- Reaction score
- 1.945
Υπάρχει η (αμφισβητούμενης αισθητικής) βάση οροφής με το ανάλογο σε μήκος "μπράτσο" για να κατέβει ο προβολέας όσο χρειάζεται, ή η λύση του loggeo.δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα......
το δοκαρι που εχεις σε περιοριζει στην επιλογη προβολεα και ποσες ιντσες οθονη θα βαλεις.
για κανε μια μετρηση ποσο ειναι το δοκαρι και ποσο ειναι το υψος που θα μπει η οθονη.....ακριβως ομως.
ο προβολεας που θελεις για 110-120" οθονη πρεπει να ειναι 25 ποντους περιπου πιο πανω απο το καθαρο καδρο εικονας....
μετρα και τα ξαναλεμε....
ααααα....ποσα λεφτα διαθετης οθονη-προβολεα ?
Ερώτηση: Υπάρχει επιλογή να μπει ο προβολέας σε επιτραπέζια βάση πίσω απ' τον καναπέ; Τελικά το wireless hdmi ίσως σου φανεί χρήσιμο...
Κάτω αριστερά στον συγκεκριμένο τοίχο (πάνω απο 3μ. μήκος) υπάρχει 2πλή πρίζα για ηχεία. Στην μία υποδοχή κουμπώνει κανονικά το πίσω αριστερά ηχείο απο το 5.1 (που προσωρινά λόγω πιτσιρικά έχει γίνει 3.1)
Απο αυτή την πρίζα λοιπόν μπορώ να πάρω ρεύμα για αριστερό ηχείο και κεντρικό. Το δεξί απλά πρέπει να μετακινηθεί ένα μέτρο για να πάρει την θέση του. Το sub είναι σούπερ. Στην θέση που βρίσκεται τώρα το δεξί ηχείο θα μπεί το πίσω δεξιά, και το πίσω αριστερά θα κουμπώσει στην πρίζα που φαίνεται χαμηλά στην τρίτη φώτο που επισύναψα πιο νωρίς και πάνω στην οποία κούμπωνε το πίσω δεξιά ηχείο.
Ο ''μαγικός'' λοιπόν τοίχος μου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω χειροκίνητη οθόνη και να την τοποθετήσω σε όποιο ύψος προβλέπεται πάνω του και όχι στο ταβάνι. Επίσης ο προτζέκτορας πλέον θα μπεί πολύ κοντά στα μηχανήματα (περίπου εκεί που είναι το δεξί ηχείο στην πρώτη φώτο αλλά κεντρικά στο ταβάνι) με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος στα καλώδια και πλέον δεν συζητάμε για ασύρματη σύνδεση. Το σημείο αυτό είναι γύρω στα 4.5-5.0 μέτρα απο τον τοίχο προβολής....
Για τον καναπέ δεν το συζητάω....είναι τρία ξεχωριστά κομμάτια τα οποία τους αλλάζουμε διάταξη για πλάκα 2-3 φορές τον χρόνο....έτσι για να σπάει η μονοτονία....!!!
Και για να απαντήσω και στην ερώτηση σου Κώστα.....το όρια που έχω μέσα στο μυαλό μου ήταν τα 2 χιλιάρικα για προβολέα-οθόνη-καλώδια (τα γυαλιά για το 3Δ μπορούν ν α έρθουν λίγο αργότερα)....Τώρα έτσι όπως αλλάζει το πράγμα...μου φαίνεται πραγματικό και όχι ουτοπικό.....
Τελικά, αφού έχεις τη λύση της αναδιάταξης του χώρου, είναι καλύτερα να προχωρήσεις έτσι.Ναι Κώστα....είναι πιο εύκολο να αλλάξω την θέση των ηχείων μου και να κερδίσω τόσο σε άνεση χώρου προβολής (χωρίς δοκάρια, λίγα μέτρα κλπ) καθώς και να μειώσω το κεφάλαιο που θα χαλάσω....ήδη με 1 πεντάμετρο hdmi λογικά θα κάνω δουλεια...άντε το πολύ 7 μέτρα για να έχω και τον αέρα μου.
Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να ξεχωρίσω το κεντρικό έπιπλο. Το χαμηλό αριστερά κομμάτι θα πάει στον πράσινο τοίχο και πάνω του θα πατήσει το κεντρικό ηχείο, και τα άλλα 2 κομμάτια που θα μείνουν θα κεντραριστούν κάτω απο το παράθυρο για ομοιομορφία και ισορροπία στον χώρο.
Πάρε ένα τηλέφωνο στην Avart.Περίπτωση για τραπέζι ή οποιαδήποτε βάση πίσω από τον καναπέ δεν παίζει.
Βάση αμφισβητουμενης αισθητικής πάλι δεν παίζει.
Ξέρουμε που μπορώ να δω τον HD25E;
Ή έστω 1-2 μαγαζιά με χώρο προβολής να περάσω μια βόλτα;
Πήγα σήμερα απο εκεί. Δεν είχαν τον Optoma. Είδα να παίζει ο Benq 1070 και συζητώντας με τον πολύ εξυπηρετικό Γιώργο, μου πρότεινε και τον Epson EH-TW8100 για 3 λόγους:
Προχώρα! Αλλάζεις επίπεδο.Πήγα σήμερα απο εκεί. Δεν είχαν τον Optoma. Είδα να παίζει ο Benq 1070 και συζητώντας με τον πολύ εξυπηρετικό Γιώργο, μου πρότεινε και τον Epson EH-TW8100 για 3 λόγους:
1) έχει lens shift που μάλλον θα είναι πολύ χρήσιμο στην περίπτωσή μου (ψηλοτάβανο σπίτι με φωτιστικό μέσα στην μέση) για να γίνει σωστά και πιο εύκολα η εγκατάσταση,
2)Είναι σε πολύ καλή τιμή.
3)Είναι σαφώς πιο ποιοτικός απο τους Optoma αλλά και τον Benq που μου έδειξε...είναι μια κατηγορία επάνω.
Μειονέκτημα ότο λόγω του αυξημένου κόστους δεν με παίρνει να πάρω γυαλιά 3d άμεσα και επίσης η οθόνη δεν θα έχει εντατήρες....(μου πρότεινε μια lumen 106'' που έχει σε πολύ καλή τιμή)
Τι λέτε για το μηχάνημα αυτό....;