Καλώδια ρεύματος για γραμμή απο τον πίνακα

T

Tadakis

Guest
ΙΒΑΝ: GR5305478598347450348
Χθες τράβηξα γραμμή κατ΄ ευθείαν από τον πίνακα, όχι για να ακούσω διαφορές αλλά για να βάλω πιο χοντρό καλώδιο και 16άρα ασφάλεια.
Και δεν άκουσες διαφορά?

Reaction score
62
Και δεν άκουσες διαφορά?
Βασικά το έγραψα περισσότερο για να γελάσουμε.
Η αλλαγή του καλωδίου συνέπεσε με την αλλαγή των ηχείων οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.
Μπορώ όμως να συνδέσω τα μηχανήματα σε μια διπλανή πρίζα και να συγκρίνω, αν καταλάβω τίποτα, ένεκα ασχετοσύνης.
Μήπως πρέπει να έχεις κάποιας κατηγορίας ηχεία, ενισχυτές κτλ για να είναι εμφανείς οι διαφορές?
Γιατί τα δικά μου δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο.

T

Tadakis

Guest
Η αλλαγή του καλωδίου συνέπεσε με την αλλαγή των ηχείων οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.
Μπορώ όμως να συνδέσω τα μηχανήματα σε μια διπλανή πρίζα και να συγκρίνω, αν καταλάβω τίποτα, ένεκα ασχετοσύνης.
Μήπως πρέπει να έχεις κάποιας κατηγορίας ηχεία, ενισχυτές κτλ για να είναι εμφανείς οι διαφορές?
Θα πρέπει να ακούσεις διαφορές. Εκτός και αν έχεις κανένα mini-hifi kenwood από το Κωτσόβολο τέλη της δεκαετίας του 90. Και λέω διαφορές καθότι δεν ξέρω αν θα είναι προς το καλό ή το κακό.

Reaction score
30.452
Θα πρέπει να ακούσεις διαφορές. Εκτός και αν έχεις κανένα mini-hifi kenwood από το Κωτσόβολο τέλη της δεκαετίας του 90. Και λέω διαφορές καθότι δεν ξέρω αν θα είναι προς το καλό ή το κακό.
Αν είναι από την Ηλεκτρονική Αθηνών το mini hi fi παίζει ρόλο;

T

Tadakis

Guest
Τι να σου πω, πολλοί ειδήμονες εδώ μέσα τέτοια έχουν. Περίμενε και θα απαντήσουν. Εγώ γνωρίζω μόνο για αυτά που πούλαγε ο Κωτσόβολος και το Ράδιο Κορασίδη.

Reaction score
4.697
ΙΒΑΝ: GR5305478598347450348
Χθες τράβηξα γραμμή κατ΄ ευθείαν από τον πίνακα, όχι για να ακούσω διαφορές αλλά για να βάλω πιο χοντρό καλώδιο και 16άρα ασφάλεια.

Και μόνο η ξεχωριστή γραμμή αξίζει τον κόπο, στις περισσότερες περιπτωσεις.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
στις περισσότερες περιπτωσεις.
Αν η επιλογη του καλωδιου απο τον πινακα ειναι σωστη για τις αναγκες των μηχανηματων που θα τροφοδοτουνται, θα ελεγα σε ολες τις περιπτωσεις

Reaction score
62
Αν η επιλογη του καλωδιου απο τον πινακα ειναι σωστη για τις αναγκες των μηχανηματων που θα τροφοδοτουνται, θα ελεγα σε ολες τις περιπτωσεις
Το καλώδιο είναι απλό 3x2,5 αν δεν κάνω λάθος. Αυτό που μπαίνει σε 16άρα ασφάλεια.
Δεν έχω hifi από του Κορασίδη αλλά δεν έχω και τίποτα πολύ ακριβό.

Reaction score
274
Ενα καλωδιο ρευματος 12AWG (περιπου 3.5 sq.mm) ειτε μονοκλωνο ειναι ειτε πολυκλωνο, μπαινει σε μηχανηματα που τραβανε πολλα αμπερ.Δεν το χρειαζεσαι ,οσο "ελκυστικο" και να ειναι σε κανενα μηχανημα που δεν εχει αναγκη τοσο χοντρου καλωδιου.Γι αυτο δεν δουλεψε σωστα,και οχι επειδη ειναι μονοκλωνο η κατι αλλο.Λογικο ειναι το οτι δουλευει καλυτερα σαν καλωδιο παροχης απο τον πινακα,αλλα και παλιν,οχι διοτι ειναι μονοκλωνο,αλλα επειδη εχει "βολικο" παχος.Απο τον πινακα,δεν θα ηταν κακο αν ηταν και πιο χοντρο.
Θα συμφωνησω οτι δεν χρειαζονται τοσα χοντρα καλωδια,αλλα ενα πολυκλωνο ιδιιας διατομης η και μεγαλυτερης ακομης συμπεριφερεται πολυ καλυτερα πανω στην συσκευη,αυτο γιατι συμβαινει αραγε;
[DOUBLEPOST=1491483088][/DOUBLEPOST]
Ασχετα απο την ποιοτητα του καλωδιου και μονο που δεν περνα το ρευμα απο αλλες 10 συσκευες μεσα στο σπιτι,ειναι μεγαλη υποθεση!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Θα συμφωνησω οτι δεν χρειαζονται τοσα χοντρα καλωδια,αλλα ενα πολυκλωνο ιδιιας διατομης η και μεγαλυτερης ακομης συμπεριφερεται πολυ καλυτερα πανω στην συσκευη,αυτο γιατι συμβαινει αραγε;
Οταν οι διατομες ειναι σωστες οι διαφορες ειναι μικροτερες.Και γω βρισκω διαφορες μεταξυ πολυκλωνων και μονοκλωνων ,αλλου προτιμω τον ενα τυπο αλλου τον αλλο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.967
ενα πολυκλωνο ιδιιας διατομης η και μεγαλυτερης ακομης συμπεριφερεται πολυ καλυτερα πανω στην συσκευη,αυτο γιατι συμβαινει αραγε;
Καταρχήν δε συμβαίνει.

Το "γιατί", δεν είναι του παρόντος.

αλλου προτιμω τον ενα τυπο αλλου τον αλλο.
Μετά από αυτή την σαφέστατη (και σωστή) τοποθέτηση, νομίζω ότι το θρεντ μπορεί να κλειδώσει.

Δεκτή και η αλλαγή τίτλου: με λένε Ρίζο, κι όπως θέλω το γυρίζω

T

Tadakis

Guest
Καταρχήν δε συμβαίνει.

Το "γιατί", δεν είναι του παρόντος.
Μια διευκρίνιση, για να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι διαβάζω: Το πολύκλονο σε σχέση με το μονόκλονο καλώδιο ρεύματος (ίδιας ή διαφορετικής διατομής) συμπεριφέρεται το ίδιο στις συσκευές ήχου. Καταλαβαίνω σωστά?

Reaction score
1.752
Μια διευκρίνιση, για να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι διαβάζω: Το πολύκλονο σε σχέση με το μονόκλονο καλώδιο ρεύματος (ίδιας ή διαφορετικής διατομής) συμπεριφέρεται το ίδιο στις συσκευές ήχου. Καταλαβαίνω σωστά?
Πού το διάβασες αυτό?

Reaction score
1.530
Όχι απλα τα σοβαρά μηχανήματα έχουν διατάξεις που όλα αυτά τα ισοπεδώνουν. Απλα σοβαρά μηχανήματα δεν έχουν βγει ακόμα.
Και μη μπερδευεσαι. Δεν ακούς ρεύμα.
Ηχογράφηση ακούς. Απλα τυχαίνει να περνάει και λίγο ρεύμα απο το μετασχηματιστή της ΔΕΗ μέχρι το κρος. Και λίγο πιο μετα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.608
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john