- Reaction score
- 2.994
Εγω εχω 8 8αιντσα γουφερ σε 10 τετραγωνικα. Καλά ειναι ή να παρω και σαμπ;
Δεν χρειάζεται να με ρωτήσει. Χρειάζεται να διαβάσει αυτό:Χμμμμ
Ρώτα τον @wizzy
...κι αυτό:Υ.Γ. 2: Να τους ακούτε τους Βορειοελλαδίτες βλαμμένους. Ξέρουν τι λένε. Εάν σας πουν ότι πετάει ο γάιδαρος, ε, πετάει (a.ka. "Έχω τα τάδε super douper γαμάτα ηχεία. Χρειάζομαι subwoofers;" "ΝΑΙ, χρειάζεσαι."). Και τουμπεκί ύστερα. Ψιλοκομμένο.
Υ.Γ. 3: Ρε πούστη μου, τι έχανα τόσο καιρό...
Φαντάζομαι θα έχει κάποιον AV πολύ χαμηλής κατηγορίας.Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί;
Αλλα δε θα το κανω προχειρα οπως πολλοι προτεινουν(και τους ευχαριστω).Δηλαδη να δωσω λιγα λεφτα για σαμπς και ισοσταθμιστη,χαλωντας τη συνολικη ηχητικη ποιοτητα για να παρω μπασσο που δε μου λειπει στις ακροασεις μου.Το ευχαριστιεμαι οσο δεν παει-αντιθετως!
Το αν θα υποβαθμιστει η ποιοτητα-αποδεικνυεται απο τις μετρησεις του SHD και απο το φτηνιαρικο σταδιο εξοδου του Metric.Κατα τη γνωμη μου,θελω τουλαχιστον 6-8 χιλιαρικα για να φτιαξω κατι επαξιο!
Βέβαια, αυτό που σου λένε είναι ότι το συνολικό όφελος που θα έχεις ακόμα και με τον SHD και τα subs, είναι σαφώς μεγαλύτερο των όποιων υποχωρήσεων θα κάνεις που παίζει και να μη μπορείς να τις ακούσεις. Δεν ξέρω τί λένε οι γνώσεις σου, αλλά αυτό που εμπειρικά κατάλαβα είναι ότι εκεί που παρατηρούνται οι κοιλιές, χάνουμε λεπτομέρειες. Εκεί που παρατηρούνται τα σπυριά, τονώνονται οι πληροφορίες ( και αν τα σπυριά τύχει να ξεπροβάλουν σε σημεία που μας αρέσουν, τότε λέμε ότι έχει όγκο το πράγμα ).Λοιπον.Απαντησεις τωρα.Αν δεν καλυψω καποιον,ξαναρωτηστε.
Κατ'αρχην φιλε συμπλεκτη,ή θα διαβασεις ολο το νημα μου ή θα ανοιξεις αλλο.Εχω ανεβασει μετρησεις πολλακις και δεν τις εχεις παρει πρεφα!
Δεκατη φορα που το λεω-ουτε εχω τελειο μπασσο,ουτε και πιανει σταθμες καταγματος κοχλια!Ο ογκος του ομως,η εξαιρετικοτατη αναλυση και ταχυτητα του και ο ρυθμος,ειναι οσο απολαυστικα πρεπει για ακροαση ακουστικης μουσικης!Σε δυνατες εντασεις!Υπο αυτην την προυποθεση,ας ερθει καποιος επιτελους να ακουσει να γραψει την κριτικη του να τελειωνει το πανηγυρι με τις ανυπαρκτες μου 2 οκταβες.
ΤΟ ΜΠΑΣΣΟ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ-ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ,ΜΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ JAZZ!!!
Φιλε jiovanni,εχω κατανοησει το προβλημα μου και καποια στιγμη θα το βελτιωσω.Αλλα δε θα το κανω προχειρα οπως πολλοι προτεινουν(και τους ευχαριστω).Δηλαδη να δωσω λιγα λεφτα για σαμπς και ισοσταθμιστη,χαλωντας τη συνολικη ηχητικη ποιοτητα για να παρω μπασσο που δε μου λειπει στις ακροασεις μου.Το ευχαριστιεμαι οσο δεν παει-αντιθετως!
Το αν θα υποβαθμιστει η ποιοτητα-αποδεικνυεται απο τις μετρησεις του SHD και απο το φτηνιαρικο σταδιο εξοδου του Metric.Κατα τη γνωμη μου,θελω τουλαχιστον 6-8 χιλιαρικα για να φτιαξω κατι επαξιο!
Ανοιχτος σε αλλες ερωτησεις και αποδεδειγμενες αντιπαραθεσεις!
Φιλε μου,καταλαβαινω τι μου λες και καλα κανεις γιατι ετσι ειναι!Δε θελω ομως να μειωσω ποιοτητα για να παρω μπασσο.Καταλαβε με-το ευχαριστιεσαι ετσι οπως παιζει αν δεν ακους μουσικη με οργανο ή κλασσικη.Να φτιαξω κατι το οποιο δε θα μου χρειαζεται;Βέβαια, αυτό που σου λένε είναι ότι το συνολικό όφελος που θα έχεις ακόμα και με τον SHD και τα subs, είναι σαφώς μεγαλύτερο των όποιων υποχωρήσεων θα κάνεις που παίζει και να μη μπορείς να τις ακούσεις. Δεν ξέρω τί λένε οι γνώσεις σου, αλλά αυτό που εμπειρικά κατάλαβα είναι ότι εκεί που παρατηρούνται οι κοιλιές, χάνουμε λεπτομέρειες. Εκεί που παρατηρούνται τα σπυριά, τονώνονται οι πληροφορίες ( και αν τα σπυριά τύχει να ξεπροβάλουν σε σημεία που μας αρέσουν, τότε λέμε ότι έχει όγκο το πράγμα ).
Τώρα,επειδή κάπου ανέφερες τον AD627, αν δεν κάνω λάθος, αυτό το ολοκληρωμένο είναι σαφώς πιο γρήγορο απο τον NE5532, άρα χωρίς προσθήκη πυκνωτών να τον τιθασσεύσουν, το κύκλωμα θα οδηγηθεί σε ταλάντωση. Άρα, αν το κύκλωμα δεν είναι σχεδιασμένο για τον 627, είτε θα τα κάνεις σκατά, είτε δεν θα έχεις και τόσο 627. Διόρθωσέ με αν κάνω κάπου λάθος.
Φυσικά και δεν το κατέχω. Δεν ισχύει όμως αυτό που έχω διαβάσει; Ότι δεν αντικαθιστάς έτσι απλά ένα τελεστικό με κάποιο "ανώτερο"?Φιλε μου,καταλαβαινω τι μου λες και καλα κανεις γιατι ετσι ειναι!Δε θελω ομως να μειωσω ποιοτητα για να παρω μπασσο.Καταλαβε με-το ευχαριστιεσαι ετσι οπως παιζει αν δεν ακους μουσικη με οργανο ή κλασσικη.Να φτιαξω κατι το οποιο δε θα μου χρειαζεται;
Και οπως ξαναειπα,μου αποδειξατε οτι θελω πολλα λεφτα για να το βελτιωσω σωστα!Ας ειναι καλα ο back που μου αποκαλυψε τους τελεστικους!
Το θεμα των τελεστικων δεν το κατεχεις.Αστο.
Δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα ναι.Φυσικά και δεν το κατέχω. Δεν ισχύει όμως αυτό που έχω διαβάσει; Ότι δεν αντικαθιστάς έτσι απλά ένα τελεστικό με κάποιο "ανώτερο"?
Ρε Ρόζυ... από ποτέ έδωσες αναβολικά στους... πλανήτες σου και μεγάλωσαν τα woofers???Εγω εχω 8 8αιντσα γουφερ σε 10 τετραγωνικα. Καλά ειναι ή να παρω και σαμπ;
Να, εδώ είναι το πρόβλημα. Έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι προσθέτωντας subwoofers και ισοστάθμιση στο σύστημά σου, θα χαλάσει η ηχητική ποιότητα.Δηλαδη να δωσω λιγα λεφτα για σαμπς και ισοσταθμιστη,χαλωντας τη συνολικη ηχητικη ποιοτητα για να παρω μπασσο που δε μου λειπει στις ακροασεις μου.
Απαντησα και στον Αστροναυτη για το ιδιο.Πιστευω να σε καλυψα και να μη βγαλεις λαθος συμπερασμα για την αποψη μου.Να, εδώ είναι το πρόβλημα. Έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι προσθέτωντας subwoofers και ισοστάθμιση στο σύστημά σου, θα χαλάσει η ηχητική ποιότητα.
Καταρχάς, η ισοστάθμιση και τα subwoofers δεν θα χαλάσουν την ηχητική ποιότητα (νοουμένου ότι η πρώτη και τα δεύτερα εφαρμόζεται και τοποθετούνται σωστά κι όχι όπως να 'ναι), αντιθέτως θα την βελτιώσουν - παραδείγματα στο forum πολλά.
Κατά δεύτερον, δεν έχεις ηχητική ποιότητα για να τη χαλάσει το οτιδήποτε. Μηχανήματα/ηχεία/καλώδια μπορεί να έχεις "καλά"/"κακά"/"ακριβά"/"φτηνά" - δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι ο χώρος σου έχει προβλήματα, τα οποία φάνηκαν στις μετρήσεις που έκανες κι ανάρτησες (προς τιμήν σου!). Αυτά τα προβλήματα (η "τραμπάλα" στις τρεις πρώτες οκτάβες κι η τόνωση στα μεσαία), αρνείσαι να αναγνωρίσεις και να διορθώσεις - κι αυτό είναι που ψέγουν όλοι. Το ξέρω, η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ ισχυρή - έτσι συνήθισες να ακούς και σου αρέσει.
Έχεις τη δύναμη και τη θέληση να ξε-συνηθίσεις το "λάθος" (αποδεδειγμένο "λάθος" από τις μετρήσεις !σου!) και να συνηθίσεις το σωστό; Ωραία, προχώρα - πάνω κάτω ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις. Το πότε, είναι δικό σου θέμα.
Δεν έχεις τη δύναμη και τη θέληση να ξε-συνηθίσεις το "λάθος"; Ωραία, συνέχισε να ακούς όπως ακούς. Απλώς, μην ισχυρίζεσαι ότι απολαμβάνεις ηχητική ποιότητα γιατί οι μετρήσεις !σου! σε διαψεύδουν.
Αν μετράει σωστά και παίζει σωστά, οι επιλογές του κατασκευαστή ως προς τα υλικά δεν μας αφορούν. Εδώ βέβαια αντιφάσκω καθώς κάτι μέρες νωρίτερα έκραζα τις επιλογές της Musical Fidelity ως προς τα υλικά που χρησιμοποιεί, αλλά οκ, η MF το τερμάτισε.Δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα ναι.
Δεν ειπα να παρετε και να τους αλλαξετε.Ειπα οτι το σταδιο εξοδου με αυτο το τσιπακι,ειναι τελειως generic ΚΓΤΠΚ!Δε χωραει αμφιβολλια σε αυτο!
Πρεπει να ειμαι πολυ ασχετος ή αδιαβαστος για να αλλαξω ενα διακριτο σταδιο εξοδου ταξης Α με 0,025Ω αντισταση,με αυτην την προχειροσχεδιασμενη απατη!
Τίποτα δε λέει, όσο αναφορά την σωστή αναπαραγωγή. Ας είναι και 126.Εχω 26 χρονια εμπειριας στο χωρο και νομιζω αυτο τα λεει ολα
Κι ακόμη δεν έχεις καταλάβει τίποτα!.....ΕΛΕΟΣ.
Σε 10 μέρες έχουμε 2020.
Ετσι!Τίποτα δε λέει, όσο αναφορά την σωστή αναπαραγωγή. Ας είναι και 126.
Λέει όμως πολλά για εσένα.