Καλώδια ρεύματος για γραμμή απο τον πίνακα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.962
Α, οκ. Παρανόηση για το ταξικό του θέματος, λάθος κατάλαβα..

Οπότε, να ρωτήσω. Λές:

λυσεις υπαρχουν για ολα τα βαλαντια
Άρα θα ήθελα να μου προτείνεις, αν μπορείς 3 λύσεις, για 3 ειδών βαλαντια: πολύ χαμηλά (φτωχά οικονομικά στρώματα επιπέδου ανεργίας και χαρτζιλίκι από τη γιαγιά), μέτρια (μία δουλειά την έχουμε), και επιπέδου ιδιοκτήτη πετρελαιοπηγών (δε μας νοιάζουν τα λεφτά).

Επίσης θα ήθελα να περιγράψεις τις ηχητικές διαφορές των 3 παραπάνω επιλογών.

και το ταιριασμα εχει να κανει καθαρα με το ματσαρισμα του συστηματος
Α, υπέροχα.

Οπότε ας υποθέσουμε ότι έχουμε 3 διαφορετικά συστήματα, ένα με κόρνες και λάμπες με πικάπ, γλυκό και προβολικό με λίγο τσιρίδα (λόγω κόρνας) και αναιμικό μπάσο, ένα τυπικό τρανζίστορ με δυνατό ηχείο με 2 8-ιντσα και πηγή CD, ήχος με δυνατό μπάσο αλλά μπουμαριστο και στεγνά ξερά μεσαιοπριμα ίσως λίγο συριστικά, κι ένα πολύ μεγάλης ισχύος και SPL, με κλας ντε των 3 κιλοβάτ με τέρατα ηχεία εντοιχιζόμενα με 4 12-ιντσα και μιντ και τουιτερ στυλ ATC 300-αρι, και πηγή Hi-res αρχεία, σκέτη μονιτορίλα ρε αδερφέ, αλλά ατελείωτο γκάζι και δυναμικά, αλλά όμως να'χει και λίγο συναίσθημα θα ήταν σούπερ, ίσως να πάσχει κι από γρέζι, ή/και πρατ.

Ορίστε. 3 διαφορετικά συστήματα, που θέλουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε πρόταση καλωδίου ρεύματος, κατά την άποψή σου. Τι θα πρότεινες σε κάθε περίπτωση και τι αλλαγή στον ήχο θα περίμενες;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.493
Και γιατί δεν βάζει αυτός που θέλει κάτι τέτοιο ένα μηχάνημα - φίλτρο για να σταθεροποιηθεί και να καθαριστεί το ρεύμα;
Υπάρχει διαφορά σε αυτές τις 2 "λύσεις";
Αν ναι ποιά;

Γιατί όσο το κοιτάει απο μακριά κάποιος με ουδέτερο βλέμμα αυτό που βλέπει είναι άλλη μια προσπάθεια για τιουνάρισμα μηχανημάτων αυτη τη φορά με καλώδια ρεύματος. Μια διαδικασία ασταμάτητης έρευνας που ποτέ δεν θα βρει αυτό που ψάχνει.

Reaction score
1.530
Τα φίλτρα έχουν ακόμα πιο έντονη επιδραση. Άλλα ξεραινουν, αλλα κανουν roll off και αλλα κόβουν δυναμικά. Το 2ο και το 1ο ίσως φαντάζουν θεμιτα αλλα γενικά αυτή η ομοιογένεια καταντά βαρετή απο κάποια φαση και υστερα. Το τρίτο.... Άστα βραστα. Ειδικα τα μεγαλα που σηκώνουν τελικούς είναι τελείως οξυμωρα. Εχεις ενα μετασχηματιστή γαϊδούρι, με βαθμο απόδοσης 0,5-0,6 (αρα και διπλάσια κατανάλωση και θερμότητα να φαν οι γάτες) και τον ακούς κανονικά πλεον σαν κομματι της αλυσσιδας. Απο την αλλη κάποια πουλάνε πολύ.
Ναι όλα περί ορεξεως είναι. Και σήμερα θέλω μακαροναδα, αύριο αλίπαστα.

Reaction score
659
Και γιατί δεν βάζει αυτός που θέλει κάτι τέτοιο ένα μηχάνημα - φίλτρο για να σταθεροποιηθεί και να καθαριστεί το ρεύμα;
Υπάρχει διαφορά σε αυτές τις 2 "λύσεις";
Αν ναι ποιά;

Γιατί όσο το κοιτάει απο μακριά κάποιος με ουδέτερο βλέμμα αυτό που βλέπει είναι άλλη μια προσπάθεια για τιουνάρισμα μηχανημάτων αυτη τη φορά με καλώδια ρεύματος. Μια διαδικασία ασταμάτητης έρευνας που ποτέ δεν θα βρει αυτό που ψάχνει.
Εγώ για 6 εβδομάδες καθάρισα ,εσείς βρείτε το δρόμο σας
2,_400774-700x700.jpg

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.493
Ενα ξεζούμισμα ενέργειας και χρημάτων βλέπω εγώ και τίποτε παραπάνω.
Άποψη μου βέβαια.

Y

Yiannis_B

Guest
http://www.equitech.com/FAQ/whatis.html

Ριξτε μία ματιά. Νομίζω ότι στα 24Οvolts "απαγορεύεται". Κάποιος ΗΛ θα μας πει
Από θέμα ασφαλείας δεν υπάρχει θέμα.

Αν χρησιμοποιήσεις μετασχηματιστή απομόνωσης με μη γείωτο δευτερεύον, θέλεις οπωσδήποτε Ground Fault Monitor και ρελέ ισχύος πριν τον μετασχηματιστή, που θα ανοίγει από το πρώτο.

http://www.bender-us.com/products/ground-fault-ungrounded-systems.aspx

Last edited by a moderator:

Reaction score
274
Διαφορες υπαρχουν στα παντα οτι επηρεαζεται ο ηχοε ακομη και απο την επιφανεια που ακουμπα ενα καλωδιο,αλλη συμπεριφορα πανω στο ξυλο,στο μαρμαρο κλπ,Τωρα οσοι δεν βλεπουν τις διαφορες δικαιωμα τους δεν με αποσχολει,ευτυχως εχω μιλησει με πολλα παιδια απο εδω μεσα και συμφωνουμε,αλλα αυτο το οποιο παραβλεπουμε οι περισσοτεροι και χαλαμε ενα σκασμο λεφτα για καλωδια,ξεχναμε να σκασουμε αυτα τα λεφτα για την φροντιδα της ακουστικης του χωρου,κατι το οποιο θα επιφερει στη συνεχεια πολυ λιγοτερα εξοδα ταλαιπωρια και μπερδεματα με τα καλωδια.

Reaction score
11.125
Διαφορες υπαρχουν στα παντα οτι επηρεαζεται ο ηχοε ακομη και απο την επιφανεια που ακουμπα ενα καλωδιο,αλλη συμπεριφορα πανω στο ξυλο,στο μαρμαρο κλπ
Μα τί λες τώρα! Είναι δυνατόν αυτό; Πώς εξηγείται;

Reaction score
428
Διαφορές υπάρχουν και εξαιτίας του ποσοστού υγρασίας στον χωρο (humidity %) το θέμα ειναι πως τις ακούτε στα 3 μετρα ακροασης ποτε προλαβαίνετε? καθώς επίσης πως ακούτε την διαφορά της επιφανειας που ακουμπά το καλώδιο ρευματος που μεταφερει σταθερά 50Hz AC με οτι σκουπίδι μαζεψει στο διάβα του.
Το μονο που εχω ακουσει μεσω καλωδίου τροφοδοσίας ειναι ο ασυρματος οταν εχω τον ενισχυτη κοτσαρισμένο και βγάζει αρκετα watt στους 28ΜΗz βγαίνει η φωνή μου απο το κασετοφωνο καμπάνα!!!Ειναι ενα αρχαίο κοκκινο διπλό ραδιοκασετοφωνο αγορασμενο απο το 1986.
Δηλαδή ολα αυτα που κουβαλάνε οι γραμμές τροφοδοσίας λύνονται με ενα καλώδιο ενος δυο αντε και δέκα μέτρων?
Μήπως να πάρω ενα καλό καλώδιο σαν το RG 213 Χ τρία κομάτια με θωράκιση στον αέρα και η κάθε ψίχα να μου φέρνει την φαση ουδετερο και γείωση?Να προσέξω και τις γωνίες μην τυχόν και μου χαλάσει τα 50 ολόκληρα HZ που παν μπρος πίσω μέσα του?

Reaction score
274
Μα τί λες τώρα! Είναι δυνατόν αυτό; Πώς εξηγείται;[/Επιστημονας δεν ειμαι,και πιθανον να ειρωνευεσαι απλα δοκιμαζοντας διαφορα υλικα να ακουμπανε παλω τους καλωδια ηχειων και ρευματος δημιουργουν διαφορες και οχι βελτιωσεις απαραιτητα,,ολα σχετικα ειναι.

T

Tadakis

Guest
Ειλικρινά ρωτάω.
Δοκίμασέ το. Μπορεί να μην έχει. Μπορεί και να έχει. ΑΝ έχει, βρες την βέλτιστη λύση. Αν όχι μια ακόμα παράμετρος να ασχολείσαι. Τόσο απλά. Σε εμένα δεν έχει. Ευτυχώς. Άλλα "παραφυσικά" όμως έχουν όπως η στήριξη των συσκευών και τα καλώδια γενικά. Όπως επίσης και η εισαγωγή μετασχηματιστή 1:1 στο ρεύμα εισόδου. Δυστυχώς για τη τσέπη μου.

Reaction score
659
Το Σαββάτο θα παω στον Αη Γιαννη το Ρωσσο , οποιος δεν ακουμπα τα καλωδια του πανω σε πουπουλα και τα ριχνει προκλητικά στο πάτωμα να γράψει το όνομα του από κάτω στη λίστα υπέρ υγείας για να διαβαστει τη λειτουργία της Κυριακής.
Γραφτείτε να σωθείτε

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.578
Παιδιά είστε σοβαροί? ακούγεται η διαφορά αναλόγως του που στηρίζεται το καλώδιο?
Φερτε μου όποιον θέλετε μαζί με καλώδια να κάνουμε δοκιμές σε υπέρ αποκαλυπτικό σύστημα με ενεργά τετράδρομα ηχεία , που δεν έχουν τους ενισχυτές επάνω τους.

Reaction score
2.248
Από θέμα ασφαλείας δεν υπάρχει θέμα.

Αν χρησιμοποιήσεις μετασχηματιστή απομόνωσης με μη γείωτο δευτερεύον, θέλεις οπωσδήποτε Ground Fault Monitor και ρελέ ισχύος πριν τον μετασχηματιστή, που θα ανοίγει από το πρώτο.

http://www.bender-us.com/products/ground-fault-ungrounded-systems.aspx
WTF!!
Χωρίς το παραπάνω, με απλή ασφάλεια 15Α, θα με στείλει εάν πάει κάτι στραβά?
Πως θα δω εάν το δευτερεύον είναι γειωμένο?

PS: Στο σούκο μετρώ 120V από τα hots στο ground και 240V μεταξύ τους.
Αυτά τα καλώδια που βάζω έχουν ένα καλώδιο γείωσης απ'εξω τυλιγμένο στο καλώδιο τροφοδοσίας αλλά δεν ξέρω πως και εάν τερματίζουν

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.608
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john