Reaction score
1.187
Εάν ακουσεις ενα ολοκληρο τραγουδι και μετα απο ενα λεπτο αντικαθιστωντας το χ καλωδιο με ενα άλλο χ δεν μπορεις να θυμηθεις τι άκουγες πριν τοτε δεν χρειάζεται να ασχολεισαι με καλωδια και με άλλαγες . Τοσο απλα.:drinks:
Ασε, μετά από ένα δύο λεπτά που ήταν και σβηστό το μηχάνημα για να γίνει η αλλαγή, σιγά μην μπορείς να συγκρίνεις το τι άκουσες.... Και το κυριότερο: Γνωρίζεις ποιο καλόδιο παίζει κάθε φορά! :p

Αξιόπιστα είναι μόνο τα Α-Β τεστς. Εγώ στα ψηφιακά αρχεία μου όταν έχω το ίδιο κομμάτι δύο φορές χρησιμοποιώ το ABX plugin του foobar που επιτρέπει στο foobar να παίζει συγχρόνως και τα δύο κομμάτια στην ίδια ένταση. Κάνω πολλές φορές αλλαγή ανάμεσα στο Α και Β αρχείο προκειμένου να βρω ποιο ακούγεται καλύτερα και να αποφασίσω ποιο θα κρατήσω και ποιο θα σβήσω.

Και μάλιστα στην περίπτωση των καλωδίων πρέπει να είναι και blind tests. Δηλαδή να υπάρχει άλλος άνθρωπος που να κάνει τις αλλαγές έτσι ώστε να μην τις γνωρίζει ο ακροατής.

I

iason

Guest
Για φαντάσου όμως και το αντίστροφο...η Μαιρούλα να τσιγαρίζει κρεμμύδι εναλλάξ σε απλό τηγάνι και σε αντικολλητικό tefal με διπλό πάτο titanium και οι χαιεντάδες από το σαλόνι να προσπαθούν από τις "χροιές" του τσιτσιρίσματος του κρεμμυδιού να καταλάβουν πότε χρησιμοποιεί το καθένα..:D
Πω πω μεγάλε εγραψες:sneaky:

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Για φαντάσου όμως και το αντίστροφο...η Μαιρούλα να τσιγαρίζει κρεμμύδι εναλλάξ σε απλό τηγάνι και σε αντικολλητικό tefal με διπλό πάτο titanium και οι χαιεντάδες από το σαλόνι να προσπαθούν από τις "χροιές" του τσιτσιρίσματος του κρεμμυδιού να καταλάβουν πότε χρησιμοποιεί το καθένα..:D
Απο τις χροιές του τσιτσιρίσματος όχι, αλλά απο τις χροιές των αρωμάτων...?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
:Γνωρίζεις ποιο καλόδιο παίζει κάθε φορά! :p
Oχι αν οπως λες κανει τις αλλαγες αλλος.

Επισης κατι που δεν αντιλαμβανονται πολλοι,ειναι οτι,αν καποιος αποφασισει να κανει εστω και μονος του μια συγκριση,δεν σημαινει και οτι θα αγορασει κιολας.Δηλαδη δεν υπαρχει κοσμος που στην συγκριση θα ακουσει διαφορες και θα απορριψει το ακριβο καλωδιο?
Προσωπικα εχω απορριψει πολυ περισοτερα ακριβα παρα φθηνα καλωδια.Κυριως φτιαχνω τα δικα μου,αλλα δεν με ενοχλει οταν εχω χρονο να ακουω και κανενα καλωδιο αν μου ζητηθει απο φιλους η αν απλα εχω την περιεργεια.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Παρτ 'αυγό και κούρευτο.

- A "blind test" is a method of testing in which the people being experimented on have no idea about what they're getting. This test method prevents results from being influenced by any a priori information. In the field of Audio, blind tests truly highlight what a listener is able to hear.

- In the so-called ABX blind listening test, the listener has access to three sources: A and B are the references, X is the mystery source. X can be A or B. When the listener says that X is A, and that X is actually A, it doesn't prove anything yet: flipping a coin achieves the same result half of the time anyway. This is why we provide the listener with many trials to determine if the number of correct answers is statistically significant.
[DOUBLEPOST=1468493475][/DOUBLEPOST]
"In short, for the important stuff, like "Do amplifiers or cables or differing storage media sound different", "blind testing" of any kind, single or double isn't likely to work because there are simply too many characteristics present and changing, and (if only because of the way human perception works) it's virtually impossible to isolate them and make sure that all of the testees are hearing the same test of the same thing in exactly the same way."

εδω

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Εγω παντως δεν δεχομαι να μου βαλουν μαντηλι στα ματια για να δοκιμαζω καλωδια, αν θελετε να παιξουμε αλλα παιχνιδια το συζηταω...:rolleyes::whistling::lol::roflmao::laugh::lolsign: :geek:

Reaction score
1.187
Να υπάρχει cd player που να έχει δύο σετ εξόδων RCA, δύσκολο. Άσε που συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις μιλάμε για fixed και variable έξοδο.
Αν μιλάμε για interconnects αρκετά CD players έχουν δύο ζεύγη RCA το ένα fixed και το άλλο variable όπως είπες. Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Όταν το ποτενσιόμετρο της variable εξόδου είναι στο τέρμα, επί της ουσίας είναι το ίδιο όπως και η fixed. Στο κάτω κάτω άμα σε «χαλάει» τόσο πολύ η ύπαρξη variable εξόδου κάνε το blind test μία φορά με το Α καλώδιο στην fixed και μία δεύτερη φορά με το Β καλώδιο στην fixed.
Αμα και τις δύο φορές κατορθώσεις να διακρίνεις και να επιλέξεις το ίδιο καλώδιο ως προτιμότερο, πάει αν πει ότι δεν έπαιζαν ρόλο οι έξοδοι.
Αμα και στις δύο φορές επιλέξεις ως καλύτερο το καλώδιο που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη έξοδο πάει να πει ότι δεν έπαιζαν ρόλο τα καλώδια.

Τώρα, το να βάλει κανείς αντάπτορα, διχάλα για να έχει δύο σετ ic's, λίγο πατάτα μου κάνει.
Θα πρέπει είτε να αφαιρείς το ένα καλώδιο και να παίζεις με το άλλο κάθε φορά, είτε να τα έχεις και τα δύο μόνιμα πάνω στη διχάλα, με αποτέλεσμα αφ'ενός το σήμα να ταξιδεύει χωρίς λόγο προς το άπειρο και να είναι και επικίνδυνο να γίνει κανένα βραχυκύκλωμα και να κλαις κάτι, πιθανώς τον ενισχυτή σου.
Τέτοιος διπλός ρευματολήπτης προφανώς δεν υπάρχει στο εμπόριο. Αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιαχτεί από έναν ντιούη με ένα κολλητήρι έχοντας τους απαραίτητους ρευματολήπτες και λίγα εκατοστά καλώδιο. Εάν προσέξει κατά την συνδεσμολογία η φάση να είναι σωστά συνδεδεμένη και στους δύο ρευματολήπτες δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αν είναι τόσο άσχετος που να κολλήσει τις φάσεις όπως νάναι τότε έχει 50% πιθανότητα να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και να ρίξει τις ασφάλειες. :p

Από 'κει και πέρα η διαδικασία είναι απλή:

1. Βάζουμε το Α καλώδιο και λέμε στους ακροατές «κύριοι αυτή την στιγμή ακούτε με το Α καλώδιο»

2. Αφού ακούσουν περίπου μισό λεπτό (ή όσο έχουμε συμφωνήσει) τότε βάζουμε και το άλλο έτσι ώστε το μηχάνημα να παίζει και με τα δύο καλώδια.

3. Ρίχνουμε το κέρμα και αναλόγως τι θα φέρει βγάζουμε τα Α ή το Β καλώδιο. Σημειώνουμε στο δικό μας χαρτί ποιο παίζει και ζητάμε και από τους ακροατές να σημειώσουν στα δικά τους χαρτιά ποιο θεωρούν αυτοί ότι παίζει. Το μηχάνημα δεν έχει σταματήσει να παίζει.

Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2 και 3 όσες φορές θέλουμε. Πολλές κατά προτίμηση για να περιορίσουμε το στατιστικό λάθος, και στο τέλος της δοκιμής συγκρίνουμε τα χαρτιά όλων των ακροατών με το χαρτί εκείνου που έριχνε το κέρμα και έκανε τις αλλαγές.
Δεν υπάρχει πιο αντικειμενικός και αμερόληπτος τρόπος διενέργειας του τεστ.

Υ.Γ. Τα blind τεστ όμως τα αποφεύγουν οι χρυσαυτιάδες όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί μπορεί να «γκρεμίσουν» μύθους.....

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Εγω παντως δεν δεχομαι να μου βαλουν μαντηλι στα ματια για να δοκιμαζω καλωδια, αν θελετε να παιξουμε αλλα παιχνιδια το συζηταω...:rolleyes::whistling::lol::roflmao::laugh::lolsign: :geek:
:lolsign:
Καλά, εσύ θα πας εκεί για να παίξεις τη τυφλόμυγα???

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Υ.Γ. Τα blind τεστ όμως τα αποφεύγουν οι χρυσαυτιάδες όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί μπορεί να «γκρεμίσουν» μύθους.....
Για ολα,το "κουταλι" εχει δυο οψεις :D
Πηγαινε και συ στην συναντηση που θα κανουν οι φιλοι,και οταν τελειωσετε με το καλο μας λες αν ακουσες η δεν ακουσες διαφορες.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Αν μιλάμε για interconnects αρκετά CD players έχουν δύο ζεύγη RCA το ένα fixed και το άλλο variable όπως είπες. Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Όταν το ποτενσιόμετρο της variable εξόδου είναι στο τέρμα, επί της ουσίας είναι το ίδιο όπως και η fixed. Στο κάτω κάτω άμα σε «χαλάει» τόσο πολύ η ύπαρξη variable εξόδου κάνε το blind test μία φορά με το Α καλώδιο στην fixed και μία δεύτερη φορά με το Β καλώδιο στην fixed.
Αμα και τις δύο φορές κατορθώσεις να διακρίνεις και να επιλέξεις το ίδιο καλώδιο ως προτιμότερο, πάει αν πει ότι δεν έπαιζαν ρόλο οι έξοδοι.
Αμα και στις δύο φορές επιλέξεις ως καλύτερο το καλώδιο που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη έξοδο πάει να πει ότι δεν έπαιζαν ρόλο τα καλώδια.
Αν είναι να κάνω κάτι τέτοιο, τότε δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ με τις δύο εξόδους, καθώς είναι η ίδια μεθοδολογία με το να ακούσω το ένα καλώδιο και μετά το δεύτερο. Δεν νομίζεις;

Τέτοιος διπλός ρευματολήπτης προφανώς δεν υπάρχει στο εμπόριο.
Νόμιζα ότι αναφέρθηκε ο αντάπτορας ή η διχάλα για τα interconnects. Που εκεί, εγκυμονούν κίνδυνοι για το σύστημα και υποβιβάζεις το σήμα.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Δένεις τα μάτια μιας μύγας με ένα μαντήλι...:p
οποτε κοβομαι by default να υποθεσω? :laugh: Τελος παντων, μπορω να κανω μια υποχωρηση (επ'ουδενι στο μαντηλι) για χαρη του blind test και να παρω την θεση της...Μαιρουλας μαγειρευοντας στο διπλανο δωματιο. :roflmao::lol:

Reaction score
1.187
OXI αν αλλαζεις στο μεσον του μουσικου κοματιου που ακους.
Οχι αν αλλάζεις στο μέσον του κομματιού; Μα τι λες τώρα; Πότε θα αλλάξεις; Οταν θα τελειώνει το κομμάτι και θα ξανακούς πάλι την εισαγωγή του η οποία μπορεί να είναι πιο σιγανή; κλπ...

Σαφώς και μέσα στο κομμάτι θα πρέπει να αλλάζεις πολλές φορές από Α σε Β και τούμπαλιν, και στα ήρεμα σημεία του κομματιού και στα «ξεσπάσματα» έτσι ώστε να έχεις πλήρη εικόνα.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

Reaction score
1.187
Θα πρέπει είτε να αφαιρείς το ένα καλώδιο και να παίζεις με το άλλο κάθε φορά, είτε να τα έχεις και τα δύο μόνιμα πάνω στη διχάλα, με αποτέλεσμα αφ' ενός το σήμα να ταξιδεύει χωρίς λόγο προς το άπειρο ....
Το σήμα να ταξιδεύει στο άπειρο; Ωχ ωχ ωχ ξαναρχίσαμε την παραψυχολογία και τις συμπαντικές αναζητήσεις!!! :p:p:p Ποιο άπειρο;
Ποιο σήμα; Δεν μιλάμε για interconnects. Μιλάμε για καλώδια τροφοδοσίας. Δεν μεταφέρουν σήμα τα καλώδια τροφοδοσίας, μόνο κάποια amperes στα 230V με εναλλαγή στα 50Hz

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic