Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.920
Μου φάνηκε ενδιαφέρον. Το έριξα μια ματιά.

Ειναι εκτός του γνωστικού μου αντικειμένου (Ορθοπαιδική), αλλά μου ειναι προφανές το συμπέρασμα δεν ειναι σε καμία περίπτωση πως οι υπέρηχοι γίνονται αντιληπτοί δια των οφθαλμών.

Τι λέει λοιπον η μελέτη;

Έγιναν μετρησεις για το κατα ποσο οι υπέρηχοι μεταδίδονται μέσω των οφθαλμών και δια του εγκεφάλου στο αυτί, και βρήκαν πως μεταδίδονται. Δεν απέδειξαν ομως οτι ηταν αντιληπτοί:
"....the present stimulus was inaudible, but the induced head vibration was recordable"

5 άτομα ηταν το δείγμα τους, και ούτε μπήκαν στον κόπο να αναφέρουν τίποτα παραπανω απο την ανωτέρω πρόταση για την αντιληπτότητα όσων μέτρησαν.

Όλο κι όλο λένε πως οι υπέρηχοι μεταδίδονται μέσω των οφθαλμών και του εγκεφάλου σαν δόνηση. Ε και; σαν ερέθισμα αντιληπτό απο τις αισθήσεις μου μεταδίδονται; το αντιλαμβάνομαι με κάποιον τροπο; ή τσάμπα καίει η λάμπα;

Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν fMRI για να καταγράψουν αντίδραση στο ερέθισμα , αλλα που τέτοιες πολυτέλειες...

Επίσης, να σημειώσω πως δεν ειναι και τοσο International το International Tinnitus Journal που δημοσιεύει το άρθρο αλλα: Official Journal of the Brazil Federal District Otorhinolaryngologist Society.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.909
Παιδάκια, αν οι σχεδόν υπέρηχοι (δηλαδή λίγο κάτω από 20κ) ήταν έστω και στο απειροελάχιστο αντιληπτοί στη μουσική, τότε όλα τα ηχεία της ATC θα ήταν προβληματικά στα πρίμα και δε θα τα ήθελε κανείς στον πλανήτη.

Δυστυχώς για τους λάτρεις των ανώτερων οκταβων, τα ATC δεν έχουν αντιληπτό πρόβλημα στα πρίμα. Και χαίρουν της αποδοχής του πιο απαιτητικού κοινού.

Όταν δε, μιλάμε για υπερήχους, δηλαδή πάνω από το όριο του οντιο (20 χιλιοκυκλους) τότε προφανώς μιλάμε για μηχανήματα άλλων κατευθύνσεων, όπως λόγου χάριν ιατρικά ακτινολογικά μηχανήματα υπερηχοτομογραφίας.

Λες και έχετε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στο οντιο, όπως των αντηχησεων του χώρου, της αβίαστης αναπαραγωγής στην SPL στάθμη του λάιβ ακούσματος, το δυναμικό εύρος το βγάζετε πλήρως ασυμπίεστα μέχρι την τελευταία κάτω οκτάβα, δεν έχετε καθόλου παραμορφώσεις, ούτε δυναμικής συμπίεσης ούτε τίποτα, και σας έμειναν οι υπέρηχοι για να ακούν καλά οι νυχτερίδες, στα πλαίσια της φιλοζωικής σας φύσης..

Ρε σεις, αλήθεια τώρα, σοβαρευτείτε..

Μην ασχολείστε ούτε για πλάκα με τέτοια θέματα, που δεν έχουν καν σχέση με το οντιο.

Συγκεντρωθείτε σε 5 βασικά πραγματάκια, να ακούσετε όμορφα και σωστά τη μουσική που γουστάρετε, κι αφήστε τις θεωρίες συνωμοσίας..

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Να μην σε στενοχωρήσω Κωστάκη μου , ΑΛΛΆ τα ATC δεν χαίρουν της τόσο μεγάλης εκτίμησης που λες.
Αν σου αρέσουν εσένα , και σε 5 άλλους μαστεράδες ή δεν ξέρωγω ποιούς αυτό είναι άλλο θέμα.
Εδώ μου λες ότι το μιντ της ATC είναι κορυφαίο . Στο TWEETER θα κολώσεις? Κι αυτό κορυφή θα το βγάλεις.
Και καλά θα κάνεις μόνο που δεν είναι Κώστα μου. Θόλοι από μαλακό υλικό και με τόσο βάρος όπως της ATC δεν πρόκειται να τα πάνε ποτέ καλά , και σε καμία συχνότητα. Ψάξε κανά PDF της JBL να δείς γιατί χρησιμοποιεί τιτάνιο και αλουμίνιο . Δεν τα έχω για μάλακες τα παληκάρια της JBL. Πιστεύω ούτε εσύ.
Οσον αφορά στα άλλα που έγραψες , εντάξει έχεις τα δίκια σου. Δεν αντιλέγω.
[DOUBLEPOST=1489962982][/DOUBLEPOST]
Η επιστήμη μίλησε:

View attachment 71857

Ούτε συ έχεις. Ε καί? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? .

TGD

Reaction score
8.764
Όταν ήμουν τριτοετής άκουγα τα 21500. Τώρα άστα να πάνε, μια χαρά είναι το τουίτερ της ATC!

Reaction score
6.495
:rolleyes: o ανθρωπος ακουει μεχρι τα 20κ εσυ πως ακουγες παραπανω?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.601
E, είχαμε τον ΚωσταΑυτιά, τώρα έχουμε και τον ΝυχτεριδοΑυτιά!:roflmao:

T

Tadakis

Guest
Έλεος πια. Πάλι τα ίδια. George Michael - Symphonica. Αγαπημένο βινύλιο. Αγοράστηκε πριν 2 έτη στα 28-29 ευρώ. Τσιμπημένο ενώ θα μπορούσα να κάνω download τα ('ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΑ') flac-ακια 'δωρεαν'. Πάλι σήμερα το βρήκα στο discogs προς 250-3000 ευρώ. Χρηματιστήριο κατάντησε το βινύλιο. Με τα ψηφιακά ξέρεις. Ούτε η μουσική αλλά ούτε το dac αξίζει κάτι μετά από μερικά χρόνια (ή ίσως την ίδια στιγμή) οπότε δεν σκάς. Τώρα πέρα από τα αζιμούθια και τα VTA έχω να τσεκάρω και τις τιμές των βινυλίων. ΜΑΚΡΙΑ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΤΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ. Ζήτω τα ψηφιακά!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
:rolleyes: o ανθρωπος ακουει μεχρι τα 20κ εσυ πως ακουγες παραπανω?
Είναι το θεωρητικό όριο της ανθρώπινης ακοής. Αυτό που ισχύει για τους περισότερους , όχι όλους.
Δεν συνεπάγεται ότι κάποιοι άνθρωποι δεν ακούν και υψηλότερες συχνότητες αλλα΄και χαμηλότερες των 20hz.
Και εγω παλιά άκουγα 22khz ίσως και 23, δεν λέει κάτι αυτό,

Y

Yiannis_B

Guest
Έλεος πια. Πάλι τα ίδια. George Michael - Symphonica. Αγαπημένο βινύλιο. Αγοράστηκε πριν 2 έτη στα 28-29 ευρώ. Τσιμπημένο ενώ θα μπορούσα να κάνω download τα ('ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΑ') flac-ακια 'δωρεαν'. Πάλι σήμερα το βρήκα στο discogs προς 250-3000 ευρώ. Χρηματιστήριο κατάντησε το βινύλιο. Με τα ψηφιακά ξέρεις. Ούτε η μουσική αλλά ούτε το dac αξίζει κάτι μετά από μερικά χρόνια (ή ίσως την ίδια στιγμή) οπότε δεν σκάς. Τώρα πέρα από τα αζιμούθια και τα VTA έχω να τσεκάρω και τις τιμές των βινυλίων. ΜΑΚΡΙΑ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΤΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ. Ζήτω τα ψηφιακά!
Ωραία. Βάλε το στην άκρη μη χαλάσει και άκου τα flac.

Να δούμε τι άλλο επιχείρημα του κ@λου υπάρχει για το βινύλιο.

Και εγω παλιά άκουγα 22khz ίσως και 23, δεν λέει κάτι αυτό,

Τι ακούω πρωινιάτικα. :rolleyes:

Last edited by a moderator:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Mα εγώ δεν το έγραψα για το βινύλιο αυτό. Απλά απάντησα στον soco , για την ανθρώπινη ακοή.

T

Tadakis

Guest
Ωραία. Βάλε το στην άκρη μη χαλάσει και άκου τα flac.

Να δούμε τι άλλο επιχείρημα του κ@λου υπάρχει για το βινύλιο.
Μα δεν είναι επιχείρημα. Η κατάθεσή μου στην ομαδική ψυχοθεραπεία του thread. Δείξε κατανόηση...Άλλωστε είπαμε: Flac/Active Speakers και τα μυαλά στα κάγκελα. Άσε με να χαρώ και εμένα που δεν καταλαβαίνω τι είναι το σωστό.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.747
ούτε το dac αξίζει κάτι μετά από μερικά χρόνια.
Μην πέρνεις και όρκο. Τα DAC πλέον έχουν γίνει τόσα πολλά που είναι μια κατηγορία μόνα τους, ακόμα και για νέα περιοδικά.
Τίποτα δεν μας λεει οτι στο μέλλον δεν θα βγουν μερικοί να λένε οτι τα παλια DAC "έπαιζαν μουσική" ενώ τα νέα ειναι χάλια. Οπότε σε 10-15 χρόνια παρε στο κεφάλι 10000€ :gotcha: ενα BROΟKLYN ή ένα METRIC.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.909
Όταν ήμουν τριτοετής άκουγα τα 21500.
Όταν ήσουν τριτοετής, άκουγες το πολύ μέχρι 18500.

Όταν ήσουν τριετής, άκουγες στους 20500.

Τριετής, δηλαδή σε ηλικία τριών ετών. Πριν μιλήσεις.

21.500 δεν άκουσες ποτέ. Μόνο ο Μάρκου. Και πιο ψηλά δηλαδή, 22.500 και 23.500, και ίσως και πιο πάνω.

Μόνο ο Μάρκου ακούει υπερήχους, ασχέτως ηλικίας. Είναι λόγω βολβού, το γουρλωμενο μάτι, το τσακιρικο που'λεγε ο Χατζηχρήστος, αυτό που'φαγε τη μπουνιά από τον Ρίζο.

Απ'το μάτι τους ακούει τους υπερήχους. Δεν είδες το paper?

Reaction score
6.495
Εγω που εβαλα τα παιδια μου 14-17 ετων ετσι απο περιεργεια αν θυμαμαι δεν ξεπερασε κανενα τους 18κ εγω στα 14κ εσβησα στα 47μου ...θα μου πεις δεν ειναι ολοι το ιδιο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.909
.θα μου πεις δεν ειναι ολοι το ιδιο...
Μπα, όλοι το ίδιο είναι, μόνο που δεν έχουν όλοι καλά τουιτερ, οπότε τους δίνουν τόνους 20κ κι αυτά βγάζουν υποπροϊόντα στους 10κ. Το ίδιο με τους υπόηχους. Που δεν ακούγονται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon