Πόσα πρέπει να ξοδέψω για να πάρω ηχεία πού να είναι κολημένα τα καλώδια στά μεγάφωνα ;

I

iason

Guest
Ανοίγω προσεχτικά ένα θέμα πού πολλούς μπορεί να τούς ξυνίσει και εμένα βέβαια όταν συνεχίζουμε και μιλάμε γιά ποιότητα HI end και δεν συμαζεύεται και είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε ένα μεγάλο ποσό για να αποκτήσουμε ένα ποιοτικό ζυεγάρι ηχεία το οποίο τα μεγάφωνα δεν είναι καν κολημένα με τα καλώδια αλλά με κλίπς συνδετήρες,Ενδεικτικά αναφέρω μερικές εταιρείες και πρώτη και καλύτερη την Bowers wilkins που κάπου στο φόρουμ είχε και φάν κλάμπ,έχοντας δεί το βίντεο στο u-tube πού η ίδια εταιρεία ανέβασε οτι τα μεγάφωνα δεν είναι κολημένα !!!!!!!!!!! Καί αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο κακομοίρης εάν μία Bowers Wilkins δεν κολλά τα 802D με ένα κόστος 10000 ευρώ εγώ πού εδωσα 1500 και πήρα τα Quadral m40 τί να περιμένω;
Αλλη εταιρεία Dali ,dali epicon 10000 !!!! και φυσικά και η quadral που είμαι κάτοχος ,και μπορούμε να γ΄ραφουμε ονόματα μέχρι το πρωί.Αυτά σας εύχομαι καλό βράδυ και σκεφτείται πρίν βάλετε τα 10000 γιά αγορά HI END ηχείων!!!!!!!!!! η μήπως είμαι λάθος και γιατί;:whistling:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Γιατί πρέπει να μπορούν να αφαιρεθούν;
Γιατί έχει μικρή σημασία;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Γίνεται να μας παραθέσεις το link από του YouTube στο οποίο αναφέρεσαι; Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς με το "τα μεγάφωνα δεν είναι κολλημένα με τα καλώδια αλλά με κλιπς συνδετήρες" και αδυνατώ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.670
3.jpg

TGD

Reaction score
10.543
Εγώ πιστεύω ότι οι συνδέσεις χωρίς κόλληση είναι καλύτερες. Αρκεί βέβαια οι συνδετήρες να είναι καλής ποιότητας και να είναι πρεσαρισμένα τα καλώδια πάνω τους κι όχι κολημμένα.

Reaction score
1.831
φίλε μου καλέ κατανοώ τους προβληματισμούς σου αλλά δεν είναι πάντα στάνταρ το ότι η κόληση είναι καλύτερη από το κλιψάκι.

Μάλλον το αντίθετο.

Αν δε γίνει σωστή η κόλληση τότε....την ακούς. Δηλαδή έχεις δώσει 500 ευρώ για καλώδια ηχείων αλλά στο τέλος ακούς το χιλιοστό της κόλλησης που παρεμβάλεται ανάμεσα στο καλώδιο και στον ακροδέκτη του μεγαφώνου.

Το έπαθα κι εγώ όταν είχα κάνει ανακαλωδίωση του κρος των magnepan 1.6. Στην αρχή το έκανα όπως νόμιζα σωστότερο, με κόλληση (και καλή μάλιστα, χαϊεντάδικη), αλλά έπαιζε χάλια. Περίμενα μια βδομάδα να στρώσουν οι επαφές (χαχαχαχ) αλλά...τίποτα.

Τα ξεκόλλησα γιατί δε μπορούσα να ακούω μουσική τόσο χάλια και ψαχνόμουν στο τι λάθος είχα κάνει στις συνδέσεις.

Τελικά τα ξανασύνδεσα όλα όπως ήταν με ηλεκτρολογικές κλέμες legrand και ήρθαν όλα όπως πρέπει.

Από τότε ότι μπορώ να βρω σε crimped και όχι soldered (πχ βύσματα RCA) τα προτιμώ και αισθάνομαι ήσυχος...

Οπότε φίλε μου μην αγχώνεσαι και πολύ για το θέμα...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
@abcd: thanks.

@iason: τώρα που κατάλαβα τι εννοείς (και μετά το post του TGD και του Στέργιου), επέτρεψέ μου να μην θεωρώ δείγμα ποιότητας ηχείων το εάν είναι κολλημένα τα καλώδια στα μεγάφωνα ή όχι. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν άλλες, πολύ πιο σημαντικές παραμέτροι, οι οποίες καθορίζουν την ποιότητα ενός ηχείου.

I

iason

Guest
quadral m4 005.JPG
quadral m4 005.JPG quadral soldering 002.JPG Ετσι από περιέργεια ποιά θεωρείται ποιοτική δουλειά και ποιά όχι .
quadral soldering 002.JPG

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Οι συνδετήρες αργά ή γρήγορα θα χαλαρώσουν, ενώ η κόλληση ποτέ.
Επίσης, όσο λιγότεροι αγωγοί εμπλέκονται στην διαδρομή του σήματος από τον ενισχυτή στο ηχείο τόσο καλύτερα.

Ιδανικά το καλώδιο των ηχείων θα πρέπει να είναι κολλημένο κατευθείαν στην είσοδο του cross, χωρίς μπόρνες και συνδετήρες.

Reaction score
372
Φίλε Ιάσωνα, μη μπερδεύεις την ποιοτική δουλειά με την καλή ηχητική ποιότητα.
Ποιοτική δουλειά μπορεί να είναι και μία προσεγμένη σύνδεση με καλούς συνδετήρες.

Και η δική μου εμπειρία, μετά από 40 χρόνια και άπειρες δοκιμές, καταλήγει ότι οι συνδέσεις χωρίς κόλληση έχουν γενικά καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Και αυτό δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο απ' όλους μας??

I

iason

Guest
Φίλε Ιάσωνα, μη μπερδεύεις την ποιοτική δουλειά με την καλή ηχητική ποιότητα.
Ποιοτική δουλειά μπορεί να είναι και μία προσεγμένη σύνδεση με καλούς συνδετήρες.

Και η δική μου εμπειρία, μετά από 40 χρόνια και άπειρες δοκιμές, καταλήγει ότι οι συνδέσεις χωρίς κόλληση έχουν γενικά καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Και αυτό δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο απ' όλους μας??
Αγαπητέ φίλε MILES θα μου επιτρέψεις να μην συμφωνήσω μαζί σου και διευκρινίζω στα δικά μου ηχεία μετά την αλλαγή από συνδετήρες σε κόληση το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από πρίν.Προσοχή!, στα δικά μου ηχεία και στα δικά μου αυτιά .Φυσικά ο καθένας έχει την αποψή του και είναι σεβαστή απλά εγώ πιστεύω ότι ένα ( καλό ηχείο) πρέπει σύν όλα τα άλλα να έχει και ποιότητα κατασκευής με ότι αυτό συνεπάγεται. Οταν ζητάς από τον καταναλωτή να σου πληρώσει αυτά πού θές τότε πρέπει και να προσφέρεις.

Reaction score
1.844
Αυτός ο τύπος συνδετήρα

είναι κατάλληλος για ηλεκτρικά αυτοκινήτου, αλλά όχι ότι καλύτερο για συνδέσεις υψηλής πιστότητας. Όπου οι συνδέσεις είναι καλύτερο να είναι είτε κολλημένες είτε επίχρυσες. Πρόσθετα το ανεπαρκές του συνδετήρα προσδιορίζεται και από τη γεωμετρία του, που δεν δίνει μεγάλη επιφάνεια επαφής.

Reaction score
1.844
... διευκρινίζω στα δικά μου ηχεία μετά την αλλαγή από συνδετήρες σε κόληση το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από πρίν ...
Σε τι καλύτερα; Κάτι σαν πιο μελωδικά πρίμα και πιο ρωμαλέα μπάσα;

EDIT. Είπα ρωμαλέα μπάσα, κλασικός χαλιεντάδικος όρος, και θα πλακώσουν οι τσογκλαναρέοι να με δουλεύουνε. :p

Reaction score
372
Ακριβώς φίλε Ιάσωνα, όπως πολύ σωστά λες, ο καθένας έχει την άποψη του που είναι σεβαστή.
Για το λόγο αυτό μη περιμένεις όλοι να θεωρούν τις κολλήσεις απαραίτητες και δείγματα υψηλής ποιότητας.

I

iason

Guest
Σε τι καλύτερα; Κάτι σαν πιο μελωδικά πρίμα και πιο ρωμαλέα μπάσα;

EDIT. Είπα ρωμαλέα μπάσα, κλασικός χαλιεντάδικος όρος, και θα πλακώσουν οι τσογκλαναρέοι να με δουλεύουνε. :p
Anemelos με το ανεξάντλητο χιούμορ:hi: ,στην περίπτωσή μου είχα καθαρότερο και ποιό σφιχτό χαμηλό και καθαρότερα μεσαία.:thumbsup:

nima

Banned
Reaction score
618
Στο home audio ο τρόπος σύνδεσης των μεγαφώνων δεν είναι ενδεικτικός της ποιότητας κατασκευής τους ούτε υπάρχει κανόνας που να λέει ότι κολλημένα ή όχι παίζουν καλύτερα, μόνο με δοκιμές μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, στο car audio όμως λόγω ειδικών συνθηκών (συντονισμοί, καιρός κλπ) ενδείκνυται η κόλληση. :dance:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Φίλε Ιάσωνα ....τα κλιπς που το μεγαλύτερο μέρος των κατασκευαστών χρησιμοποιούν ειναι καθαρά για λόγους επισκεψιμότητας απο τον κάθε ιδιοκτήτη αν υπάρχει βλάβη στις μονάδες του ηχειου.
Σκέψου κάποιον που του κάηκε μια μονάδα στα γουφερ η του κάρφωσε ενα στύλο το πιτσιρίκι του και δεν εχει ασχοληθεί με κολλήσεις και κολλητήρια .....τι εχει να γίνει αν πρεπει να αλλάξει αυτός την μονάδα .......άντε και την ξεκόλλησεε...... και κολλητός του του έδωσε ενα κολλητηρακι 100 watts.....εκεί να δεις αν δεν προσέξεις τι βρασιμο κάνει το σύρματακι που παει στο υλικό της μονάδας ....μεγάλα γλέντια λεμεεεεεεε!!!!!!

Και να σκεφτείς οτι και εγώ.....με 802 παίζω και είχε και μένα κλιπσακια.....έλα όμως που παίζουν εξαιρετικά!!!!!!:);)

nima

Banned
Reaction score
618
Τα σοβαρά των αυτοκινήτων είναι βιδωτά οπότε δεν τίθεται θέμα. :)
Κάποιοι όμως αλλάζουν μεγάφωνα οπότε τίθεται το θέμα της σύνδεσης.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης