- Reaction score
- 76.331
ΙΒΑΝ: GR5305478598347450348
Και δεν άκουσες διαφορά?ΙΒΑΝ: GR5305478598347450348
Χθες τράβηξα γραμμή κατ΄ ευθείαν από τον πίνακα, όχι για να ακούσω διαφορές αλλά για να βάλω πιο χοντρό καλώδιο και 16άρα ασφάλεια.
Βασικά το έγραψα περισσότερο για να γελάσουμε.Και δεν άκουσες διαφορά?
Θα πρέπει να ακούσεις διαφορές. Εκτός και αν έχεις κανένα mini-hifi kenwood από το Κωτσόβολο τέλη της δεκαετίας του 90. Και λέω διαφορές καθότι δεν ξέρω αν θα είναι προς το καλό ή το κακό.Βασικά το έγραψα περισσότερο για να γελάσουμε.
Η αλλαγή του καλωδίου συνέπεσε με την αλλαγή των ηχείων οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.
Μπορώ όμως να συνδέσω τα μηχανήματα σε μια διπλανή πρίζα και να συγκρίνω, αν καταλάβω τίποτα, ένεκα ασχετοσύνης.
Μήπως πρέπει να έχεις κάποιας κατηγορίας ηχεία, ενισχυτές κτλ για να είναι εμφανείς οι διαφορές?
Γιατί τα δικά μου δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο.
Αν είναι από την Ηλεκτρονική Αθηνών το mini hi fi παίζει ρόλο;Θα πρέπει να ακούσεις διαφορές. Εκτός και αν έχεις κανένα mini-hifi kenwood από το Κωτσόβολο τέλη της δεκαετίας του 90. Και λέω διαφορές καθότι δεν ξέρω αν θα είναι προς το καλό ή το κακό.
Μπορείς να αναφέρεις μερικούς από αυτούς;Τι να σου πω, πολλοί ειδήμονες εδώ μέσα τέτοια έχουν.
Χθες τράβηξα γραμμή κατ΄ ευθείαν από τον πίνακα, όχι για να ακούσω διαφορές αλλά για να βάλω πιο χοντρό καλώδιο και 16άρα ασφάλεια.
Αν η επιλογη του καλωδιου απο τον πινακα ειναι σωστη για τις αναγκες των μηχανηματων που θα τροφοδοτουνται, θα ελεγα σε ολες τις περιπτωσειςστις περισσότερες περιπτωσεις.
Το καλώδιο είναι απλό 3x2,5 αν δεν κάνω λάθος. Αυτό που μπαίνει σε 16άρα ασφάλεια.Αν η επιλογη του καλωδιου απο τον πινακα ειναι σωστη για τις αναγκες των μηχανηματων που θα τροφοδοτουνται, θα ελεγα σε ολες τις περιπτωσεις
Θα συμφωνησω οτι δεν χρειαζονται τοσα χοντρα καλωδια,αλλα ενα πολυκλωνο ιδιιας διατομης η και μεγαλυτερης ακομης συμπεριφερεται πολυ καλυτερα πανω στην συσκευη,αυτο γιατι συμβαινει αραγε;Ενα καλωδιο ρευματος 12AWG (περιπου 3.5 sq.mm) ειτε μονοκλωνο ειναι ειτε πολυκλωνο, μπαινει σε μηχανηματα που τραβανε πολλα αμπερ.Δεν το χρειαζεσαι ,οσο "ελκυστικο" και να ειναι σε κανενα μηχανημα που δεν εχει αναγκη τοσο χοντρου καλωδιου.Γι αυτο δεν δουλεψε σωστα,και οχι επειδη ειναι μονοκλωνο η κατι αλλο.Λογικο ειναι το οτι δουλευει καλυτερα σαν καλωδιο παροχης απο τον πινακα,αλλα και παλιν,οχι διοτι ειναι μονοκλωνο,αλλα επειδη εχει "βολικο" παχος.Απο τον πινακα,δεν θα ηταν κακο αν ηταν και πιο χοντρο.
Ασχετα απο την ποιοτητα του καλωδιου και μονο που δεν περνα το ρευμα απο αλλες 10 συσκευες μεσα στο σπιτι,ειναι μεγαλη υποθεση!Βασικά το έγραψα περισσότερο για να γελάσουμε.
Η αλλαγή του καλωδίου συνέπεσε με την αλλαγή των ηχείων οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.
Μπορώ όμως να συνδέσω τα μηχανήματα σε μια διπλανή πρίζα και να συγκρίνω, αν καταλάβω τίποτα, ένεκα ασχετοσύνης.
Μήπως πρέπει να έχεις κάποιας κατηγορίας ηχεία, ενισχυτές κτλ για να είναι εμφανείς οι διαφορές?
Γιατί τα δικά μου δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο.
Για λόγους ευγενείας όχι (και φυσικά χωρίς καμία υπόνοια προς το άτομό σου).Μπορείς να αναφέρεις μερικούς από αυτούς;
Οταν οι διατομες ειναι σωστες οι διαφορες ειναι μικροτερες.Και γω βρισκω διαφορες μεταξυ πολυκλωνων και μονοκλωνων ,αλλου προτιμω τον ενα τυπο αλλου τον αλλο.Θα συμφωνησω οτι δεν χρειαζονται τοσα χοντρα καλωδια,αλλα ενα πολυκλωνο ιδιιας διατομης η και μεγαλυτερης ακομης συμπεριφερεται πολυ καλυτερα πανω στην συσκευη,αυτο γιατι συμβαινει αραγε;
Καταρχήν δε συμβαίνει.ενα πολυκλωνο ιδιιας διατομης η και μεγαλυτερης ακομης συμπεριφερεται πολυ καλυτερα πανω στην συσκευη,αυτο γιατι συμβαινει αραγε;
Μετά από αυτή την σαφέστατη (και σωστή) τοποθέτηση, νομίζω ότι το θρεντ μπορεί να κλειδώσει.αλλου προτιμω τον ενα τυπο αλλου τον αλλο.
Μια διευκρίνιση, για να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι διαβάζω: Το πολύκλονο σε σχέση με το μονόκλονο καλώδιο ρεύματος (ίδιας ή διαφορετικής διατομής) συμπεριφέρεται το ίδιο στις συσκευές ήχου. Καταλαβαίνω σωστά?Καταρχήν δε συμβαίνει.
Το "γιατί", δεν είναι του παρόντος.
Πού το διάβασες αυτό?Μια διευκρίνιση, για να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι διαβάζω: Το πολύκλονο σε σχέση με το μονόκλονο καλώδιο ρεύματος (ίδιας ή διαφορετικής διατομής) συμπεριφέρεται το ίδιο στις συσκευές ήχου. Καταλαβαίνω σωστά?
scroll up και θα το βρεις. το γράφω με παράθεση που έκανα από αυτό το νήμα.Πού το διάβασες αυτό?
Όχι απλα τα σοβαρά μηχανήματα έχουν διατάξεις που όλα αυτά τα ισοπεδώνουν. Απλα σοβαρά μηχανήματα δεν έχουν βγει ακόμα.Μια διευκρίνιση, για να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι διαβάζω: Το πολύκλονο σε σχέση με το μονόκλονο καλώδιο ρεύματος (ίδιας ή διαφορετικής διατομής) συμπεριφέρεται το ίδιο στις συσκευές ήχου. Καταλαβαίνω σωστά?