Απορία για AV receiver

Reaction score
3
Έχω βάλει στο μάτι εδώ και κάποιο καιρό έναν Marantz 6013.

Συμφωνα με το επίσημο site στα spec κάπου λέει:

9.2 channel AV Receiver with 110 W per channel (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive)

Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Τα 110W αφορούν και τα 9 κανάλια; Δηλαδή 110W και στα 9 κανάλια συγχρόνως; Η αν θέλουμε και τα 9 κανάλια έχουμε λιγότερο ισχύ στα 9 κανάλια.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Μακάρι να ήταν...
Το να φέρει κιολας σε αυτό που παραθεσατε, 110 watt per channel, 2 channel drive.
Το ποσο λιγότερο θα είναι όταν θα λειτουργούν όλα τα κανάλια δυστυχώς δεν το γνωρίζουμε, εάν δε γίνει review και μετρηθεί η πραγματική ισχύς του.
εδώ μια ιδέα από τις μετρήσεις του 7011 για παράδειγμα https://www.soundandvision.com/content/marantz-sr7011-av-receiver-review-test-bench

Reaction score
15.546
Έχω βάλει στο μάτι εδώ και κάποιο καιρό έναν Marantz 6013.

Συμφωνα με το επίσημο site στα spec κάπου λέει:

9.2 channel AV Receiver with 110 W per channel (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive)

Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Τα 110W αφορούν και τα 9 κανάλια; Δηλαδή 110W και στα 9 κανάλια συγχρόνως; Η αν θέλουμε και τα 9 κανάλια έχουμε λιγότερο ισχύ στα 9 κανάλια.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
τα μισα βγαζει σε ολα τα καναλια στα 8ohm ......
.....καπου εκει παιζουν ολοι οι AV

Reaction score
1.873
ενας μπουσουλας για την μαραντζ ειναι η εγγυηση για 70% της ισχύος στα 5 καναλια.
70% Power Guarantee
Marantz has the 70% power guarantee, meaning that a minimum of 70% of the stereo power indicated in the specification section will be available when 5 channels are simultaneously used. A lot of misunderstanding about power rating has been created by claiming the highest possible output power as a unique selling point. Measurement often has been done on only 1 speaker drive, with lower impedance than 8 ohms and high THD (total harmonic distortion) acceptance. A standard THD value is 0.08%. The lower the better.

vassilis1984

"Επαγγελματίας"
Reaction score
121
Ενδεχομενως να ρωταω και κοτσανα, αλλα παντα το ειχα απορια σχετικη βεβαια με την ερωτηση του φιλου παραπανω, οταν εχεις συνδεμενα 7 ηχεια στον ενισχυτη, αλλα ακους μουσικουλα σε pure direct mode οποτε παιζουν μονο τα δυο front ηχεια, αλλα τα υπολοιπα παραμενουν συνδεμενα, η ισχυς το ενισχυτη ειναι εκεινη την ωρα, δινεται ολη στο στερεο ή επειδη ειναι συνδεμενα αν και με μηδενικη σταθμη σε ολα τα καναλια?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.769
η ισχυς το ενισχυτη ειναι εκεινη την ωρα, δινεται ολη στο στερεο ή επειδη ειναι συνδεμενα αν και με μηδενικη σταθμη σε ολα τα καναλια?
Αφού υπάρχει μόνο ένα τροφοδοτικό, (στο ή) στα κανάλια που ζητούν ρεύμα.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.453
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά

Μιας και μιλάτε για watt στα ηχεία και για να μην ανοίξω νέο θέμα έχω την εξής ερώτηση. Συνήθως ένας AV δινει λιγότερα watt σε στερεο απο ότι σε surround (τουλάχιστον στον pioneer που έχω). π.χ 2Χ80W σε στέρεο και 5X110W σε 5.1. Αν παραμείνει σε surround απενεργοποιόντας το κεντρικό και τα περιφερειακά απο το μενού των ρυθμίσεων θα πάραμεινει το 110W ή θα πέσει αυτόματα στα 80W stereo; Επίσης αν απενεργοποιηθούν ο ενισχυτής θα στέλνει όλο το surround ήχο στα δύο κεντρικά η θα χάνεται πληροφορία;

Φιλικά Κωνσταντίνος

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.453
Δεν ισχύει.
Στον δικό μου ισχύει σύμφωνα με το manual:

Amplifier section Continuous average power output of 80 watts* per channel, min., at 8 ohms, from 20 Hz to 20 000 Hz with no more than 0.2 %** total harmonic distortion.
Front (stereo) . . . . . . . . . . . . . . . .80 W + 80 W Power output (1 kHz, 8 Ω, 0.05 %) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
110 W per channel Guaranteed speaker impedance . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Ω to 16 Ω
* Measured pursuant to the Federal Trade Commission’s Trade Regulation rule on Power Output Claims for Amplifiers ** Measured by Audio Spectrum Analyzer
Μάλλον τα 80W είναι στα 8Ω και τα 110W στα 6Ω απο ότι καταλαβαίνω.

Reaction score
968
Στον δικό μου ισχύει σύμφωνα με το manual:

Amplifier section Continuous average power output of 80 watts* per channel, min., at 8 ohms, from 20 Hz to 20 000 Hz with no more than 0.2 %** total harmonic distortion.
Front (stereo) . . . . . . . . . . . . . . . .80 W + 80 W Power output (1 kHz, 8 Ω, 0.05 %) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
110 W per channel Guaranteed speaker impedance . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Ω to 16 Ω
* Measured pursuant to the Federal Trade Commission’s Trade Regulation rule on Power Output Claims for Amplifiers ** Measured by Audio Spectrum Analyzer
Μάλλον τα 80W είναι στα 8Ω και τα 110W στα 6Ω απο ότι καταλαβαίνω.
Ο ενισχυτής βγάζει 80 watt rms στο καθένα από τα δύο εμπρόσθια κανάλια σε stereo και για φορτίο 8 Ω.
Επίσης, μπορεί να οδηγήσει φορτίο έως και 6 Ω χωρίς όμως να λέει πόσα θα δώσει ... μάλλον περίπου τα ίδια.

H αναφορά στα 110 W είναι αδιάφορη : Power output (1 kHz, 8 Ω, 0.05 %) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110 W per channel

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.748
Πολλά μου φαινονται τα 5Χ110 για αυτήν την κατηγορία τιμής.
Θα ήθελα να δω ανεξάρτητη μέτρηση. Κρατάω πολύ μικρό καλάθι.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.172
Πολύ χλωμό θα έλεγα.
Ο Anthem MRX500 που είχε 2000€ έχει 2x100 & 5x75. Όταν τη έκραξαν για τα βαττ απάντησε ότι είναι πραγματικά και όχι δηλώσεις όπως στη πλειοψηφία της αγοράς.
Ελάχιστες φορές έχει παίξει στο 0 καθώς δεν αντέχω.

Reaction score
968
Ο ενισχυτής βγάζει 80 watt rms στο καθένα από τα δύο εμπρόσθια κανάλια σε stereo και για φορτίο 8 Ω.
Επίσης, μπορεί να οδηγήσει φορτίο έως και 6 Ω χωρίς όμως να λέει πόσα θα δώσει ... μάλλον περίπου τα ίδια.

H αναφορά στα 110 W είναι αδιάφορη : Power output (1 kHz, 8 Ω, 0.05 %) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110 W per channel
H μέτρηση των 110 W με σήμα 1 kHz θεωρείται εντελώς αναξιόπιστη, όπως δηλαδή ήταν και κατά DIN, μία απαρχαιωμένη προδιαγραφή που καταργήθηκε ως πρότυπο μέτρησης ισχύος από τη δεκαετία του 1970.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk