Πολυκάναλος με όριο τα 1300 ευρώ

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Εγώ πάντως αποφάσισα πως η συνεχής αλλαγή με την πίκρα της πώλησης δεν έχει νόημα. Επειδή όμως θέλω Atmos θα προσθέσω στην HDMI αλυσίδα μετά τον CX-A5000 έναν φθηνό AV των 450-500€ που θα δουλεύει μόνο αυτά.
Πάντα πρωτοπόρος :p πως γίνεται όμως..

• Like
Reactions: PPG

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Επαναλαμβάνω αν ο 5000 έχει δυνατότητα ηχείων ύψους, λύνει το πρόβλημα του μια χαρά, υπομονή μέχρι να σας διαβάσω το κείμενο!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.643
Έχει και τα δοκιμάζω αυτή την περίοδο. Atmos δεν είναι. Δεν έχω όμως οριζόντιο ταβάνι.

• Like

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Αφαίρεσαν το multichannel in, που τα τελευταία 5-6 χρόνια είναι τελείως περιττό.
Μακάρι να αφαιρεθούν σύντομα και τα ακόμη πιό άχρηστα component.
Όπως και να έχει... ΑΦΑΙΡΟΥΝ δυνατότητες....

Είπαμε, οι ταμπελίτσες κοστίζουν....

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.643
Όπως και να έχει... ΑΦΑΙΡΟΥΝ δυνατότητες....
Και προσθέτουν άλλες πιό σύγχρονες.
Όποιος δεν τις θέλει/χρειάζεται, κρατάει τον παλιό του ή αγοράζει μεταχειρισμένο σε λογική τιμή.

• Like

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Έχει και τα δοκιμάζω αυτή την περίοδο. Atmos δεν είναι. Δεν έχω όμως οριζόντιο ταβάνι.
Πως συμπεραίνεται, αφού πολύ λίγα είναι τα μέσα που υποστηρίζουν αυτήν την δυνατότητα.

Να είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι, όταν θα έχεις την δυνατότητα προσωπικής δοκιμής στο σύστημά σου, μόνο τότε θα έχεις πραγματική εικόνα.

Αν υπάρχει κάποιος στο site που έχει αυτήν την εμπειρία ας μας απαντήσει, να φύγουν και οι απορίες μας.

Πολλές φορές την πατάμε με τα εμπορικά τρικ! Καλοδεχούμενες φυσικά οι νέες τεχνολογίες, αλλά να δικαιολογούν και την ύπαρξή τους. Πόσα χρόνια τώρα η yamaha έχει προβλέψει για παρεμφερή έστω δυνατότητα, και δεν τις δίναμε σημασία...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Μην ξεχνάτε πχ τι χαμός έγινε με την τεχνολογία 3d, πόσοι από μας αλλάξανε ενισχυτές, tv, players. Και τι έγινε... μια δύο φορές είδαμε τέτοια αρχεία και τέλος.. Η panasonic μου πχ 1 φορά έπαιξε τέτοιο αρχείο.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.643
Για το 3D τα λέγαμε εδώ απ' την αρχή, και όποιος ασχολείται με το home cinema αρκετό καιρό τα ξέρει. Όλες τις φορές που προωθήθηκε τα τελευταία 50 χρόνια, απέτυχε.

Το Atmos (και το DTS:X) δεν είναι gimmick αλλά ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Άκουσα στης rosey και πείστηκα μέσα σε δύο λεπτά.
Τα presence είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα, ειδικά στην ανύψωση της ομιλίας και στην αίσθηση περιβάλλοντος, αλλά είναι gimmick.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Εφ όσον έχετε προσωπική εμπειρία, κάνω πίσω!

Για αυτό τον λόγο ακριβώς γίνεται συζήτηση, για να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας επάνω στο αγαπημένο μας χόμπι!:drinks:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.643
Δε νομίζω να έχει σημασία, αν και για πρακτικούς λόγους θα βάλω τον Atmos στο τέλος των HDMI, ακριβώς πριν το προβόλι.
Ο 5000 θα κάνει το decoding των 7 καναλιών κανονικά όπως τώρα (πιθανόν και με front presence), και ο φτηνοAtmos θα αναλάβει μόνο τα 2 object based με το δικό του delay και eq.

Ηχεία θα κλέψω απ' το γραφείο και την υπόγα.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Δε νομίζω να έχει σημασία, αν και για πρακτικούς λόγους θα βάλω τον Atmos στο τέλος των HDMI, ακριβώς πριν το προβόλι.
Ο 5000 θα κάνει το decoding των 7 καναλιών κανονικά όπως τώρα (πιθανόν και με front presence), και ο φτηνοAtmos θα αναλάβει μόνο τα 2 object based με το δικό του delay και eq.

Ηχεία θα κλέψω απ' το γραφείο και την υπόγα.
Θα υπάρχουν 2 volume ;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.643
Δεν αλλάζω volume, μόνο τσίτα. :p
Αν χρειαστεί όμως και ο ενισχυτής δεν είναι Yamaha που έχει ίδιο ir, ναι.
Κι επειδή ο φθηνότερος Yamaha με Atmos κοστίζει 1000€, σίγουρα ναι. >:(

Denon AVR-X1200W, 488€!

Reaction score
2.195
Όλες οι γνώμες μας περί αξιοπιστίας έχουν μικρή σημασία πάντως.
Έχω αλλάξει άφθονους Pioneer χωρίς κανένα πρόβλημα, και στην υπόγα έχω ακόμα έναν SC-LX81 απο το μακρινό 2008. Είχα πριν είκοσι χρόνια έναν Denon που χάλασε και Yamaha που δεν έπαθαν τίποτα. Και; Δε σημαίνει τίποτα μέχρι να δούμε στατιστικά.
.
Kι άλλος Pioneer πωλείται με πρόβλημα! Και αυτόν που είχα, ο LX 73, παρουσίασε πρόβλημα (δεν άξιζε να επισκευαστεί). Τυχαίο;
@Μitsy, είσαι πολύ τυχερός, παίξε και κάνα τζόκερ!

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Δεν αλλάζω volume, μόνο τσίτα. :p
Αν χρειαστεί όμως και ο ενισχυτής δεν είναι Yamaha που έχει ίδιο ir, ναι.
Κι επειδή ο φθηνότερος Yamaha με Atmos κοστίζει 1000€, σίγουρα ναι. >:(

Denon AVR-X1200W, 488€!
μπορεις να εξηγησεις πως θα γινουν οι συνδεσεις μεταξυ yamaha -denon ?
αν μπορει να γινει αυτο σιγουρα θα ενδιαφερει και αλλους

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.056
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Sergios15