8 μήνες στην αναζήτηση...αποτέλεσμα μπερδεμένος..

gonis

Luger
Reaction score
12.414
Ποιος ο λόγος ύπαρξης 3...5....10 διαφορετικών συστημάτων;:o
Εδώ ενα έχουμε και δυσκολευόμαστε να το κάνουμε να παίξει σωστά:D
Η απορία μου δεν ισχύει εφόσον τα διαφορετικά συστήματα ειναι σε διαφορετικές οικίες,τοποθεσίες κ.ο.κ.;)

Reaction score
523
Ανήκεις σε μιαν ΄΄εκνευριστική΄΄ κατηγορία,χρηστών που ενώ φαίνεται να διαθέτουν κεφάλαια προς άρμεγμα,απαιτούν μολαταύτα να κατακτήσουν γνώση βερεσέ και χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις...:roflmao:

Κι επειδή η ευγένεια και η αβροφροσύνη προκύπτουν στον υποφαινόμενο ως παρενέργειες,προτείνεται να εξετάσεις περιπτώσεις όπως εκείνη των Avantgarde Zero.
Ο έρωτας όπως και η διαδικασία εμπέδωσης γνώσεων δεν σηκώνουν...ζάλισμα.;)
Αν εκνευρίζεστε από αυτά που γράφω, φαντάζομαι έχετε την ευχέρεια να μη τα διαβάζετε....
Από εκεί και πέρα η κατάκτηση των γνώσεων ενός πολυτεχνείου και δύο μεταπτυχιακών και λίαν συντόμως διδακτορικού, δεν αφήνουν περιθώρια νομίζω για χαρακτηρισμούς τύπου "να κατακτήσουν γνώση βερεσέ..."
Αν επίσης η εγγραφή μου σε ένα φόρουμ για τον ήχο, απαγορεύει να ρωτάω για να μάθω, παρακαλώ να με ενημέρωσει η διόικηση, ώστε να απευθυνθώ σε κάποιο επαγγελματία.
Ευχαριστώ.
[DOUBLEPOST=1479112759][/DOUBLEPOST]
Οταν πριν 11 χρονια πηρα τις κορνες της Avantgarde,καταλαβα οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, τα μπασα πρεπει να ειναι ενεργα για οποιοδηποτε ηχειο.
Αν θα εστηνα 4 συστηματα, οπως εσυ Ηλια, το ενα θα ηταν με καλο ηλεκτροδυναμικο, το δευτερο μεβρανες, το τριτο κορνες και το τεταρτο ενεργο.

Το πεμπτο !! θα ηταν με ανοιχτη μπαφλα.

Η σειρα ειναι τυχαια............
εννούνται ότι θα φτιαχτούν κόρνες....η ανοιχτή μπάφλα ετοιμάζεται...οι μεμβράνες δεν μου πολυαρέσουν...

Reaction score
523
Ποιος ο λόγος ύπαρξης 3...5....10 διαφορετικών συστημάτων;:o
Εδώ ενα έχουμε και δυσκολευόμαστε να το κάνουμε να παίξει σωστά:D
Η απορία μου δεν ισχύει εφόσον τα διαφορετικά συστήματα ειναι σε διαφορετικές οικίες,τοποθεσίες κ.ο.κ.;)
σε διαφορετικούς χώρους αδερφέ...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.526
Φτιαχνεις ανοιχτη μπαφλα και μετα κορνες? εισαι σουπερ !!!
Ο Μπουλαματσης και τα δυο?
Για πες λεπτομεριες..............

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.931
Αν εκνευρίζεστε από αυτά που γράφω, φαντάζομαι έχετε την ευχέρεια να μη τα διαβάζετε....
Από εκεί και πέρα η κατάκτηση των γνώσεων ενός πολυτεχνείου και δύο μεταπτυχιακών και λίαν συντόμως διδακτορικού, δεν αφήνουν περιθώρια νομίζω για χαρακτηρισμούς τύπου "να κατακτήσουν γνώση βερεσέ..."
Αν επίσης η εγγραφή μου σε ένα φόρουμ για τον ήχο, απαγορεύει να ρωτάω για να μάθω, παρακαλώ να με ενημέρωσει η διόικηση, ώστε να απευθυνθώ σε κάποιο επαγγελματία.
Ευχαριστώ.
[DOUBLEPOST=1479112759][/DOUBLEPOST]
εννούνται ότι θα φτιαχτούν κόρνες....η ανοιχτή μπάφλα ετοιμάζεται...οι μεμβράνες δεν μου πολυαρέσουν...
Ως κατ'εξακολούθησιν πτωχός το πνεύματι υποκλίνομαι στα ακαδημαϊκά σας διαπιστευτήρια.Εφόσον λοιπόν προσεχθούν τα ιδιαίτερα εισαγωγικά στον προσδιορισμό ΄΄εκνευριστική΄΄ και χωρίς να έχει συγκεκριμενοποιηθεί ποιος ακριβώς υφίσταται την κατάσταση,υποχρεώνομαι να υποθέσω ότι φαίνεται να είστε...εσείς εκείνος.;)

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνιστά κρίμα,καθότι ως ανώτερος του υποφαινομένου οφείλετε να επιδεικνύετε κατανόηση στον ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης,έχοντας κιόλας εμπεδώσει από την ακαδημαϊκή σας σταδιοδρομία ότι οιαδήποτε κατάκτηση συνεπάγεται κάποιο τίμημα,όχι υποχρεωτικώς χρηματικόν...

Ως ΄΄επαγγελματίας΄΄ διανομέας...επιείκειας πάντως,ενημερώνω ότι δωρεάν προσφορές ισχύουν κυρίως γι αρχάριους και διακεκριμένα...μέλη του ACA.:roflmao:
Αρκεί βεβαίως να μην υποψιαστώ ότι το σύνολο κεφαλαίων που έχετε δαπανήσει και σκοπεύετε να δαπανήσετε επιπλέον,θα έφτανε για ν'αποκτήσετε B&O Beolab 90...:sneaky:

Reaction score
523
Ως κατ'εξακολούθησιν πτωχός το πνεύματι υποκλίνομαι στα ακαδημαϊκά σας διαπιστευτήρια.Εφόσον λοιπόν προσεχθούν τα ιδιαίτερα εισαγωγικά στον προσδιορισμό ΄΄εκνευριστική΄΄ και χωρίς να έχει συγκεκριμενοποιηθεί ποιος ακριβώς υφίσταται την κατάσταση,υποχρεώνομαι να υποθέσω ότι φαίνεται να είστε...εσείς εκείνος.;)

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνιστά κρίμα,καθότι ως ανώτερος του υποφαινομένου οφείλετε να επιδεικνύετε κατανόηση στον ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης,έχοντας κιόλας εμπεδώσει από την ακαδημαϊκή σας σταδιοδρομία ότι οιαδήποτε κατάκτηση συνεπάγεται κάποιο τίμημα,όχι υποχρεωτικώς χρηματικόν...

Ως ΄΄επαγγελματίας΄΄ διανομέας...επιείκειας πάντως,ενημερώνω ότι δωρεάν προσφορές ισχύουν κυρίως γι αρχάριους και διακεκριμένα...μέλη του ACA.:roflmao:
Αρκεί βεβαίως να μην υποψιαστώ ότι το σύνολο κεφαλαίων που έχετε δαπανήσει και σκοπεύετε να δαπανήσετε επιπλέον,θα έφτανε για ν'αποκτήσετε B&O Beolab 90...:sneaky:
δεν υποννόησα στιγμή, οτιδηποτε σχετικά με " πτωχούς τω πνεύματι " και δεν αποτελεί η γνώση επίδειξη, ούτε θα θα κατέθετα διαπιστευτήρια σε φόρουμ, αν δεν είχα βαλθεί περί βερεσέ κατάκτηση γνώσης, πόσο μάλλον, όταν ο υπογράφων δούλευε οικοδομή για να συντηρήσει τα φοιτητικά του έξοδα (σπίτι φαγητό).....συνεπώς εχω κουράσει πολλά περισσότερα πράγματα πάνω μου εκτός από το μυαλό μου για να αποκτήσω γνώση.... (ππ κατάκτηση συνεπάγεται κάποιο τίμημα,όχι υποχρεωτικώς χρηματικόν...) δεν αναφερόμουν σε χρηματικό! Άλλωστε στα 42 μου χρόνια να κάνω διδακτορικό μάλλον υποδικνύει ότι δε "φοβούμαι" το διαβάζειν...
από εκεί και πέρα, πάντα προσέχω αρκετά ώστε να μην απολέσω ούτε σημεία στίξης, ούτε προσδιορισμούς οποιασδήποτε μορφής.......και ακόμα περισσότερο... νοήματα, κάτι το όποιο απεικόνίζεται στη φράση μου <Αν επίσης η εγγραφή μου σε ένα φόρουμ για τον ήχο, απαγορεύει να ρωτάω για να μάθω, >

Υ.Γ. τα σχόλια και οι εκτιμήσεις, περί των γραφόμενων και την ενδεχομένως προκατειλημμένη άποψη σας, ίσως βρίσκονται στη φράση σας < Ανήκεις σε μιαν ΄΄εκνευριστική΄΄ κατηγορία,χρηστών που ενώ φαίνεται να διαθέτουν κεφάλαια προς άρμεγμα >
Ευχαριστώ

Δε γνωριζω πόσο κάνουν τα beolab 90....συγνώμη γκούγκλαρα και έμαθα...γύρω στα 50κ... σίγουρα θα ξεπεραστουν πριν τελείωσει το έτος....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.554
σίγουρα θα ξεπεραστουν πριν τελείωσει το έτος....
Μακάρι! Η εξέλιξη είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Μέχρι να ξεπεραστούν πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχουν ξεπεράσει ο,τι υπήρξε ως τώρα, αδιακρίτως και ανεξαιρέτως.
Για 50 ψωροχιλιαρικα δεν είναι λίγο τέτοιο κατόρθωμα, ε;

I

iason

Guest

Μέχρι να ξεπεραστούν πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχουν ξεπεράσει ο,τι υπήρξε ως τώρα, αδιακρίτως και ανεξαιρέτως.
(De luidspreker en niet de ruimte bepaalt het geluid.)
Λοιπον ξεροντας οτι είσαι φανατικος υποστηρικτής του προσεγμενου χωρου σου μεταφερω την παραπανω ατακα η οποια ειναι στο επισημο σαιτ της Ολλανδιας για τα Beolab 90 ,και σε ελευθερη μεταφραση
( Το Ηχειο και οχι ο χωρος είναι αυτο που καθοριζει τον ηχο).
Ενα σχολιο παρακαλω ..........

http://www.bang-olufsen.com/nl/collection/speakers/beolab-90

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.554
Αυτή ακριβώς είναι η πρωτοπορία της μπαγκενολουφσεν σε αυτό το τεχνολογικό αριστούργημα, και για αυτόν ακριβώς το λόγο ξεπέρασε ο,τι έχει υπάρξει ως τώρα.

Εν ολίγοις, πήρε το DSP της ισοσταθμισης χώρου και το ενσωμάτωσε τόσο πρωτοποριακά στο ηχείο, που το ίδιο το ηχείο αποτελεί τμήμα και εργαλείο της ισοσταθμισης χώρου, ενώ μέχρι τώρα είχαμε ένα ηχείο από τη μιά μεριά, κι ένα dsp από την άλλη, να προσπαθεί να μπαλώσει τα αμπάλευτα.

Η εξαίρεση στο μπάσο του κιι, είναι στην ίδια λογική με το μπαγκενολουφσεν, καθώς στο μπάσο το κιι όντως ως ηχείο και ως κατασκευή αποτελεί τμήμα και εργαλείο της ισοσταθμισης χώρου, αλλά όχι στο υπόλοιπο φάσμα, όπου έχει τις αδυναμίες όλων των υπολοίπων συμβατικών ηχείων.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει ας πούμε το κιι στα μπάσα, δηλαδή να βγάζει το χώρο έξω από το παιχνίδι, το προσπαθεί το μπαγκενολουφσεν σε όλο το ακουστικό φάσμα, εκ κατασκευής και σχεδίασης.

Έτσι, ενώ το κιι συνεχίζει να απαιτεί εξαιρετικό χώρο από πλευράς ανακλάσεων, αντηχησεων και RT 60 για να αποδώσει σωστά (με φωτεινή εξαίρεση το μπάσο), διότι ειδάλλως δεν ακούς το κιι αλλά το χώρο, έρχεται το μπαγκενολουφσεν να του τρίψει στη μούρη την για πρώτη φορά (σχεδόν) ολική απεξάρτηση από το χώρο.

Reaction score
30.455

Νομίζω πως δεν εννοεί οτι θα ξεπεραστουν τεχνολογικά τα beolab 90 αλλά ότι μέχρι τέλους του έτους τα λεφτά που θα έχει δώσει για άλλες συσκευές θα ξεπεράσουν αυτά που χρειάζονται για την απόκτηση των beolab...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.554
Διευκρίνηση:

Οι λιγοστές άνωθεν αραδες μου, όπως και το σύνολο των γραφόμενών μου περί οντιο (από απεξάρτησής μου από το χαλι εντ), δεν αποτελούν προσωπικές μου απόψεις ή εκτιμήσεις, ούτε εκφράζουν δικές μου εμπειρίες ακροάσεων, ούτε προσωπικές μου αγορές στο ιδιωτικό μου στερεοφωνικό, κι ούτε αποτελούν μηχανήματα που εμπορευομαι για να έχω συμφέροντα από τις πωλήσεις τους.

Επίσης δεν έχω κανένα απολύτως καημό να αποτελέσουν δικές σας επιλογές στις αγορές σας. ;)

Απλώς αποτελούν την "σκληρή" (για το χαλι εντ σε επίπεδο υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής) πραγματικότητα των σύγχρονων τεχνολογιών και υλοποιήσεων, και λογικές εκφράσεις των αποδεδειγμένων και αναμφισβήτητων επιστημονικών δεδομένων των φυσικών επιστημών που σχετίζονται με την αναπαραγωγή του ήχου.

Στον υποκειμενικό χώρο των προσωπικών απόψεων, όπου οφείλει να γίνεται αποδεκτός και σεβαστός ο γνωστός χαβάς, ναι καλά έχετε υποψιαστεί, μιλάω για τη γνωστή ρήση "της ψωλης του ο χαβάς", τα άνωθεν γραφόμενά μου δεν έχουν καμία θέση, όπως και η πραγματικότητα της επιστήμης του οντιο και της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Αυτό όμως δεν με φέρνει σε αντίθεση με αυτούς τους εκλεκτούς συνοδοιπόρους στο χόμπι μας που επιλέγουν συνειδητά να κάνουν της ψωλης τους το χαβα, όπως αρκετοί από σας λανθασμένα νομίζετε, δεν αντιμάχομαι αυτούς τους ανθρώπους ούτε τις πανέμορφες επιλογές τους από το χώρο της υψηλής αισθητικής του χάι εντ, εφόσον αυτές τους κάνουν χαρούμενους, αντιθέτως σέβομαι τις επιλογές τους και χαίρομαι με τη χαρά τους. Άλλωστε η ουσία στο χόμπι είναι η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, η μουσικουλα βρε αδερφέ, και το όλο θέμα είναι αντικειμενικά ελάχιστης σημασίας για να μου καίγεται το παραμικρό καρφί.

Όμως, όσον αφορά την ουσία της επιστήμης της αναπαραγωγής του οντιο, τα δεδομένα είναι εντελώς συγκεκριμένα, ναι εξελίσσονται και βελτιώνονται συνεχώς, όμως διέπονται από συγκεκριμένες αρχές και χώρος για προσωπικές "απόψεις" δεν υφίσταται, ούτε χώρος για πισογυρίσματα, παλιμπαιδισμους και εμμονές. Συμπαθητικες οι προσπάθειες να προβάλλονται ως αντικειμενικά τεχνολογικά επιτεύγματα οι μεσαιωνικές πρακτικές του κινήματος του ολγουεϊζ τού θέρτι και του ασπιλου και αμολυντου αγνού αναλογικού ήχου και του επαίσχυντου κατακερματισμού της ψηφιακής δγιαβολικής μόλυνσης, αλλά νισαφι, χορτάσαμε εκκεντρικές παπαριές τυλιγμένες με το χρυσό μανδύα της υψηλής πιστότητας και με τραγελαφικους χαρακτηρισμούς του στυλ σουπερ ντουπερ ουλτρα χάι εντ.

Δηλαδή, δεκτό και σεβαστό ότι αυτό το όμορφο χαι εντ μηχάνημα σου "αρέσει" (είτε στο μάτι είτε στο αυτί), αλλά μη μου λες κι ότι παίζει "αντικειμενικά καλύτερα", ιδίως επειδή σου αρέσει το πώς παίζει. Για να βρείς το ποιο παίζει αντικειμενικά καλύτερα, ψάξε αντικειμενικά, όχι υποκειμενικά. Ξερίζωσε ο,τι έχει σχέση με υποκειμενικά κριτήρια, των δικών σου συμπεριλαμβανομένων, και μόνο τότε θα προσεγγίσεις το αντικειμενικά σωστό. Είναι θέμα τρόπου σκέψης.

Το "σωστό", είναι αδιάφορο αν σου "αρέσει". Είναι αδιάφορο αν αρέσει στους φίλους σου, ή στον έμπορο που το φέρνει. Πχ το μπάσο των κιι, είναι αδιάφορο αν θα σου "αρέσει", όπως αδιάφορο είναι αν θα σου "αρέσει" το μπάσο από τα εντοιχισμένα τέρατα της ATC που άκουσες στο τάδε στούντιο. Ας μη σου "άρεσε", χεστηκαμε πατοκορφα. Είναι σωστό. ;)

Last edited:

gonis

Luger
Reaction score
12.414
Νομίζω πως δεν εννοεί οτι θα ξεπεραστουν τεχνολογικά τα beolab 90 αλλά ότι μέχρι τέλους του έτους τα λεφτά που θα έχει δώσει για άλλες συσκευές θα ξεπεράσουν αυτά που χρειάζονται για την απόκτηση των beolab...
Και εγώ αυτό καταλαβαίνω:(

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.931
... δε "φοβούμαι" το διαβάζειν...
... <Αν επίσης η εγγραφή μου σε ένα φόρουμ για τον ήχο, απαγορεύει να ρωτάω για να μάθω, >
Υ.Γ. τα σχόλια και οι εκτιμήσεις, περί των γραφόμενων και την ενδεχομένως προκατειλημμένη άποψη σας, ίσως βρίσκονται στη φράση σας < Ανήκεις σε μιαν ΄΄εκνευριστική΄΄ κατηγορία,χρηστών που ενώ φαίνεται να διαθέτουν κεφάλαια προς άρμεγμα >
Ευχαριστώ
Δε γνωριζω πόσο κάνουν τα beolab 90....συγνώμη γκούγκλαρα και έμαθα...γύρω στα 50κ... σίγουρα θα ξεπεραστουν πριν τελείωσει το έτος....
Μέχρι να ξεπεραστούν πάντως...
Ear,αναφέρεται στα διατιθέμενα κεφάλαια αντί στα Beolab 90...:D

Το περιβόητο τίμημα δεν έγκειται αποκλειστικώς στην εκταμίευση χρήματος ή χρόνου προς μελέτη,αλλά και στην ετοιμότητα αποδοχής των ευρημάτων,έστω και αν τα τελευταία θ'αντίκεινται πιθανώς σε όσα θα συνάρπαζαν τον άμεσα ενδιαφερόμενο ή θα εντυπωσίαζαν...τον περίγυρό του.:sneaky:
Καλέ μην παρεξηγείσαι. Και μην παρεξηγείς. :)
Συχνά είναι χρήσιμο να ΄΄ενοχλεί΄ η αλήθεια-ιδίως άμα εκφράζεται με γλαφυρό τρόπο,αλλά είναι πάντα κρίμα ν'αποτελεί εκείνη πηγή εκνευρισμού...:D
(De luidspreker en niet de ruimte bepaalt het geluid.)
Λοιπον ξεροντας οτι είσαι φανατικος υποστηρικτής του προσεγμενου χωρου σου μεταφερω την παραπανω ατακα η οποια ειναι στο επισημο σαιτ της Ολλανδιας για τα Beolab 90 ,και σε ελευθερη μεταφραση

http://www.bang-olufsen.com/nl/collection/speakers/beolab-90
Πριν από 5 περίπου έτη,είχε ανοίξει στο avs νήμα με ζητούμενο να προβλέψουμε ποιο τεχνολογικό άλμα θα ενέσκηπτε στην κατασκευή ηχείων εντός χρονικού ορίζοντα πενταετίας.
Η πρόβλεψη του υποφαινομένου αναφέρθηκε σ'ένα σύστημα ηχείων που θα προσάρμοζε και την πολική του απόκριση εκτός της συχνοτικής και φασικής στα χαρακτηριστικά δεδομένου χώρου,ούτως ώστε η απόδοσή του ν'ανεξαρτητοποιείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό από τον τελευταίο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.554
:offtopic:

να δεις ρε που ο Εαρ ξαναπήγε στρατό .....:rolleyes:

τελος :offtopic:
Με το μισθό που δίνουν; Ούτε φωτογραφία μου δε τους στελνω, πόσο μάλλον την αφεντομουτσουναρα μου! :p

Θα διαπρεψω στη σταδιοδρομία του συνταξιούχου, μέχρι συμπλήρωσης των απαραίτητων ετών για απαίτηση σύνταξης στην καριέρα του συνταξιούχου! :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.554
Ear,αναφέρεται στα διατιθέμενα κεφάλαια αντί στα Beolab 90...:D
Ποσως με απασχολεί!
Βρίσκω αφορμές. ;)

Πάγια τακτική μου.
Άλλα ζητάνε, άλλα τους λέω.
Παλιοχαρακτήρας..:gotcha:

Staff online