- Reaction score
- 84.921
Μου φάνηκε ενδιαφέρον. Το έριξα μια ματιά.
Ειναι εκτός του γνωστικού μου αντικειμένου (Ορθοπαιδική), αλλά μου ειναι προφανές το συμπέρασμα δεν ειναι σε καμία περίπτωση πως οι υπέρηχοι γίνονται αντιληπτοί δια των οφθαλμών.
Τι λέει λοιπον η μελέτη;
Έγιναν μετρησεις για το κατα ποσο οι υπέρηχοι μεταδίδονται μέσω των οφθαλμών και δια του εγκεφάλου στο αυτί, και βρήκαν πως μεταδίδονται. Δεν απέδειξαν ομως οτι ηταν αντιληπτοί:
"....the present stimulus was inaudible, but the induced head vibration was recordable"
5 άτομα ηταν το δείγμα τους, και ούτε μπήκαν στον κόπο να αναφέρουν τίποτα παραπανω απο την ανωτέρω πρόταση για την αντιληπτότητα όσων μέτρησαν.
Όλο κι όλο λένε πως οι υπέρηχοι μεταδίδονται μέσω των οφθαλμών και του εγκεφάλου σαν δόνηση. Ε και; σαν ερέθισμα αντιληπτό απο τις αισθήσεις μου μεταδίδονται; το αντιλαμβάνομαι με κάποιον τροπο; ή τσάμπα καίει η λάμπα;
Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν fMRI για να καταγράψουν αντίδραση στο ερέθισμα , αλλα που τέτοιες πολυτέλειες...
Επίσης, να σημειώσω πως δεν ειναι και τοσο International το International Tinnitus Journal που δημοσιεύει το άρθρο αλλα: Official Journal of the Brazil Federal District Otorhinolaryngologist Society.
Last edited: