Εσωτερικη καλωδιωση ηχειων

Reaction score
408
νομιζω παιζει και ρολο το ηχειο, τι κλασσης ειναι δηλαδη. σε ηχεια του χιλιαρικου πχ δεν νομιζω να κανει καμια διαφορα. οποτε πρεπει να μπαινουν λιγο τα πραγματα στη σωστη τους διασταση. Αντιθετα, η επεμβαση στο cross απο καποιον που ξερει, οχι η απλη αντικατασταση υλικων, μπορει να κανει πραγματικη διαφορα.

οσο για τα μπασσα, αναλογα το ηχειο, το προβλημα μπορει να βρησκεται περισσοτερο στο πηνειο παρα στο καλωδιο. εχει ανεβει πολυ η τιμη του υλικου και το μετρανε με το σταγονομετρο.

Last edited:

I

iason

Guest
Ετσι τα λες σωστα. !!!

Αλλα ετσι ως κανονα, οχι !
Εάν έχεις λόγους να το στηρίζεις με γειά σου με χαρά σου,κανένα πρόβλημα εάν απλά θέλεις να κερδίσεις τον πόντο τότε και πάλι εντάξει ! Τό αφήνουμε όπως είναι ,εγώ γράφω προσωπική άποψη χωρίς να έχω να κερδίσω η να χάσω κατι από το VDH ,ένα καλώδιο πού το άκουσα σε προσωπικό μου σύστημα με τρία διαφορετικά ζευγάρια ηχείων για 2 χρόνια ,ε τυχαίνει να εχω άποψη και την στηρίζω.
Επίσης να αναφέρω γιά τους τύπους ότι δουλεύω αρκετά χρόνια ως χειριστής σε διεθνή εταιρεία που κατασκευάζουμε καλώδια,πάσης φύσεως και είμαι σε θεση να κρίνω ένα καλώδιο κατασκευαστικά τουλάχοιστον πόσο ποιότητα έχει .
Καλό βράδυ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
VDH ,ένα καλώδιο πού το άκουσα σε προσωπικό μου σύστημα με τρία διαφορετικά ζευγάρια ηχείων για 2 χρόνια ,ε τυχαίνει να εχω άποψη και την στηρίζω.
.
Αυτο που αναφερεις ισως να ισχυει.Εν μερει συμφωνω μαζι σου,αλλα οχι διοτι προκειται για VDH ,αλλα γενικα με καλωδια που εχουν πολλα strands.To αλλο ακρο ειναι ισως τα μονοκλωνα και μεταξυ δυο ακρων,υπαρχουν και πολλα ενδιαμεσα.Αυτο το λεω χοντρικα ετσι?
Ομως ο Κωστας εχει απολυτο δικαιο,η δικη σου εμπειρια στο συστημα σου ΔΕΝ μπορει να αποτελει τον κανονα.Σε αλλα συστηματα το ιδιο καλωδιο ισως να μην "υποφερει" απο αυτα που λες.

I

iason

Guest
Αυτο που αναφερεις ισως να ισχυει.Εν μερει συμφωνω μαζι σου,αλλα οχι διοτι προκειται για VDH ,αλλα γενικα με καλωδια που εχουν πολλα strands.To αλλο ακρο ειναι ισως τα μονοκλωνα και μεταξυ δυο ακρων,υπαρχουν και πολλα ενδιαμεσα.Αυτο το λεω χοντρικα ετσι?
Ομως ο Κωστας εχει απολυτο δικαιο,η δικη σου εμπειρια στο συστημα σου ΔΕΝ μπορει να αποτελει τον κανονα.
Αγαπητέ φίλε αποτελεί κανόνα αλλά μόνο γιά μένα, αν το εξηγώ αρκετά καλά, δηλαδή εγώ δεν θα το ξανααγόραζα.

Reaction score
1.815
...Επίσης να αναφέρω γιά τους τύπους ότι δουλεύω αρκετά χρόνια ως χειριστής σε διεθνή εταιρεία που κατασκευάζουμε καλώδια,πάσης φύσεως και είμαι σε θεση να κρίνω ένα καλώδιο κατασκευαστικά τουλάχοιστον πόσο ποιότητα έχει...
Aν δεν κάνω λάθος βοήθησέ με, δουλεύεις στην Belden?

Reaction score
1.685
Αγαπητέ φίλε αποτελεί κανόνα αλλά μόνο γιά μένα, αν το εξηγώ αρκετά καλά, δηλαδή εγώ δεν θα το ξανααγόραζα.
Τοτε, μπορεις να το γραψεις καλυτερα ωστε να καταλαβαινουν ολοι οι πιθανα ενδιαφερομενοι οτι αποτελει δικη σου και μονο αποψη.

Αλλα, για μεσα στο ηχειο (που μιλα και το θεμα), το CS 122 δεν κανει, ενω το CS 12 (που ειναι το μονό του 122) και το λεπτοτερο του το CS 14, που φοριεται πχ απο την Β&W μεσα σε ολα τα κορυφαια ηχεια της απο το 1993 εως και σημερα ειναι καταλληλο. Πληροφοριακα ενα καλωδιο ενος πολου που τρεχει ανεξαρτητα χωρις συστροφη με καποιο αλλο ειναι αδυνατο να παρουσιαζει φαινομενα φιλτρου που ισως να δικαιολογουσαν υπο συνθηκες αυτο που εσυ εχεις ακουσει.

Προσωπικα αδιαφορω για το καλωδιο αυτο καθ'αυτο.....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οπως λεει και ο Κωστας,αυτο που λες θα το ονομαζα προσωπικη αποψη υπο συγκεκριμενες συνθηκες.
Δηλαδη αυτο που σου λεμε ???
Ουτε για σενα ειναι κανονας.

Reaction score
1.815
Aν δεν κάνω λάθος βοήθησέ με, δουλεύεις στην Belden?
Άρα καλά το θυμόμουν... :p
Απάντηση: Αλλαγή Καλωδίων ?

Στήν BELDEN ρε φίλε δουλεύω και από όσο ξέρω δέν έχουμε τίποτα αξιόλογο.
Φυσικά η BELDEN έχει 5 εργοστάσια στόν κόσμο εγώ δουλεύω σε ενα από αυτά
έχουμε καλή ποιότητα καλώδια αλλά όχι για τέτοιες δουλειές.

Reaction score
1.815
Όχι φίλε μου.
Το συμπέρασμα είναι ότι είσαι σχετικός με το άθλημα...

Μάλλον στραβά τα παίρνεις, δεν είναι τα πάντα όλα μια "αντιπαράθεση"!!!!
Χαλάρωσε λίγο κι εσύ και όσοι αρέσκονται να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο...

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.827
Μας τη λες Σταμάτη; Για μπες και δες τι γράφεις μ' άλλο μάτι, γενικά μιλάω. ;)

Reaction score
1.815
Μάλλον η τάση να βλέπουν ορισμένοι εδώ μέσα τα γραπτά "με διαφορετικό μάτι", είναι μόνιμη.
Χαλαρώστε!
Δεν είναι όλα "παρασκήνιο" και προς παρεξήγηση!

Υπάρχει κανείς με "θετική" αύρα επιτέλους?
Πολύ θα ήθελα να ξέρω....;)

Reaction score
677
Μάλλον η τάση να βλέπουν ορισμένοι εδώ μέσα τα γραπτά "με διαφορετικό μάτι", είναι μόνιμη.
Χαλαρώστε!
Δεν είναι όλα "παρασκήνιο" και προς παρεξήγηση!

Υπάρχει κανείς με "θετική" αύρα επιτέλους?
Πολύ θα ήθελα να ξέρω....;)
Παρών!
(Από πείσμα ,άποψη και για λόγους αποτοξίνωσης!:roflmao:)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.827
Στο επόμενο "χαλαρώστε" θα έχουμε κλάματα. :)

Τέλος off topic απο 'μένα, αν χρειαστεί θα απαντήσω αλλού πλήρως και αναλυτικά. ;)

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.157
Members
38.292
Νεότερο μέλος
harrybani