GoldenEar Technology Triton Reference

P

PMC

Guest
Καλησπέρα και χρόνια πολλά .
θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσε κάποιος να μου πει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πιθανόν να έχουν δυο μεγάλα Ηχεια όπως τα GoldenEar Technology Triton Reference και τα Martin Logan Expression ESL 13A.
Δεν ξέρω αν το θέτω σωστά ... αλλά αν θα μπορούσαμε να τα συγκρίνουμε για ποιο λόγο να διαλέξουμε κάποιο από αυτά και για ποιο να το απορρίψουμε .
Και για να μην χάνουμε χρόνο ας δεχτούμε ότι ο ενησχυτης είναι ικανότατος και ο χώρος μεγάλος (40-50 τμ)
Ευχαριστω πολύ

Last edited by a moderator:

P

PMC

Guest
Οκ μαζί σου... όμως τα Martin Logan δεν έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω ? Τίποτα ?
Σε όλα τα είδη ? Έχουν και μισή φορά πάνω στα χρήματα των GE.
Τι κερδίζεις και τι χάνεις σε κάθε επιλογή ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.015
Διάβασε τα reviews, πήγαινε και στις αντιπροσωπείες να πάρεις γεύση.

Κατα την γνώμη μου η GE ειναι καλύτερη σχεδίαση.

Και τα ML ποτέ δεν μου έκαναν κλικ. Και εμφανίζουν και προβλήματα απο οτι εχω μάθει απο φίλους...Τωρα πλέον βεβαια εχουν βελτιωθεί, και εχουν και ενσωματωμένο room correction ARC, καθόλου άσχημα.

Κατα την γνώμη μου τα GE παίζουν πολυ πάνω απο τα χρήματα τους.
Αλλα ισως είμαι προκατειλημμένος μιας και είμαι κάτοχος GE.

P

PMC

Guest
Σε Ευχαριστω πολυ.
Για προβλήματα σε Martin Logan έχω ξανά ακούσει αλλα τι ακριβώς μπορεί να συμβεί δεν μπορω να καταλάβω ...
Στον videorythmo η αίθουσα που παίζουν τα GE ειναι άδεια και δεν ακούγονται όπως πρέπει .
Το ξέρω οτι ειναι πολυ καλο ηχείο Γιαυτο και ρωτάω ... απλά θέλω να μάθω αν αξίζει να πας ποιο ψηλά σε χρήματα ...
Και πάλι σε Ευχαριστω πολυ

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Εμπειρία απο τα Goldenear δυστυχώς δεν έχω αν και θα το ήθελα πολυ.
Έχω ακούσει τα Martin Logan καλιμπραρισμενα με το ARC ή μη, αρκετές φορές με διαφορά συνοδά.
Ο ήχος τους χαμηλά, δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν της Martin Logan και βελτιώνεται αισθητά εφαρμόζοντας το Room Correction της Anthem.
Για όσους αρέσκονται να άκουν απο πάνελ, ειναι εξαιρετική επιλογή και προτιμότερη ακόμα και απο το μεγαλύτερο ESL15.
Παρότι ενεργό το τμήμα των υπογουφερ η ικανή οδήγηση ειναι απαραίτητη για να παίξουν σωστά.

D

deleted user 10898

Guest
Tα martin logan είναι εξαιρετικά.
Μιλάμε για πανελ τελευταιας γενιας με κορυφαιο dsp για x-over αλλα και ισοσταθμιση χαμηλα.
Το x-over στα 300 είναι ουσιαστικα ανυπαρκτο για τον ενισχυτή, αρα στην πράξη μιλαμε για μονοδρομο ηχειο ως προς την οδήγηση.
Η μεταβαση από το πανελ στα γουφερ είναι πλεον στα τελευταια μοντελα εξαιρετικα δυσκολο να ακουστει. (ολο το dsp εχει στηθει γύρω από αυτό...)
Για φωνες τζαζ, μικρα συνολα (αλλα και ορχηστρα χωρις τα μακροδυναμικα μεγαλου ενεργου ) ψηφίζω martin logan.
H εμπειρία της μεσαίας ενός καλού ηλεκτροστατικού είναι ...αξεπέραστη...
(Όλα αυτά μόνο αν υπαρχει 1.5 μέτρο από τον τοίχο πίσω από τα ηχεία υποχρεωτικά)

P

PMC

Guest
Ευχαριστώ παρά πολύ για τις γνώμες σας πραγματικά .
Έχω ακούσει παλιότερα πολλά ηλεκτροστατικά και πολλά από αυτά ήταν Martin Logan .
Πήγα στην αντιπροσωπεία να ακούσω και κάτι από την καινουρια σειρά και είχε τα impression 11a
Πραγματικά πιο πολύ πήγα για να πω ότι τα άκουσα και κυρίως για να τα απορρίψω .
Αυτό που άκουσα ήταν το καλύτερο ηχείο που έχω ακούσει μέχρι σήμερα . Είναι ένα ηχείο που θα μπορούσα να μείνω μαζί του για παρά πολύ καιρό. Φαντάζομαι ότι το 13α λόγω μεγαλύτερου πάνελ και μεγαλύτερων μονάδων στα χαμηλά θα είναι ακόμα καλύτερο .
Μέχρι εκείνη την στιγμή με είχε κερδίσει το GoldenEar.Τωρα αναρωτιέμαι αν η επιπλέων διαφορα είναι δικαιολογημένη η όχι ....
Εδώ χρειάζομαι την βοήθεια σας και σας ευχαριστώ για της παρατηρήσεις σας.

1.5 μέτρο από τον τοίχο
Εννοείς από τα πάνελ η από το πίσω μεγάφωνο των χαμηλών

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Στο πάνελ αναφέρεται η «απαραίτητη» απόσταση.
Το γουφερ δε μας πειράζει τόσο πολυ, θα το φέρει στα ίσα του σχεδόν η ισοστάθμιση.

Reaction score
1.655
Καλησπέρα και χρόνια πολλά .
θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσε κάποιος να μου πει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πιθανόν να έχουν δυο μεγάλα Ηχεια όπως τα GoldenEar Technology Triton Reference και τα Martin Logan Expression ESL 13A.
Δεν ξέρω αν το θέτω σωστά ... αλλά αν θα μπορούσαμε να τα συγκρίνουμε για ποιο λόγο να διαλέξουμε κάποιο από αυτά και για ποιο να το απορρίψουμε .
Και για να μην χάνουμε χρόνο ας δεχτούμε ότι ο ενησχυτης είναι ικανότατος και ο χώρος μεγάλος (40-50 τμ)
Ευχαριστω πολύ
Οσες φορες εχω ακουσει μεγαλα ML, σε μεγαλο εκθεσιακο χωρο μου εχει φυγει το σαγονι. Τα μονα που θα με φρεναραν θα ηταν το κοστος και η πιθανη ευαισθησια του πανελ. Ρωτησε για το δευτερο. Δες αν μπορεις να τα τοποθετησεις και αν μπορεις να ανταπεξελθεις οικονομικα.

Θεωρω οτι 2 διπλα γουφερ των 10 ιντσων δεν μπορουν να συγκριθουν με τα οβαλ των GE αν και θα ηθελα να ακουσω τα δευτερα για να πειστω για το αντιθετο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015

Reaction score
13.541

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015