Έμεινα ..πάκης

Status
Not open for further replies.
Reaction score
1.720
Καλημερα και καλο π.σ.κ
Μετα απο το μελανι που εχει χυθει στο παρον θεμα διαπιστωνω οτι η πλειοψηφια κλεινει στο αρεστο .
Αρεστο ειναι και το εν λογω ηχειο για μια μεριδα της αγορας. Τα πραγματα τελικα ειναι πολυ απλα.
Εγω προσωπικα αναγνωριζω τις καινοτομιες του . Εχω καποιες ενστασεις οχι στο πως παιζει [η γνωμη μου δεν μετραει ] αλλα στο εικαστικο .
Το δικαιωμα της γνωμης το εχουμε ολοι. Βλεπω ομως οτι υπαρχουν και ανθρωποι που για να γινουν αρεστοι αλλα λενε καποια στιγμη , και αλλα καποια αλλη στιγμη. Βεβαια αυτη η σταση δεν εχει να κανει μονο για το εν λογω ηχειο που σε ακροαση εκτος Ελληνικης επικρατειας δηλωσαν οτι παιζει εντερικες φυσαλιδες , ενω εντος δηλωνουν αλλα, αλλα γενικοτερα ειναι ο τροπος ζωης τους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.082
Τι εννοεις οτι δεν μπορει να σταθει αφου την απαντησες ηδη ???
Η ερώτηση σου ήταν:
<<Αληθεια τι εχει μεγαλυτερη παραμορφωση, ενας λαμπατος ενισχυτης η τα ηχεια μας???>>.

Όπως λοιπόν δεν μπορούν να μπουν στον ίδιο ντορβά όλοι οι λαμπάτοι ενισχυτές, αφού ο καθένας έχει διαφορετικές <<παραμορφώσεις>>, έτσι συμβαίνει και με τα μεγάφωνα αλλά και με τα ηχεία, ανάλογα τη σχεδίαση.
Αν έπρεπε οπωσδήποτε να δοθεί μια απάντηση στο ερώτημα σου, θα λέγαμε ότι χαμηλότερες έχουν τα ηχεία.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Λοιπόν, μέχρι πόσα χρήματα είπαμε; Φτάνουν για αυτό:

http://www.dynaudio.com/car-audio/3d-experience/
Συνεχίζοντας, εκτός του ότι με περίπου τα ίδια χρήματα αγοράζεις και αυτοκίνητο, παίρνεις ένα φροντισμένο ακουστικό περιβάλλον, state of the art ηχοσύστημα (ΟΚ, ίσως όχι τόσο όσο του Bruno αλλά κανείς δε θα καταλάβει τη διαφορά) και με επαγγελματικά ρυθμισμένο room correction με FR, time alignment και όλα τα καλούδια. Και αν ίσως νομίζετε ότι η θέση ακρόασης είναι κάπως, τα ηχεία είναι ίσως σε με βέλτιστες θέσεις ή οι πόρτες δεν αποτελούν την καλύτερη καμπίνα, κλπ. σας διαβεβαιώ ότι το αποτέλεσμα, συνολικά, δεν παίζεται και δε το φτάνει κανένας από εμάς τους ερασιτέχνες - guru στα γεμάτα προβλήματα ακουστικής σπίτια μας, ακόμη και με τα grimm.

Reaction score
15.543
Πήγα Βόλο. Γκεομιατ..

Εγώ, για πρώτη φορά στη ζωή μου, έμεινα εντελώς πάκης, μα εντελώς όμως..

Ξέρετε καλά τι ξέρω, ξέρετε καλά και τι ηχεία έχω ακούσει. Ε, δεν..

Δεν έχω καμία διάθεση να γράψω σάλτσες, και αδιαφορώ παντελώς αν με χαρακτηρίσετε παπαγαλάκι του χατζησταμου ή του κουφού, ή του Κόγια, ή του ζαπαντη, ή κουφό και ανίδεο. Όμως, με απόλυτη σαφήνεια και βεβαιότητα, σας λέω πως νιώθω δικαιωμένος, και πως τα κωλογκριμ είναι τα απολύτως πιστοτερα ηχεία που γνωρίζω, πάμφθηνα για τον ήχο που προσφέρουν, παράθυρα χωρίς σίτες στην ηχογράφηση, απόλαυση σκέτη.

Όλα τα υπόλοιπα, απλές οδοντόκρεμες..

Ουδεμία σύγκριση με οτιδήποτε άλλο.

Ηχείο για πραγματικούς μουσικόφιλους.

Ποιό χάλι εντ; μα για όνομα...

Οφείλω μια κάποια ανάλυση όσων άκουσα, όχι όσων διάβασα σε πιντιεφ..

Έτσι γι'αλλαγή ρε παιδάκι μου, για το ανούσιο της υπόθεσης.

Για την τιμή τους; πλάκα κάνουμε;

Ηχεία πολύ ακριβότερα, τραγικά πολύ ακριβότερα, συγκριτικά, παίζουν σα χαλαζμένα.

Σαν εντελώς χαλαζμενα..

Λίαν επιεικώς δηλαδή..

Όχι, μη θέλετε να κάνετε σύγκριση με το ηχείο σας, όποιο κι αν είναι, θα κλαψετε με μαβρο δάκρυ.

Γιατί;

Ανάλυση από άκρη σε άκρη, ταχύτητα, μεταβατικά μικρο και μακρο, περιγραφή, ομοιογένεια, χρονισμός, εικόνα, και λοιπά αντικειμενικά χαρακτηριστικά, απλώς έχουν ξεφύγει από ότι ξέρουμε, από κουτιά, πάνελ, κόρνες, κορνίζες, λιζες.

Τοποθέτηση οργάνων στον χώρο σαφέστατη και σταθερή, μουσική σκηνή συμπαγής ως βράχος, βάθος βάρος και βακαρος, Όλα όσα ψάχνει ο εγκέφαλός σου, προσφέρονται απλόχερα και αβίαστα. Χαλαρά και με φυσικότητα που με έκανε να γελάσω με την καρδιά μου, είναι τελικά τόσο απλό..

Ακούς σε υψηλές στάθμες, που δεν άκουγες ποτέ, χωρίς να υπάρχει τίποτα ενοχλητικό, χωρίς να συνειδητοποιείς πόσο δυνατά ακούς. Και μιλάς άνετα με τον δίπλα σου..

Ηχείο για πολύ λίγους. Απαιτεί γνώση, παιδεία, πράγματα σπάνια στον χώρο του χομ οντιο. Απαιτεί να μη ψάχνεις ηχείο με "ωραια" μπάσα, δεν έχει ωραία μπάσα, ξέρω πολλά άλλα ηχεία με μπάσα που αρέσουν και εντυπωσιάζουν πολύ περισσότερο, αυτό δεν εντυπωσιάζει, είναι απλώς σωστό. Ομοίως δεν έχει "ωραία" πρίμα. Άλλα ηχεία θα σας καλύψουν αν ψάχνετε ωραία πρίμα, κοιτάξτε αλλού. Ομοίως μεσαία, φωνές και λοιπά, Όλα αυτά αλλού θα τα βρείτε, υγρά, ζεστά και δεξερωγωτιαλλο, μη τα ψάχνετε στο γκριμ..

Όμως, όσον αφορά την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, την ουσία της μουσικής, την πραγματική και ουσιαστική απόλαυση κάθε ηχογράφησης, αυτό το ηχείο (ηχειο σύστημα) είναι απλά μονόδρομος. Χωρίς αντίπαλο.

Κι όποιος διαφωνεί, ειλικρινώς δε ξέρει τι του γίνεται! :)

Υγ
Αντιρρήσεις, για πάρτη σας, Δημοκρατία δεν έχουμε. Τα παράπονά σας στο κογιοπουλο..

Αρτζι μπουρτζι και λουλας, μη μου τους κύκλους (και λοιπά στρογγυλά ωοειδη και μπιν σειπντ όργανα, και δη γενετικά) διογκώνεις..

Σςςςςς... σουτ.
:hi:

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.636
Συνεχίζοντας, εκτός του ότι με περίπου τα ίδια χρήματα αγοράζεις και αυτοκίνητο, παίρνεις ένα φροντισμένο ακουστικό περιβάλλον, state of the art ηχοσύστημα (ΟΚ, ίσως όχι τόσο όσο του Bruno αλλά κανείς δε θα καταλάβει τη διαφορά) και με επαγγελματικά ρυθμισμένο room correction με FR, time alignment και όλα τα καλούδια. Και αν ίσως νομίζετε ότι η θέση ακρόασης είναι κάπως, τα ηχεία είναι ίσως σε με βέλτιστες θέσεις ή οι πόρτες δεν αποτελούν την καλύτερη καμπίνα, κλπ. σας διαβεβαιώ ότι το αποτέλεσμα, συνολικά, δεν παίζεται και δε το φτάνει κανένας από εμάς τους ερασιτέχνες - guru στα γεμάτα προβλήματα ακουστικής σπίτια μας, ακόμη και με τα grimm.
Να προσθέσω και αυτό:

http://www.bang-olufsen.com/en/car-audio

Reaction score
1.720
Το ερωτημα ειναι το εξης.
Σε ενα σπιτι που ο χωρος του σαλονιου εξυπηρετει μια σειρα αναγκων μιας οικογενειας , κατι που κακα τα ψεματα ολοι μας το ζουμε, μπορει να αποδωσει τα μεγιστα για τα οποια εχει σχεδιαστει;

Reaction score
298
Ερώτηση εμβόλιμη στη συζήτηση για να καταλάβω και γω απο ποιο στασίδι μιλάει ο καθένας..

1) σε θέματα γούστου δεν είναι σαφές οτι πρέπει να υπάρχει απόλυτη ελευθερία λόγου και προτιμήσεων;
2) σε θέματα τεχνικά / επιστημονικά θεωρείτε οτι έχουν δικαίωμα γνώμης όλοι ανεξάρτητα απο το γνωστικό τους αντικείμενο και την κατάρτισή τους;
3) υπάρχει λόγος να μπερδεύονται μονίμως αυτά τα δύο για να μην τεθεί ζήτημα ανεπάρκειας κάποιου στο 2ο (τεχνικό) σκέλος;

Reaction score
3.332
Το ερωτημα ειναι το εξης.
Σε ενα σπιτι που ο χωρος του σαλονιου εξυπηρετει μια σειρα αναγκων μιας οικογενειας , κατι που κακα τα ψεματα ολοι μας το ζουμε, μπορει να αποδωσει τα μεγιστα για τα οποια εχει σχεδιαστει;
Τάκη μόνο με την στάση doggy style

θα αποδώσει τα μέγιστα σε οικογενειακό σαλόνι για να μην έχεις εμπόδια στην ακτινοβολία του ηχείου μιάς και η θέση ακρόασης θα είναι πιο ψηλά :p:p:p

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
2) σε θέματα τεχνικά / επιστημονικά θεωρείτε οτι έχουν δικαίωμα γνώμης όλοι ανεξάρτητα απο το γνωστικό τους αντικείμενο και την κατάρτισή τους;
3) υπάρχει λόγος να μπερδεύονται μονίμως αυτά τα δύο για να μην τεθεί ζήτημα ανεπάρκειας κάποιου στο 2ο (τεχνικό) σκέλος;
Οξυδερκής παρατήρηση :sneaky:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Αφου εξαντλήθηκαν όλα τα επιχειρήματα ήρθε και η ώρα των "φωτογραφικών τροπολογιών ":rolleyes:
Τι σου κάνουν τα ρημάδια τα πσηφιακά :cautious:
Ως και κυβερνήσεις ρίχνουν :confused:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Να κάνω μια ερώτηξη...?

Όλοι μιλάτε/με για πιστή αναπαραγωγή... έχετε ακούσει ποια είναι αυτή και πως ακούγεται αυτή (δηλαδή η πιστή...),
η στην θεωρία μόνο και την φανταζόμαστε πως πρέπει να είναι?

Υπάρχει κάποιος που ακούει έτσι σπίτι του? Εάν ναι, να δούμε μετρήσεις / φώτο / παρουσίαση συστήματος κλπ.
Εγω λεω οτι οι πλειστοι που μιλανε για πιστη αναπαραγωγη δεν εχουν μπει σε στουντιο ποτε.Βεβαια ισως και να ηταν χασιμο χρονου αφου τα pdf........

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
καταλαβες την "σποντα" που σου εριξε ο bhutia?
αλλο η πιστη αναπαραγωγη, αλλο τα τεχνικα πλαισια στα οποια μπορουμε να κινηθουμε για να την προσεγγισουμε
Δηλαδη αν τρεις μηχανικοι ηχου γραφουν ταυτοχρονα ενα μουσικο γεγονος ο καθενας με διαφορετικα ηχεια,το ηχογραφημενο αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο?

Reaction score
59
Αργύρη πες μας σε παρακαλώ και ποια είναι η ενασχόληση σου με τη μουσική για να σε γνωρίσουμε.
Γιατί το λέω ειλικρινά, είσαι από τους ελάχιστους που έχω συναντήσει, λιγότεροι από 20, που πραγματικά έχεις την ικανότητα να ΑΚΟΥΣ!
Πετρο καλημερα και καλημερα σε ολο το φορουμ επισης. Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα μη με παρουσιαζεις σαν 'χρυσαυτια' γιατι ειλικρινα δεν μου καθετε καλα χαχαχα Ασε που δεν ειμαι εγω το θεμα εδω αλλα ο ηχος γενικοτερα. Απλα εχω την τυχη να ασχολουμε με ολα σχεδον τα ποστα του ηχου (δεν γνωριζω το παραμικρο βεβαια απ το πως κατασκευαζεται-επισκευαζεται καποιο μηχανημα ή ηχειο κλπ), ερασιτεχνικα και ενιοτε ημιεπαγγελματικα (βγαινει κανα μεροκαματο δλδ ;)), αλλα και την 'ατυχια' να μη ζω απ τον ηχο και τη μουσικη γενικοτερα. Αλλα πιστευω οτι σχεδον ο καθενας μπορει να 'ακουσει' μεσα στην υποκειμενικοτητα του αρκει να το θελει.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Μάλιστα...και κοστίζει 1300€...όσο το mu-so που έχω στο σαλόνι ή, ακόμη χειρότερα, όσο ένα ζευγάρι interconnect XLO που ευτυχώς πούλησα πριν κανένα χρόνο... Καλά κάνει και μας κοροϊδεύει όλος, μας όλος ο κόσμος!

dyn.jpg

Reaction score
777
Ασχέτως με την προσωπική άποψη του καθενός - και εμένα μου άρεσαν για παράδειγμα τα GRIMM - τα ηχεία αυτά έχουν κάποια αδιαμφισβήτητα προνόμια που θα έπρεπε να ακολουθήσει η audio βιομηχανία.

Σε επίπεδο λοιπόν ηλεκτρονικών δείχνουν να αποτελούν μία κορυφαία σχεδίαση.
Όμως αν επιμείνουμε στο μηχανολογικό επίπεδο μεγάφωνα - καμπίνα θα δούμε μία λογική σχεδίαση χωρίς να πλησιάζει τις μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες που στολίζουν τα studio (π.χ. focal). Αν μή τι άλλο τόσο σε επίπεδο υλικών όσο και σχεδίασης γενικότερα οι μεγάλες εταιρείες ξοδεύουν μεγάλα ποσά σε R&D κάτι το οποίο το GRIMM δείχνει να μήν το έκανε μένοντας σε μία ίσως μικρού budget προσέγγιση σχεδίασης. Δέν είδα για παράδειγμα να χρησιμοποιεί κάπου CFD για την εσωτερική σχεδίαση της καμπίνας ούτε finite element προγράμματα / κώδικες για θέματα κραδασμών κτλ. , εργαλεία που σήμερα θεωρούνται δεδομένα σε οποιαδήποτε μηχανολογική σχεδίαση.

Αυτό λοιπόν που πιστεύω είναι οτι το GRIMM παίζει καλά εξαιτίας του συνολικού στησίματος ως ένα, ενιαίο κομμάτι, το οποίο λειτουργεί βέλτιστα σε όλη τη γραμμή λειτουργίας του. Και είναι μία φιλοσοφία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρείες γιατί είναι κρίμα ένα καλοσχεδιασμένο ηχείο όπως π.χ. τα KEF να στηρίζεται σε λύση παθητικού cross και τελικά να "χάνει" απο τα αποδυτήρια μερικούς πόντους. Ακόμα και αν κερδίζει την τελική μάχη θα παίζει σε ένα ποσοστό των δυνατοτήτων του.

Τέλος, μου αρέσει να μιλάμε για pdf κτλ αλλα δέν είδα κανέναν να αναλύει το ηχείο στο επίπεδο αυτό (παρότι ξέρω οτι αρκετοί μπορούν). Το να αναλύσεις ένα καλώδιο απαιτεί ίσως μία σελίδα ανάλυση. Το να αναλύσεις ένα ενισχυτή θέλει μερικές σελίδες. Το να αναλύσεις ένα ηχείο θέλει ένα μικρό booklet και σίγουρα όχι μόνο ένα άνθρωπο μιας και μπλέκουν διαφορετικές επιστήμες. Αν τα αθροίσουμε όλα τα παραπάνω φτιάχνουμε το GRIMM οπότε η "επίκληση στα pdf" θέλει και την ανάλογη δύσκολη προσέγγιση.

Είναι εύκολο να καταλήξουμε μέσω pdf στο οτι "αυτό το DAC έχει καλύτερο jitter απο το GRIMM και άρα είναι καλύτερο". Είναι σωστό όμως αυτό?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Είναι εύκολο να καταλήξουμε μέσω pdf στο οτι "αυτό το DAC έχει καλύτερο jitter απο το GRIMM και άρα είναι καλύτερο". Είναι σωστό όμως αυτό?
To pdf ειναι αρκετο μονον για να σκεφτουμε οτι το μηχανημα περι ου αναφερεται το pdf αξιζει να το ακουσουμε.

Y

Yiannis_B

Guest
To pdf ειναι αρκετο μονον για να σκεφτουμε οτι το μηχανημα περι ου αναφερεται το pdf αξιζει να το ακουσουμε.
Είναι κάτι παραπάνω από αυτό....πολύ παραπάνω...

Δώστε λίγο χρόνο, και ρίξτε μια ματιά...:rolleyes:

http://www.grimmaudio.com/site/assets/files/1088/speakers.pdf

Εντύπωση πάντως, (-και κάποιες αμφιβολίες για την ειλικρίνεια του σκεπτικού) μου έκανε ο λόγος που απέρριψαν άλλες γεωμετρίες / σχολές...

"1.4 Boiling down
The LS1 is designed as a transportable compact system. :whistling: Dipole or cardioid cabinets are therefore out of the question. "

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Εγω λεω οτι οι πλειστοι που μιλανε για πιστη αναπαραγωγη δεν εχουν μπει σε στουντιο ποτε.Βεβαια ισως και να ηταν χασιμο χρονου αφου τα pdf........
Προσπάθησε να κατανοήσεις το βασικό: Το μαγείρεμα (πρέπει να) σταματά στην έξοδο του στούντιο. Αυτό σημαίνει hi-fi.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
και πως θα πουλάμε καλώδια τότενες ρε μάστορα .......:acute:

Υγ ΔΕΝ είναι μπηχτή Puretone

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Για το μαγείρεμα λέω ρε, όχι τα μαχαιροπίρουνα...

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.038
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic