Αγορά 55άρας

Reaction score
777
Καλησπέρα και απο εμένα. Βρίσκομαι σε αναζήτηση 55άρας για την οικογένεια.
Όπως καταλαβαίνετε η οικογένεια δέν βλέπει κάτι παραπάνω απο ΣΚΑ(τα)Ι και λοιπά κανάλια.

Επειδή υπάρχει όμως η προηγούμενη είναι μία PLASMA η οποία είχε εξαίρετα χρώματα και μαύρο κοίταζα μήπως πάμε σε καμιά OLED. Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω προτάσεις για αγορά και αν αξίζει να πάρει κανείς OLED (την φθηνή) ή να πάρει κάποια οικονομική LED και να μήν ασχοληθεί και τόσο με το να σκορπίσει χρήματα...
[DOUBLEPOST=1479057779][/DOUBLEPOST]Άσχετο...
Θυμάμαι όταν η "Χρυσή τομή" ήταν κοντά στις 32 ίντσες και κάνανε πλάκες στα φόρουμ με νέο θέμα του τύπου "αναζήτηση νέας 32άρας".

Ωραίες εποχές...

Reaction score
255
Για OLED πιστευω ειναι λιγο νωρις, ασε να ωριμασει το πραγμα και να πεσουν οι τιμες ( βλεπε αδυναμιες αυτης της τεχνολογιας και πολυ υψηλες ακομη τιμες ). Προτιμοτερο να πας σε μια καλη LED.

Reaction score
777
Για OLED πιστευω ειναι λιγο νωρις, ασε να ωριμασει το πραγμα και να πεσουν οι τιμες ( βλεπε αδυναμιες αυτης της τεχνολογιας και πολυ υψηλες ακομη τιμες ). Προτιμοτερο να πας σε μια καλη LED.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Έχει νόημα μια καλή led?
Υπάρχει διαφορά στην πράξη μεταξύ της φθηνής και της ακριβής σειράς;

gonis

Luger
Reaction score
12.140
Εγώ πήρα αυτή,πιστεύω οτι θα καλύψει τις ανάγκες που περιγράφεις στο αρχικό σου ποστ.
https://www.electroholic.gr/gr/eikona-ixos/tileoraseis/?f=1&brands=39&addBrand=undefined&addModel=undefined&flt_2=58�
Έψαχνα φτηνή μεγάλη και ετοιμοπαραδοτη.
Το συγκεκριμένο σκρουτζομαγαζο πολύ καλό και είμαι ευχαριστημένος.
Βέβαια μου την ρύθμισε ο Καστρουνης σε συνδυασμό με ενα γενικότερο σεταρισμα (είμαι άσχετος με αυτά) που μου έκανε στο hc που έστησα σε ενα μικρό δωμάτιο.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
Υπάρχει διαφορά στην πράξη μεταξύ της φθηνής και της ακριβής σειράς;
Λιγότερο clouding, κάπως πιστότερα χρώματα και λιγότερος κορεσμός, λίγο καλύτερο μαύρο, κίνηση και περισσότερες, συνήθως άχρηστες, δυνατότητες.

Reaction score
40
Στις μεγαλες εταιριες πανω κατω ολοι τα ιδια προσφερουν, δωρεαν μεταφορα και δωρεαν εργασια - ανταλλακτικα. Για Samsung, Sony, LG, Philips, Panasonic ισχυει κανονικα.

Επελεξε βαση δυνατοτητων, ποιοτητα εικονας και εξοπλισμο που σε καλυπτει.

Reaction score
433
Ότι πληρώσεις παίρνεις!
Ακόμα και στα κανάλια τώρα που τα περισσότερα εκπέμπουν σε hd , μια καλή τηλεόραση , σαφώς παίζει καλύτερα. Πέρα από τα φρέσκα έργα που τα εκπέμπουν σε hd , ακόμα και κάποιες εκπομπές -σειρές (βλέπε τροχός της τύχης - αστέρας ραχούλας) είναι τραβηγμένες με κάμερες hd και τις ευχαριστιέται το μάτι!
Όσον αφορά led ή oled, ως κάτοχος (2) 55' , μία samsung led σειρά 6500 του 2014 και μία lg oled 55ec930v που αγόρασα προχθές μεταχειρισμένη, αν μένεις Αθήνα σε προσκαλώ να τις δεις με τα μάτια σου και να τις συγκρίνεις.
Αυτή την στιγμή είναι και οι δύο στημένες δίπλα-δίπλα και παίζουν, μέχρι η samsung να μπει στις αγγελίες.

Reaction score
433
τοσο μεγαλη διαφορα εχουν;δλδ 1000 φορες oled παρα led σκετη;
Φυσικά και δεν είναι 1000 φορές καλύτερη. Απόλυτο μαύρο, έντονα κορεσμένα χρώματα, πιο καθαρή εικόνα, πολύ καλήτερη κίνηση!
Μην φανταστείς όμως , η διαφορά δεν είναι χαώδη. Ίσως μια διαφορά της τάξεως του 10 με 20%.
Αλλά έχει και το μειονέκτημα της κατανάλωσης: 80 watt η led - 320 watt η oled!
Και όπως είναι αναμενόμενο - ζεσταίνεται. (Μου θυμίζει κανα δυο πλάσμα που έχουν περάσει από τα χέρια μου).

ryk

Reaction score
925
Φυσικά και δεν είναι 1000 φορές καλύτερη. Απόλυτο μαύρο, έντονα κορεσμένα χρώματα, πιο καθαρή εικόνα, πολύ καλήτερη κίνηση!
Μην φανταστείς όμως , η διαφορά δεν είναι χαώδη. Ίσως μια διαφορά της τάξεως του 10 με 20%.
Αλλά έχει και το μειονέκτημα της κατανάλωσης: 80 watt η led - 320 watt η oled!
Και όπως είναι αναμενόμενο - ζεσταίνεται. (Μου θυμίζει κανα δυο πλάσμα που έχουν περάσει από τα χέρια μου).
Έχεις oled? Kαίει 320W? :o

Reaction score
433
Έχεις oled? Kαίει 320W? :o
Ναι, τόσο γράφει στην "πλάτη" της , κατανάλωση = 320 watt. To καταλαβαίνεις και από το καλώδιο τροφοδοσίας που είναι αρκετά χοντρούτσικο , και την ζέστη που εκπέμπει.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.773
To καταλαβαίνεις και από το καλώδιο τροφοδοσίας που είναι αρκετά χοντρούτσικο
Δεν είναι τόσο μεγάλη η κατανάλωση πιστεύω για να βάλουν πιο χοντρό καλώδιο.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Ποσα χρηματα εισαι διατεθημενος να διαθεσεις ?
Νομίζω ότι αυτή πάντως είναι μια ουσιαστική ερώτηση.

Πάντως του Χρήστου (SAMSUNG UE58J5200) είναι για τα χρήματα που ζητά μια δελεαστική επιλογή.

"Φυσικά και εδώ ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις"

ryk

Reaction score
925
Ναι, τόσο γράφει στην "πλάτη" της , κατανάλωση = 320 watt. To καταλαβαίνεις και από το καλώδιο τροφοδοσίας που είναι αρκετά χοντρούτσικο , και την ζέστη που εκπέμπει.
Ουου! :o Ποιο μοντέλο είναι;

Reaction score
777
Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Σήμερα στο σπίτι έχω μία plasma του 2009. Θα έλεγα οτι είμαι αρκετά ευχαριστημένος δεδομένου οτι η ποιότητα της είναι εξαιρετική (ως εικόνα) ενώ πιστεύω οτι κερδίζει ακριβές led που έχω δεί όσον αφορά την φυσικότητα στα χρώματα. Οκ έχει και θέματα. Το μαύρο δέν είναι μαύρο πρασινίζει. Έχει επίσης και μία θολούρα στην εικόνα που δέν συνηθίζεται στις καινούργιες.

Γενικότερα θα επιθυμούσα να συνεχίσω σε αυτό το μοτίβο. Δηλαδή φυσικά χρώματα, ωραίο μαύρο χωρίς υπερβολές.

Σε αυτή λοιπόν τη σκέψη είπα οτι ναί, θα δώσω χρήματα αν πάρω κάτι καλό που θα κρατήσει όπως πχ η πλάσμα. ΄΄Εχω την εντύπωση οτι η συνέχεια αυτού είναι η oled και έλεγα μήπως και αξίζει τα λεφτά της.

Δέν θα πήγαινα σε κάτι άλλο αν ήταν να δώσω χρήματα. Μήν ξεχνάτε οτι μιλάμε και για μία αγορά που αλλάζει ανα 6άμηνο. Πότε βγήκε το 4κ πότε το uhd πότε το suhd.

Δέν με ενδιαφέρει λοιπόν να πληρώσω smart, 3d, uhd, suhd, ασύρματο και λοιπά καλούδια τα οποία δείχνουν να είναι άχρηστα.

Ψάχνω ουσιαστικά να απαντήσω στο ερώτημα 600 ή 1600 ευρώ. Φθηνή samsung ή μία oled.

Αυτό.

ryk

Reaction score
925
Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Σήμερα στο σπίτι έχω μία plasma του 2009. Θα έλεγα οτι είμαι αρκετά ευχαριστημένος δεδομένου οτι η ποιότητα της είναι εξαιρετική (ως εικόνα) ενώ πιστεύω οτι κερδίζει ακριβές led που έχω δεί όσον αφορά την φυσικότητα στα χρώματα. Οκ έχει και θέματα. Το μαύρο δέν είναι μαύρο πρασινίζει. Έχει επίσης και μία θολούρα στην εικόνα που δέν συνηθίζεται στις καινούργιες.

Γενικότερα θα επιθυμούσα να συνεχίσω σε αυτό το μοτίβο. Δηλαδή φυσικά χρώματα, ωραίο μαύρο χωρίς υπερβολές.

Σε αυτή λοιπόν τη σκέψη είπα οτι ναί, θα δώσω χρήματα αν πάρω κάτι καλό που θα κρατήσει όπως πχ η πλάσμα. ΄΄Εχω την εντύπωση οτι η συνέχεια αυτού είναι η oled και έλεγα μήπως και αξίζει τα λεφτά της.

Δέν θα πήγαινα σε κάτι άλλο αν ήταν να δώσω χρήματα. Μήν ξεχνάτε οτι μιλάμε και για μία αγορά που αλλάζει ανα 6άμηνο. Πότε βγήκε το 4κ πότε το uhd πότε το suhd.

Δέν με ενδιαφέρει λοιπόν να πληρώσω smart, 3d, uhd, suhd, ασύρματο και λοιπά καλούδια τα οποία δείχνουν να είναι άχρηστα.

Ψάχνω ουσιαστικά να απαντήσω στο ερώτημα 600 ή 1600 ευρώ. Φθηνή samsung ή μία oled.

Αυτό.
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά για τα πολλά σε βλέπω (και όχι άδικα).
Δεν είναι κρίμα όμως να είσαι μια ανάσα από κορυφαίο -οικονομικό- μοντέλο (lg 55b6v) και να πάρεις υποδεέστερο; (tip: Δώσε τη plasma στην οικογένεια :D)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan