Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.681
Εγω εχω 8 8αιντσα γουφερ σε 10 τετραγωνικα. Καλά ειναι ή να παρω και σαμπ; :angel:
Χμμμμ
Ρώτα τον @wizzy
Δεν χρειάζεται να με ρωτήσει. Χρειάζεται να διαβάσει αυτό:
Υ.Γ. 2: Να τους ακούτε τους Βορειοελλαδίτες βλαμμένους. Ξέρουν τι λένε. Εάν σας πουν ότι πετάει ο γάιδαρος, ε, πετάει (a.ka. "Έχω τα τάδε super douper γαμάτα ηχεία. Χρειάζομαι subwoofers;" "ΝΑΙ, χρειάζεσαι."). Και τουμπεκί ύστερα. Ψιλοκομμένο.
...κι αυτό:
Υ.Γ. 3: Ρε πούστη μου, τι έχανα τόσο καιρό...

Reaction score
3.628
Λοιπον.Απαντησεις τωρα.Αν δεν καλυψω καποιον,ξαναρωτηστε.

Κατ'αρχην φιλε συμπλεκτη,ή θα διαβασεις ολο το νημα μου ή θα ανοιξεις αλλο.Εχω ανεβασει μετρησεις πολλακις και δεν τις εχεις παρει πρεφα!

Δεκατη φορα που το λεω-ουτε εχω τελειο μπασσο,ουτε και πιανει σταθμες καταγματος κοχλια!Ο ογκος του ομως,η εξαιρετικοτατη αναλυση και ταχυτητα του και ο ρυθμος,ειναι οσο απολαυστικα πρεπει για ακροαση ακουστικης μουσικης!Σε δυνατες εντασεις!Υπο αυτην την προυποθεση,ας ερθει καποιος επιτελους να ακουσει να γραψει την κριτικη του να τελειωνει το πανηγυρι με τις ανυπαρκτες μου 2 οκταβες.

ΤΟ ΜΠΑΣΣΟ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ-ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ,ΜΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ JAZZ!!!

Φιλε jiovanni,εχω κατανοησει το προβλημα μου και καποια στιγμη θα το βελτιωσω.Αλλα δε θα το κανω προχειρα οπως πολλοι προτεινουν(και τους ευχαριστω).Δηλαδη να δωσω λιγα λεφτα για σαμπς και ισοσταθμιστη,χαλωντας τη συνολικη ηχητικη ποιοτητα για να παρω μπασσο που δε μου λειπει στις ακροασεις μου.Το ευχαριστιεμαι οσο δεν παει-αντιθετως!

Το αν θα υποβαθμιστει η ποιοτητα-αποδεικνυεται απο τις μετρησεις του SHD και απο το φτηνιαρικο σταδιο εξοδου του Metric.Κατα τη γνωμη μου,θελω τουλαχιστον 6-8 χιλιαρικα για να φτιαξω κατι επαξιο!

Ανοιχτος σε αλλες ερωτησεις και αποδεδειγμενες αντιπαραθεσεις!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.214
Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί;
Φαντάζομαι θα έχει κάποιον AV πολύ χαμηλής κατηγορίας.

Το κλασικό σενάριο για να μην αρέσει το πολυκάναλο σετάπ:
Κακός AV, συνήθως πολύ χαμηλής (πραγματικής) αξίας σε σχέση με τον δικάναλο του συστήματος
Ανόμοια ηχεία
Μικρό κεντρικό
Μικροσκοπικά surrounds
Κακή τοποθέτηση ηχείων
Κακή ισοστάθμιση
Κακή ενσωμάτωση σαμπ

Συνήθως κάποια ή όλα τα ανωτέρω ευθύνονται για το κακό αποτέλεσμα.

Last edited:

Reaction score
8.891
Αλλα δε θα το κανω προχειρα οπως πολλοι προτεινουν(και τους ευχαριστω).Δηλαδη να δωσω λιγα λεφτα για σαμπς και ισοσταθμιστη,χαλωντας τη συνολικη ηχητικη ποιοτητα για να παρω μπασσο που δε μου λειπει στις ακροασεις μου.Το ευχαριστιεμαι οσο δεν παει-αντιθετως!

Το αν θα υποβαθμιστει η ποιοτητα-αποδεικνυεται απο τις μετρησεις του SHD και απο το φτηνιαρικο σταδιο εξοδου του Metric.Κατα τη γνωμη μου,θελω τουλαχιστον 6-8 χιλιαρικα για να φτιαξω κατι επαξιο!
giannis-off.jpg

Τι είχες Γιάνννη? τι είχα πάντα :biggrin: :biggrin:

Reaction score
12.260
Λοιπον.Απαντησεις τωρα.Αν δεν καλυψω καποιον,ξαναρωτηστε.

Κατ'αρχην φιλε συμπλεκτη,ή θα διαβασεις ολο το νημα μου ή θα ανοιξεις αλλο.Εχω ανεβασει μετρησεις πολλακις και δεν τις εχεις παρει πρεφα!

Δεκατη φορα που το λεω-ουτε εχω τελειο μπασσο,ουτε και πιανει σταθμες καταγματος κοχλια!Ο ογκος του ομως,η εξαιρετικοτατη αναλυση και ταχυτητα του και ο ρυθμος,ειναι οσο απολαυστικα πρεπει για ακροαση ακουστικης μουσικης!Σε δυνατες εντασεις!Υπο αυτην την προυποθεση,ας ερθει καποιος επιτελους να ακουσει να γραψει την κριτικη του να τελειωνει το πανηγυρι με τις ανυπαρκτες μου 2 οκταβες.

ΤΟ ΜΠΑΣΣΟ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ-ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ,ΜΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ JAZZ!!!

Φιλε jiovanni,εχω κατανοησει το προβλημα μου και καποια στιγμη θα το βελτιωσω.Αλλα δε θα το κανω προχειρα οπως πολλοι προτεινουν(και τους ευχαριστω).Δηλαδη να δωσω λιγα λεφτα για σαμπς και ισοσταθμιστη,χαλωντας τη συνολικη ηχητικη ποιοτητα για να παρω μπασσο που δε μου λειπει στις ακροασεις μου.Το ευχαριστιεμαι οσο δεν παει-αντιθετως!

Ανοιχτος σε αλλες ερωτησεις και αποδεδειγμενες αντιπαραθεσεις!
Βέβαια, αυτό που σου λένε είναι ότι το συνολικό όφελος που θα έχεις ακόμα και με τον SHD και τα subs, είναι σαφώς μεγαλύτερο των όποιων υποχωρήσεων θα κάνεις που παίζει και να μη μπορείς να τις ακούσεις. Δεν ξέρω τί λένε οι γνώσεις σου, αλλά αυτό που εμπειρικά κατάλαβα είναι ότι εκεί που παρατηρούνται οι κοιλιές, χάνουμε λεπτομέρειες. Εκεί που παρατηρούνται τα σπυριά, τονώνονται οι πληροφορίες ( και αν τα σπυριά τύχει να ξεπροβάλουν σε σημεία που μας αρέσουν, τότε λέμε ότι έχει όγκο το πράγμα ).
Τώρα,επειδή κάπου ανέφερες τον AD627, αν δεν κάνω λάθος, αυτό το ολοκληρωμένο είναι σαφώς πιο γρήγορο απο τον NE5532, άρα χωρίς προσθήκη πυκνωτών να τον τιθασσεύσουν, το κύκλωμα θα οδηγηθεί σε ταλάντωση. Άρα, αν το κύκλωμα δεν είναι σχεδιασμένο για τον 627, είτε θα τα κάνεις σκατά, είτε δεν θα έχεις και τόσο 627. Διόρθωσέ με αν κάνω κάπου λάθος.

Την ίδια άποψη είχα κι εγώ ως προς τους ισοσταθμιστές της Minidsp, τους ίδιους ενδοιασμούς. Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι δεν έχω ακούσει το συγκεκριμένο μηχάνημα και τις δυνατότητές του ή τα μειονεκτήματα που τυχόν έχει. Απο την άλλη όμως, άκουσα τί κάνει η ισοστάθμιση με το πείραγμα της καμπύλης ( σαν ένα πιο στοχευμένο equalizer ), ενώ ο SHD παίζει dirac που κάνει πιο σοφιστικέ ισοστάθμιση. Απο τη στιγμή που ο SHD έχει καλύτερα dacs απο τα μικρά αδερφάκια του ( συν τη δυνατότητα να λειτουργεί ως media player, άρα μια διαδρομή μέσω καλωδίου λιγότερη, συν τις balanced εξόδους ), it looks fine to me.

Last edited:

Reaction score
3.628
Βέβαια, αυτό που σου λένε είναι ότι το συνολικό όφελος που θα έχεις ακόμα και με τον SHD και τα subs, είναι σαφώς μεγαλύτερο των όποιων υποχωρήσεων θα κάνεις που παίζει και να μη μπορείς να τις ακούσεις. Δεν ξέρω τί λένε οι γνώσεις σου, αλλά αυτό που εμπειρικά κατάλαβα είναι ότι εκεί που παρατηρούνται οι κοιλιές, χάνουμε λεπτομέρειες. Εκεί που παρατηρούνται τα σπυριά, τονώνονται οι πληροφορίες ( και αν τα σπυριά τύχει να ξεπροβάλουν σε σημεία που μας αρέσουν, τότε λέμε ότι έχει όγκο το πράγμα ).
Τώρα,επειδή κάπου ανέφερες τον AD627, αν δεν κάνω λάθος, αυτό το ολοκληρωμένο είναι σαφώς πιο γρήγορο απο τον NE5532, άρα χωρίς προσθήκη πυκνωτών να τον τιθασσεύσουν, το κύκλωμα θα οδηγηθεί σε ταλάντωση. Άρα, αν το κύκλωμα δεν είναι σχεδιασμένο για τον 627, είτε θα τα κάνεις σκατά, είτε δεν θα έχεις και τόσο 627. Διόρθωσέ με αν κάνω κάπου λάθος.
Φιλε μου,καταλαβαινω τι μου λες και καλα κανεις γιατι ετσι ειναι!Δε θελω ομως να μειωσω ποιοτητα για να παρω μπασσο.Καταλαβε με-το ευχαριστιεσαι ετσι οπως παιζει αν δεν ακους μουσικη με οργανο ή κλασσικη.Να φτιαξω κατι το οποιο δε θα μου χρειαζεται;

Η λυτρωση θα ερθει οταν καποιος ακροαστει το σεταπ μου και το χωρο μου και μεταφερει εδω την αποψη του!Κυριε Ελεηcων!!

Και οπως ξαναειπα,μου αποδειξατε οτι θελω πολλα λεφτα για να το βελτιωσω σωστα!Ας ειναι καλα ο back που μου αποκαλυψε τους τελεστικους!

Το θεμα των τελεστικων δεν το κατεχεις.Αστο.

Προτου παρεις οτι παρεις-γιατι δε δινεις λιγα λεφτα να φτιαξεις το χωρο σου;Τα οφελη που θα παρεις,δε σου τα παρεχει κανενα μηχανημα!Ασε που τοτε θα καταλαβαινεις τις διαφορες απο το πρωτο δευτερολεπτο!

Reaction score
12.260
Φιλε μου,καταλαβαινω τι μου λες και καλα κανεις γιατι ετσι ειναι!Δε θελω ομως να μειωσω ποιοτητα για να παρω μπασσο.Καταλαβε με-το ευχαριστιεσαι ετσι οπως παιζει αν δεν ακους μουσικη με οργανο ή κλασσικη.Να φτιαξω κατι το οποιο δε θα μου χρειαζεται;

Και οπως ξαναειπα,μου αποδειξατε οτι θελω πολλα λεφτα για να το βελτιωσω σωστα!Ας ειναι καλα ο back που μου αποκαλυψε τους τελεστικους!

Το θεμα των τελεστικων δεν το κατεχεις.Αστο.
Φυσικά και δεν το κατέχω. Δεν ισχύει όμως αυτό που έχω διαβάσει; Ότι δεν αντικαθιστάς έτσι απλά ένα τελεστικό με κάποιο "ανώτερο"?

Reaction score
3.628
Φυσικά και δεν το κατέχω. Δεν ισχύει όμως αυτό που έχω διαβάσει; Ότι δεν αντικαθιστάς έτσι απλά ένα τελεστικό με κάποιο "ανώτερο"?
Δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα ναι.

Δεν ειπα να παρετε και να τους αλλαξετε.Ειπα οτι το σταδιο εξοδου με αυτο το τσιπακι,ειναι τελειως generic ΚΓΤΠΚ!Δε χωραει αμφιβολλια σε αυτο!

Πρεπει να ειμαι πολυ ασχετος ή αδιαβαστος για να αλλαξω ενα διακριτο σταδιο εξοδου ταξης Α με 0,025Ω αντισταση,με αυτην την προχειροσχεδιασμενη απατη!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Εγω εχω 8 8αιντσα γουφερ σε 10 τετραγωνικα. Καλά ειναι ή να παρω και σαμπ; :angel:
Ρε Ρόζυ... από ποτέ έδωσες αναβολικά στους... πλανήτες σου και μεγάλωσαν τα woofers??? :laugh: :laugh: :roflmao: :roflmao:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.681
Δηλαδη να δωσω λιγα λεφτα για σαμπς και ισοσταθμιστη,χαλωντας τη συνολικη ηχητικη ποιοτητα για να παρω μπασσο που δε μου λειπει στις ακροασεις μου.
Να, εδώ είναι το πρόβλημα. Έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι προσθέτωντας subwoofers και ισοστάθμιση στο σύστημά σου, θα χαλάσει η ηχητική ποιότητα.

Καταρχάς, η ισοστάθμιση και τα subwoofers δεν θα χαλάσουν την ηχητική ποιότητα (νοουμένου ότι η πρώτη και τα δεύτερα εφαρμόζεται και τοποθετούνται σωστά κι όχι όπως να 'ναι), αντιθέτως θα την βελτιώσουν - παραδείγματα στο forum πολλά.

Κατά δεύτερον, δεν έχεις ηχητική ποιότητα για να τη χαλάσει το οτιδήποτε. Μηχανήματα/ηχεία/καλώδια μπορεί να έχεις "καλά"/"κακά"/"ακριβά"/"φτηνά" - δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι ο χώρος σου έχει προβλήματα, τα οποία φάνηκαν στις μετρήσεις που έκανες κι ανάρτησες (προς τιμήν σου!). Αυτά τα προβλήματα (η "τραμπάλα" στις τρεις πρώτες οκτάβες κι η τόνωση στα μεσαία), αρνείσαι να αναγνωρίσεις και να διορθώσεις - κι αυτό είναι που ψέγουν όλοι. Το ξέρω, η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ ισχυρή - έτσι συνήθισες να ακούς και σου αρέσει.

Έχεις τη δύναμη και τη θέληση να ξε-συνηθίσεις το "λάθος" (αποδεδειγμένο "λάθος" από τις μετρήσεις !σου!) και να συνηθίσεις το σωστό; Ωραία, προχώρα - πάνω κάτω ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις. Το πότε, είναι δικό σου θέμα.

Δεν έχεις τη δύναμη και τη θέληση να ξε-συνηθίσεις το "λάθος"; Ωραία, συνέχισε να ακούς όπως ακούς. Απλώς, μην ισχυρίζεσαι ότι απολαμβάνεις ηχητική ποιότητα γιατί οι μετρήσεις !σου! σε διαψεύδουν.

Reaction score
3.628
Να, εδώ είναι το πρόβλημα. Έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι προσθέτωντας subwoofers και ισοστάθμιση στο σύστημά σου, θα χαλάσει η ηχητική ποιότητα.

Καταρχάς, η ισοστάθμιση και τα subwoofers δεν θα χαλάσουν την ηχητική ποιότητα (νοουμένου ότι η πρώτη και τα δεύτερα εφαρμόζεται και τοποθετούνται σωστά κι όχι όπως να 'ναι), αντιθέτως θα την βελτιώσουν - παραδείγματα στο forum πολλά.

Κατά δεύτερον, δεν έχεις ηχητική ποιότητα για να τη χαλάσει το οτιδήποτε. Μηχανήματα/ηχεία/καλώδια μπορεί να έχεις "καλά"/"κακά"/"ακριβά"/"φτηνά" - δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι ο χώρος σου έχει προβλήματα, τα οποία φάνηκαν στις μετρήσεις που έκανες κι ανάρτησες (προς τιμήν σου!). Αυτά τα προβλήματα (η "τραμπάλα" στις τρεις πρώτες οκτάβες κι η τόνωση στα μεσαία), αρνείσαι να αναγνωρίσεις και να διορθώσεις - κι αυτό είναι που ψέγουν όλοι. Το ξέρω, η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ ισχυρή - έτσι συνήθισες να ακούς και σου αρέσει.

Έχεις τη δύναμη και τη θέληση να ξε-συνηθίσεις το "λάθος" (αποδεδειγμένο "λάθος" από τις μετρήσεις !σου!) και να συνηθίσεις το σωστό; Ωραία, προχώρα - πάνω κάτω ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις. Το πότε, είναι δικό σου θέμα.

Δεν έχεις τη δύναμη και τη θέληση να ξε-συνηθίσεις το "λάθος"; Ωραία, συνέχισε να ακούς όπως ακούς. Απλώς, μην ισχυρίζεσαι ότι απολαμβάνεις ηχητική ποιότητα γιατί οι μετρήσεις !σου! σε διαψεύδουν.
Απαντησα και στον Αστροναυτη για το ιδιο.Πιστευω να σε καλυψα και να μη βγαλεις λαθος συμπερασμα για την αποψη μου.

Το αν απολαμβανω ομως τη μουσικη μου-ακομα και τη μεταλ που εσυ νομιζω ακους-θα στο διαψευσω!Εχω 26 χρονια εμπειριας στο χωρο και νομιζω αυτο τα λεει ολα.Και δεν αναφερομαι στο γουστο αλλα στη σωστη αναπαραγωγη.Οχι τελεια αλλα σωστη!

Reaction score
12.260
Δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα ναι.

Δεν ειπα να παρετε και να τους αλλαξετε.Ειπα οτι το σταδιο εξοδου με αυτο το τσιπακι,ειναι τελειως generic ΚΓΤΠΚ!Δε χωραει αμφιβολλια σε αυτο!

Πρεπει να ειμαι πολυ ασχετος ή αδιαβαστος για να αλλαξω ενα διακριτο σταδιο εξοδου ταξης Α με 0,025Ω αντισταση,με αυτην την προχειροσχεδιασμενη απατη!
Αν μετράει σωστά και παίζει σωστά, οι επιλογές του κατασκευαστή ως προς τα υλικά δεν μας αφορούν. Εδώ βέβαια αντιφάσκω καθώς κάτι μέρες νωρίτερα έκραζα τις επιλογές της Musical Fidelity ως προς τα υλικά που χρησιμοποιεί, αλλά οκ, η MF το τερμάτισε.
Επιπλέον, σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα και όχι τα επιμέρους στοιχεία.
Μια διόρθωση σε αυτό το σημείο επειδή σου έλεγα τις προάλλες να εφαρμόσεις ισοστάθμιση. Θέλει πολλά γκάζια στον ενισχυτή κάτι τέτοιο και φοβάμαι ότι για να έπιανες ικανοποιητικές στάθμες θα κλιπάριζε ο ενισχυτής. Άσχετα αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάτι τέτοιο, για τη τάξη των πραγμάτων, ανακαλώ τη προτροπή μου.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
ΕΛΕΟΣ.
Σε 10 μέρες έχουμε 2020.
Κι ακόμη δεν έχεις καταλάβει τίποτα!.....
Είπα λοιπόν:
Άλλη η δουλειά της ισοστάθμισης κι άλλη η δουλειά του Ντακ, της πηγής ,του ηχείου, του καλωδίου κλπ...
Δε μπορεί καμιά ισοστάθμιση να σου κάνει το ηχείο της koda να παίζει σαν Wilson, όπως πιστεύει πχ ο αστροναύτης, ότι δλδ, αν "φτιάξει" την ισοστάθμιση θα κάνει downgrade στον εξοπλισμό του και θα ακούει καλύτερα!!
Δε γίνεται ρε @alexis , απλά δε γίνεται!!.
Δεν ακυρώνω λοιπόν τη συνδρομή της ισοστάθμισης στη βελτίωση του ηχητικού αποτελέσματος, αλλά από την άλλη δε μπορεί να κάνει τα σκ@τ@ και τούρτες!
Έγινα κατανοητός τώρα ή να στο σπάσω σε ταληρα??

Reaction score
3.628
Τίποτα δε λέει, όσο αναφορά την σωστή αναπαραγωγή. Ας είναι και 126.

Λέει όμως πολλά για εσένα. ;)
Ετσι!

Πιστευω να ειναι εμφανες αυτο,απο τη στιγμη που τερματισα το στησιμο του χωρου μονο με το αυτι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.987
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph