Εκθεση Ηxos Εikona Show 2014

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.058
Πηγα και τις δυο μερες για αρκετες ωρες.
Κατα τη γνωμη μου και με βαση τα προσωπικα μου γουστα:
Καλυτερος ηχος της εκθεσης: Grimm.
Για την τιμη τους, αν πληρωνουμε ηχο ειναι πολυ ανταγωνιστικη. Αν πληρωνουμε κατασκευη, ειναι αστρονομικη αφου αν κυκλοφορουσε σε diy κιτ θα κοστιζαν κανα 5χιλιαρο το πολυ (και οι περισσοτεροι απο εμας θα ειχαν ξεμπερδεψει με το θεμα ηχοσυστημα).
Χειροτερος ηχος της εκθεσης: Tune, Klipsch (δυστυχως δεν αντεχω τις κορνες), Usher (απιστευτο μπουμαρισμα).
Εξαιρετικος ηχος-τρελλο κοστος: MBL
Φοβερο εργαλειο που αδικουνταν απο τον χωρο: PMC.
Θετικη εκπληξη-value for money: Adam, Proac.
Τα Magnepan επαιζαν πολυ δυνατα για να ακουγεται ισα ισα το μπασο τους. Σε χαμηλοτερες σταθμες?
Τα Harbeth πολυ ωραια ...στο πιανο. Στα υπολοιπα?
Ενδιαφερουσα εκκεντρικη περιπτωση τα μεγαλα Cabasse.
Wilson, Raidho, Audio Physic, ωραια αλλα υπαρχουν κι αλλες επιλογες στις κατηγοριες τους.
Avalon οχι καλα.
McIntosh την Κυριακη με το Room Perfect, πιο καλα.

Αυτα. Δεν ηταν καθολου ασχημα. Καλυτερα απο τα δυο προηγουμενα χρονια.
Γλιτωσαμε επιτελους κ την τσιγαριλα. Πολλοι το γυρισαν στο ηλεκτρονικο.
Μια πινακιδα που γραφει τα μηχανηματα που παρουσιαζονται (προαιρετικα και την τιμη), ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!! Να την επιβαλλει ο διοργανωτης.
Αντε και του χρονου πιο καλα και να μην λειπουν οι 2-3 αντιπροσωποι που επρεπε οπωσδηποτε να ειναι εκει, αλλα να υπαρχουν και οσο περισσοτεροι γινεται απο τους μικροτερους.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
296
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με ενα link για πια συγκεκριμένα προιόντα σας άρεσαν της Crystal Audio, διότι δυστυχώς δεν μπήκα καθόλου στο δωμάτιο και δεν έχω ιδέα γιατί μιλάτε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
2.566
Επιτέλους κι ένα σοβαρό ρεβιου. Τώρα κατάλαβα!
Θα πάρω αυτά που παίζουν με "ηρεμία ροής", που έχουν "στιβαρή μουσική άποψη", που "παίζουν μυστηριακά", με "ορθή διαφάνεια" και "μεσογειακή ελευθερία".
Αντιθέτως θα αποφύγω τα "βαρέως επεξεργασμένα", αυτά που παίζουν "με άδειο τρόπο", που έχουν "ευαισθησία στην υγρασία" και που "έβγαζαν άδεια είδωλα".

...

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.636
"Προς το μεσημέρι, μάλιστα, το υπέρ-σύστημα αυτό ηρέμησε και γέμισε, δικαιολογώντας τη φήμη του ηχείου, χωρίς όμως (ακόμη) να βρίθει αρμονικής πληροφορίας."

Reaction score
723
Η έκθεση φέτος, ειδικά για τις οικονομικές συνθήκες που ζούμε, ήταν άριστες. Φυσικά υπήρχαν σοβαρότατες ελείψεις που δεν δικαιολογούνται (Classe, ATC, B&W σειρά 8, Rockport κλπ). Μου έκανε τρομερή εντύπωση τι μπορεί να κατασκευάσει ένας λαός όταν σκέφτεται δλδ μόλις οι δανοί έφτιαξαν τα Grimm αμέσως οι Γάλλοι απάντησαν με τα devialet και οι έλληνες τίποτα καινούριο. Λοιπόν ο καλλίτερος ήχος κατ' εμέ ήταν οι devialet και τα Wilson (οι devialet σε λίγο θα μάθουν να διαβάζουν και dsd και room correction), λύση πολύ πιο ευέλικτη απο τα Grimm αφού μπορούν να οδηγήσουν οποιοδήποτε ηχείο της αρεσκείας μου και έχουν όλα τα υπόλοιπα (dac, phono, προ και τελικό) οπότε μπορείς να ορίσεις το κόστος όπου θέλεις εσύ. Δεύτερο πολύ καλό άκουσμα φυσικά τα anima της Tune Audio (μου έκανε πολύ κακή εντύπωση η μεγάλη αύξηση της τιμής απο πέρυσι μέχρι φέτος). Θα μπορούσα να ζήσω άνετα με τα quadral. Δεν ξέρω ειλικρινά αν θα σκεφτόμουνα τα avalon και tidal και δεν ξέρω γιατί έτσι η magnepan. Τα υπόλοιπα παμε για άλλα. ΙΜΗΟ

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
http://www.hifirace.blogspot.gr/2014/12/hes-2014-top-ten-1.html
Για μια ακόμη φορά ο συμπαθής κατα άλλα "δημοσιογράφος" προσπαθεί να υποστηρίξει ότι το πιο ακριβό είναι και πιο καλό, έμμονές με Tune/Lamm (που δεν δικαιλολογούν το κόστος τους με τίποτα),εμμονές με Audio physic/burmester ,graham/gold note ,brodmann/absoluta,tidal ,για μένα όλα τα παραπάνω που ανέφερε στο άρθρο του έπαιζαν αστεία για τα χρήματα που ζητούσαν.Ανέφερε ότι το harbeth/croft λίγες φορές έπιασε ταβάνι ενώ εγώ προσωπικά όσες φορές το άκουσα έπαιζε υπέροχα( το απόλυτο VFM) και πολύ καλύτερα από τα παραπάνω προαναφερθέντα.Για μένα η έκθεση αυτή έδειξε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχουν υπέροχα συστήματα με λογικές τιμές και δεν χρειάζεται να χαλάσεις μια περιουσία για να ακούσεις σωστά και όμορφα μουσική.

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
http://www.hifirace.blogspot.gr/2014/12/hes-2014-top-ten-1.html
Για μια ακόμη φορά ο συμπαθής κατα άλλα "δημοσιογράφος" προσπαθεί να υποστηρίξει ότι το πιο ακριβό είναι και πιο καλό, έμμονές με Tune/Lamm (που δεν δικαιλολογούν το κόστος τους με τίποτα),εμμονές με Audio physic/burmester ,graham/gold note ,brodmann/absoluta,tidal ,για μένα όλα τα παραπάνω που ανέφερε στο άρθρο του έπαιζαν αστεία για τα χρήματα που ζητούσαν.Ανέφερε ότι το harbeth/croft λίγες φορές έπιασε ταβάνι ενώ εγώ προσωπικά όσες φορές το άκουσα έπαιζε υπέροχα( το απόλυτο VFM) και πολύ καλύτερα από τα παραπάνω προαναφερθέντα.Για μένα η έκθεση αυτή έδειξε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχουν υπέροχα συστήματα με λογικές τιμές και δεν χρειάζεται να χαλάσεις μια περιουσία για να ακούσεις σωστά και όμορφα μουσική.
το αστείο με αυτόν είναι ότι στο τέλος όλα τα συγκρίνει με το diy σύστημα του αν θυμάμαι καλά

Reaction score
2.003
Παντως απ οτι ακουω, διαβαζω κ καταλαβαινω, μιλαμε για ΠΛΗΡΗ συγκλιση αποψεων των ακροατων ετσι???

:D
Φίλε μα το Θεό, δεν μπορώ να βγάλω άκρη για αυτή την έκθεση.

Και είμαι σίγουρος ότι αναφέρονται πιο πολύ μερικά ηχεία μόνο και μόνο λόγω περισσότερου word or mouth στα Forum, αλλιώς το μπλέξιμο θα ήταν ακόμα πιο μεγάλο.

Χάος.

Reaction score
650
το αστείο με αυτόν είναι ότι στο τέλος όλα τα συγκρίνει με το diy σύστημα του αν θυμάμαι καλά
Εχω πάψει να τον παίρνω στα σοβαρά εδώ και πολλάααα χρόνια.

C

chrispo

Guest
....ο άνθρωπος , εκφράζει την προσωπική του άποψη, η οποία είναι και τελείως υποκειμενική. Από κει και πέρα , ο καθένας παίρνει ό,τι θέλει, σύμφωνα με τα γούστα του....( να προσέχετε ποιούς και τι διαβάζετε..)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736
O βαθμος υποκειμενικοτητας στον τροπο που αρεσκεται να ακουει ο καθενας, ειναι και ο λογος που για ιδια συστηματα στην εκθεση εχουν εκφραστει τοσο διαφορετικες εως και αντικρουομενες αποψεις. Η επιτυχια της εκθεσης εγκειται στο οτι μετα απο καιρο ηταν χορταστική και πληρης και εδωσε στον κοσμο τη δυνατοτητα να ερθει κοντα στο feeling παλαιοτερων εποχων, εχοντας τη δυνατοτητα να δει μαζεμενους πολλους εκθετες και τα προιοντα τους. Τα συστηματα επαιξαν καλα στο βαθμο που τους επετρεψαν οι συγκεκριμμενοι χωροι και ανεξαρτητως γουστου υπηρχαν αρκετα δωματια που επαιζαν αξιοπρεπως τηρουμενων των παραμετρων-περιορισμων χωρου-στησιματος κλπ. Η συμμετοχη επισης ενθαρρυντικη για τα δεδομενα της εποχης.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Η συμμετοχη επισης ενθαρρυντικη για τα δεδομενα της εποχης.
Σημαντικό επίσης , ο τι ήρθαν πολλοί εκτός των γνωστών , που τριγυρίζουν όλη μέρα στα δωμάτια , για να θάβουν μετά στα forums.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.204
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar