεις κατι που να δειχνει καλα και να σου κρατησει καιρο πας σε αυτη με χαμηλο κοστος....

ολες οι οθονες που δε εχουν εντατηρες κανουν κοιλια και ζαρες ....ειτε αμεσως η μετα απο καποιες ωρες..

....οθονες με εντατηρες εχουν μεγαλο χρονο ζωης.....

οποτε σκεψουτο πριν παρεις.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.497
δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα......

το δοκαρι που εχεις σε περιοριζει στην επιλογη προβολεα και ποσες ιντσες οθονη θα βαλεις.

για κανε μια μετρηση ποσο ειναι το δοκαρι και ποσο ειναι το υψος που θα μπει η οθονη.....ακριβως ομως.:)

ο προβολεας που θελεις για 110-120" οθονη πρεπει να ειναι 25 ποντους περιπου πιο πανω απο το καθαρο καδρο εικονας....

μετρα και τα ξαναλεμε....

ααααα....ποσα λεφτα διαθετης οθονη-προβολεα ?
Υπάρχει η (αμφισβητούμενης αισθητικής) βάση οροφής με το ανάλογο σε μήκος "μπράτσο" για να κατέβει ο προβολέας όσο χρειάζεται, ή η λύση του loggeo.

Ερώτηση: Υπάρχει επιλογή να μπει ο προβολέας σε επιτραπέζια βάση πίσω απ' τον καναπέ; Τελικά το wireless hdmi ίσως σου φανεί χρήσιμο...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.497
Κάτω αριστερά στον συγκεκριμένο τοίχο (πάνω απο 3μ. μήκος) υπάρχει 2πλή πρίζα για ηχεία. Στην μία υποδοχή κουμπώνει κανονικά το πίσω αριστερά ηχείο απο το 5.1 (που προσωρινά λόγω πιτσιρικά έχει γίνει 3.1)
Απο αυτή την πρίζα λοιπόν μπορώ να πάρω ρεύμα για αριστερό ηχείο και κεντρικό. Το δεξί απλά πρέπει να μετακινηθεί ένα μέτρο για να πάρει την θέση του. Το sub είναι σούπερ. Στην θέση που βρίσκεται τώρα το δεξί ηχείο θα μπεί το πίσω δεξιά, και το πίσω αριστερά θα κουμπώσει στην πρίζα που φαίνεται χαμηλά στην τρίτη φώτο που επισύναψα πιο νωρίς και πάνω στην οποία κούμπωνε το πίσω δεξιά ηχείο.

Ο ''μαγικός'' λοιπόν τοίχος μου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω χειροκίνητη οθόνη και να την τοποθετήσω σε όποιο ύψος προβλέπεται πάνω του και όχι στο ταβάνι. Επίσης ο προτζέκτορας πλέον θα μπεί πολύ κοντά στα μηχανήματα (περίπου εκεί που είναι το δεξί ηχείο στην πρώτη φώτο αλλά κεντρικά στο ταβάνι) με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος στα καλώδια και πλέον δεν συζητάμε για ασύρματη σύνδεση. Το σημείο αυτό είναι γύρω στα 4.5-5.0 μέτρα απο τον τοίχο προβολής....

Για τον καναπέ δεν το συζητάω....είναι τρία ξεχωριστά κομμάτια τα οποία τους αλλάζουμε διάταξη για πλάκα 2-3 φορές τον χρόνο....έτσι για να σπάει η μονοτονία....!!!

Και για να απαντήσω και στην ερώτηση σου Κώστα.....το όρια που έχω μέσα στο μυαλό μου ήταν τα 2 χιλιάρικα για προβολέα-οθόνη-καλώδια (τα γυαλιά για το 3Δ μπορούν ν α έρθουν λίγο αργότερα)....Τώρα έτσι όπως αλλάζει το πράγμα...μου φαίνεται πραγματικό και όχι ουτοπικό.....
Ναι Κώστα....είναι πιο εύκολο να αλλάξω την θέση των ηχείων μου και να κερδίσω τόσο σε άνεση χώρου προβολής (χωρίς δοκάρια, λίγα μέτρα κλπ) καθώς και να μειώσω το κεφάλαιο που θα χαλάσω....ήδη με 1 πεντάμετρο hdmi λογικά θα κάνω δουλεια...άντε το πολύ 7 μέτρα για να έχω και τον αέρα μου.

Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να ξεχωρίσω το κεντρικό έπιπλο. Το χαμηλό αριστερά κομμάτι θα πάει στον πράσινο τοίχο και πάνω του θα πατήσει το κεντρικό ηχείο, και τα άλλα 2 κομμάτια που θα μείνουν θα κεντραριστούν κάτω απο το παράθυρο για ομοιομορφία και ισορροπία στον χώρο.
Τελικά, αφού έχεις τη λύση της αναδιάταξης του χώρου, είναι καλύτερα να προχωρήσεις έτσι.

Reaction score
1.945
Περίπτωση για τραπέζι ή οποιαδήποτε βάση πίσω από τον καναπέ δεν παίζει.
Βάση αμφισβητουμενης αισθητικής πάλι δεν παίζει.

Ξέρουμε που μπορώ να δω τον HD25E;
Ή έστω 1-2 μαγαζιά με χώρο προβολής να περάσω μια βόλτα;

Reaction score
1.945
Κώστα για την οθόνη έχεις πολύ δίκιο. Σε σημείο που σκέφτομαι να προτιμήσω μια πιο καλή οθόνη και να πάρω πιο φθηνό προβολέα σε περίπτωση που ξεφεύγω από το μπάτζετ. ...
Θα τα δω όλα αυτά στην πράξη σιγά σιγά. .....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Δοκίμασε στην
Περίπτωση για τραπέζι ή οποιαδήποτε βάση πίσω από τον καναπέ δεν παίζει.
Βάση αμφισβητουμενης αισθητικής πάλι δεν παίζει.

Ξέρουμε που μπορώ να δω τον HD25E;
Ή έστω 1-2 μαγαζιά με χώρο προβολής να περάσω μια βόλτα;
Πάρε ένα τηλέφωνο στην Avart.
.

Reaction score
1.945
Ποιό είναι το ιδανικό ύψος θέασης για μια οθόνη;

Τελικά ο πράσινος τοιχος έχει άνοιγμα απο δοκάρι σε δοκάρι περίπου 2.8 μέτρα (και όχι πάνω απο 3 που είχα γράψει) . Λογικά δεν με παίρνει για 120''..... :(

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.284
Πρέπει να ξεκινάει η εικόνα απο τα 50-70 εκατοστά, ανάλογα το μέγεθος.

Reaction score
1.945
Τα Β4 εχουν ύψος 87 εκατοστά. Αν μπουν έτσι :
20130930_200539.jpg

Η οθόνη δεν πρέπει να ξεκινάει πιο ψηλά; Από τα 90-95 εκατοστά;
Ή κάθε φορά που θα βλέπουμε να μετακινώ το αριστερά ηχείο λίγο πιο αριστερά, προκειμένου να κατεβαίνει η οθόνη;

Reaction score
15.543
οποτε γυρω στις 106" θα πας για να χωραει η κασα της οθονης.

το υψος ειναι οπως το ειπε ο Μητσος....

μιλαμε να βλεπεις καθιστος και οχι ξαπλα....:D

Reaction score
1.945
Δοκίμασε στην

Πάρε ένα τηλέφωνο στην Avart.
.
Πήγα σήμερα απο εκεί. Δεν είχαν τον Optoma. Είδα να παίζει ο Benq 1070 και συζητώντας με τον πολύ εξυπηρετικό Γιώργο, μου πρότεινε και τον Epson EH-TW8100 για 3 λόγους:
1) έχει lens shift που μάλλον θα είναι πολύ χρήσιμο στην περίπτωσή μου (ψηλοτάβανο σπίτι με φωτιστικό μέσα στην μέση) για να γίνει σωστά και πιο εύκολα η εγκατάσταση,
2)Είναι σε πολύ καλή τιμή.
3)Είναι σαφώς πιο ποιοτικός απο τους Optoma αλλά και τον Benq που μου έδειξε...είναι μια κατηγορία επάνω.

Μειονέκτημα ότο λόγω του αυξημένου κόστους δεν με παίρνει να πάρω γυαλιά 3d άμεσα και επίσης η οθόνη δεν θα έχει εντατήρες....(μου πρότεινε μια lumen 106'' που έχει σε πολύ καλή τιμή)

Τι λέτε για το μηχάνημα αυτό....;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Πήγα σήμερα απο εκεί. Δεν είχαν τον Optoma. Είδα να παίζει ο Benq 1070 και συζητώντας με τον πολύ εξυπηρετικό Γιώργο, μου πρότεινε και τον Epson EH-TW8100 για 3 λόγους:
1) έχει lens shift που μάλλον θα είναι πολύ χρήσιμο στην περίπτωσή μου (ψηλοτάβανο σπίτι με φωτιστικό μέσα στην μέση) για να γίνει σωστά και πιο εύκολα η εγκατάσταση,
2)Είναι σε πολύ καλή τιμή.
3)Είναι σαφώς πιο ποιοτικός απο τους Optoma αλλά και τον Benq που μου έδειξε...είναι μια κατηγορία επάνω.

Μειονέκτημα ότο λόγω του αυξημένου κόστους δεν με παίρνει να πάρω γυαλιά 3d άμεσα και επίσης η οθόνη δεν θα έχει εντατήρες....(μου πρότεινε μια lumen 106'' που έχει σε πολύ καλή τιμή)

Τι λέτε για το μηχάνημα αυτό....;
Προχώρα! Αλλάζεις επίπεδο.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ