- Reaction score
- 715
Τώρα γίνεσαι αφοριστικός! Διαφωνώ πλήρως στη λογική αυτή. Εμμονές συναντά κανείς σε όλα τα επίπεδα! Π.χ. Τα ενεργά ηχεία. (τυχαίο το παράδειγμα,θα μπορούσα λόγου χάριν να αναφερθώ σε σεξουαλικά όργια αλλά αυτόματα θα είμαστε off topic) Έχουν γίνει ανέκδοτο εδώ μέσα. Μόνος ένας ανόητος θα τολμήσει να πιστέψει πως μετά το πικάπ ακολουθεί το χάος!Οι μισοί (αν όχι όλοι) εραστές του βινυλίου, θεωρούν ότι αυτοί που ακούνε από άλλα μέσα (πχ CD) δεν αγαπάνε τη μουσική όσο την αγαπούν οι ίδιοι. Ότι δεν υπάρχει αυτή η "άλλη χάρη", ότι δεν τους καυλώνει, ας πούμε, η μουσική, όσο καυλώνει τους ίδιους, ακούγοντας από βινύλιο. Θεωρούν τρόπον τινά τους εαυτούς τους περισσότερο audiophile από ότι είναι όλος ο υπόλοιπος λογιστικός κατιμάς των CDs ή των flacs ή των high definition αρχείων. Μπερδεύουν δηλαδή μια τεχνική διαδικασία που αφορά στην αναπαραγωγή της μουσικής με την απόλαυση που προέρχεται από την ίδια την μουσική. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες καταστάσεις, με διαφόρων ειδών κολλήματα όπως πχ τα SET.
Τώρα μάλιστα! Τώρα ναι! Τώρα μιλάμε!Πολλοί ακούνε μόνο από το αγαπημένο τους μέσο διότι τελικά τους εξιτάρει περισσότερο η διαδικασία από την ίδια την μουσική. Η διαδικασία του βινυλίου είναι πολύ ελκυστική, κανείς δεν το αμφισβητεί. Η μουσική όμως είναι άλλο πράγμα. Γι αυτό και λέγω κατά καιρούς ότι είναι "λάθος" να ακούς μουσική με βάση αυτό το κριτήριο. Άκου μουσική, από όπου κι αν προέρχεται. Μην αφήνεις το κόλλημα να επηρεάσει την κρίση σου επί τούτου. Μην μου βάζεις τους ίδιους 5 δίσκους κάθε φορά που έρχομαι σπίτι σου για να μου δείξεις πως παίζει το μηχανάκι. Βάλε μου να ακούσω και λίγο technohouse ρε παιδί μου. Λίγο acid, λίγο σύγχρονη progressive rock, ότι διάολο θέλεις, κάτι που βγήκε χθες, όχι κάτι που βγήκε 120 χρόνια πριν, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει σε βινύλιο. Υπερβάλω για να δώσω έμφαση στο θέμα φυσικά.
Τους δικούς μας ανθρώπους πάντα τους προσέχουμε! (αρκεί να αντέχουν την συγκίνηση!