CD ή SACD ή Tidal or Spotify ή Vinyl ή Flac (γενικα lossless αρχείο) (PC)

Status
Not open for further replies.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.154
θα σε προσκαλουσα να ακουσουμε
Προσωπικά, για πρόλογο σε ακρόαση βάζω κάνα Μόμπι να τσεκαρω αν φτάνει η ισχύς των σαμπ για επαρκές χτύπημα στο στομάχι.

Σε αυτό το σημείο, τυπικά στέρεα σα το δικό σας, καίγονται. Χαλάνε τα γουφερ.

Παρακαλώ. Με προσβάλλετε. Δεν ακούω τέτοια συστηματάκια...

Απαιτώ τερατώδες δυναμικό εύρος, και στάθμες τουλάχιστον αναφοράς, με δικό μου πρόγραμμα.

Αν το σετάπ παίζει μόνο επιλεγμένα κομμάτια επιλεγμένου είδους, ε, όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ανεπαρκές ηχοσύστημα.

Με τόσα λεφτά, οφείλει να παίζει σωστά τα πάντα όλα, με όλο τον αρμονικό τους πλούτο και τα δυναμικά ξεσπάσματα, μέχρι τουλάχιστον τα όρια που προβλέπονται από τις βασικές αρχές του Χάι φάι, της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής (20 Hz - 20 kHz).

Αν δε μετράτε στο χώρο σας καμιά 125-αρια ντεσιμπέλ στους 25 κύκλους χαλαρά, τα κομμάτια που παίζω εγγυημένα θα σπάσουν όλα τα γουφερ.

Reaction score
12.232
Προσωπικά, για πρόλογο σε ακρόαση βάζω κάνα Μόμπι να τσεκαρω αν φτάνει η ισχύς των σαμπ για επαρκές χτύπημα στο στομάχι.

Απαιτώ τερατώδες δυναμικό εύρος, και στάθμες τουλάχιστον αναφοράς, με δικό μου πρόγραμμα.

Αν το σετάπ παίζει μόνο επιλεγμένα κομμάτια επιλεγμένου είδους, ε, όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ανεπαρκές ηχοσύστημα.

Με τόσα λεφτά, οφείλει να παίζει σωστά τα πάντα όλα, με όλο τον αρμονικό τους πλούτο και τα δυναμικά ξεσπάσματα, μέχρι τουλάχιστον τα όρια που προβλέπονται από τις βασικές αρχές του Χάι φάι, της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής (20 Hz - 20 kHz).

Αν δε μετράτε στο χώρο σας καμιά 125-αρια ντεσιμπέλ στους 25 κύκλους χαλαρά, τα κομμάτια που παίζω εγγυημένα θα σπάσουν όλα τα γουφερ.
Ευτυχώς θα έχουμε κουφαθεί πριν ακούσουμε τα "παφ" και "κρατς κρουτς γκρι γκρι γκρι". :p :p :p

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Aν δεν το γράψει το αμπσολούτ χαι φαι και τα μέλη του ακα , δεν ισχύει!:lol:

Reaction score
2.803
Το "μου" δεν χρειαζότανε, πόσο μάλλον σε κεφαλαία, είναι περιττός πλεονασμός.

Ίδιος όχι, δε μπορεί να είναι ίδιος.

Δεν περιέχει το Spotify τους θορύβους επιφάνειας ενός δίσκου βινυλίου, ούτε τα γενικά προβλήματα του βινυλίου, πλην του μονοφωνικου μπάσου, που είναι κοινό στα δύο αυτά μη συγκρινόμενα πράγματα.

Από κει και πέρα, το σποτιφαϊ έχει τεράστιο δυναμικό εύρος, ασύλληπτο για βινύλιο, και φυσικά έχει στάνταρ ομαλή απόκριση στο φάσμα, όπως όλα τα ψηφιακά, με διακυμάνσεις μηδενικές, πράγμα επίσης ασύλληπτο για βινυλιακή πηγή.

Ένα αξιοπρεπές Ντακ ολίγων ευρώ, αν του δώσεις σποτιφαϊ, θα βγάλει εξαιρετικών τεχνικών προδιαγραφών μετρήσιμο αποτέλεσμα, κάτι που είναι αδιανόητο να γίνει από βινύλιο.

Βαριέμαι άλλες λεπτομέρειες.

Ίδια δεν παίζουν πάντως. Έχετε δίκιο.

Ξέχασες και το άλλο, εκατοντάδες βινύλια που πιάνουν χώρο και πού μέχρι να ακούσεις ένα κομμάτι με το spotify έχεις ακούσει 5 ούτε φθορές ούτε τσικ τσικ ούτε ρυθμίσεις να βάζεις-βγάζεις δίσκους/φακέλους χιλιάδες € σκόρπια στους τέσσερις ανέμους, είμαστε τυχεροί που σήμερα η τεχνολογία έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο, βέβαια ο καθένας μπορεί να ακούει με όποιον τρόπο θέλει, μην τσακωνόμαστε αν είναι το βινύλιο η το ψηφιακό καλύτερο γιατί δεν είναι σωστό, ας ακούσει όπως θέλει ο καθένας καλύτερα τη μουσική του κι αν είναι έξυπνος θα έχει κάνει την σωστή επιλογή (που για μένα είναι Spotify και flac αλλά και πολυκάναλα αρχεία από τον θείο μου). :geek:

Reaction score
145
Aν δεν το γράψει το αμπσολούτ χαι φαι και τα μέλη του ακα , δεν ισχύει!:lol:
επιτελους,αυτο το σχολιο περιμενα για να ησυχασω,τι ξερουν αυτοι οι ασχετοι μa.........ες;
Αφου τα παιρνουν απο τις μεγαλες εταιρειες,ενω αυτοι που φτιαχνουν τα καταπληκτικα dac των 100 ευρω,δεν εχουν να δωσουν.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
τι ξερουν αυτοι οι ασχετοι μa.........ες;
Αφου τα παιρνουν απο τις μεγαλες εταιρειες,ενω αυτοι που φτιαχνουν τα καταπληκτικα dac των 100 ευρω,δεν εχουν να δωσουν.

Συ είπας.

Reaction score
145

μηπως εισαι DJ;σε τι χωρο τα ακους αυτα,μηπως καποιο club;
Μου αρεσει που η συζητηση γυρισε στα αστεια για να ελαφρυνουμε και λιγο.
Παντως για να σε κανω να μαλακωσεις και εγω βορειοελλαδιτης ειμαι,απο Δραμα μερια.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
εγω ειπας,εσυ ακουσας,συγκρινες και απεφανθεις περι της αληθειας;
Η αλήθεια είναι το παρακάτω.

Διαφωνείς?

Reaction score
145
Παρά ηρέμησαν τα πράγματα ή μου φαίνεται;;;:idk:
αν δεν συμφωνησω οτι ενα dac των 100 ευρω δεν παιζει καλλιτερα μεσα απο Spotify, απο ενα βινυλιο των 15.000 δεν προκειται να εχω αφεση αμαρτιων.Τελικα αρχιζει και μου αρεσει,εχετε πολυ πλακα και αστειρευτο χιουμορ,συνεχιστε.........

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Τα αποτελέσματα του μπουλινγκ.......
Το μπουλινγκ το έχω ζήσει και γω.
Όταν μάλιστα ο ακαρλ με έβριζε με τα χειρότερα λόγια, ο κ.Κογιας τον δικαιολογούσε λέγοντας ότι δεν πειράζει μωρε .....μπορεί να έχει πιει και κανα ποτήρι παραπάνω......
Δηλαδή να εκφραζόμαστε δημόσια όπως γουστάρει ο καθένας και μετά να λέμε.....ελα μωρε.....δεν πειράζει!

Προσοχή τι λέτε και πως εκφράζεστε....είναι βασικό να υπάρχει σεβασμός προς όλους.
Σάμπως δεν τα θυμάσαι καλά τα πράγματα γιαννάκη...
Θες να σου δείξω μερικά από τα πρώτα post σου, που επειδή σου έγραφαν πράγματα που δε σου άρεσαν για τις χαζομάρες που υποστήριζες τότε (κάτι που - προς τιμήν σου - αναγνώρισες αργότερα) χαρακτήριζες ως "πολλοί μακάκες" (sic) τους ανθρώπους που εν τέλει σε ξεστράβωσαν;

Σσσσστ...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
αν δεν συμφωνησω οτι ενα dac των 100 ευρω δεν παιζει καλλιτερα μεσα απο Spotify, απο ενα βινυλιο των 15.000 δεν προκειται να εχω αφεση αμαρτιων.
Δεν ζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο.
Σσσσστ...
Επίσης.

P

PMC

Guest
Αυτο δεν το 'χω δει (γεγονος-οχι αποψη---μην αρχισει κανας καινουριος ενφυλιος) , καποιο λινκ ?
Έχουν διαγραφεί ......
Θα σου στείλω με πμ κάτι που έχω .

Σάμπως δεν τα θυμάσαι καλά τα πράγματα γιαννάκη...
Θες να σου δείξω μερικά από τα πρώτα post σου, που επειδή σου έγραφαν πράγματα που δε σου άρεσαν για τις χαζομάρες που υποστήριζες τότε (κάτι που - προς τιμήν σου - αναγνώρισες αργότερα) χαρακτήριζες ως "πολλοί μακάκες" (sic) τους ανθρώπους που εν τέλει σε ξεστράβωσαν;

Σσσσστ...

Είναι δυο διαφορετικά πράγματα και μεγάλο λάθος να τα συγχέεις.

Άλλο να σου μιλάει κάποιος που ξέρει τι του γίνεται ( κωστασ Έαρ) και άλλο να σε βρίζει κάποιος επειδή θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για το σύστημα σου και επειδή αυτός το βλέπει επίδειξη πλούτου.( ακαρλ)

Σε κάθε περίπτωση όμως θα μπορούσε να γίνει με ευγένεια και πολιτισμό..........

Δεν πρέπει να κουνάει το δάχτυλο κανένας.
Ούτε αυτός που έχει ξοδέψει χρήματα για το άθλημα αλλά ούτε αυτός που έχει την γνώση.
Το φόρουμ νομίζω υπάρχει για να βρίσκουν βοήθεια αυτοι που την ζητάνε .
Αυτός που έχει την γνώση αν θέλει να προσφέρει αυτό που με κόπο έχει μάθει δεν πρέπει να το κάνει με έπαρση και επίδειξη( γνώσης ) . Τότε μόνο προσφέρει.

Όλοι δύστυχος έχουμε τον χαρακτήρα μας . Αυτός όμως πάντα θα κρίνεται ......Αλεξάκη ;)

Last edited by a moderator:

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.639
Members