Καλώδια ρεύματος για γραμμή απο τον πίνακα

Reaction score
274
Καλησπερα ανοιξα αυτο το θεμα με σκοπο,να ενημερωσω ,και να εκθεσω τις αποψεις μου για αυτο.
Μεσα απο κουβεντα που εχω κανει με καποια ατομα εδω μεσα συγκεκριμενα δυο αυτο το μηνα,προβληματιζονται με τον ηχο του συστηματος τους και λιγο πολυ ειναι συνηθισμενο φαινομενο εδω μεσα:taunt:
αρκετοι ειναι αυτοι που εχουν τραβηξει γραμμη απο το πινακα στο συστημα τους χρησιμοποιοντας το γνωστο olflex
και τωρα τελευταια εχει ανεβει το πολυ γνωστο και καλυτερο εννοειται Gigawatt για το οποιο εχω γραψει σε αλλο τοπικ,
και πρεπει να αναθεωρησω γιατι εγραψα καποια πραγματα που δεν ισχυουν ακριβως.
Το καλωδιο αυτο αφου επαιξε καμποσο καιρο στο συστημα μου(ενισχυτη) διαπιστωσα οτι ειχε σημαντικη ελλειψη αρμονικων κατι το οποιο συμβαινει στα μεγαλης διατομης μονοκλωνα. οπως εμαθα αργοτερα με αποτελεσμα το καλωδιο αυτο να βγει απο το συστημα.
Σε συζητηση που ειχα με ατομο απο εδω,πραγματι μου περιεγραψε τον ηχο του πανω σε συσκευες ηχου εχοντας ακριβως την ιδια αποψη με εμενα.
αλλα επειδη το εχει βαλει και ως γραμμη απο το πινακα στο πολυπριζο ειχε μια διαφορετικη ακουστικη εμπειρια,
με απλα λογια το καλωδιο αυτο παιζει τελειως διαφορετικα ως block extension cable εχει ηχο πολυ πανω απο τα λεφτα του.
ετσι το συμπερασμα ειναι μην αγοραζετε το καλωδιο αυτο για να μπει πανω σε συσκευες ηχου,εκτος αν θελετε να πειραματιστειτε.
Και ερχομαστε στη περιπτωση του Οlflex.
Καποιοι φιλοι εδω νομιζουν οτι επειδη ταραβηξαν καλωδιο απο τον πινακα στο πολυπριζο με 3 ευρω το μετρο θα παρουν HI END ηχο και εχω ακουσει περιπτωση προσφατα φιλου που εχει αρκετα καλα και ακριβα καλωδια ρευματος στις συσκευες και στο πολυπριζο φτανει το Olflex.
Το συγκεκριμενο καλωδιο ειναι καλο και καλυτερο πιθανον απο το απλο 1.5αρι που περνα μεσα απο τους τοιχους και φτανει στη πριζα,οποτε και αυτο πρεπει να φτανει ως την πριζα ειτε ειναι εσωτερικη ειτε ειναι εξωτερικη η γραμμη.
Απο εκει και περα πρεπει να βαλουμε κατι πολυ καλυτερο και οσο και αν ακουγεται υπερβολικο το 1.5 μετρο καλωδιο που θα ειναι πολυ καλυτερο, απο τη πριζα ως το πολυπριζο θα κανει μια απιστευτη διαφορα στον ηχο.
Πολλοι θα πουν οτι δε μπορουν να βαλουν εξωτερικη πριζα για οσους δεν μπορουν να την περασουν εσωτερικα την γραμμη.και ομως ειναι ευκολο,παιρνουμε εναν διακλαδωτηρα απο ηλεκτρολογειο και προσαρμοζουμε την πριζα πανω,και εννοειται οτι βιδωνουμε τον διακλαδωτηρα πριζα πανω στον τοιχο εκει που επιθυμουμε.
Αυτα ηθελα να αναφερω για να βοηθησω και σας ευχαριστω!

Last edited by a moderator:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.381
Σα να λέμε ΄΄έχομεν και...κλίβανο,μη σκας΄΄ ...:roflmao:

...Καποιοι φιλοι εδω νομιζουν οτι επειδη ταραβηξαν καλωδιο απο τον πινακα στο πολυπριζο με 3 ευρω το μετρο θα παρουν HI END ηχο και εχω ακουσει περιπτωση προσφατα φιλου που εχει αρκετα καλα και ακριβα καλωδια ρευματος στις συσκευες και στο πολυπριζο φτανει το Olflex.Το συγκεκριμενο καλωδιο ειναι καλο και καλυτερο πιθανον απο το απλο 1.5αρι που περνα μεσα απο τους τοιχους και φτανει στη πριζα,οποτε και αυτο πρεπει να φτανει ως την πριζα ειτε ειναι εσωτερικη ειτε ειναι εξωτερικη η γραμμη.Απο εκει και περα πρεπει να βαλουμε κατι πολυ καλυτερο και οσο και αν ακουγεται υπερβολικο το 1.5 μετρο καλωδιο που θα ειναι πολυ καλυτερο, απο τη πριζα ως το πολυπριζο θα κανει μια απιστευτη διαφορα στον ηχο...
Πόσο άραγε να υποβαθμίζουν την έρμη ρευματοληψία - σε επαγωγική σύμπνοια με τον όρο...΄΄εμμονοληψία΄΄ - και κάτι χιλιόμετρα καλωδίου που προηγούνται -αναπόφευκτα- του πίνακος...
Χαχαχα, ομαδικη ασχετιλα εχει πεσει, απο τις μεγαλυτερες αναβαθμισεις που εχω κανει ειναι η απευθειας γραμμη απο τον πινακα.
Οποιος εχει αντιρρηση, ας αλλαξει χομπυ.
https://www.vhaudio.com/images/romex.jpg
Το χωρίο που έχω απομονώσει φανερώνει ότι σημείο τριβής στο παρόν νήμα δεν είναι η ωφέλεια για την απευθείας ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα,αλλά ο ισχυρισμός για την ανάγκη καλωδίου που θα διέθετε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά υπεράνω των προβλεπόμενων ηλεκτρολογικών προδιαγραφών.Εξ ου και η διατυπωθείσα από μέρους μου απορία.

Last edited:

Reaction score
1.698
Καλησπερα ανοιξα αυτο το θεμα με σκοπο,να ενημερωσω ,και να εκθεσω τις αποψεις μου για αυτο.Μεσα απο κουβεντα που εχω κανει με καποια ατομα εδω μεσα συγκεκριμενα δυο αυτο το μηνα,προβληματιζονται με τον ηχο του συστηματος τους και λιγο πολυ ειναι συνηθισμενο φαινομενο εδω μεσα:taunt:αρκετοι ειναι αυτοι που εχουν τραβηξει γραμμη απο το πινακα στο συστημα τους χρησιμοποιοντας το γνωστο olflex και τωρα τελευταια εχει ανεβει το πολυ γνωστο και καλυτερο εννοειται Gigawatt για το οποιο εχω γραψει σε αλλο τοπικ, και πρεπει να αναθεωρησω γιατι εγραψα καποια πραγματα που δεν ισχυουν ακριβως.Το καλωδιο αυτο αφου επαιξε καμποσο καιρο στο συστημα μου(ενισχυτη) διαπιστωσα οτι ειχε σημαντικη ελλειψη αρμονικων κατι το οποιο συμβαινει στα μεγαλης διατομης μονοκλωνα. οπως εμαθα αργοτερα με αποτελεσμα το καλωδιο αυτο να βγει απο το συστημα.Σε συζητηση που ειχα με ατομο απο εδω,πραγματι μου περιεγραψε τον ηχο του πανω σε συσκευες ηχου εχοντας ακριβως την ιδια αποψη με εμενα.αλλα επειδη το εχει βαλει και ως γραμμη απο το πινακα στο πολυπριζο ειχε μια διαφορετικη ακουστικη εμπειρια,με απλα λογια το καλωδιο αυτο παιζει τελειως διαφορετικα ως block extension cable εχει ηχο πολυ πανω απο τα λεφτα του.ετσι το συμπερασμα ειναι μην αγοραζετε το καλωδιο αυτο για να μπει πανω σε συσκευες ηχου,εκτος αν θελετε να πειραματιστειτε.Και ερχομαστε στη περιπτωση του Οlflex.Καποιοι φιλοι εδω νομιζουν οτι επειδη ταραβηξαν καλωδιο απο τον πινακα στο πολυπριζο με 3 ευρω το μετρο θα παρουν HI END ηχο και εχω ακουσει περιπτωση προσφατα φιλου που εχει αρκετα καλα και ακριβα καλωδια ρευματος στις συσκευες και στο πολυπριζο φτανει το Olflex.Το συγκεκριμενο καλωδιο ειναι καλο και καλυτερο πιθανον απο το απλο 1.5αρι που περνα μεσα απο τους τοιχους και φτανει στη πριζα,οποτε και αυτο πρεπει να φτανει ως την πριζα ειτε ειναι εσωτερικη ειτε ειναι εξωτερικη η γραμμη.Απο εκει και περα πρεπει να βαλουμε κατι πολυ καλυτερο και οσο και αν ακουγεται υπερβολικο το 1.5 μετρο καλωδιο που θα ειναι πολυ καλυτερο, απο τη πριζα ως το πολυπριζο θα κανει μια απιστευτη διαφορα στον ηχο.Πολλοι θα πουν οτι δε μπορουν να βαλουν εξωτερικη πριζα για οσους δεν μπορουν να την περασουν εσωτερικα την γραμμη.και ομως ειναι ευκολο,παιρνουμε εναν διακλαδωτηρα απο ηλεκτρολογειο και προσαρμοζουμε την πριζα πανω,και εννοειται οτι βιδωνουμε τον διακλαδωτηρα πριζα πανω στον τοιχο εκει που επιθυμουμε.Αυτα ηθελα να αναφερω για να βοηθησω και σας ευχαριστω!
δεν-κατάλαβα-τίποτα-δεν-πήρα-ανάσα-μού-βγήκαν-τα-μάτια-"μαμώ"-το-συντακτικό-μου-και-τα-σημεία-στίξης-ΟΥΦ!

T

Tadakis

Guest
Επίσης να προσθέσω και πως η ασφάλεια τύπου φυσιγγίου στο πίνακα κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την απλή αυτόματη.

Reaction score
428
Το καλωδιο της ΔΕΗ απο την Μεγαλόπολη και την Πτολεμαίδα μέχρι το σπίτι που είναι χάλυβας πολύκλωνος και γεμάτος άλατα απο την βροχή και γήρανση υλικού απο τα φορτία που κουβαλάει και όλα τα Rfάσματα της χώρας δεν παίζει ρόλο?
Επειδή στο γραφείο που δουλεύω εχουμε ιδιωτικό μετασχηματιστή μέσης τάσης μήπως να στήσουμε κανα τεστ να δούμε διαφορές απο αγνό τριφασικό ρεύμα χωρίς άλλο φορτίο? Γιατι να τις ακούσουμε δεν το πιστεύω.Ο μετασχηματιστής είναι γειωμένος σούπερ και ειναι και θωρακισμένος!
Εχω πάσει σε σπίτι φίλου που έχει τραβήξει καλώδιο απο τον πίνακα εως το σύστημα ουτε το θυμάμε επειδή ο σκληρός μου δεν αντέχει τετοια πληροφορία και το σύστημα ειναι στημένο σε άδειους τοιχους και μάρμαρο στο πάτωμα χωρίς ίχνος αποροφησης.Εδωσε 900ε μου είπε και ακούει διαφορές, εγω 3 ώρες που έκατσα μονο ανακλάσεις άκουγα έφυγα με τα αυτιά μου να κουδουνίζουν. Το σύστημα ήταν ακριβό πάνω απο 50Κ.Πως ακούνε τις διαφορές δεν ξέρω! Μήπως με κάθε αλλαγή αλλάζουν και ποτήρι μαλτ?πρωτο δευτερο τριτο κτλ. Γιατί εκει τουλάχιστον οι διαφορές είναι άμεσες.Πινεις μια γουλιά Laproaig και θελεις να φτύσεις( οι καπνιστές εξαιρούνται).

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.308
- έχω τραβήξει γραμμή κατ΄ ευθείαν από τον πίνακα και οι αλλαγές που άκουσα ήταν . . . αυτές που ήθελα να ακούσω . . . απλά μιάς και το έκανα το άφησα έτσι

Reaction score
659
Αυτή η εμμονή με τα καλώδια ρεύματος και τα usb πρέπει να σταματήσει ,ή δουλεύουν ή όχι , δεν είναι σωστό να κοροιδεύουν το κόσμο με τέτοιο άθλιο τρόπο και αν θέλει κάποιος να πείσει ας παρουσιάσει μετρήσεις που να το αποδεικνύουν. Σε λίγο θα διώχνουμε τα περιστέρια από τα καλώδια γιατί τα ακούμε από τα ηχεία, έλεος.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Χαχαχα, ομαδικη ασχετιλα εχει πεσει, απο τις μεγαλυτερες αναβαθμισεις που εχω κανει ειναι η απευθειας γραμμη απο τον πινακα.

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
το σύστημα ειναι στημένο σε άδειους τοιχους και μάρμαρο στο πάτωμα χωρίς ίχνος αποροφησης.Εδωσε 900ε μου είπε και ακούει διαφορές, εγω 3 ώρες που έκατσα μονο ανακλάσεις άκουγα έφυγα με τα αυτιά μου να κουδουνίζουν. Το σύστημα ήταν ακριβό πάνω απο 50Κ.Πως ακούνε τις διαφορές δεν ξέρω!
Οι διαφορες παντος ειδους ακουγονται και σε φροντισμενους και σε αφροντιστους χωρους.Αν τωρα προκειται για βελτιωσεις,ειναι αλλο θεμα.

Reaction score
274
δεν-κατάλαβα-τίποτα-δεν-πήρα-ανάσα-μού-βγήκαν-τα-μάτια-"μαμώ"-το-συντακτικό-μου-και-τα-σημεία-στίξης-ΟΥΦ!
Δεχομαι το σχολιο για τα σημεια στιξης,αλλα αν δεν καταλαβαινετε τι γραφω λυπαμαι,δεν γραφω κατι ακαταλαβιστικα και οταν διαβαζουμε δεν κραταμε την αναπνοη μας,χωρις ανασα θα παθετε κατι,βαθειες ανασες παντα!!!

Reaction score
274

Η ξεχωριστη γραμμη απο το πινακα θα συμφωνησω ειναι η σημαντικοτατη αναβαθμιση για τους ευνοητους λογους ,απλα αλλο γραμμη απο τον πινακα που θα παει στην πριζα και αλλο οταν θα παει κατευθειαν στο πολυπριζο,σαφως και το ιδιο καλωδιο αν παει κατευθειαν πανω στο πολυπριζο ειναι ακομη μεγαλυτερη βελτιωση,αλλα αν αυτο ειναι της ταξης των λιγων ευρω καλυτερα να φτασει μεχρι την πριζα και απο εκει ας τρεξει ενα αλλο καλωδιο αλλης κατηγοριας και συμφωνα με το τι του ταιριαζει του καθενος.Εκτος αν καποιος εχει να τα χωσει χοντρα πχ καποτε πριν αρκετα χρονια ενας περασε Nordost Vishnou εσωτερικα στους τοιχους απο τον πινακα ως το πολυπριζο και μιλαμε για πολλα μετρα και πολλα χιλιαρικα χαχαχα.

Reaction score
274
Και για οσους δεν καταλαβαινουν διαφορες στα καλωδια ρευματος,και για οποιον πιστευει, επειδη η ποιοτητα του ρευματος και των αγωγων που τρεχουν χιλιομετρα δεν αξιζει να επιμεληθεις το τελευταια μετρα μεσα στον χωρο σου, την σεβομαι απολυτα την αποψη τους αλλα θα πρεπει να σεβαστουν και αυτοι τις αποψεις αυτων που πιστευουν και ακουνε τις διαφορες αυτες.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.978
Επίσης να προσθέσω και πως η ασφάλεια τύπου φυσιγγίου στο πίνακα κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την απλή αυτόματη.
Μεγάλη κιόλας; :thumbsdown:

Μα πριν από το ''φυσίγγι'' υπάρχουν 2-3 αυτόματες!

Γενικός διακόπτης, γενική ασφάλεια και ρελέ.

Reaction score
4.697
Χαίρομαι που το θέμα ξεκινά χωρίς πολλές φασαρίες
με μετριοπάθεια θα έλεγα..

Οι διαφορές απο αλλαγές σε οποιοδήποτε στάδιο, δεν έχουν την ίδια αξία για όλους
Για να μην πω οτι δεν τις ακούνε όλοι.. δεν είναι κακό.....

T

Tadakis

Guest
Μεγάλη κιόλας; :thumbsdown:

Μα πριν από το ''φυσίγγι'' υπάρχουν 2-3 αυτόματες!

Γενικός διακόπτης, γενική ασφάλεια και ρελέ.
Μάλιστα. Λοιπόν η αλλαγή θα σου κοστίσει ~50-60 ευρώ η ασφάλεια και κανένα 20ρικο ο ηλεκτρολόγος. Κάντο και αν δεν ακούσεις διαφορά δώσε μου IBAN να σου βάλω τα χρήματα. Εγώ σε τρία συστήματα, σε τρια διαφορετικά σπίτια το προηγούμενο ΣΚ το διαπίστωσα (απλώς βάζοντας το σύστημα στη διπλανή πρίζα). Χώρίς αλλαγή καλωδίωσης, χωρίς αλλαγή σε κάτι άλλο. Αυτά.

Reaction score
274
Χαίρομαι που το θέμα ξεκινά χωρίς πολλές φασαρίες
με μετριοπάθεια θα έλεγα..

Οι διαφορές απο αλλαγές σε οποιοδήποτε στάδιο, δεν έχουν την ίδια αξία για όλους
Για να μην πω οτι δεν τις ακούνε όλοι.. δεν είναι κακό.....
Συμφωνω απολυτα,οχι μονο δεν ειναι κακο αλλα ειναι φυσιολογικο ολοι οι ανθρωποι να μην ακουνε αυτες τις διαφορες,δεν εχει κανει να κανει με την γνωση οσο με το πως αντιλαμβανομαστε τον ηχο,σιγουρα ο καθενας μας διαφορετικα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.964
ας τρεξει ενα αλλο καλωδιο αλλης κατηγοριας και συμφωνα με το τι του ταιριαζει του καθενος.
Το "τι του ταιριάζει του καθενός", μήπως το εννοείς ως "τι ταιριάζει στην τσέπη του καθενός";

Διότι, απ'οτι καταλαβαίνω, αυτό που βασικά λες, είναι ότι τα καλώδια ρεύματος πρέπει να είναι ακριβά.

Δηλαδή, για όλα τα λεφτά, καλώδια ρεύματος.
Αυτά μου "ταιριάζουν";

Είναι ταξικό λοιπόν το όλο θέμα;
Σα την Πόρσε;

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.608
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john