Καλώδια ρεύματος για γραμμή απο τον πίνακα

Reaction score
1.752
scroll up και θα το βρεις
Δε το βλεπω πουθενα γραμμενο αυτο το πραμα.
Αυτο που λες οτι καταλαβες ειναι πως :
Oλα τα ρευματος, ανεξαρτητα της διατομης τους, αλλα και ειτε ειναι μονοκλωνα , ειτε ειναι πολυκλωνα, παιζουν το ιδιο ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Το καλωδιο της ΔΕΗ απο την Μεγαλόπολη και την Πτολεμαίδα μέχρι το σπίτι που είναι χάλυβας πολύκλωνος και γεμάτος άλατα απο την βροχή και γήρανση υλικού απο τα φορτία που κουβαλάει και όλα τα Rfάσματα της χώρας δεν παίζει ρόλο?
Ας μην υπερβάλουμε, ΔΕΝ ακούς αυτό το καλώδιο. Κάπου στην περιοχή σου υπάρχει Μ/Τ υποβιβασμού υψηλής τάσης, συνεπώς είναι αρκετά μέτρα αυτά που ακούς αλλά όχι τα χιλιόμετρα μέχρι την Πτολεμαίδα.
Η αναβάθμιση του καλωδίου της εσωτερικής εγκατάστασης είναι μια ορθή κίνηση, κυρίως αν το σπίτι φτιάχτηκε από εργολάβο αρπακολατζή. Τα καλώδια ρεύματος ακούγονται. Αυτό δεν είναι αστρολογία, είναι ζήτημα που έχει θεωρητικό υπόβαθρο. Το ερώτημα είναι γιατί ακούγονται, πόσο ακούγονται και αν πρέπει να ακούγονται.

Σε ότι έχει να κάνει με τα λίγα εκατοστά καλωδίων ρεύματος που ο κόσμος αγοράζει σε εξωφρενικές τιμές:
Γενικώς όσο περισσότερο ακούγονται τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα για το υπόλοιπο σύστημα - χώρο (αυτά πάνε μαζί). Αυτά που ακούτε και διαβάζετε περί αποκαλυπτικού συστήματος που "βγάζει τις διαφορές" είναι άλλη μια χαϊεντική ανοησία. Σε ένα καλοστημένο σύστημα - χώρο ακούγονται ελάχιστες διαφορές που πρακτικά είναι μη ανιχνεύσιμες. Υπάρχουν πολύ πολύ πολύ σοβαρότερα θέμαμα να λύσετε. Διότι εάν δεν έχετε ασχοληθεί πχ με θέματα ακουστικής χώρου και ασχολείστε με καλώδια είστε σε εντελώς λάθος δρόμο. Θελετε να πάτε στην Γερμανία και μπήκατε στην πτήση για Αυστραλία. Η χαϊεντική βιομηχανία φυσικά γνωρίζει ότι ο πλανήτης είναι γεμάτος αδαείς που αντί να ασχοληθούν εξ αρχής με τα σοβαρά ζητήματα αναπαραγωγής μουσικής, ασχολούνται με ακριβές ανοησίες. Γι αυτό κατασκευάζει και πουλάει καλώδια υπερπαραγωγές, με κορδέλες λαμπάκια και φρου φρου, καμιά φορά περικλύει απλά στα εν λόγω φρου φρου κανονικά καλώδια από τον μπακάλη της γειτονιάς και τα πουλάει χρυσά. Έχουν καταγραφεί τέτοιες περιπτώσεις απάτης, οι παλαιότεροι θα τις γνωρίζουν...

Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο σε ένα καλοστημένο σύστημα - χώρο να ανιχνεύσετε τις διαφορές, ό,τι καλώδιο κι αν χρησιμοποιήσετε. Μία ΑΒΧ δοκιμή μπορεί να πείσει και τον πιο άπιστο, αρκεί να γίνει με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να σπάσει σε δύο sessions. Το πρώτο session θα ασχοληθεί με το αν οι ακροατές μπορούν να ξεχωρίσουν τα προς ακρόαση καλώδια και το δεύτερο θα ασχοληθεί με την αξιολόγηση των καλωδίων. Για να πας όμως στο δεύτερο session θα πρέπει το ποσοστό επιτυχίας να ξεπερνά τα όρια του στατιστικού σφάλματος. Ως minimum αριθμός ΑΒΧ ακροάσεων θεωρείται το 16, ούτως ώστε η αναγωγή στους πίνακες δυωνυμικής κατανομής να είναι κάπως αξιόπιστη. Οποιοδήποτε σκορ που θα είναι χαμηλότερο του 70-75%, θα θέσει αυτομάτως τέλος στην διαδικασία, αφού δεν υπάρχει νόημα να αποφασίσεις ποιό από τα δύο παίζει καλύτερα, αν δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις μετά βεβαιότητας.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία, μπορείτε να έρθετε σπίτι μου και να φέρετε ότι καλώδιο θέλετε. Ειμαι 100% σίγουρος ότι το καλώδιο της παλιάς μου τοστιέρας που είναι και "στρωμένο" θα παίξει καλύτερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.962
Μια διευκρίνιση, για να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι διαβάζω: Το πολύκλονο σε σχέση με το μονόκλονο καλώδιο ρεύματος (ίδιας ή διαφορετικής διατομής) συμπεριφέρεται το ίδιο στις συσκευές ήχου. Καταλαβαίνω σωστά?
Κοίτα, ότι υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν.
Δηλαδή, ένα ηλεκτρόνιο, που κουβαλάει ένα φορτίο, αρνητικό βεβαίως βεβαίως, φαντάσου το να περπατάει πάνω σε μία κλωστή, ή σε μία χοντρή γέφυρα. Στην κλωστή θα κάνει φιγούρες για να μη πέσει, αλλά συ θα νομίζεις ότι προσφέρει ωραίο θέαμα, ότι λικνιζεται με χάρη σα μπαλαρίνος και τέτοια. Πιθανώς να νομίζεις ότι είναι και αδερφή. Γκέι. Αυτό.
Στη χοντρή τη γέφυρα θα περπατάει σκυφτό το ηλεκτρόνιο, κουβαλώντας βαργιεστημένα το ηλεκτρικό του φορτίο, χωρίς ούτε θέαμα ούτε τίποτα. Χοντράδες. Ποιος θέλει τέτοια αγαρμπα χοντροκομμένα καλώδια; Άξεστοι αγροίκοι που κατέβηκαν απ'το βουνό και βρωμάνε γιδιλα.

Άρτος και θεάματα λοιπόν, θέλουν πολυκλωνο καλώδιο. Να βασανίζονται τα γκέι ηλεκτρόνια να κάνουν φιγούρες ισορροπώντας πάνω στους λεπτούς σα τρίχα κλώνους του πολυκλωνου καβλωδιου. Κι άμα σκονταψει και πέσει κανένα κάτω, μη σκας, θα του την καρφώσει κάποιος. Όλοι καλά περνάνε.

Άμα δεις χοντρό μονόκλωνο, φύγε μακριά. Θα φας ξύλο, αυτός που το'χει τέτοιο καλώδιο είναι ορεσίβιος, χαϊλαντερ, κόψει κεφάλι.

Last edited:

T

Tadakis

Guest
Κοίτα, ότι υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν.
Δηλαδή, ένα ηλεκτρόνιο, που κουβαλάει ένα φορτίο, αρνητικό βεβαίως βεβαίως, φαντάσου το να περπατάει πάνω σε μία κλωστή, ή σε μία χοντρή γέφυρα. Στην κλωστή θα κάνει φιγούρες για να μη πέσει, αλλά συ θα νομίζεις ότι προσφέρει ωραίο θέαμα, ότι λικνιζεται με χάρη σα μπαλαρίνος και τέτοια. Πιθανώς να νομίζεις ότι είναι και αδερφή. Γκέι. Αυτό.
Στη χοντρή τη γέφυρα θα περπατάει σκυφτό το ηλεκτρόνιο, κουβαλώντας βαργιεστημένα το ηλεκτρικό του φορτίο, χωρίς ούτε θέαμα ούτε τίποτα. Χοντράδες. Ποιος θέλει τέτοια αγαρμπα χοντροκομμένα καλώδια; Άξεστοι αγροίκοι που κατέβηκαν απ'το βουνό και βρωμάνε γιδιλα.

Άρτος και θεάματα λοιπόν, θέλουν πολυκλωνο καλώδιο. Να βασανίζονται τα γκέι ηλεκτρόνια να κάνουν φιγούρες ισορροπώντας πάνω στους λεπτούς σα τρίχα κλώνους του πολυκλωνου καβλωδιου. Κι άμα σκονταψει και πέσει κανένα κάτω, μη σκας, θα του την καρφώσει κάποιος. Όλοι καλά περνάνε.

Άμα δεις χοντρό μονόκλωνο, φύγε μακριά. Θα φας ξύλο, αυτός που το'χει τέτοιο καλώδιο είναι ορεσίβιος, χαϊλαντερ, κόψει κεφάλι.

Μπορείς να μου πεις με σαφήνεια αν υπάρχουν ή όχι διαφορές? Ξεκινάς με κατάφαση και μετά με την ιδιαίτερα έντονη δόση χιούμορ που βάζεις αμφιταλαντεύομαι αν το εννοείς ή όχι (κάτι σαν το γκει ηλεκτρόνιο).

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
...και ομως Κωνσταντινε και λοιποι συμφουρμιτες που χλευαζετε!....και ομως..
υπαρχουν διαφορες. Και οι διαφορες αυτες ειναι ευκολα ακουστες. Επισης διαφορα υπαρχει και στην εικονα της tv ( ue46es 8000), εαν αυτη τροφοδοτηθει με την εν λογω εγκατασταση, και οχι απο την πριζα εγκαταστασης του σπιτιου. Και μιλω για ενα σπιτι το οποιο κατασκευαστηκε το 2007, συνεπως δεν τιθεται θεμα παλαιοτητος των εσωτερικων καλωδιων. Μιλω τοσο απολυτα διοτι ειναι κατι το οποιο εχω κανει, και εχω δει/ακουσει τα αποτελεσματα. Προσοχη, αναφερομαι μονο στην εγκατασταση, και οχι στα καλωδια τροφοδοσιας, και δη στα ακριβα, για αυτα δεν εχω αποψη, δεν διαθετω τετοια.
ΥΓ. 1. Μακρυα απο μενα ο τιτλος του HIGHεντα με την εννοια που προσδιδεται στο Site.
ΥΓ. 2. Μη με ρωτησετε πως και γιατι συμβαινει αυτο, δεν το γνωριζω.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία, μπορείτε να έρθετε σπίτι μου και να φέρετε ότι καλώδιο θέλετε. Ειμαι 100% σίγουρος ότι το καλώδιο της παλιάς μου τοστιέρας που είναι και "στρωμένο" θα παίξει καλύτερα.
Θα έρθω .

υπαρχουν διαφορες. Και οι διαφορες αυτες ειναι ευκολα ακουστες.
Διαφορές υπάρχουν και ακούγονται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.962
Συμφωνώ με το Νίκο.

Αλήθεια.

Μόνο που συμφωνώ σε επίπεδο Παϊσίου.

( Διαλέξτε όποιο σας βολεύει: "Θα υπάρχουν διαφορές, αλλά θα είναι σα να μην υπάρχουν" ή "Δε θα υπάρχουν διαφορές, αλλά θα είναι σα να υπάρχουν")
[DOUBLEPOST=1491493549][/DOUBLEPOST]
Θα έρθω και γω. Ίσως πριν τον Αρβανιτάκη. Ίσως μετά. Ίσως μαζί. Αυτός μπορεί και να μην έρθει, αλλά θα είναι σα να έχει έρθει. Αν έρθει βέβαια, θα είναι σα να μην ήρθε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Θα έρθω ..
Θα έρθω και γω. Ίσως πριν τον Αρβανιτάκη. Ίσως μετά. Ίσως μαζί. Αυτός μπορεί και να μην έρθει, αλλά θα είναι σα να έχει έρθει. Αν έρθει βέβαια, θα είναι σα να μην ήρθε.
Ελάτε.
Θα ακούσουμε Σεχραζάτ.
Σε 27 διαφορετικές εκτελέσεις.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Συμφωνώ με το Νίκο.

Αλήθεια.

( Διαλέξτε όποιο σας βολεύει: "Θα υπάρχουν διαφορές, αλλά θα είναι σα να μην υπάρχουν" ή "Δε θα υπάρχουν διαφορές, αλλά θα είναι σα να υπάρχουν")
Κωνσταντινε, αποψη μου, και ουχί ως συμβουλη: γινε λιγο περισσοτερο δεκτικος στις γνωμες και στις εμπειριες των αλλων μελων, νομιζω οτι, εαν αποφασισεις καποια στιγμη να το κανεις, θα βοηθησεις πολυ ολους εμας υιοθετωντας αυτη μου την γνωμη.
Σκεψου: ολοι οσοι εχουν αντιθετη αποψη με σενα κανουν λαθος; Το αυτο βεβαιως ισχυει και για υπολοιπους φιλους που συντασσονται μαζι σου...

Reaction score
2.248
Το ότι ακούγονται διαφορετικά τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος θα έπρεπε να προβληματίζει τους κατόχους ως προς την ποιότητα των ΑC / DC converters των μηχανημάτων τους και την ικανότητα τους να απομονώσουν τα "σκουπίδια" του δικτύου (ΕΜΙ/RFI/DC κτλ) και συγχρόνως τον θόρυβο από το τρυπάνι του γείτονα που παίρνει ρεύμα από την ίδια κολόνα της ΔΕΗ.

Όταν ένας κακοσχεδιασμένος converter συνδυαστεί με καλώδια φίλτρα το μόνο που γίνεται είναι να δώσει ένα χαρακτήρα που είναι "ακουστός".
Το ότι είναι "ακουστός" αρκεί για ορισμένους να ψάχνονται για τον "αρεστό ακουστό" χαρακτήρα του καλωδίου, που δεν είναι τίποτα άλλο από την δυνατότητα/αδυναμία του εκάστοτε κατασκευαστή να φιλτράρει μέρος των σκουπιδιών του δικτύου, πριν αυτά φτάσουν στον κακοσχεδιασμένο converter.

Η λύση είναι μόνο να φτιάξεις το δικό σου καθαρό ρεύμα ΠΡΙΝ αυτό φτάσει στο μηχανάκι και αυτό ας φτάσει με ότι καλώδιο θέλει

ΙΜΗΟ

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Το ότι ακούγονται διαφορετικά τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος θα έπρεπε να προβληματίζει τους κατόχους ως προς την ποιότητα των ΑC / DC converters των μηχανημάτων τους και την ικανότητα τους να απομονώσουν τα "σκουπίδια" του δικτύου (ΕΜΙ/RFI/DC κτλ) και συγχρόνως τον θόρυβο από το τρυπάνι του γείτονα που παίρνει ρεύμα από την ίδια κολόνα της ΔΕΗ.

..κλασσικη απαντηση GoeVaz. Για κοιτα λιγο για παραδειγμα αυτο το μηχανημα: http://www.mcintoshlabs.com/us/Prod...ls.aspx?CatId=integratedamps&ProductId=MA7900, και πες μου, να ανησυχει ο υποψηφιος αγοραστης;

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..μην εισαι τοσο σιγουρος GeoVaz οτι μονο στις κακες υλοποιησεις ενσχυτων συμβανει αυτο. Μπορει να ισχυει και σε προιοντα μεγαλων εταιριων με 10ετιες παραδοσης στο χωρο. Να, κοιτα εδω ας πουμε: http://www.mcintoshlabs.com/us/Prod...ls.aspx?CatId=integratedamps&ProductId=MA7900.
Αυτος ο ενισχυτης "ακουει" σε αλλαγες, να υποθεσω οτι εχει κακη σχεδιαση; πρεπει να ανησυχω;

Reaction score
2.248
Ο ενισχυτής κάνει την δουλεία του και αυτή δεν είναι να μαζεύει "ικανοποιητικά" τα σκουπίδια του δικτύου της περιοχής που τυγχάνει ο ευτυχής ιδιοκτήτης να τον έχει.

Στείλε ένα mail στον κατασκευαστή και ρώτα τον τι καλώδιο προτείνει και εάν σου πει "ένα απλό σαν του PC" τότε θα γνωρίζεις ότι οφείλεις να μείνεις με αυτό και οτιδήποτε άλλο αλλάζει τον χαρακτήρα του ενισχυτή (κάτι που δεν θέλει ο κατασκευαστής φυσικά)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.962
Κωνσταντινε, αποψη μου, και ουχί ως συμβουλη: γινε λιγο περισσοτερο δεκτικος στις γνωμες και στις εμπειριες των αλλων μελων, νομιζω οτι, εαν αποφασισεις καποια στιγμη να το κανεις, θα βοηθησεις πολυ ολους εμας υιοθετωντας αυτη μου την γνωμη.
Σκεψου: ολοι οσοι εχουν αντιθετη αποψη με σενα κανουν λαθος; Το αυτο βεβαιως ισχυει και για υπολοιπους φιλους που συντασσονται μαζι σου...
Αγαπητέ μου Νίκο, όταν έγραφα εγώ ότι ακούγονται διαφορές στα καλώδια ρεύματος, ζούσε καταρχήν ο παπούς καραμανλής και αφετέρου κυκλοφορούσαν κασέτες του χάρρυ κλυν.
Αν επίσης προσέξεις τι έχω γράψει μέσα στο φόρουμ, δεν θα δεις πουθενά να υποστηρίζω ότι δεν ακούγονται διαφορές σε οτιδήποτε.
Απλώς, βρίσκω λύσεις στα θέματα αυτά, και δε συνεχίζω την γνωστή τράμπα εφ'όρου ζωής, η οποία δεν αποτελεί λύση.
Ταυτόχρονα, κατακρίνω σε υπέρτατο βαθμό (μέχρι φτυσίματος) τις πρακτικές ενασχόλησης με τέτοια θέματα, όταν δεν έχουν λυθεί άλλα, πολύ πιο σημαντικά (επαρκής οδήγηση, χώρος προβλεπόμενων χρόνων αντήχησης, μετρήσεις, δυναμική συμπίεση, ορθή ισοστάθμιση χώρου, σωστή τοποθέτηση ηχείων και σωστή διαχείρηση των ανακλάσεων, ενασχόληση με τα θετικά και αρνητικά του ρουμ γκέιν και των ιδιοσυντονισμών του χώρου, εξολόθρευση του παθητικού κρος και ενεργή πολυενίσχυση, σωστή απόκριση φάσης στο φάσμα, σωστό τάργκετ κέρβ στην απόκριση πλάτους στο φάσμα, χαμηλές ολικές παραμορφώσεις, κλπ κλπ κλπ.

Όλα τα άνωθεν αποτελούν ουσιαστικά πράγματα να ασχοληθεί κανείς για να βελτιώσει αισθητά το συνολικό αποτέλεσμα του ηχοσυστήματος χώρου. Όταν όλα αυτά τα κοιτάνε κάποιοι κάποιοι και σφυρίζουν αδιάφορα, ε, είναι έως και προκλητικό το να μου κουνάνε ένα καλώδιο ρεύματος στη μούρη... ε;

ε;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.081
Συμφωνώ με το Νίκο.

Αλήθεια.

Μετάλλαξη "Διακεκριμένου μέλους" σε "Προφήτη" ;

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.608
Members
38.204
Νεότερο μέλος