argi
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 6.879
Απάντηση: Η σωστή ρύθμιση του sub
εγω γενικα δεν καταλαβα
εγω γενικα δεν καταλαβα
To cross πάνω στο σαμπ θα το κλείσεις (αν έχει διακόπτη) ή θα το βάλεις στη μέγιστη τιμή (αν δεν έχει διακόπτη), δηλ. 120Ηz. Έτσι αφήνεις τα φίλτρα του ενισχυτή να χειρίζovται τις αποκοπές, χωρίς να μπλέκεις και το φίλτρο του σαμπ.εκεινο που θελω να πω ειναι οτι εκτος απο το μπασο που στελεται απο τα ηχεια στο sub κανοντας χρηση τη ρυθμιση αποκοπης συχνοτητων απο τα ηχεια ,εχει και εξτρα χαμηλες συχνοτητες που ειναι γραμμενες στο dvd ειδικα για το sub και αυτο το συμπερενω γιατι οταν βαζω συχνοτητα αποκοπεις απο τον ενυσχιτη 80hz και λογικα(οπως ισχυριζονται οι περισσοτεροι αν οχι ολοι) αφου πλεον δεν στελονται πανω απο τα 80hz στο sub δεν θα επρεπε το ρυθμιστικο αποκοπεις του sub οταν μετακινητε απο τα 80 και πανω να αλλαζει κατι στην αποδοση του sub ,ομως δοκιμαζοντας το μετακινοντας το ρυθμιστικο απο το 80 προς τα πανω αλλαζει ο ηχος του sub, γιαυτο ισχυριζομαι οτι πιθανο το 0.1 να εχει ειδη και δικες του σταθερες συχνοτητες γραμμενες γι"αυτο, που να ξεπερνουν τα 80-100hz -120 και δεν ξερω μεχρι που φθανουν.ελπιζω να εγινα κατανοητος
Εννοείται ότι το 0.1 έχει δική του πληροφορία (LFE), η οποία δεν ξεπερνά τα 120Ηz.το 0.1 να εχει ειδη και δικες του σταθερες συχνοτητες γραμμενες γι"αυτο, που να ξεπερνουν τα 80-100hz -120 και δεν ξερω μεχρι που φθανουν.ελπιζω να εγινα κατανοητος
Το μπασο με το LFE ΘΑ παει στο υπογουφερ σου και οχι στους δορυφορους σουΠαιδια εχω εδω και καιρο μια απορια.
ΤΙ διαφορα εχει αν βαλω σκετο LFE με το να βαλω LFE+main?