alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 30.734
Γιάνννης, Γιάννης βρε Γιάνννης.Θα διαφωνησω.
Το κεντρικο ηχειο,οντας παντα λαθος τοποθετημενο D,Apollito,εχει εξαιρετικα στενο sweet spot!
Post automatically merged:
Φιλε μου μη συγκρινεις χωρους που γινεται mastering.Εκει ξερεις οτι τα μπικικινια are no object και η φροντιδα του χωρου και τοποθετηση ηχειων και θεσης ακροασης ειναι εξαιρετικη.
Να σου πω εγω το αλλο-ακουσες ποτε ενα τετοιας ποιοτητας οικιακο δικαναλο;Γιατι ειναι πολυ πιο εφικτο να στηθει σε ενα σπιτι απο ενα πολυκαναλο!
Εντελώς φιλικά και χωρίς καμία διάθεση να στη "πω".
Αναφέρθηκες στο πολυκάναλο και στο ότι θα είναι θολο το αποτέλεσμα και σε ρώτησα αν η Dolby και άλλοι μιξάρουν θολά. Μου απάντησες να μην συγκρίνω Studio με σαλόνι. Η σύγκριση δεν ήταν Studio vs σαλόνι αλλά 2ch vs multichannel in general. ΟΚ μέχρι εδώ;
Στη πεποίθηση σου ότι ένα σαλόνι δεν μπορεί ποτέ να ακουστεί σαν ένα Studio η απάντηση είναι μπορεί.
Μπορεί γιατί το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό, είναι οικονομικό κυρίως και μετά αισθητικό. Υπάρχει όλος ο απαρατήρητος εξοπλισμός και οι άνθρωποι για αυτό. Οπότε μπορεί. Είναι άσχετο αν έχουμε το χρήμα ή αν μας αρέσει στο μάτι.
Οπότε μάλλον πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Αν πιστεύεις αυτά που πιστεύεις κανείς δεν μπορεί να σου αλλάξει άποψη. Επίσης πρέπει να βάλεις και λίγο το χέρι στη τσέπη γιατί μετρήσεις με ντεσιμπελόμετρο smartphone εν γίνονται. Λίγο ακόμα στη τσέπη μπας και έρθει κανένας να μετρήσει γιατί το τη λένε 5,6,10 φίλοι για το σύστημα σου, το δικό μου, του γείτονα και πάει λέγοντας είναι αδιάφορο.
Μετά πρέπει να βάλεις λίγο και το χέρι στο τραπεζικό λογαριασμό γιατί ότι και να κάνει η πετσέτα στο τοίχο υπάρχουν άλλα υλικά και τρόποι να μάθεις τη και που μπαίνει και τη κάνει για το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς η πετσέτα είναι λίγο αστεία ως προσέγγιση High Fidelity.
Κάπως έτσι τα πάντα είναι εφικτά γιατί δεν υπάρχει δεν γίνεται. Όλα γίνοται φτάνει πρώτα να θέλουμε. Αν δεν θέλουμε ή αν δεν πιστεύουμε ότι γίνεται έχουμε σετάρει ήδη το μυαλό στο λάθος αποτέλεσμα.
Έτσι λειτουργό εγώ.
Δεν γίνεται ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ.