Γρίφοι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.062
Έχω 3 παιδιά.

Λέω κοροϊδευτικά σε ένα φίλο μου μαθηματικό που το παίζει και πολύ έξυπνος, να μου βρει τις ηλικίες τους, αν μπορεί δηλαδή. :)

Μου ζητάει μια βοήθεια για να λύσει το πρόβλημα.
Του λέω πως το γινόμενο των ηλικιών τους, είναι 36.

Μου λέει πως θα χρειαστεί άλλη μία βοήθεια.
Τότε του λέω το άθροισμα των ηλικιών τους, αλλά του ξεκοβω ότι τρίτη βοήθεια δεν έχει.

Φανερά εκνευρισμένος, μου λέει ότι θα μου απαντήσει αργότερα, και αλλάζουμε θέμα συζήτησης.

Μιλάμε για τον καιρό, για τη δουλειά, για διάφορα. Δε μου δίνει τη λύση του προβλήματος που του έδωσα, φαίνεται σα να το έχει ξεχάσει. Επίσης φαίνεται σα να θέλει να κάνει αρμενικη βιζιτα, να κάτσει με τις ώρες στο σπίτι μου να μιλάμε. Σε κάποια φάση μιλάμε για αρρώστιες, γύρισε εκεί η κουβέντα. Μου αναφέρει ότι ο γιος του ο μικρός είναι άρρωστος. Του λέω και γω, άσε, χάλια είναι πολλά παιδιά στο σχολείο, και μένα η μεγάλη μου κόρη ιωση έχει, σκέτη ταλαιπωρία. Ναι μου λέει, μεγάλη ταλαιπωρία οι αρρώστιες, άντε να φεύγω σιγά σιγά.
Και η λύση του προβλήματος; Του θυμιζω..
Σκάει ένα χαμόγελο, σηκώνεται, και φεύγοντας, γυρνάει με ύφος 7 καρδιναλίων και μου λέει επακριβώς τις ηλικίες των παιδιών μου.

Ποιές είναι;

(Όχι, δε σας λέω το άθροισμα των ηλικιών)

Reaction score
2.248
Μα την ίδια δουλειά που θα έκανε το φορτηγό τραβώντας το αεροσκάφος δεν θα κάνουν οι κινητήρες του με την ώθηση που θα του δώσουν?
Ξέχνα τα Boeing και τα φτερά και δες το ίδιο παράδειγμα με μαγνήτες.

Σε μία ιδανική κατάσταση (που οι τροχοί ή ο ιμάντας δεν θα καταστραφουν από την τριβή) το αντικείμενο θα παραμείνει σε τροχοδρόμηση επί του ιμάντα στο ίδιο σημείο, όταν η αντίσταση της τριβής των τροχών γίνει ίση με την ελκτική δύναμη των μαγνητών.
Είναι απίθανο η ελκτική δύναμη να υπερισχύσει της τριβής και αυτό για έναν και μόνο λόγο.
Διότι η ελκτική δύναμη των μαγνητών είναι συγκεκριμένη σε αντίθεση με την τριβή, που τείνει στο άπειρο, καθώς ο ιμάντας του παραδείγματος μας αυξάνει την ταχυτητά του προσπαθώντας να ακολουθήσει την ταχύτητα των τροχών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.062
Τη μια ρε φίλε;
Ειναι δίδυμα,τρίδυμα,με την ίδια γυναίκα κ.ο.κ:D
Ας τα σάπια βρε, και βρες την απάντηση.
Όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα έδωσα. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.062
Για να βοηθήσω, στο προφανές, όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί για τις ηλικίες των 3 παιδιών, ώστε να έχουν γινόμενο 36, είναι οι εξής 7:

1 2 18
2 2 9
1 1 36
1 3 12
1 6 6
1 4 9
2 3 6

Ένας από τους παραπάνω συνδυασμούς, είναι ο σωστός.

Reaction score
23.980
Ξέχνα τα Boeing και τα φτερά και δες το ίδιο παράδειγμα με μαγνήτες.

Σε μία ιδανική κατάσταση (που οι τροχοί ή ο ιμάντας δεν θα καταστραφουν από την τριβή) το αντικείμενο θα παραμείνει σε τροχοδρόμηση επί του ιμάντα στο ίδιο σημείο, όταν η αντίσταση της τριβής των τροχών γίνει ίση με την ελκτική δύναμη των μαγνητών.
Είναι απίθανο η ελκτική δύναμη να υπερισχύσει της τριβής και αυτό για έναν και μόνο λόγο.
Διότι η ελκτική δύναμη των μαγνητών είναι συγκεκριμένη σε αντίθεση με την τριβή, που τείνει στο άπειρο, καθώς ο ιμάντας του παραδείγματος μας αυξάνει την ταχυτητά του προσπαθώντας να ακολουθήσει την ταχύτητα των τροχών.
Λάθος παράδειγμα πάλι

Η δύναμη των μαγνητών μειώνεται με την αύξηση της απόστασης για αυτό και θα ισορροπήσει .

Η ώση των κινητήρων είναι διαρκώς αυξανόμενη όσο ανεβαίνει η ταχύτητα και τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από την οποία τριβή αν σκεφτείς ότι το αεροπλάνο θα αναπτύξει ταχύτητα 900+χαω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.062
Σωστά. ;)

Άσε να βρει άλλος το γιατί.

Εσύ περνάς στο επόμενο επίπεδο:

Είναι ένας παμπονηρος ψευταράς εβραίος παρά τον χιτλερ, τον οποίο έχει εκνευρισει απίστευτα. Ο χιτλερ κατάλαβε ότι είναι εβραίος και θέλει να τον σκοτώσει, αλλά δε μπορεί να το αποδείξει, οπότε τον φωνάζει και του λέει το εξής:

Πες κάτι, ο,τι θες. Αν είναι ψέμα, θα καψω ζωντανό να σε κάνω σαπούνι. Αν είναι αλήθεια, θα πεθάνεις σε θάλαμο αερίων.

Σκέφτεται ο εβραίος, του λέει κάτι και ο χιτλερ με μαύρη καρδιά τον άφησε ζωντανό, να φύγει.

Τι του είπε;

Reaction score
3
costas EAR said:
Σωστά. ;)

Άσε να βρει άλλος το γιατί.
Αφού το άθροισμα δεν τον βοήθησε, μαθηματικός γαρ, τότε το στοιχείο ότι η κόρη είναι μεγαλύτερη έριξε άπλετο φως.
costas EAR said:
Εσύ περνάς στο επόμενο επίπεδο:

Είναι ένας παμπονηρος ψευταράς εβραίος παρά τον χιτλερ, τον οποίο έχει εκνευρισει απίστευτα. Ο χιτλερ κατάλαβε ότι είναι εβραίος και θέλει να τον σκοτώσει, αλλά δε μπορεί να το αποδείξει, οπότε τον φωνάζει και του λέει το εξής:

Πες κάτι, ο,τι θες. Αν είναι ψέμα, θα καψω ζωντανό να σε κάνω σαπούνι. Αν είναι αλήθεια, θα πεθάνεις σε θάλαμο αερίων.

Σκέφτεται ο εβραίος, του λέει κάτι και ο χιτλερ με μαύρη καρδιά τον άφησε ζωντανό, να φύγει.

Τι του είπε;
Του είπε: Θα με κάψεις ζωντανό και θα γίνω σαπούνι!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.175
Members
38.301
Νεότερο μέλος
902 TV