Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.085
Reaction score
45.348
Άσκηση για γερά τηγανιά.

Για πείτε ιδέες για φαγητουλια που μπορούν να κρατήσουν για να καταλωθουν 3-4 μέρες ιδανικά εκτός ψυγείου αλλά και εντός να είναι δεν πειράζει, όσο πιο αναίσθητα στις συνθήκες ψύξης τόσο καλύτερα.

Για παράδειγμα, τα αυγά βρασμένα κρατάνε και πάνω από βδομάδα ίσως (μου έρχονται στο μυαλό τα πασχαλιάτικα που τα τρώμε για καιρό μετά εκτός αν παίζει θέμα ευλογίας εδώ :D).
Ίσως ένα χταπόδι που μετά το βράσιμο θα μείνει λαδόξυδο.

Για ρίξτε ιδέες!
 

Μηνύματα
16.477
Reaction score
30.455
Άσκηση για γερά τηγανιά.

Για πείτε ιδέες για φαγητουλια που μπορούν να κρατήσουν για να καταλωθουν 3-4 μέρες ιδανικά εκτός ψυγείου αλλά και εντός να είναι δεν πειράζει, όσο πιο αναίσθητα στις συνθήκες ψύξης τόσο καλύτερα.

Για παράδειγμα, τα αυγά βρασμένα κρατάνε και πάνω από βδομάδα ίσως (μου έρχονται στο μυαλό τα πασχαλιάτικα που τα τρώμε για καιρό μετά εκτός αν παίζει θέμα ευλογίας εδώ :D).
Ίσως ένα χταπόδι που μετά το βράσιμο θα μείνει λαδόξυδο.

Για ρίξτε ιδέες!
Φιλεταρισμένος γαύρος μαρινατος. Βέβαια είναι μεζεδάκι συνοδευτικό και όχι κυρίως πιάτο. Επίσης τα περισσότερα λαδερά τύπου φασολάκια , μπάμιες ή αρακάς μπορούν να διατηρηθούν εντός ψυγείου για 3-4 μέρες το πολύ και να παραμείνουν νόστιμα.
 

Μηνύματα
1.123
Reaction score
725
Σήμερα που είναι Κωνσταντίνου και Ελένης θα φάω φακές.

Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και τις σουρώνουμε καλά.
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρές φέτες τα καρότα και το σέλερι.
Ρίχνουμε το καρότο και το σέλερι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης, το κύμινο, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στην κατσρόλα τις φακές, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Στο τέλος, 5 λεπτά πριν βγάλουμε τις φακές, ρίχνουμε και το αλάτι (δεν το ρίχνουμε από την αρχή για να μην σκληρύνουν οι φακές μας) .

Για το σερβίρισμα

Κόβουμε 4 φέτες ψωμί.
Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε στις φέτες ψωμιού μας ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα περνάμε από το τηγάνι να πάρουν ωραίο χρώμα και να φρυγανιστούν.
Όταν οι φακές μας είναι έτοιμες αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε τις φακές σε πιάτο, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, πιπέρι, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ ξίδι.
Συνοδεύουμε με το φρυγανισμένο ψωμί, τις αντζούγιες και τις ελιές.
 



Μηνύματα
16.477
Reaction score
30.455
Κάτι φάγαμε και εψέ.... View attachment 97155
8 σερβίτσια ,15 κεφτέδες στα δυο πιάτα.
Θα έπρεπε να είναι 16 ,για να βγουν δυο στον καθένα....
Είτε κάποιος βιάστηκε και τσίμπησε έναν κεφτέ πριν κάτσει στο τραπέζι ,ή δεν υπολόγισες σωστά...

Καλά ,αυτός που βιάστηκε ,δεν ζεματίστηκε?:D

 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.207
Reaction score
53.991
Βασι
8 σερβίτσια ,15 κεφτέδες στα δυο πιάτα.
Θα έπρεπε να είναι 16 ,για να βγουν δυο στον καθένα....
Είτε κάποιος βιάστηκε και τσίμπησε έναν κεφτέ πριν κάτσει στο τραπέζι ,ή δεν υπολόγισες σωστά...

Καλά ,αυτός που βιάστηκε ,δεν ζεματίστηκε?:D

Βασικά όπως βλέπεις δεν χωράει ούτε καρφίτσα στο τραπέζι, ότι τελείωνε γίνονταν αναγομωση.....
 











bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.207
Reaction score
53.991
Τούμπανο!
Με πολύ κρεμμύδι, φρέσκια αλλά και σάλτσα ντομάτας.
Ο τόνος σε λάδι (δεν το βάζουμε το λαδι) απογειώνει το πιάτο σε συνδυασμό με τις ριγέ πένες ολικής αλέσεως.
Θυμάρι, βασιλικό, πιπέρι και αλάτι.
Μια δοκιμή θα πείσει....
20180522_191227-01.jpeg
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Μηνύματα
3.033.522
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik
Top